Ο καιρός της εβδομάδας

Φωτ. Χριστ. Χριστοδούλου
Βαρομετρικό χαμηλό στη Δ. Μεσόγειο παραμένει σχεδόν στάσιμο, ενώ ένα ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Ν. Ρωσία ως τα ΒΔ Βαλκάνια κινείται Α-ΝΑ. Το προαναφερθέν ψυχρό μέτωπο θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας ουσιαστικά από τις βραδινές ώρες της Τρίτης, αρχής γενομένης από τη Β. Ελλάδα. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο, ο καιρός στη χώρα θα είναι ήπιος με αραιές βασικά νεφώσεις, τοπικές ομίχλες το πρωί, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ανέμους το πολύ 5 μποφόρ. Όμως, τις βραδινές – νυχτερινές ώρες η εικόνα θα αλλάξει καθώς θα επικρατήσουν ενισχυμένοι Β-ΒΑ άνεμοι και θα πέσει η θερμοκρασία. Πέρα από αυτά τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Την Τετάρτη (10/11), τοπικές βροχές αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά- Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο και τη Β. Κρήτη. Οι ΒΑ άνεμοι θα φθάσουν τα 8 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Την Πέμπτη (11/11), οι πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών βροχών στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές θα είναι περιορισμένες και οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Παρασκευή και το Σάββατο (12 & 13/11), τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στις δυτικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ανατολική Ελλάδα.

Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν και καλή εβδομάδα σε όλους

6 σχόλια:

  1. Καραβατακης Αντώνιος8 Νοεμβρίου 2021 στις 3:06 μ.μ.

    Χρόνια πολλά σε όλους κ όλες σας! Διπλή γιορτή σήμερα για το νησί της Λέσβου.Γιορταζουμε σήμερα την σύναξη των Αρχαγγέλων κ την απελευθέρωση του νησιού από τον Οθωμανικό ζυγό. Ευλογημένο μα συνάμα πολύπαθο νησί.Με το καλό να έρθει η αλλαγή του καιρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες ουσες
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα! Επιτέλους τελειώσαμε με την έντονη θερμή μεταφορά. Παραλίγο 30αρι στα παραθαλάσσια της Ηπειρου το σαββατοκύριακο και οψιμα μπάνια! Σήμερα πιο νορμάλ καταστάσεις με μόλις 20 βαθμούς στα Γιαννενα και 22 στην Ηγουμενίτσα. Και έτσι θα πάμε και τις επόμενες μέρες. Τα χειρότερα πέρασαν. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγγελοι,Αρχάγγελοι,Αρχαί,Εξουσίαι ,Δυνάμεις ,Θρόνοι,Κυριότητες,Χερουβείμ,Σεραφείμ (τα αγγελικά τάγματα.Ελπίζω να τα έγραψα σωστά).Κάποτε οι δάσκαλοι επέβαλλαν την απο στήθους εκμάθηση.Σε κάποιες τέτοιες εγγραφές στον παιδικό σκληρό δίσκο δεν είναι εύκολο το delete!.
    " Aγγελικούλα ζάχαρη,Αγγελικούλα μέλι,Αγγελικούλα κρύο νερό που πίνουν οι Αγγέλοι" .Χρόνια πολλά σε όσους/ες εορτάζουν.

    Τό ότι ο δάσκαλος δεν επεξέτεινε την εβδομαδιαία πρόγνωσή του για λίγο ακόμα,με εμβάλλει σε ....ανησυχίες.----------------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διχογνωμίες προγνωστικών μοντέλων ,υπομονή και τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο ,άλλη μια ανοιξιάτικη ημέρα τουλάχιστον εδώ στην Όθρυ θα ελεγα εγώ με το κοντομανικο και σήμερα ,απο αύριο βράδυ σταδιακή πτώση θερμοκρασίας χώρος όμως αξιόλογα γενικευμένα φαινόμενα τίποτα το σπουδαίο.Γι'αυτό και ο δάσκαλος δεν προχώρησε λίγο παραπέρα σαν τάση θεωρώ.χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανυπομονώ να δω τι έρχεται μετα τις 21-22 Νοεμβρίου,αν δεν αλλάξουν οι προγνώσεις. ,Ειναι νωρις, βέβαια, αλλά θα μας ενημερώσετε έγκαιρα και έγκυρα , δάσκαλε.Β.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή