Με ασθενέστερους ανέμους και λιγότερο κρύο το Σαββατοκύριακο

Ο ισχυρός συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πέσεις στην Α. Μεσόγειο αναμένεται να παρουσιάσει βαθμιαία εξασθένηση με αποτέλεσμα την πτώση της έντασης των βοριάδων και στα ανατολικά και νότια πελάγη με ρυθμό περίπου ένα μποφόρ την ημέρα. Έτσι, την Κυριακή, οι βόρειοι άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο, προβλέπεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια. Η  θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πάντως, τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά οι συνθήκες θα είναι και πάλι ευνοϊκές για παγετό ακτινοβολίας. Σε ό,τι αφορά την προοπτική του καιρού, όλα δείχνουν ότι το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας θα περάσει με καλοκαιρία. Πέρα από την ηλιοφάνεια, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Με σχετική καλοκαιρία θα κάνει ποδαρικό και ο Φλεβάρης, αλλά για τη συνέχεια όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Υ.Γ. Ο Φλεβάρης σε ορισμένα μέρη της πατρίδας μας λέγεται και Μεθυσμένος λόγω της αλλοπρόσαλλης καιρικής συμπεριφοράς του. Με αυτά που βλέπω, έχω την αίσθηση ότι χώθηκε ήδη για προθέρμανση σε κάποιο καπηλειό, έχοντας μαζί του τα μοντέλα…

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-1-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ΒΔ. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ΝΑ πελάγη 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς.

42 σχόλια:

  1. Σαν να μην έφταναν οι πλημμύρες και ο κίνδυνος υπερχείλισης του Σηκουάνα στη Γαλλία, προσανατολίζεται και σε 400 απολύσεις στη χώρα η Nestle για να μειώσει τα κόστη και να τονώσει την "ανταγωνιστικότητα", όπως μεταδίδει το Reuters. Η Νestle που απασχολεί 13 χιλιάδες εργαζόμενους στη Γαλλία, ήθελε αρχικά να αποφύγει τις απολύσεις και τη φθορά που μπορεί να οδηγήσει τις εφτά μονάδες της στο Παρίσι να συγχωνευτούν σε μία μέχρι το 2020.

    Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα, εξάλλου, η Carrefour αποκάλυψε ένα πλάνο εθελούσιας εξόδου για 2.400 υπαλλήλους της, προκειμένου να εξοικονομήσει 2 δισ. ευρώ ως το 2020. Επίσης η Nestle είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο του 2017 ότι θα προχωρήσει σε κατάργηση 450 εκ των 550 θέσεων εργασίας που διατηρεί συνολικά στη Νίκαια, στη γαλλική ριβιέρα.
    https://www.reuters.com/article/nestle-jobs/nestle-to-cut-400-jobs-in-france-idUSKBN1FF0NJ?il=0

    Φαντάσου τώρα να έχεις τον καταθλιπτικό καιρό της βόρειας Ευρώπης με ελάχιστο ήλιο, πολλά χιόνια και κρύα και παγωμένους και πλημμυρισμένους δρόμους και να απολύεσαι κιόλας. Αν και η Νίκαια της Γαλλίας έχει κλίμα σαν της Ελλάδας (Μεσόγειος γαρ...). Πάντως, και σήμερα κρύο έκανε με τον δυνατό και πάλι βοριά στο Θυμάρι και τον ήλιο να ανεβάζει κυρίως την ψυχολογία, παρά τη θερμοκρασία. Ακόμα κι ένα δεξαμενόπλοιο αγκυροβόλησε στο απάγγιο του Αρτσιντά, μάλλον λόγω του βοριά. Ο Αρτσιντάς είναι ένα από τα δύο νησάκια (το άλλο ο Πάτροκλος) του νότιου Σαρωνικού. Και το τελευταίο σύνορο, πριν το απέραντο γαλάζιο.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μενα ο ορος μεθυσμενος κολλαει πιο πολυ για τον Μαρτιο, εχει την δυνατοτητα να κανει αρκετη ζεστη αλλα μπορει και να κανει καλους χιονιαδες και δυνατα κρυα ενω ο Φλεβαρης οσο και ζεστουλα να κανει δεν εχει και πολυ δυναμικη και γενικα υπερτερει ο χειμωνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δάσκαλε να δούμε τι λογαριασμους θα κάνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι θέλει να πει ο ποιητής; Πολλά, αλλά επειδή, παρότι ποιητής, πατάει γερά στο έδαφος, περιμένει, νομίζω, το χρόνο να γίνει σύμμαχος του. Και ας σκούζει από κάτω ο λαός αναμένοντας με αγωνία το χρησμό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίο,πετυχημένο κ εύθυμο το υστερόγραφό σας δάσκαλε,αποτυπώνει την μετέπειτα εξέλιξη στα του καιρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΠΟΨΙΝ!Ο ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΧΙΟΝΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
    ΑΝ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δάσκαλε μάλλον ο Φλεβάρης φαίνεται να έρχεται θυμωμένος παρά μεθυσμένος που μεσ´ στο χιόνι θα μας χώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολοι μπορουν να πουν μεσ΄στο χιονι θα μας χωσει αλλα μην τελικα μας χωσει στις καλοκαιριες και στα 18αρια

      Διαγραφή
    2. παλι τα ιδια ... τιποτα δεν θα γινει φετος

      Διαγραφή
    3. βασικα κανεις δεν ξερει τι θα γινει!
      μπορει να γινει αλλα μπορει και οχι!
      δεν θα το παιξουμε "μεντιουμ"για να πουμε θα κανει ταδε "αυτο" ταδε τα'λλο!απλα περιμενουμε!
      απλα ορισμενοι κανουν horecasting συνηθης τεχνη κοσκινο.

      Διαγραφή
    4. το σχολιο προς 8:49

      Διαγραφή
  8. Επιτέλους έγινε η αρχή, καθώς σύμφωνα με το Reuters σήμερα η Φινλανδία ζήτησε και επίσημα από την ΕΕ να καταργήσει την αλλαγή της θερινής ώρας - ή, έστω και της χειμερινής. H EE δεν δείχνει, βέβαια, και τόσο πρόθυμη, υποστηρίζοντας ότι τα περισσότερα κράτη μέλη της είναι ευχαριστημένα με αυτή την πρακτική, σύμφωνα με μία μελέτη της Κομισιόν το 2014. Το πρόβλημα είναι ότι το Ελσίνκι η πιο βόρεια πρωτεύουσα της ΕΕ έχει μόνο έξι ώρες μέρα στα τέλη Δεκέμβρη και το να αλλάζει η ώρα τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο προκαλεί διαταραχές στον ύπνο και τη δουλειά, αλλά μακροπρόθεσμα και προβλήματα υγείας.

    H φινλανδική κυβέρνηση θέλει να εγκαταλειφθεί ομοιόμορφα η αλλαγή ώρας μέσα στην ΕΕ, δηλαδή να συναινέσουν και τα άλλα κράτη μέλη. Η Φινλανδία έχει να αντιμετωπίσει και την ταλαιπωρία της διαφοράς ώρας στα σύνορά της με τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, που έχουν σταματήσει από το 2011 να πηγαίνουν μία ώρα μπροστά τον Μάρτιο και μία ώρα πίσω τον Οκτώβριο. Η αλλαγή ώρας υιοθετήθηκε κατά την ενεργειακή κρίση τη δεκαετία του 1970 με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.

    Και τη δεκαετία του 1990 για να έχει μία ομοιόμορφη πολιτική η ΕΕ αποφάσισε όλα τα κράτη μέλη της να πηγαίνουν μία ώρα μπροστά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και μία ώρα πίσω την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν ξεκαθάρισε αν θα γίνει δεκτό το αίτημα της Φινλανδίας - "είναι περίπλοκο είπε" και όταν πιέστηκε να δώσει μία πιο σαφή απάντηση τραγούδησε το "Summer Time". Επιβεβαιώνοντας το κρύο χιούμορ των Ευρωπαίων. Ασορτί με το κλίμα τους.
    https://www.reuters.com/article/us-eu-time-summer/time-up-for-summer-finns-push-eu-to-scrap-clock-changes-idUSKBN1FF249?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να γίνει, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!Από τα σχολικά μου χρόνια με ταλαιπωρούσε πολύ αυτή η απαράδεκτη πρακτική!!!

      Διαγραφή
  9. Στις 26/1/2005, ων φοιτητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεκίνησα κατά τις 16:00 από το σπίτι μου για να πάω να δώσω εξετάσεις σ’ ένα μάθημα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι έβρεχε καταρρακτωδώς. Μέχρι να φτάσω στην Πανεπιστημιούπολη, η ισχυρή βροχόπτωση είχε μετατραπεί σε έντονη χιονόπτωση(κανονική παπλαμούδα, στην ορολογία των Γιαννιωτών). Μέχρι τις 18:00-19:00 το είχε στρώσει για τα καλά. Κατά τις 21:00 όταν εξήλθαμε της αίθουσας και οι τελευταίοι, η μεν χιονόπτωση είχε σταματήσει(προσωρινά) η δε χιονόστρωση(περίπου 30 εκ.) καθιστούσε δύσκολη τη μετακίνησή μας. Γράφω αυτό το μήνυμα όχι για να ενημερώσω για ένα φαινόμενο χιονόπτωσης που λαμβάνει ή μάλλον λάμβανε χώρα συχνά στην περιοχή κατά τη χειμερινή περίοδο αλλά για να επισημάνω ότι το απόγευμα εκείνο αποτέλεσε το έναυσμα μιας σχεδόν δεκαήμερης κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις ή μπόρες χιονιού επί καθημερινής βάσεως αφήνοντας δεκάδες εκατοστά χιονιού στο λεκανοπέδιο ενώ οι ορεινές περιοχές είχαν κυριολεκτικά θαφτεί στο χιόνι(περισσότερο από 2 μέτρα στα Ζαγοροχώρια). Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στην πόλη η χιονόστρωση διατηρήθηκε για αρκετό διάστημα.
    Καλό βράδυ!
    Σέργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιές αξέχαστες εποχές....
      Τώρα περιμένουμε αυτό το κάτι δυνατό που στο τέλος δε θα δούμε.

      Διαγραφή
  10. Το θυμάμαι καλα αυτο Σέργιο ηταν το κατι αλλο εκεινο τον χειμώνα.Ο Δεκέμβρης ειχε ξεκινήσει άσχημα το ιδιο και ο Ιανουάριος μέχρι τα μεσα περιπου χιόνι υπήρχε μονο στην κορυφογραμμή της Πίνδου δηλ. ανω των 2200 μέτρων χειρότερα δεν γινόταν να ειναι αλλα απο της 20 Ιανουαρίου και μετά αλλαξαν όλα η περιοχή όπως λες και εσύ θάφτηκε στο χιόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε ζιακοπουλε,έχω διαβάσει ότι έχετε πει για τον τρόπο λειτουργίας των μοντέλων αριθμιτικης πρόγνωσης καιρού. Έχω όμως απορία για αυτό που βλέπουμε στα τελευταία τρεξίματα. Τα δυο κυρία μοντέλα,το ευρωπαϊκό και το αμερικανικό, έχουν μεγάλη αντίθεση στην προσομοίωση της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, ως προς το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Το κάθε μοντέλο όμως δείχνει συνέπεια στην εκτίμηση του από τρέξιμο σε τρέξιμο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι αρχικές συνθήκες δεν είναι ίδιες και στα δυο; Οπωσδήποτε στο τέλος θα υπάρξει ομοφωνία αλλά είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση που συμβαίνει κατά διαστήματα. Δηλαδή πιο πολύ μου προκαλεί εντύπωση η συνέπεια στο διαφορετικό σενάριο που υποστηρίζει το καθε μοντέλο παρά η ίδια η αντίθεση.Καλο βράδυ σε όλους.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η άποψή μου για το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη, παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση τα μοντέλα, είναι οτι μέχρι τώρα τίποτα το ιδιαίτερο δεν φαίνεται για τη χώρα μας, πέρα από την τάση επαναφοράς σε χειμερινά μοτίβα, μετά από μια βδομάδα αλκυονίδων που θα προηγηθεί. Ούτε καν η πολυαναμενόμενη μετατόπιση ενός στιβαρού πολικού ψύχους προς τη βόρεια Ευρώπη δεν εμφανίζεται (ακόμα) στα μοντέλα, στο βαθμό που αυτή θα έπρεπε να θεωρείται αναμενόμενη, μετά την σταδιακή απόσυρση του ψύχους από την βόρεια Αμερική. Συμπερασματικά: Κανένας "συναγερμός", καμιά τεκμηριωμένη προσμονή. Μόνο αναμονή και ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ Γιώργο για να το πάω κ λίγο παρά πέρα όχι μόνο δε βλέπω κάτι ιδιαίτερο απο κρύο(πλήν ίσως μιας μίνι ψυχρής εισβολής σ'αυτό το διάστημα)το πρώτο 10ήμερο αλλά κυρίαρχοι άνεμοι πιστεύω πως θα ναι οι νοτιάδες κ μάλιστα αρκετά θερμοί για τα ανατολικονότια της χώρας.Σίγουρες πιστεύω μέσα σ'αυτό το διάστημα θα'ναι κ οι βροχές (χιόνια ορεινά) στις γνωστές κυρίως περιοχές που ξέρουμε με τέτοιο τύπου καιρό.

      Διαγραφή
    2. Πάλι η Αμερική φίλε Γιώργο θα αυξήσει "μαγικά" το γεωγραφικό της πλάτος!

      Διαγραφή
    3. Γιώργο και Φώτη, γράψτε κι άλλα τέτοια σας παρακαλώ και θα έρθει ο βόρειος πόλος πάνω μας στο τέλος.

      Διαγραφή
    4. Λες ρε Βαγγέλη να το συνεχίσουμε έτσι, μήπως και μας κάτσει; Ναι αλλά πρέπει να σιγοντάρει από δίπλα και ο φίλος με τις ...ταράτσες.

      Διαγραφή
    5. Μα γι'αυτό πάμε τόσο κόντρα μπας κ έρθουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
      Όσο πηγαίναμε με το καλύτερο σενάριο που μας δίναν τα μοντέλα όλο ήττες φάγαμε,να δούμε τώρα αν θα σπάσει κάποια στιγμή η γκίνια.Όπως λέει κ ο Γιώργος να βοήθησει κ φίλος με τις ταράτσες ως τρίτη αρνητική αύρα μπας κ γίνει το αντίθετο!

      Διαγραφή
    6. Αν μας κάτσει πάντως, τον βλέπω το φίλο μας να δίνει αναφορές στρωσίματος στην ταράτσα του. Πέραν της πλάκας πάντως, όλα είναι ανοιχτά. Η ευκαιρία νομίζω παραμένει, σαφώς είναι η ευκαιρία του φετινού χειμώνα, αναμένουμε τα μοντέλα να βγουν από το καπηλειό, να ξεμεθύσουν και να μας μαρτυρήσουν με νηφαλιότητα τα μελλούμενα.

      Διαγραφή
  13. Παρότι το τραγούδι λέει ότι ο "μπεκρης"(φλεβαρης) ειναι απενταρος και το καπηλειο (καιρος) φτωχό και βερεσέ δεν δίνει,ελπίζω όλο και καποιος θα βρεθεί να "βαλει"τα"λεφτά"που χρειάζονται για να κινηθεί λίγο η"αγορα"(συστηματα)και να "ζεσταθουμε "και εμείς!(Πολυ πετυχημένο κ.Ζιακοπουλος το Υ.Γ)ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κ σε σένα Χριστόδουλε.Καλό ΣΚ σε όλους!
      Άντε να δούμε τι μας περιμένει τελικά καθώς πλησιάζουμε στον ταιλευταίο χειμερινό μήνα (βάση πάντα ημερολογίου)

      Διαγραφή
  14. Τα πρώτα σημάδια στα κύρια τρεξίματα και μιά πρώτη τάση πτώσης των ensembles για να επαληθευτούν οι "αίσθηση" του κ.Ζιακόπουλου και η εκτιμήσεις του Βασίλη Πανάκογλου. Να το παρακολουθήσουμε, καθόσον σιγά-σιγά πλησιάζουμε στο χρονικό όριο της ικανοποιητικής προβλεψιμότητας των μοντέλων. Και τι δε θα έδινα να πέσω έξω στη χτεσινή μου εκτίμηση!

    http://modeles7.meteociel.fr/modeles/gens/runs/2018012700/graphe3_1000___23.73_37.99_.gif

    http://www.meteoguru.com/en/pro/ecmwf/?latlon=37.98,23.73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ το ίδιο....Δεν αργεί η μέρα που τα μοντέλα θα σταθεροποιηθούν για να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

      Διαγραφή
    2. Σε πέντε αράδες κατάφερα να κάνω τρία λάθη. Από τη συγκίνηση!
      Αυτό που βλέπω να "κλειδώνει" από τώρα είναι οτι για ένα δεκαήμερο (μπορεί και πιο πολύ) γάντια, κασκόλ, σκούφοι θα φορεθούν από όλες τις ηλικίες και σε όλα τα χρώματα και σχέδια. Για τα υπόλοιπα, βλέπουμε.

      Διαγραφή
    3. Μη βγάζεις ακόμη θετικές εκτιμήσεις Γιώργο.....χαλάς το γούρι!

      Διαγραφή
    4. να ειμαστε συγκρατημενοι!η αχιονια καραδοκει!

      Διαγραφή
    5. Αχ Γιώργο, ο Φώτης είχε δίκιο, όλα τουμπάρανε μόλις αναθάρρησες. Ήδη τρίβει τα χέρια του ο ταρατσάκιας... Και το κακό είναι ότι άμα τρως γκολ προς το τέλος, μόνο με θαύμα γυρίζει το ματς μετά. Κοινώς, καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ (όπου κόσμος ο φετινός χειμώνας).

      Διαγραφή
    6. Σωστός! Λοιπόν, όποιος περιμένει φέτος χιόνια στην ταράτσα του είναι βαθιά νυχτωμένος!

      Διαγραφή
    7. ειναι βλακεια να λεει καποιος οτι οποιος περιμενει χιονια στην ταρατσα του ειναι νυχτωμενος!ολα παιζονται!και ας υπαρχουν μικρες πιθανοτητες να χιονιστουν οι ταρατσες απο τις πεδινες/παραθαλασσιες περιοχες!κανεις δεν γνωριζει το μελλον και μην λεμε διαφορα.παντως η αχιονια στα παραθαλασσια βεβαιως καραδοκει!

      Διαγραφή
    8. Μη μας το χαλάς φίλε ανώνυμε των 2:47μ.μ
      Δε βλέπεις(αν παρακολουθήσεις όλη τη συνομιλία) ότι τρολάρουμε την κατάσταση μήπως κ αλλάξει κάτι;Λες να μη θέλουμε να χιονιστούν οι ταράτσες;

      Διαγραφή
    9. Φώτη, υποψιάζομαι οτι είναι ο ίδιος ο ταρατσάκιας και πάει να μας χαλάσει το γούρι!

      Διαγραφή
    10. δεν παιζουν ρολο τα λογια!ο καιρος παιζει το δικο του παιχνιδι και δεν υπολιγιζει τιποτα.την τελευταια λεξη την εχει εκεινος και μενει να δουμε τι θα προκυψει!
      ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ!ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ(ΧΙΟΝΙ) ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ!ΥΠΟΨΙΝ!

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμε, το χιούμορ, να υποθέσω, δεν είναι το φόρτε σου.

      Διαγραφή
  15. Θα δούμε...θα δούμε...Φώτη μου .έχε υπομονη...!ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΚΑΛΟ Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιωργο προχωραμε γερα για χιονι στα πεδινα. Η εκτιμηση μου παραμενει η ιδια και συμφωνω με τον μεγαλο Δασκαλο οτι θα ειναι σουρωμενος ο μηνας τουλαχιστον για το 1ο 15νθημερο του.
    Προς το παρον δινω προβαδισμα στην βορεια χωρα και λιγοτερα σε προσηνεμα. Αυτο βεβαια λιγο με νοιαζει, αρκει σε πρωτη φαση να τσακωσουμε τα σκουφια και τα κασκολ με σιγουρια ;-)
    Kαλο βραδυ σε ολα τα παιδια μικρα και μεγαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει... Και μετά από Μάρτη, καλοκαίρι. Το κι από Αύγουστο, χειμώνα δεν ισχύει. Άλλωστε, δεν υπάρχει χειμώνας στην Ελλάδα, μόνο χειμωνιάτικα διαλείμματα σε ένα ατέλειτωτο καλοκαίρι.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο δω και στο εξης θα λεμε "και απο αυγουστο φθινοπωρο"
      δεν πειραζει!καλο ειναι και το φθινοπωρο.

      Διαγραφή