Δεν χιονίζει σε όλες τις αυλές, αλλά υπάρχει ενδιαφέρουσα καιρική κινητικότητα

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη είναι ευνοϊκή για την επικράτηση στη χώρα μας ανέμων δυτικών διευθύνσεων με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Δ. Ελλάδα και το Α. Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της βασικά στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Την Τετάρτη (17/1) αρχικά θα επικρατήσει ο ίδιος καιρός, αλλά τις βραδινές-νυχτερινές ώρες ένα ψυχρό μέτωπο που θα κινηθεί από τη ΒΔ Ευρώπη προς την περιοχή μας θα προκαλέσει βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια σε Β-ΒΔ 7 με 9 μποφόρ. Την Πέμπτη (18/1) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βοριάδες και το κρύο. Οι βροχές θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές και βαθμιαία θα σταματήσουν. Την Παρασκευή (19/1) ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το τριήμερο Σάββατο-Δευτέρα (20-22/1) στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει κακοκαιρία με πολλά νερά και ενισχυμένους ανέμους. Το πού θα χιονίσει θα τα δούμε στην πορεία.
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-1-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) το πρωί στα ΒΑ. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι ΝΔΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής στην Α. Πελοπόννησο. Άνεμοι Δ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Δ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς.

29 σχόλια:

  1. Δε θέλουμε χιόνι σε αυλές, σε ταράτσες κι ακάλυπτους πολυκατοικιών θέλουμε, δηλαδή αστικό χιόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολοι παντως που ειμαστε μεσα εδω οπως και σε ολα τα αντιστοιχα blog και site το χιονι στο μπαλκονι ειναι νομος!για να θεωρηθει ενας χειμωνας σωστος!αλλιως δεν φαινεται να χαμπαριαζουν ολοι οσοι ασχολουνται με τα χιονια οτι στην ελλαδα τα χιονια στα πεδινα και παραθαλασσια δεν ειναι και το ευκολοτερο πραγμα του κοσμου.αυτο που γινεται αντιληπτο γενικοτερα στα site του καιρου ειναι το απιστευτο hopecasting και φυσικα οι γκρινιες αμα δεν πεφτει νιφαδα μεχρι τα παραθαλασσια!αλλα επειδη η καραμελα αρχισε να ξεχειλωνει και να κουραζει το συμπερασμα που βγαινει,θα μπορουσε να χαρακτηριστει τζαμπα κοπος το "περιμενε" και παλι "περιμενε" διοτι οσοι περιμενουν το χειμωνα καθε χρονο να ερθει ουσιαστικα περιμενουν τα χιονια στην πορτα τους!τιποτα αλλο δεν μετραει και δεν ενδιαφερει.σε οτι αφορα αυτα που εγραψα λιγοι ειναι εκενοι που απολαμβανουν το χειμωνα σε οποιοδηποτε καιρικο φαινομενο που και εκεινο μερος του χειμωνα αποτελει.

      Διαγραφή
    2. Εγώ προσωπικά, απολαμβάνω ακόμα και το σκέτο ξερόκρυο. Το 20άρια στο καταχείμωνο δεν αντέχω. Βεβαίως, το αστικό χιόνι, που λέει και ο Βαγγέλης, είναι η ύψιστη καιρική συγκίνηση αλλά και πηγή άγχους η αναμονή του, αυτή είναι η αλήθεια.

      Διαγραφή
    3. Δε θέλω να πάρω από τον κ.Ζιακόπουλο την ...αποκλειστικότητα, γι αυτό και δεν δίνω των ανανεωμένο χάρτη του εποχικού C3S multi-system, που βγήκε σήμερα, για Φεβρουάριο-Μάρτιο-Απρίλιο, και είναι ακόμα χειρότερος από τους προηγούμενους! Άυριο που θα τον αναρτήσει και θα τον σχολιάσει ο Δάσκαλος, θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να τον δούμε και να ...κλάψουμε μαζί.

      Διαγραφή
    4. Μέχρι να κλάψουμε για τα επερχόμενα, έχω να πω ότι και το 20αρι μια χαρά είναι μες το καταχείμωνο για μένα, αρκεί να είναι διάλειμμα κι όχι το βασικό μοτίβο του χειμώνα, όπως φέτος. Και ναι, το αστικό χιόνι είναι πηγή άγχους κ συχνών απογοητεύσεων (κυρίως αυτό), αλλά ως ύψιστη καιρική συγκίνηση είναι μεγάλος και ο βαθμός δυσκολίας μοιραία. Τέλος, εσφαλμένα ο φίλος παραπάνω αναφέρει ότι το μοναδικό ζητούμενο είναι το χιόνι στο μπαλκόνι μας. Απλώς για μένα (αλλά και για πολλούς ακόμη καιρόφιλους νομίζω) είναι το κορυφαίο γεγονός που μπορεί να περιμένει κάποιος στην Ελλάδα, χωρίς να σημαίνει ότι άλλα καιρικά συμβάντα δεν έχουν τη σημασία τους. Κι έχοντας μια πείρα 35 χρόνων, θεωρώ ότι δεν είναι τόσο άπιαστο όνειρο κάτι τέτοιο. Είναι κάτι δύσκολο, αλλά σχετικά σύνηθες και πραγματικά ευελπιστώ να παραμείνει έτσι αν και ρεαλιστικά μιλώντας φοβάμαι ότι θα είναι όλο και πιο αραιό στο προσεχές μέλλον.

      Διαγραφή
    5. Είδα τους χάρτες, Γιώργο, αλλά τα αντικρουόμενα μηνύματα των χαρτών του υετού των τριών κέντρων και οι μικρές αποκλίσεις της θερμοκρασίας στη νότια Ελλάδα με κάνουν επιφυλακτικό. Υπάρχει και κάτι άλλο. Οι πολύ μικρές θετικές αποκλίσεις της θερμοκρασίας στις νότιες περιοχές της Μεσογείου μάλλον αποκλείουν τη μεγάλη συχνότητα των Λευκόνοτων. Αυτά και κάποια άλλα με κάνουν να αδυνατώ να συλλάβω την επικρατέστερη κυκλοφορία του επόμενου τριμήνου σε Ευρώπη, Μεσογειο και Β. Αφρική στο σύνολό της.

      Διαγραφή
    6. Ετοιμάστε εσείς μια ωραία εμπεριστατωμένη ανάλυση πάνω στις εκδοχές των νέων εποχικών προβλέψεων και εμείς αύριο, μετά τη δουλειά, θα καθήσουμε να μελετήσουμε. Αλλά, όπως λέει και το τραγούδι, "δε θέλω εγώ παινέματα, παρηγοριές και ψέματα"!

      Διαγραφή
    7. Πιστεύω πάντως Γιωργο πως καιρικη συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει οποιοδήποτε έντονο καιρικό φαινόμενο. Απίστευτη ανατριχίλα κ συγκίνηση νοιώθω κάθε φορά που βλέπω κεραυνούς κ αστραπές πάνω από τη θάλασσα. Η όταν βλέπω ανεμοστροβιλο από μακριά (έχω δει τρεις φορές στη ζωή μου). Αυτό που κάποια στιγμή ονειρεύομαι να βιώσω είναι η χιονοκαταιγιδα (χιονοπτωση με ηλεκτρικα).

      Διαγραφή
    8. το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου 2001, στις πρώτες στιγμές της χιονοθύελλας (που κράτησε μιάμιση μέρα), ο ουρανός άστραφτε και κοκκίνιζε στην Πίνδο πίσω απ τον Κόζιακα (που είναι το φυσικό τείχος και πύλη των βουνών στον κάμπο και από όπου ερχόταν το χιόνι). μέχρι τότε αγνοούσα το φαινόμενο, Θάνο, και από τότε δεν το χω ξαναματαδεί (δε χιονίζει και συχνά, άλλωστε).

      είχα επίσης την τύχη να βιώσω πτώση κεραυνού και να βγω αβλαβής (εκτός από μια μικρή ροπή στο τρολάρισμα που μου έχει αφήσει). στο Ν. Πετρίτσι Σερρών τα καλοκαιρινά μπουρίνια είναι συχνά και πολύ ηλεκτρισμένα. ενώ απολάμβανα την καταιγίδα στο μπαλκόνι, ο κεραυνός έσκασε σε στύλο της ΔΕΗ, πάνω σε φωλιά πελαργών, στο δρόμο μπροστά από το σπίτι (20-25 μέτρα). ένα απόλυτο λευκό, εκκωφαντικός θόρυβος και ταχυπαλμία για αρκετή ώρα μετά. σημειωτέον, το σπίτι βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της πλαγιάς πάνω στην οποία κείτεται το χωριό, στους πρόποδες του Μπέλες.

      Διαγραφή
    9. Αρχες δεκαετιας 90 Νικο εκανε ακριβως το ιδιο σκηνικο...το θυμαμαι καλα ειχα βγει στη βεραντα να δω το χιονι που επεφτε και απο κεινο το σημειο εφταναν αναλαμπες απο αστραπες.Επισης στον Φλεβαρη του 2012 στο πολυ το χιονι το πρωι 6:30 ερχομουν για δουλεια στα Τρικαλα,εριχνε εντονο χιονι (φλουπες),και ξαφνικα αστραφτει και οι εντονες λαμσεις με τρομαξαν γιατι δεν περιμενα κατι τετοιο.Αυτες οι αστραπες ηταν μαλον στην πλευρα των Αντιχασιων,διπλα στη διαδρομη μου δηλ.

      Διαγραφή
  2. Blue Monday (μελαγχολική Δευτέρα) αποκαλούν οι ειδικοί τη σημερινή μέρα. Λόγω του χειμώνα που είναι στο αποκορύφωμά του, αλλά και των χρεών (λογαριασμών) που συσσωρεύονται τέτοια εποχή. Στο Θυμάρι ήταν, όμως, μία χαρούμενη μέρα, αφού μετά από πολύ σκάψιμο απεγκλωβίσαμε δύο κουτάβια που είχαν πέσει σε μία τρύπα 1 μέτρου. Συγκεκριμένα, είχαν μπει στο κενό ανάμεσα σε μία πλάκα και το χώμα, αλλά μετά το αρχικό πλάτωμα 15-20 εκ., ακολουθούσε η τρύπα 1 μ. όπου έπεσαν μέσα και δεν μπορούσαν να ξαναβγούν.

    Για πολλή ώρα ακουγόταν μόνο το κλάμα τους, που με έκανε να μην τα παρατήσω, αν και δεν τα έβλεπα ακόμα. Μετά από καμιά ώρα σκάψιμο (ευτυχώς το χώμα ήταν νωπό, μάλλον χάρη στις βροχές των προηγούμενων ημερών) είδα το κεφαλάκι του ενός σκυλιού. Με τα πολλά κατάφερα να το πιάσω και να το βγάλω έξω και μετά από λίγο σκάψιμο ακόμα απεγκλώβισα και το αδερφάκι του, που ήταν πιο ντροπαλό και φοβισμένο. Συγκινητική ήταν η επανένωσή τους με τα άλλα δύο κουτάβια, καθώς άρχισαν να παίζουν και τα τέσσερα μαζί. Όλα τα ρούχα μου είχαν γίνει καφέ, τα γόνατά μου κόκκινα, κόπηκα λίγο και στο χέρι και ένιωθα τόσο κουρασμένος που σκέφτηκα να μην πάω για μπάνιο μετά. Εντάξει, πλάκα κάνω.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (blue monday, η κομματάρα των New Order, συνέχεια των σημαντικότερων, πιο χειμερινών και σκοτεινών Joy Division, τους οποίους και προτιμούμε. γιατί κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε πιτσιρικάδες..)

      Διαγραφή
    2. Όντως πολύ ωραίο τραγούδι. Όπως και το ακόλουθο των Cure.
      I don't care if Monday is blue
      Tuesday is grey and Wednesday too
      Thursday I don't care about you
      But Friday I 'm in love
      Saturday wait, Sunday always comes too late
      But Friday never hesitate...
      (Δεν με νοιάζει που η Δευτέρα είναι μελαγχολική
      Ούτε που η Τρίτη είναι γκρίζα, όπως και η Τετάρτη
      Την Πέμπτη δεν με νοιάζει ούτε για σένα
      Αλλά την Παρασκευή είμαι ερωτευμένος
      Το Σάββατο περιμένεις, η Κυριακή έρχεται πάντα πολύ αργά
      Αλλά την Παρασκευή ποτέ μην διστάζεις...)
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    3. των μέγιστων Cure, θα παραθέσω το prayers for rain και σταματώ εδώ Βαγγέλη, ζητώντας συγνώμη απ την παρέα για την θεματική παρέκκλιση πορείας..

      Διαγραφή
  3. Όντως μικρή αλλά με μεγάλη ένταση από πλευράς ανέμων η επερχόμενη αλλαγή το βράδυ της Τετάρτης. Και ο Βαρδάρης δεν αστειεύεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψυχρή εισβολή θα έχουμε με βοριαδες& χιόνια στα πεδινά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη που πέρνω τη σκυτάλη αλλά για να απαντήσω στο ερώτημα σου φίλε μου δεν φαίνεται κανένας πεδινός τουλάχιστον χιονιάς σε κανένα προγνωστικό μοντέλο για μεγάλο διάστημα ακόμη.
      Και αν αυτός συμβεί θα ναι μεγάλη έκπληξη.
      Δυστηχώς.

