Σαλάμ αλέκουμ!

Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προελεύσεως μεταφέρονται από τον ΒΑ Ατλαντικό προς τη Δ-ΝΔ Ευρώπη, με συνέπεια τις επόμενες 2-3 ημέρες στην Ιβηρική Χερσόνησο και τη ΒΔ Αφρική να επικρατήσουν ξανά χειμωνιάτικες συνθήκες με κρύο και χιόνια. Αντίθετα, στην κεντρική Μεσόγειο το ρεύμα βαθμιαία θα γίνει ΝΔ, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν προς τη Νότια Ιταλία και τα Βαλκάνια θερμές αέριες μάζες σαχαριανής προελεύσεως. Με αυτές τις συνθήκες, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας θα είναι οι νοτιάδες, οι υψηλές θερμοκρασίες και η περιορισμένη ορατότητα λόγω, όχι μόνο των ομιχλών, αλλά και της μεταφοράς σκόνης από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας. Κατά τα άλλα, δεν θα λείψουν οι βροχές, οι οποίες όμως τόσο το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) όσο και στο μεγαλύτερο διάστημα της Παρασκευής (2/1) θα είναι ασθενείς και θα περιοριστούν βασικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Περισσότερες θα είναι οι βροχές το Σάββατο (3/1), αλλά και πάλι υπάρχουν αρκετές αβεβαιότητες για την κατανομή και την έντασή τους.

Καλό μήνα, φίλοι μου

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1-2-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στη Θράκη. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις που αργότερα κατά τόπους θα αυξηθούν. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Το πρωί περιορισμένη ορατότητα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανή ομίχλη το πρωί. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

36 σχόλια:

  1. Ο ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ!Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!
    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.....
    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!
    ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ Η ΘΑ ΦΑΜΕ ΦΑΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ?
    ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΑΡΑΓΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ. Ζιακοπουλε σίγουρα βιώνουμε έναν από τους πιο ανομβρους (για πολλές περιοχές) και θερμοτερους χειμώνες στην σύγχρονη ιστορία. Θεωρείται ο αμέσως θερμότερος μετά από εκείνους του 2006-07,2010-11 και 2012-13;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε χάσει τον λογαριασμό πια με τους τελευταίους χειμώνες. Θα αναπολούμε (ήδη εγώ το κάνω) τον περσινό με την Αριάδνη, κι ας μην έκανε σε όλους τα χατήρια, φίλε Βαγγέλη, εκ Κηφισίας ορμώμενε.

      Διαγραφή
    2. Ο ΘΕΡΜΟΤΕΡΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ 2006-2007
      ΦΕΤΟΣ ΣΑΦΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΣ!ΚΑΤΑ ΤΑΛΛΑ ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟΣ!
      ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΝΑΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 2006-7!ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΗΜΟΝΟ!ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ!
      ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΙ(κυριως σε αλλα χιονοsite)

      Διαγραφή
    3. Αριάδνη θα λέμε και θα κλαίμε, ακόμα και τα β.π.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Για το μετά δεν ξέρουμε τι θα κάνει. Προς το παρόν, εκτός από τις αμυγδαλιές, ετοιμαστείτε για κουνούπια, κάμπιες, αλογόμυγες και αφρικανικές ακρίδες, που σέρνει συχνά μαζί της η σαχαριανή μπίχλα. Εκτός αν χιονίσει και στη Λιβύη και μας έρθουν και τίποτα ...αερομεταφερόμενες νιφάδες να κάνουμε χάζι. Κατάσταση αίσχος!!

      Διαγραφή
    2. γιατι βρε;ανθρωποι δεν ειναι και αυτοι εκει;να μην χιονιστουν μια φορα και εκει;ολα δικα μας για την παρτη μας να τα εχουμε;

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχα...καλό Γιώργο!φαντάζεσαι το νότιο ρεύμα να μας φέρει εκ Λιβύης αερομεταφερόμενες νιφάδες να το χαρούμε βρε αδερφέ.Όντως ελεεινές καταστάσεις!

      Διαγραφή
  4. Ακόμα ένας απόλυτα εύστοχος τίτλος από τον κ. Ζιακόπουλο, αφού εκτός από το Μαρόκο και την Αλγερία, φέτος χιόνισε και στη Σαουδική Αραβία, η οποία ειρήσθω εν παρόδω απειλείται και με (προσωρινή) αποβολή από το Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, όπως γράφει η Le Monde. To αίτημα για την αποβολή της υπέβαλαν δύο Βρετανοί δικηγόροι, επειδή πάνω από 60 άνθρωποι κρατούνται παράνομα στη Σ. Αραβία, κάποιοι εκ των οποίων έχουν "εξαφανιστεί" και άλλοι έχουν υποστεί βασανιστήρια. Την αποβολή της Σαουδικής Αραβίας που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, όσον αφορά τους αντιφρονούντες και την ελευθερία έκφρασης ζήτησαν επίσης η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά για να γίνει χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Μέχρι σήμερα έχει αποβληθεί μόνο η Λιβύη το 2011 για τη βίαιη καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
    http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2018/01/31/appel-a-suspendre-riyad-du-conseil-des-droits-de-l-homme-de-l-onu_5249439_3218.html
    .............................................................................

    Σε άλλα νέα, η Fujifilm θα απολύσει 10 χιλιάδες εργαζόμενους παγκοσμίως στην κοινή επιχείρηση που έχει με τη Xerox, όπως μεταδίδει το Reuters. Kι αυτό διότι αναθεωρεί το business plan στον τομέα της φωτοτυπίας, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Με την αναδιάρθρωση θα μειώσει τα ετήσια κόστη κατά 50 δισ. γεν μέχρι τον Μάρτιο του 2020. Θα εγγράψει επίσης κόστη 49 δισ. γεν στο τρέχον δημοσιονομικό έτος, χαμηλώνοντας την πρόβλεψη για τα λειτουργικά κέρδη του έτους από τα 185 στα 130 δισ. γεν.
    https://www.reuters.com/article/us-xerox-m-a-fujifilm-jobs/fujifilm-says-to-cut-10000-jobs-at-joint-venture-with-xerox-idUSKBN1FK0LS?il=0

    Πρόκειται για δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα του τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα. Από τη μία έχουμε πολέμους και διωγμούς και εκατομμύρια ανθρώπους να πεθαίνουν από την πείνα και τις επιδημίες, κυρίως σε Μέση Ανατολή (Υεμένη, Συρία κ.λ.π.) και Αφρική (Σομαλία, Νότιο Σουδάν κ.λ.π.) και από την άλλη τη μετατροπή εκατομμυρίων ανθρώπων στον λεγόμενο "προηγμένο" κόσμο σε αριθμούς σε μία μαύρη λίστα απολυμένων. Σε μία τέτοια κατάσταση, πιστεύει κανείς ότι θα ευαισθητοποιηθούν οι ελίτ για την κλιματική αλλαγή;
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, έχεις απόλυτο δίκιο στο ερώτημα (ρητορικό, κατά τη γνώμη μου) με το οποιο κλείνεις το σχόλιό σου.

      Διαγραφή
    2. Μεγάλε, Βαγγέλη: Πήρες τη μπάλα από τον τερματοφύλακα, διάνυσες με αυτή όλο το γήπεδο πάνω στη γραμμή του πλάγιου άουτ με τον επόπτη να τρέχει ασθμαίνοντας ξοπίσω σου και όταν έφθασες στο κόρνερ, έβαλες από εκεί ένα απίθανο γκολ!

      Διαγραφή
    3. Λιτά κ περιγραφικά Βαγγέλη αποτύπωσες με λίγα λόγια την εξαθλίωση που οδεύουμε παγκοσμίως,λόγους που μας εξηγούν πως την κλιματική αλλαγή την έχουν "γραμμένη" στα παιδικά τους υποδήματα οι "ελίτ",εφόσον δε σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό(συνάνθρωπο) σιγά μη σεβαστούνε τη μητέρα φύση.

      Διαγραφή
    4. Φίλοι, έχετε καταντήσει να μοιρολογείτε αδιάκοπα για την απουσία χιονοπτώσεων το φετινό χειμώνα. Ασφαλώς κι έχετε δίκιο αλλά νομίζω υπερβάλλετε λιγάκι. Πράγματι για πολλές περιοχές ο υετός είναι πενιχρός φέτος π.χ. Μακεδονία. Αλλά αν θυμηθούμε την περσινή Αριάδνη και εκείνο το χαμηλό τριών ημερών στα μέσα του Ιουλίου νομίζω ότι θα καταλάβουμε ότι ο καιρός έχει πολλά πολλά γυρίσματα... Δε χρειάζεται να οδυρόμαστε συνεχώς για την "αχιονία". Φιλική συμβουλή μεταβείτε επειγόντως ένα τριήμερο σε βουνά και χιονοδρομικά . Δείτε το ως μορφή ανέξοδης και με καλούς φίλους ψυχοθεραπείας! Θα λυτρωθείτε!
      Ένας ανώνυμος θιασώτης του ατελείωτου αλλά και υπέροχου ελληνικού καλοκαιριού!!!
      ΥΓ: Γελάω πραγματικά με τους Αθηναίους που περιμένουν χιόνι στις ταράτσες τους,εδώ δεν χιονίζει στην Φλώρινα φέτος και στα βουνά...

      Διαγραφή
    5. Να αγιάσει το στόμα σου! Βεβαίως καταλαβαίνω πλήρως το καυστικό και δηκτικό σου ύφος αλλά ακόμη κι έτσι πες τα Χρυσόστομε!

      Διαγραφή
    6. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΕ(6:38(κοιτα να δεις που θα μας βγαλουν και ενα ατομο οι αλλοι))ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΣΤΩ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ!ΕΣΤΩ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ!ΕΣΤΩ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ!
      ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ? ΜΑΗ ΜΗΝΑ?
      ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΝΕΡΑ ΜΑΗ ΜΗΝΑ?ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΕΦΙ!ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ???????


      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    7. Αψογος ο Βαγγελης !
      Η Δυστοπία στην οποία επιζούμε -πλεον- αποτυπώνεται στο εξης :
      OKTΩ (8 !!) ανθρωποι κατεχουν πλεον τον πλουτο που χρειαζονται και παραγουν 3.500.000.000 (3,5 δις ...ΝΑΙ) για να ζησουν !
      ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ... ΤΑΒΛΑ ... όλοι μας

      Διαγραφή
    8. ο ορισμος της κοινωνικης ανισοτητας!

      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  5. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ....
    ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ....
    ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΕΝΑ ΛΙΑΣΙΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι παίζει εδώ με τρείς Ανώνυμους σε συσκευασία του ενός! Κύριε Ζιακόπουλε, μήπως πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία, να γίνονται δεκτοί οι ενδιαφερόμενοι στο μπλογκ έστω με ένα ψευδώνυμο. Εδώ κάποιος ανώνυμος σχολιάζει για ταράτσες, κάποιος άλλος (μάλλον ο ίδιος) του απαντάει "μπράβο πέστα!" και καπάκι έρχεται ο άλλος (πολύ αμφιβάλλω) ανώνυμος, με ταράτσα πάλι μέσα, και γράφει με κεφαλαία για ξεκάρφωμα. Λογαριασμός για όλους, να ξέρουμε με ποιόν μιλάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με πόσους, στην πραγματικότητα, μιλάμε, συμπληρώνω.

      Διαγραφή
    2. Γιώργο, έχεις δίκιο και λυπάμαι γιατί επανέρχομαι στο ίδιο θέμα μετά από μικρό χρονικό διάστημα. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, για τελευταία φορά ότι εδώ μέσα δεν χωράνε προβοκάτορες, χαβαλέδες και μπαχαλάκηδες. Νην εκμεταλλεύεστε το γεγονός ότι δεν μου αρέσει η λογοκρισία και είμαι της άποψης ότι πρέπει να αφήνουμε όλα τα λουλούδια να ανθίζουν. Όταν κάποια "λουλούδια", ηθελημένα ή αθέλητα, πάνε να χαλάσουν τον ανθόκηπο στο σύνολό του, ξεριζώνονται και πετιώνται. Εξάλλου, υπάρχουν ένα σωρό άλλοι κήποι στους οποίους αυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν.

      Διαγραφή
    3. ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ,ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΩ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ!
      ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ:
      3:33
      4:37
      4:48
      8:11
      ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ????????????

      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    4. Φίλε ανώνυμε, γιατί δεν συμμορφώνεσαι με τους κανόνες της ηλεκτρονικής επικοινωνίας; Μικρά γράμματα και όχι 100 φορές τα ίδια σημεία στίξεως λες και είναι λεύκωμα 1ης γυμνασίου. Διαφορετικά, οι υπόλοιποι αντιλαμβανόμαστε οργή και θυμό. Τί δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    5. απλα θελω να τονισω και να εμπεδωσουν οι υπολοιποι στο φορουμ αυτα που θελω να πω!και να μην παρατηρηθουν παρεξηγησεις προς εμενα........
      με μικρα γραμματα ποιος θα κατσει να τα διαβασει;

      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    6. "Με μικρά γράμματα ποιός θα κάτσει να τα διαβάσει;". Τι φοβερό επιχείρημα! Μετά το μονοτονικό και τη νέα γραμματική, να καθιερώσουμε τώρα και τη γραφή caps lock!

      Διαγραφή
  7. Μια του κλέφτη(1-5Φεβ)
    ,δύο του κλέφτη(5-10φεβ),
    τρεις και τον τσακώσαμε(10-15φεβ) . Μια παροιμία που τείνει να πάρει σάρκα και οστά φίλοι μου, καθώς μετα το πρώτο ανοιξιάτικο διάστημα θα έρθει ένα δεύτερο που θα μας θυμίσει λίγο περισσότερο χειμώνα αλλά μόνο επιλεκτικά. Το δε τρίτο διάστημα ίσως να τσακώσουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και αυτά που κλιματικά έχουν θεσπιστεί και ταιριάζουν στην συγκεκριμένη περίοδο. Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
    Κιούλος Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Θοδωρή, μετά από τόσα πατατράκ, τόσα πισογυρίσματα, τόσες κωλοτούμπες (θυμίζω ότι πριν 3-4 ημέρες έπαιζε ακόμα το σενάριο της σοβαρής ψυχρής εισβολής και εντός μίας ημέρας συμφώνησαν όλα τα μοντέλα ότι πάμε για ...βαθιά άνοιξη), εμπιστεύεσαι ακόμα το τί δείχνουν τα μοντέλα μετά από 300+ ώρες; (οι 300+ αντιστοιχούν στο 100 plus της γνωστής διαφήμισης μουρουνέλαιου, είναι σχεδόν μια αιωνιότητα καιρικώς). Κι αν ακόμη ισχύει, πλέον προτιμώτη σιωπή μέχρι να πλησιάσουν οι ημέρες.

      Διαγραφή
    2. αντε παλι αρχισαν τα hopecasting για χιονια στις αυλες....
      φτου και απ'την αρχη.....

      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα.
    Εγώ πάντως βλέπω τα μελισσακια στα ημιορεινα της Πίνδου όπου τα έχω.
    Η διαφορά με τον κάμπο είναι ότι τα πρωινά έχει τσαφι(παχνη) στο κάμπο και θερμοκρασίες αρνητικές ενώ εδώ στα ημιορεινά η θερμοκρασία είναι πάντα +5 βαθμούς πάνω.
    Και με ελάχιστες εξαιρέσεις η θερμοκρασία σήμερα στα Τρίκαλα κοντά στους 3.5 στις 9κ30 το πρωί. Και στο χωριό στα ημιορεινά πριν από λίγο 12 βαθμοί.

    Τα μελισσακια ξεγελαστηκαν και άρχισαν να φτιάχνουν κηφηνοκελια (ενώ κανονικά πρέπει να τα φτιάξουν σε 1 μήνα από τώρα).

    Τα μπέρδεψε ο καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερπλήρης η εκπροσώπηση του νομού. ορεινά, ημιορεινά, πεδινά, πόλη.
      Ο σταθμός του ΕΑΑ είναι στο λόφο του φρουρίου (υψόμετρο 163 m). οι ελάχιστες το χειμώνα είναι λίγο χαμηλότερες μέσα στην πόλη (110 m, ειδικά στα ανοιχτά σημεία αυτής) και λίγο ακόμα χαμηλότερες μόλις βγεις στον κάμπο, όπου κάθε πρωί τον τελευταίο καιρό είναι πέριξ του μηδενός (παρά το ζεστό χειμώνα που διανύουμε). οι μέγιστες το καλοκαίρι αντιστρόφως, εξυπακούεται.
      Στο τέλος του 2014 το δημοτικό συμβούλιο είχε εγκρίνει αίτημα της ΕΜΥ για παραχώρηση χώρου και επαναλειτουργία του σταθμού στο Φλαμούλι, στο πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο.
      Δεν ξέρω τι έγινε μ αυτό το θέμα (λέω εγώ τώρα..)

      Διαγραφή
    2. 6:20 το πρωι σημερα ειχε +1βαθμο εξω απο τα Τρικαλα,προτο πρωι χωρις παχνη σημερα που σημενει ερχεται η οποια αλαγη του καιρου...ηδη αυτη την ωρα επικρατει ΝΔς ανεμος και φενεται οτι η νυχτα και το πρωι θα ειναι πολυ πιο ηπια απο τα προηγουμενα.Φιλε Νικο μιας που ειπες για το σταθμο,ειπες προσφατα σε καποιο σχολιο οτι αρνητηκες θερμ. μεχρι τωρα 0(αν κανω λαθος διορθωσε με).Επηδη ωμος εγω καθε πρωι 6+ ειμαι εξω και ειδα αρκετα πρωινα παγωμενα νερα απομηναρια βροχων,μηπως φταιει ο σταθμος που εκανες εκεινο το λαθακι;Αυτο που ειπες για την αλλαγη θεσης του σταθμου το εχω ακουσει και'γω...

      Διαγραφή
    3. Γιώργο, αναφερόμουν στις καταγεγραμμένες τιμές του σταθμού, όχι αυτές που βλέπουμε απο τ' αυτοκίνητα. η πρώτη αρνητική για φέτος ήταν στις 23.01 (-0,1). λόγω θέσης, οι ακραίες τιμές του σταθμού είναι πιο ήπιες (χειμώνα ή καλοκαίρι) από τις αντίστοιχες που παρατηρούμε στα χαμηλά σημεία. δεν τίθεται θέμα αλλαγής του σταθμού. ο σταθμός στο φρούριο είναι του Εθνικού Αστεροσκοπείου. ο σταθμός της ΕΜΥ ήταν στο Φλαμούλι μέχρι το 2011 και τις τιμές του τις βλέπαμε από την ενότητα της ΕΜΥ "Ο καιρός χτες", στους σταθμούς της Θεσσαλίας.

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα κ καλό μήνα σε όλη την παρέα,αντωνης,μυτιληνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eίναι συχνό φαινόμενο η τόσο μεγάλη αβεβαιότητα των προγνώσεων ακόμα και για τις επόμενες 2-3 μέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή