Ο καιρός της εβδομάδας

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στη ΝΑ νησιωτική Ελλάδα σταδιακά θα σταματήσουν, αλλά από τις βραδινές ώρες μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή, που μας έρχεται από τα δυτικά, θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες τη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη Δ. Ελλάδα, τη βόρεια χώρα και τα νησιά του Α-ΒΑ Αιγαίου. Πάντως, τα φαινόμενα δεν θα κρατήσουν πολύ. Κατά τα άλλα, θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί Ν-ΝΔ άνεμοι, οι οποίοι σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της. 


Την Τετάρτη και την Πέμπτη (3 & 4/11), προβλέπεται καλοκαιρία με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους και το πρωί τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Β. Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. 

Την Παρασκευή (5/11), προβλέπεται ζεστός για την εποχή καιρός με αραιές νεφώσεις, ομίχλες κυρίως το πρωί και ΝΑ ανέμους με ένταση ως τα 5 μποφόρ (Ιόνιο).

 Το Σάββατο (6/11), το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι επικράτηση Α-ΒΑ ανέμων μέτριας έντασης.

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα, φίλοι μου


46 σχόλια:

  1. Καλημέρα Δασκαλε! Να ετοιμάζουμε μαγιό και πετσέτες σιγά σιγά?
    Αντε καλο μήνα και καλό καλοκαιρι😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα εύχομαι σε όλους
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται να κρατάει για τουλάχιστον ένα δεκαήμερο η καλοκαιρία που ήρθε από τη Δευτέρα 1/11 (καλό μήνα, παρεμπιπτόντως) στην Αττική. Ο καιρός θυμίζει το αντίστοιχο καλοκαιρινό ξεκίνημα του Νοεμβρίου το 2015, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας δεν θα έρθει με ισχυρούς νοτιάδες, όπως έχει γίνει άλλες φορές. για παράδειγμα στις 22/12/2019, όταν τα μοντέλα έδειχναν πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα 850hPa, αλλά με τους θυελλώδεις νοτιάδες και τη συννεφιά εκείνη τη μέρα, ακόμα και στα Περιστέρια Σαλαμίνας, που προστατεύονται από τα δύο νησάκια, τα οποία σχηματίζουν κάτι σαν τόξο απέναντι από την ακτή, είχε ψύχρα και κύμα πολύ.

    Νομίζω ότι στις αρχές Νοεμβρίου του 2015 η θερμοκρασία είχε ξεπεράσει τους 30 βαθμούς στην Αττική, κάτι που αυτή τη βδομάδα, ίσως ξανασυμβεί. Σημεία των καιρών; Όχι απόλυτα, καθώς διάβασα σε ένα σχόλιο τις προάλλες ότι μία κολυμβήτρια είχε γράψει στο ημερολόγιο της το μακρινό 1984: "Είναι 4 Νοεμβρίου, αλλά κάνω μπάνιο στη Βούλα και έχει 34 βαθμούς". Λοιπόν, Νοέμβριος από τα παλιά; Αστειεύομαι φυσικά.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον κάποιο λάθος γίνεται. Στις 04/11/1984 στη Βούλα έβρεχε με θερμοκρασία 11-16 β.

      Μια άλλη παρατήρηση: Στο νομό Χανίων βρέχει σερί εδώ και 8 ημέρες.

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να ήταν το 1987, δεν θυμάμαι και δεν έχω πρόχειρο το σχόλιο. Το νόημα είναι ότι και ο Νοέμβρης κάνει ενίοτε και 30άρια. Για αυτό που είμαι σίγουρος, είναι μία χρονιά στο γυμνάσιο, τέλη της δεκαετίας του 1980 που ήμασταν όλοι οι μαθητές με κοντομάνικα μέσα Νοέμβρη και ψύχρανε λίγο μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και φέτος κάτι ανάλογο πάει να γίνει. Η Ελλάδα είναι η χώρα του ήλιου και της θάλασσας, ανεξαρτήτως εποχής.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  4. Καλό μήνα! Συνεχίζετε λοιπόν η βαρετοκαιρία στην περιοχή μας και φαίνεται να κρατάει μακριά η βαλίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καραβατακης Αντώνιος1 Νοεμβρίου 2021 στις 3:31 μ.μ.

    Καλό μήνα Δάσκαλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλο μήνα. 120 σχεδόν χιλιοστά βροχής έπεσαν χθες τη νύχτα και μέχρι το ξημέρωμα στο βόρειο τρίγωνο της Ρόδου με μεγαλη ραγδαιότητα κ ηλεκτρικά. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Φυσικά και είναι εξαιρετικά συχνά αυτά τα ξεσπάσματα αυτή την εποχή. Αυτό που πάντως μέχρι πριν λίγα χρόνια σίγουρα δεν ήταν τόσο σύνηθες είναι το να βλέπουμε ανομβρία πολλών μηνών να τη διαδέχεται τόσο βιαια βροχοξεσπασματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κλασικός φθινοπωρινός καιρός σε σχήμα >Π< Μετά ετοιμάζουμε και τα μαγιό. Καλό μήνα με υγεία και καλή εβδομάδα. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν πρόλαβα να αποσώσω το σχόλιο μου και έβγαλε συννεφιά, κρύβοντας τον ήλιο για τα καλά. Μάλλον ήταν σύννεφα stratus (στρώματα) και αρκετά εντυπωσιακά.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τουλάχιστον θα μαζέψουν όσοι έχουν ελιές με καλό καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους.
    Ευχάριστο που βραχηκε η νότια και νοτιοανατολική χώρα με καλό νερό, και χωρίς προβλήματα.
    Πάντως το να ρίχνει νερό με πολλά χιλιοστά, και μετά να μη ρίχνει σταγόνα για αρκετό χρονικό διάστημα, αυτό δεν είναι και τόσο καλό για τη φύση.Τα σπαρτά για παράδειγμα δε το θέλουν έτσι.Οπως και τα άλλα χορταρικά που ντύνουν τον τόπο αυτή την εποχή.Γιατι το ριζικό σύστημα είναι πάνω πάνω και θέλει πιο λίγο νερό αλλά σε κοντινότερο διάστημα ανομβρίας.Ενα καλό Φθινόπωρο έτσι πρέπει να είναι.Μακρια βέβαια και από Βοριά, γιατί κάνει κρύο και φυτρώνει σχετικά δύσκολα η πρασινάδα.
    Καλό βράδυ σε όλη την παρέα.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό μήνα με υγεία και αγάπη.
    Χρόνια πολλά στον Αργύρη τον γεροπαναχαικο και σε όλους-ες που γιόρταζαν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα και καλο μηνα δασκαλε και σε ολους τους φιλους! Αυτο που βλεπω εγω στους χαρτες απο 7-8 νοεμβριου και μετα, ειναι οι συνεχεις ανασυγκροτησεις του αζορικου αντικυλωνα. Η θεση δε που το κανει ειναι ταμαμ για πιθανοτητες ψυχρων εισβολων. Σε πρωτη φαση η αποκοπη του χαμηλου και ο εγκλωβισμος του στις ακτες τις βορειας αφρικης δεν αφηνει πολλα περιθωρια για καποια σοβαρη καταβαση κρυου μεχρι και τις 12-13 του μηνα. Απο 14 και μετα οπως αρχιζει να φαινεται και στα ensembles, ισως εχουμε την πρωτη ψυχρη εισβολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tο κύμα του νοτιά και η βαριά συννεφιά (μάλλον στρωματοσωρείτες) έκαναν την Τρίτη 2/11 τον Σαρωνικό να μοιάζει λίγο με ωκεανό. Και όχι τίποτα άλλο θόλωσε και το απέραντο γαλάζιο στον βυθό. Φωτογράφισα, πάντως, καλόγριες και μελανουράκια, αλλά και μία ούγαινα ή μυτάκι ή χαρακίδα, συγγενικό είδος με τον σαργό. Περιμένοντας, παράλληλα, το μικρό καλοκαιράκι του Νοεμβρίου που θα μας βγάλει την ψυχή μέχρι να 'ρθει. Να ήταν πάντα καλοκαίρι, ούτε τα κρούσματα, ούτε οι τιμές των προϊόντων θα είχαν εκτοξευτεί. Εκτός αν ο χειμώνας μας δείξει ένα πιο γλυκό πρόσωπο τη φορά αυτή.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βλέπω ότι η Παραμυθιά έλαβε από το τρέχον σύστημα 50mm υετού.Εάν το αυτόν συνέβαινε και στην Κορινθία ,θα αποτελούσε για μας ιδιαίτερη...παραμυθία!.Τέλος πάντων.Τον Νοέμβριο του "20 πήραμε α κ ρ ι β ώ ς μηδέν (0) χιλιοστά . Να δόύμε φέτος.Πάντως με πρώιμες ψυχρές εισβολές..."αυγά δεν βάφονται!".Παρακαλείται ο Νεφεληγερέτης να αλλάξει λίγο την κυκλοφορία.Μπαιλντίσαμε (και εμείς,όχι μόνο ο ...ιμάμης!).--------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 17mm έπεσαν σήμερα στην περιοχή μού ενώ ο σταθμος στο Αιτωλικό κατέγραψε 62,6mm!
    Σαν στραγάλια πέφτουν τα χιλιοστά!
    Από αύριο μπαίνουμε σε παρατεταμένη περίοδο μούχλας υγρασίας και υψηλών θερμοκρασιών για 6 έως 7 ημέρες περίπου καθώς από εκεί και πέρα όλα δείχνουν ότι η κανονικότητα θα επιστρέψει.
    Για την περιοχή σού φιλέ Πέτρο νομίζω ήταν σίγουρο ότι με ΝΔ άνεμο το καλάθι θα ήταν πολύ φτωχό άρα δε μας προκαλεί εντύπωση(όπως και σε Βοιωτία Αττική Αργολίδα).
    Για το δεύτερο μισό τού Νοέμβρη όλα δείχνουν άρδην αλλαγή της κυκλοφορίας με τον αντικυκλώνα εμποδιστή σιγά σιγά από τα μέσα τού μήνα να μετατοπίζεται ολοένα και δυτικότερα προς τη δυτική Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα από τα βόρεια θα εισβάλουν πολύ ψυχρές χειμωνιάτικου τύπου αέριες μάζες οι οποίες θα δημιουργήσουν κυκλογεννέσεις στην ανατολική μεσόγειο άγνωστης πορείας μέχρι στιγμής ενώ ίσως έχουμε και αποκοπή με τη μορφή ψυχρής λίμνης.
    Για το πόσο χαμηλά η όχι θα κατέβουν οι όποιες πιθανές χιονοπτώσεις είναι πολύ νωρίς ακόμη,όμως αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα και δεν αλλάζω τίποτα σε αυτά που λέω από καιρό είναι ότι μετά τον Οκτώβρη και ο Νοέμβρης θα βρει το δρόμο τού και θα μας δείξει τα δόντια τού σε αντίθεση με πέρσι.
    Τέλος να τονίσω ότι τα 28αρια δε θα τα δούμε μαζικά στη χώρα μας καθώς αυτή την εποχή όταν έχουμε απομάκρυνση θερμού μετώπου και μπαίνει νοτιάς με τη βοήθεια της μεγάλης νύχτας και της υγρασίας δημιουργούνται πυκνές ομίχλες στα ηπειρωτικά οι οποίες μάλιστα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα μπορούν και διατηρούνται σχεδόν όλο το 24ωρο με αποτέλεσμα εκεί να μην ανεβαίνει καθόλου υψηλά η θερμοκρασία.
    Στα υπόλοιπα τμήματα όμως θα μυρίσει καλοκαίρι μαζί με μούχλα θα έλεγα.
    Υπομονή και στα επόμενα τρεξίματα για τα ενδιαφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν το νομιζω σε πολλες κλειστες ηπειρωτικες περιοχες να μυρισει καλοκαιρι καθως θα πλακωσουν οι ομιχλες που δεν αποκλειεται σε ορισμενες περιπτωσεις να ειναι πολυ πυκνες.

      Διαγραφή
  16. Ψυχρότερος κατά 2,4 με 2,7 βαθμούς από τον μέσο όρο, μάλλον της δεκαετίας 2010-2019, ήταν ο φετινός Οκτώβριος στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Η αρνητική απόκλιση της θερμοκρασίας ήταν 1,7 βαθμοί στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και -1 με -1,2 βαθμούς στην Κρήτη και τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Και μη χειρότερα...
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρώσω ότι εκτός από τον Οκτώβριο και ο Σεπτέμβριος και ο Ιούνιος και ο Μάρτιος και ο Απρίλιος βγήκαν ψυχρότεροι από τον μέσο όρο της περασμένης δεκαετίας. Αντίθετα ο Ιανουάριος (αλλά με δύο ψυχρές εισβολές), ο Φεβρουάριος (με μία ισχυρή ψυχρή εισβολή), ο Μάιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ήταν θερμότεροι, οπότε μία χαρά ισορροπία υπάρχει στο έτος. Κακώς, λοιπόν, στέκονται οι περισσότεροι πάρα πολύ στους δύο καύσωνες που σημειώθηκαν μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ οι ψυχρές εισβολές είναι πάνω από πέντε ετησίως και συμβαίνουν τελευταία και Μάρτη - Απρίλη. Το κλίμα της Ελλάδας βαίνει προς το ψυχρότερο μάλλον και η μεγαλύτερη απειλή όσον αφορά τον καιρό θα είναι οι πλημμύρες και όχι φυσικά οι μετρημένοι στα δάχτυλα καύσωνες.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Βαγγέλη, με όλη την καλή θέληση, δεν μου προκύπτει από πουθενά, ότι το κλίμα της Ελλάδας βαίνει προς το ψυχρότερο, έχοντας μπροστά μου και μια χρονοσειρά δεκαπενταετίας για τα Τρίκαλα. τι κάνουν όλοι αυτοί του COP26, βόλτες από τη Ρώμη στη Γλασκώβη?(ρητορικό, έτσι κι αλλιώς, γιατί τίποτα (δεν) κάνουν..). η θέση της Ελλάδας δε δικαιολογεί την ύπαρξη κλιματικού γαλατικού χωριού, όταν πιστοποιείται η αύξηση της θερμοκρασίας με μετρήσεις διαφόρων ειδών και δεκάδων χιλιάδων σταθμών, παγκοσμίως και είναι κοινός τόπος ότι η Μεσόγειος είναι από τις περισσότερο επηρεαζόμενες περιοχές. ίσως να εξαιρείται η Ανταρκτική, απ' ότι καταλαβαίνω απ τα συμφραζόμενα..

      60 μέρες με θερμοκρασία άνω των 35 βαθμών, είναι ακραίο γεγονός, μελλοντικά, ίσως και δυστυχώς, κανονικό. δεν ισχύει επίσης η ομαδοποίηση πλημμύρες-κρύο Vs καύσωνες-ζέστη, για τον απλό λόγο ότι και η αύξηση της ραγδαιότητας (που πάει μαζί με τη μείωση της συχνότητας) των βροχών, οφείλεται στη αύξηση της θερμοκρασίας (των θαλασσών), όπως υπαγορεύουν στοιχειώδεις νόμοι θερμοδυναμικής και έχει γραφεί και αναφερθεί πολλάκις.
      πέραν του άχαρου της σύγκρισης θυμάτων πλημμυρών-καυσώνων, είναι και αδόκιμη η σύγκριση, οι καύσωνες δολοφονούν σιωπηλά, ποικιλοτρόπως (π.χ. φωτιές), βραχυχρόνια και μακροχρόνια, ενώ στις πλημμύρες όλα τελειώνουν και καταμετρώνται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα .Φίλε Φώτη κρατώ τις εκτιμήσεις σου ."Νοέμβρη κάντο όπως ο Οκτώβρης".Αφού η Σύρτη και η Σοροκάδα δεν μας κάνουν το χατήρι,ας είναι και ΒΑ.Προσηνεμία διαθέτουμε.
    Δημήτρη δεν μας αρέσει,αλλά τι να κάνουμε.Δεν ορίζουμε εμείς την καιρική κυκλοφορία."Ανάγκα και θεοί πείθονται".--------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα.Με λίγο ψιλόβροχο εκεί στο μεσημέρι και αυτό ήταν όλο.Ετσι πέρασε το σύστημα σήμερα απο την περιοχή μου.
    Μακάρι ο Νοέμβρης να φέρει καλά νερά.Ειναι ο μήνας που έχει τις περισσότερες βροχές.Γι'αυτο τον λέμε και βροχαρη.Ας μην μας διαψεύσει και φέτος, όπως όπως έγινε πέρυσι.
    Καλό βράδυ σε όλους.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν φαίνεται να έχει κλειδώσει κάποια ψυχρή εισβολή. Μόνο τα 30αρια είναι σίγουρα.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε παρακαλώ να μας εξηγήσετε πως είστε τόσο βέβαιος ότι δεν έχει κλειδώσει κάποια ψυχρή εισβολή για τον Νοέμβριο?
      Έχετε κάνει κάποια έρευνα , έχετε κάποια πηγή για αυτό που λέτε , η απλά γράφετε ότι να ναι ?



      Δημήτρης Αθήνα

      Διαγραφή
    2. Το ότι δεν έχει κλειδώσει που έγραψα παραπάνω υποδηλώνει ακριβώς την αβεβαιότητα που υπάρχει. Δεν φαίνεται (για την ώρα) ότι θα κάνει ψυχρή εισβολή ήταν το νόημα όσων έγραψα. Αντίθετα, το μικρό καλοκαιράκι που ήταν ξεκάθαρο τις τελευταίες μέρες ότι θα έρθει το απολαμβάνουμε ήδη στην Αττική με λιακάδα, ευχάριστες θερμοκρασίες και καλές θάλασσες.

      Αν εσείς πιστεύετε ένα τρέξιμο των μοντέλων για ψυχρή εισβολή στις 300 ώρες μετά, να σας υπενθυμίσω ότι και στα τέλη Οκτώβρη τα μοντέλα έδειχναν ψυχρή εισβολή για τις 7-8 Νοέμβρη και τελικά θα έχουμε σχεδόν 30 βαθμούς.

      Επίσης μετά από τόσο ψυχρό Οκτώβριο και σχετικά ψυχρό Σεπτέμβριο, είναι δύσκολο να κινηθεί στο ίδιο μοτίβο και ο Νοέμβριος. Προσωπικά, δεν με πειράζει και ψυχρός να αποδειχτεί, αφού μετά θα βγουν μάλλον θερμοί ο Δεκέμβρης και Ιανουάριος. Και θα απομένει πια ι Φεβρουάριος, που κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    3. Βαγγέλη καλά τα λες αλλά μη στέκεσαι σε τύπου στατιστική μόνο.
      Ο καιρός είναι ικανός από το καλύτερο έως το χειρότερο και μόνο αυτός ξέρει τι θα συμβεί.
      Εγώ προσωπικά βάση μελετών με προϊστορία γενικού μοτίβου κυκλοφοριών πού διαβάζω,η φετινή χρονιά διαφαίνεται πολύ δυνατή από Δεκέμβρη έως Μάρτη θυμίζοντας πολύ το μοτίβο(βάση παγκόσμιας κυκλοφορίας και δεικτών ταλάντωσης αναφέρομαι και όχι τοπικά)τον χειμώνα 2011-12.
      Οπότε θα επιμείνω στην άποψή μού ότι φέτος δε θα ισχύσει το παράδειγμα πού αναφέρεις καθώς είναι εντελώς πειραματικό και χωρίς βάσεις.
      Μακάρι για σένα να πέσω έξω.
      Όσο για μετά τις 12 με 14 τού μήνα,ακόμη ψυχρή σοβαρή εισβολή δεν έχει κλειδώσει όπως δεν έχει κλειδώσει και καμιά καλοκαιρία!
      Έχουμε στοιχεία κ όσο πάμε μέρα τη μέρα θα δούμε εάν θα επιβεβαιωθούν η όχι.

      Διαγραφή
    4. Γράφω πουθενά αγαπητέ κύριε ότι πιστεύω μοντέλα που τρέχουν 100, 200 , 500 ώρες μετά?
      Μπαινω εδώ μέσα για να ενημερωνομαι από τις αναρτήσεις του κυρίου Ζιακοπουλου, αλλά και του κυρίου Φώτη.
      Ψυχρός Σεπτέμβριος και Οκτώβριος. Μάλιστα ...μιλάτε για την Αθήνα η για κάποιο μέρος στην Πίνδο η στην ΒΔ Ελλάδα, γιατί αν δεν έχετε ζήσει κάποια χρόνια σε αυτά τα μέρη μάλλον δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει ψυχρός καιρός.
      Αλήθεια αυτή η συνεχόμενη εμμονή σας με τον χειμωνιάτικο καιρό έχει να κάνει ίσως με την δουλειά σας , γιατί αν όντως σας επιρρεαζει δυσμενώς τότε σας καταλαβαίνω.
      Αν δεν έχει σχέση όμως τότε ψάξτε το λίγο καλύτερα.

      Δημήτρης Αθηνα

      Διαγραφή
    5. Αφού μπαίνετε για να ενημερωθείτε από τους κ.κ. Ζιακόπουλο και Φώτη, τότε γιατί στέκεστε τόσο πολύ στο δικό μου σχόλιο; Και τι σας νοιάζει ποιος καιρός μου αρέσει; Μήπως θα πρέπει να σας δώσω και πιστοποιητικό καιρικών φρονημάτων; Και στο παρελθόν είχατε ενοχληθεί με σχόλιο μου, αν θυμάμαι καλά και μάλλον εσείς δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι όλοι οι άνθρωποι δεν γίνεται να έχουμε τα ίδια γούστα.

      Όσο για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο βγήκαν ψυχρότεροι από τον μέσο όρο της δεκαετίας, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Ειδικά, ο Οκτώβριος ήταν ο δεύτερος ψυχρότερος με τη μεγαλύτερη αρνητική απόκλιση να καταγράφεται στη Φλώρινα και το Κιλκίς με τέσσερις βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο του μήνα.

      Τέλος, ο κρύος καιρός εξασθενεί το ανοσοποιητικό των ανθρώπων, κάτι που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, πέρα από τις προτιμήσεις του καθενός που είναι φυσικά σεβαστές. Αντίθετα, ο ήλιος χαρίζει ευεξία σε όλα τα έμβια όντα και τονώνει την ψυχική και σωματική μας υγεία. Για αυτό έχει βγει και το "για μια θέση στον ήλιο". Τα ζώα επίσης κάθονται κάτω από τον ήλιο. Και τα ζώα ξέρουν...
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    6. Βαγγέλη, το εμπεδώσαμε ότι σου αρέσουν οι λιακάδες. Μην επανέρχεσαι κάθε λίγο και λιγάκι στο θέμα.
      Είναι πολλοί εκείνοι που ενοχλούνται όταν το λές και το ξαναλές.

      Διαγραφή
    7. Μου είχατε λείψει αλήθεια!Σας αγαπώ όλους...
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    8. Ούτε και οι μακροπρόθεσμες μη έγκυρες προγνώσεις είναι ωραίες

      Διαγραφή
    9. Δεν ξέρω πόσοι, ποιοι και αν ενοχλούνται κύριε Ζιακόπουλε από τα "προκλητικά" σχόλια μου για τις λιακάδες. Όταν, όμως, ένας άνθρωπος έχει κάνει μόνο τρία σχόλια στο blog σας, αλλά όλα εναντίον μου και διά ασήμαντον αφορμή, αυτό δείχνει τουλάχιστον εμμονή και εμπάθεια. Ελπίζω όχι και κάτι χειρότερο. Προσωπικά έχω αρχίσει να ανησυχώ.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  20. ο σακης αρναουτογλου προειδοποιησε για πυκνες ομιχλες τις επομενες μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Θεσσαλονίκη οι πεζοί τρακάρουν μεταξύ τους.

      Διαγραφή
    2. ... και όταν φυσάει ο Βαρδάρης βάζουν πέτρες στην τσέπη, Χρήστο!

      Διαγραφή
    3. Αυτό, μόνο όταν ήμασταν νέοι και ελλιποβαρείς, κ. καθηγητά. Καλημέρα σ' όλους.

      Διαγραφή
  21. Καραβατακης Αντώνιος3 Νοεμβρίου 2021 στις 8:26 μ.μ.

    Καλησπέρα σε όλους,η ώρα είναι 20:20 και το θερμόμετρο κολλημένο στους 20 βαθμούς κελσίου με 78 τοις εκατό υγρασία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα.Χριστο Σιμουλης , απ'το μεσημέρι που διάβασα την ατάκα σου, μέχρι τώρα που γράφω, ακόμα γελάω.Να σε έχει ο Θεός καλά.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρήστο η ατάκα σου δεν με ξενίζει καθόλου.Μάλιστα την θεωρώ προσφυή.Εχω υπηρετήσει χειμώνα 4 μήνες στην 113 Π.Μ. (Σέδες) και έχω βιωματική αντίληψη του γεγονότος. Συνήθισα γρήγορα,χωρίς ιδιαίτερα ....τρακαρίσματα.Αντιθέτως δεν κατάφερα να συνηθίσω με τίποτα,αν και το πάλεψα,τον πανθομολογουμένως εκλεκτόν Σαλονικιώτικο πατσά!. Τη μπουγάτσα σας τη γνώριζα, πριν ανέβω επάνω, από τον "Μερακλή της Θεσσαλονικης" στην Κάνιγγος.Παρασύρθηκα......ωραίες αναμνήσεις....! Να είσαι καλά.----------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης, ορέ Κορίνθιοι. Έχω δύο φίλους Δημήτρηδες στην Κορινθία, έναν στον Άσσο κι έναν στη Νεμέα.

      Διαγραφή