      Διαγραφή
  5. Προσηνεμο χιόνια θα έχουμε? Πεδινό εννοώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. NW Pindos
    Ευχαριστούμε για την πάντοτε έγκυρη (την εγκυρότερη όλων) πρόγνωση σας. Αγαπάμε το χιόνι και μας αρέσει να παρακολουθούμε την εξέλιξη του καιρού αλλά και τις εναλλαγές του (ο περισσότερος κόσμος πιστεύω είναι έτσι γιατί ο καιρός είναι μέρος της φύσης και είμαστε δεμένοι με αυτή). Με βάση την πρόγνωση, στα ορεινά Τετάρτη βράδυ προς Πέμπτη πιστεύω 10 περίπου πόντοι φρέσκο χιόνι. Το καλό είναι ότι με την πτώση της θερμοκρασίας από Τετάρτη, το χιόνι, που έχει πέσει στα ορεινά και κυρίως χιονοδρομικά (Ανήλιο, Βασιλίτσα) θα κρατήσει γερά. Και οι ντόπιοι λένε ΄΄χιόνι που δεν λοιώνει καινούριο περιμένει΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θέμα είναι πότε θα την κάνουμε ...ταράτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά τα χιόνια στο Μέτσοβο αλλά δεν είναι είδηση.Τα βόρεια πεδινά έχουν να δουν χιόνι από το 2012.Δε νομίζω να υπάρχει πιο στερημένη περιοχή.Με Αριάδνη δε μας έπιασε για όσους θυμούνται το χαμηλό είχε κάνει μια μεγάλη τρύπα πάνω από Κεντρική Μακεδονία και περίχωρα και έτσι μείναμε με 2 χιλιοστά.Ακόμα και στο κεντρο της Αθήνας πλέον χιονίζει περισσότερο.
    Το ίδιο γίνεται και με όλες αυτά τα ΒΔ εξπρές ψυχρά μέτωπα που μέχρι να ρίξουν τη θερμοκρασία έχουν περάσει κιόλας και έχει ξαστερώσει.Δε μπορώ να καταλάβω τι έχουν απογίνει εκείνα τα χαμηλά που κρατούσαν χιόνι στα βόρεια πεδινά για 2-3 24ωρα.Αν δε κάνω λάθος συνδυάζονταν και με αντικυκλώνα στη ΒΔ Ευρώπη και κατακάθια σιβηρικού στα ανατολικά κράσπεδα.Πέρυσι αν και η Αριάδνη θύμισε τη περίπτωση μας άφησε με άχνη 0.02mm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπάχαλο τα μοντέλα για μετά τις 21 του μήνα. Άλλα φτιάχνουν σκανδιναβικούς, άλλα δίνουν ζωνική, και άλλα σιβηρικούς αντικυκλώνες. Πραγματικό μπάχαλο. Φαίνεται στα διαγράμματα και στα υποσενάρια ότι μπορεί να βγει το οτιδήποτε. Από θερμή εισβολή μέχρι και πεδινό χιόνι. Πάντως έχω την εντύπωση και το είχα γράψει πριν κάποιες μέρες, ότι μέχρι τέλη του μήνα θα βγει μια ψυχρή εισβολή στην χώρα μας. Τώρα κάτω από ποια κυκλοφορία θα γίνει αυτό πολύ δύσκολο να προβλεφθεί. Ενθαρρυντικά τα στοιχεία και από την Αμερική.. Βλέπω επιτέλους στις ανατολικές ακτές να υπάρχουν αντικυκλωνικές συνθήκες το επόμενο διάστημα. Υπομονή θέλει για εμάς τους χιονόφιλους! Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιστεύω πάντως ότι και Τετάρτη βράδυ προς Πέμπτη και το τριήμερο ΣΚΔ δεν μπορεί να γίνει λόγος για χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Μόνο ημιορεινά - ορεινά και χιονόστρωση καλούτσικη πάνω από τα 1200 κατά τη γνώμη μου γι αυτό και δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμη για πεδινά. Υπάρχουν διακυμάνσεις στις θερμοκρασίες ακόμη και το ΣΚΔ. Το τριήμερο ΣΚΔ, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πιο ευνοημένος φαίνεται ο άξονας (ημιορεινών - ορεινών) στη νοητή γραμμή Σμόλικα, Τύμφης, Βασιλίτσας, Ανήλιου (χιλιοστά σε νερό γύρω στα 30). Αυτή τη στιγμή να φανταστείτε στη Δ.Μακεδονία στρωμένο χιόνι υπάρχει πάνω από τα 1.100 και όχι το ίδιο παντού. Ίσως βέβαια παλαιότερα να υπήρχαν περισσότερα χιόνια, αλλά θυμάμαι παλαιότερα και ήπιους χειμώνες. Ακόμη και στα ορεινά τις δεκαετίες του 80, 90 έβλεπες διακυμάνσεις στον καιρό (να χιονίζει, να λοιώνουν τα χιόνια, να ξαναχιονίζει, να έχει μέρες καλό καιρό κλπ.). Απλά παλαιότερα δεν υπήρχαν οι πολύ μακροπρόθεσμες προβλέψεις και το διαδίκτυο που υπάρχει σήμερα, η ενημέρωση για τον καιρό ήταν συνήθως διήμερη-τριήμερη με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα σασπενς. Σήμερα μπορεί να διαβάσεις μια μακροπρόθεσμη 15 ή 25 ημερών (υπάρχουν διάφορα τέτοια sites) χωρίς χιόνι, να πεις πάει ο χειμώνας και να χαλάσει η διάθεση σου. Άρα για να μην τελειώνει πρόωρα ο χειμώνας, νομίζω κρατάμε την επίσημη επιστημονική θέση ότι ο καιρός από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί βάσιμα να προβλεφθεί και δεν έχει κανένα νόημα να ανατρέχουμε σε χάρτες για το τι θα γίνει μετά από 20 και πλέον μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ'40.ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΟΝΟ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ.ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΩΣΠΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ'87 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ(ΑΝΩΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΤΟ 1995)ΕΙΔΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΙΟΝΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.ΕΝΑ ΘΕΑΜΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ.ΜΟΝΟ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ...ΧΑΖΕΥΕΙΣ.ΟΣΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΚΕΡΑΥΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΚΩΠΑΙΔΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΕΡΦΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ.ΟΛΑ ΘΟΛΩΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟΩΔΥΟ ΩΡΕΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΔΕ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΗΛΘΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΒΟΥΗΤΟ ΑΚΟΥΓΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως, τα μοντέλα "κατασταλάζουν" σιγά σιγά στα του Σ-Κ-Δ, δίνοντας ενδιαφέροντα αυλώνα κι αρκετά βαθύ, ενδεχομένως χαμηλό, με αποτέλεσμα να χιονίζουν αξιοπρεπώς κάποιες περιοχές χαμηλών υψομέτρων, αναλόγως την κίνησή τους. Θεωρώ αρκετά πιθανή έστω και σύντομη χιονόπτωση στα Γιάννενα, αλά και στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια για το αν θα γίνει σίγουρα, και σε ποιά πόλη θα ρίξει καλύτερα, θα εξαρτηθεί από κινήσεις της τελευταίας στιγμής. Προς το παρόν, αναμένουμε από τον Δάσκαλο μέρα με τη μέρα να διαλευκαίνει το σχετικά θολό -ακόμη- τοπίο..

    Θεόδωρος, Ιωάννινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάγκες κοιτάξτε gfs 31-1 Φεβ,τι έρχεται...ΑΛΛΑ πολύ μακριά για να βγει αληθινό,εγώ θα το φωτογραφίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τα κοιτάς και τα πιστεύεις αυτά. Να θυμάσαι το τραγούδι του Στράτου: "Μην τα πιστέψεις, ειν' επικίνδυνα να τ' αγαπάς" κλπ.

      Διαγραφή
  14. Αν ενας χειμωνας περασει χωρις πεδινο χιονι,καιδεν χιονισει εως και το συνταγμα εστω και για λιγο,χειμωνας φυσιολογικος δεν ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και περισυ που χιονισε συνταγμα και σε περιοχες της ελλαδας που εχουν να δουν ολοκληρα χρονια χιονια αλλα και το τσουκτερο κρυο με διαρκεια ιδιαιτερα απο θεσσαλια και βορειοτερα,παραλαυτα καποιοι επεσαν με τα μουτρα να τον απαξιωσουν και να τον ανακυρηξουν αισχος!φαινεται ορισμενοι κυριες και κυριοι δεν εμειναν ευχαριστημενοι απο τα περσυνα!οι ιδιοι τι εχουν να μας πουν για τα φετινα ως τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή