Ενδιαφέρων καιρός με καθαρά χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά προς το τέλος της εβδομάδας

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται προς το ΒΑ Αιγαίο και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Άλλα δύο χαμηλά που βρίσκονται στη Δ. Μεσόγειο και τον Βισκαϊκό Κόλπο θα κινηθούν Α-ΝΑ και το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο (12-13/1) θα επηρεάσουν τη χώρα μας σε συνδυασμό με τον αντικυκλώνα που έχει ήδη εγκατασταθεί στα ΒΑ Βαλκάνια. Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια αρχικά στα ορεινά και αργότερα και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο χρονικό διάστημα από το βράδυ της Παρασκευής ως αργά το βράδυ του Σαββάτου στη διάρκεια του οποίου τα φαινόμενα θα ενταθούν. Επισημαίνεται ότι το απόγευμα-βράδυ του Σαββάτου στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία είναι πιθανό να χιονίσει και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν ως τα 8 μποφόρ (Β. Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.  Την Κυριακή (14/1) στη Θεσσαλία την Α. Στερεά - Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Β. Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις οι οποίες στα κεντρικά θα κατεβούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο είναι πιθανό να σημειωθούν κατά τόπους στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Τη Δευτέρα (15/1) στο προσκήνιο θα εμφανιστεί ένα ενεργό θερμό μέτωπο, το οποίο θα επηρεάσει βασικά τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια πλην Θράκης.


Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-1-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές κυρίως σε Α. Μακεδονία και Θράκη. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι αρχικά Α-ΝΑ και αργότερα Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και το βράδυ. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι αρχικά Ν-ΝΑ και αργότερα Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές πολύ νωρίς το πρωί και το βράδυ. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

35 σχόλια:

  1. Ο Χειμώνας τώρα αρχίζει για ολόκληρη τη χώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι, αν και το προσεχές -πράγματι-ενδιαφέρον διάστημα θα είναι η κορύφωση αντί να είναι μια μέση χειμερινή κατάσταση. Ας ελπίσουμε ότι το προσεχές διάστημα θα είναι πιο ενδιαφέρον. Κάτι δείχνει να κινείται πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμένεται η απάντηση - κόλαφος του γνωστού "Ταρατσάκια"

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε γιωργο,πιστευοντας οτι πισω απ τον ορθο,ποιητικο αλλα κ καυστικο οταν πρεπει λογο σου,κρυβεται ενας ευχαριστος κ κοινωνικος ανθρωπος,θα ηθελα-με τις ευλογιες του κ ζιακοπουλου αλλα κ του συντοπιτη νικου παππα-να σου απευθυνω μια προσκληση-προταση:να σε φιλοξενησω την επομενη εβδομαδα στο χωριο μου...εκει θα σου συστησω κατ ιδιαν με το καιρικο σου ινδαλμα,θα μιλησεις μαζι του στην αυλη,θα παιξεις μαζι του στις πλαγιες,θ'ανεβεις στη ραχη του,θα χωθεις στην παγωμενη του αγκαλια κ οταν-κ αμα-θελησεις να γυρισεις ξανα ως χιονοκαναρινι σε αστικο κλουβι θα εισαι πια σαν ενας ερωτευμενος εφηβος κ το μπλοκ αυτο θα φανταζει η ακτιβη σου αγαπημενη...κ αν με ρωτησεις πως ειμαι σιγουρος πως θα χιονισει θα σου πω τι ελεγε η γιαγια μου που εφτασε τον εναν αιωνα ζωης:''αυτος ου κουκινουλαιμς φερν τρουιρου τη ρουγα ολ'μερα σιμιρα..θα χιουνισ να ξερτι..''για μεταφραση σε παραπεμπω στον νικο παππα...την καλησπερα μου κ χωρις ιχνος μεμπτου λογου,αλεξανδρος τρικαλα

      Διαγραφή
    3. Αλέξανδρε, Παππάς είμαι όχι παπάς.. θα κάνω ότι μπορώ όμως, αν και, σε προειδοποιώ, ο Γιώργος δεν το κουνάει αν δε δει έλκηθρα στη Θησέως και ταράνδους στην πλατεία Δαβάκη.

      Διαγραφή
    4. αν θέλεις μας λες και το όνομα του χωριού, Αλέξανδρε.

      Διαγραφή
  3. Πάμε σιγά σιγά να "ζεσταινόμαστε" για το κυρίως πιάτο.
    Τώρα παρουσιάζετε επιτέλους πανελλαδικό ενδιαφέρον για την κάθε περιοχή ξεχωριστά αλλά κ για τις εύστοχες ή μή προγνώσεις των μετεωρολόγων-προγνωστών όπως για υψόμετρα κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάγκες νερά πάσης φύσεως θέλουμε να μην ξεμείνουμε...το καλοκαίρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5μερο βροχών ποσταρε ο δάσκαλος...με το καλό να έρθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος χειμώνας ρε παιδιά;Πλάκα κάνετε;Επειδή θα ρίξει δυο σταγόνες και θα κάνει και καμιά φυσιολογική μονοψήφια σημαίνει ότι έχουμε χειμώνα.
    10 Ιανουαρίου σήμερα λοιπόν και γίνεται το εξής πρωτοφανές.Τα βουνά της Βόρειας Ελλάδας είναι ακόμα άδεια.Ως κάτοικος της περιοχής γνωρίζω τι γίνεται και με το θέμα των χιονοδρομικών.Οι άνθρωποι που είχαν επενδύσει στο χιονοδρομικό Βόρρας μιας και είχε πάντα αρκετό χίονι είναι έκπληκτοι με τη φετινή εξέλιξη.Αν μπει κάποιος στη κάμερα του snowreport Βλέπει πέτρες πάνω από τα 2000μ στο βορειότερο βουνό της Ελλάδας στα μέσα του χειμώνα.Ποτέ άλλοτε δεν είχε γίνει αυτό ούτε καν το 2016.Το συγκεκριμένο βουνό πριν 15 χρόνια τέτοια εποχή είχε 3 μέτρα χιόνι.
    Μετά απ'όλα αυτά τι χειμώνα να περιμένει κανείς....ας το να πάει στα κομμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν κάνουμε "πλάκα" όπως λες φίλε ανώνυμε αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι αν κ βρισκόμαστε ακόμη στον 1ο μήνα του χειμώνα (21Δεκεμβρίου μπήκε) κ παρ'ότι είναι μέτριος μέχρι τώρα ακόμη κ μετά την θερμή εισβολή που είχαμε μέχρι τώρα τα βουνά της πίνδου,τουλάχιστον όσα μπορώ κ διακρίνω αυτές τις μέρες,είναι τίγκα στο χιόνι.
      Νομίζω ότι υπερβάλεις για τον Βόρρα όπως επίσης υπερβάλεις κ με την προσπάθεια σου να μειώσεις την επικείμενη κ με διάρκεια αλλαγή του καιρού.
      Στο μόνο που μπορεί να συμφωνήσω είναι ότι κεντρική κ ανατολική Μακεδονία φέτος λόγω συγκυριών έχουν μείνει πολύ πίσω υετικά.
      Καλό θα είναι λοιπόν να μην προτρέχουμε κ βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα κ μάλιστα με ύφος που δε συνάδει με τις αναρτήσεις αυτού εδώ του blog.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπερβάλω καθόλου Φώτη.Σε προκαλώ να δεις εικόνα από τις κάμερες!

      Διαγραφή
    3. Στο χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν όντως απο κάποιες κάμερες σήμερα που είδα φαίνονται πολύ μικρές ποσότητες χιονιού.
      Σε άλλα χιονοδρομικά όμως επίσης της πίνδου αλλά κ της Πελλοπονήσού (π.χ. Καλάβρυτα) πίστεψε με το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα κ τα καλύτερα έρχονται απο σήμερα.
      Ήδη χιονίζει σε πολλές ορεινές περιοχές πάνω απο τα 1200μ. ενώ
      Τις επόμενες ημέρες θα δουμε αξιόλογες χιονοπτώσεις κ σε χαμήλα υψόμετρα.
      Αυτό λοιπόν που θέλω να καταλήξω κ το έχω πεί πολλές φορές είναι ότι ο φετινός χειμώνας τουλάχιστον για τα χιονοδρομικά μας είναι κ θα είναι πολύ καλός έως κ το Πάσχα θα έλεγα γιατί η φετινή διάταξη ευννοεί αυτές τις συνθήκες που προείπα.
      Τώρα σε μία χώρα με το δικό μας ανάγλυφο κάποιες περιοχές ευνοούνται περισσότερο κ κάποιες λιγότερο,δυστηχώς αλλά έτσι είναι.

      Διαγραφή
  7. Γενικά φέτος Κεντρική και Δυτική Μακεδονία είμαστε για κλάματα. Αααααα έχουμε και επέτειο σήμερα Αριάδνης με 2πλή χιονόπτωση στη Σαλονίκη. Την οποία Αριάδνη την πληρώνουμε ακόμα , όπως πληρώνουμε μάλλον και την Ευριδίκη σε Πιερία-Ημαθία-Θεσ/νικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέφανε, Χρήστο Σιμούλη, υπενθυμίστε μας αν θέλετε μερικά ύψη χιονόστρωσης περιοχών της Μακεδονίας κατά την Αριάδνη. Στα Τρίκαλα χιόνισε 7.1 (παγωμένη άχνη), 10.1 (λίγο περισσότερο, αλλά μέχρι το μεσημέρι το είχε "φάει") και η επέτειος η καλή είναι αύριο, 11.1.

      Διαγραφή
  8. Και σήμερα, πάντως, μία σχετική ψύχρα την είχε στο Θυμάρι (λίγο μετά την Ανάβυσσο), όπου ο βορειοανατολικός άνεμος είναι πάντα πιο ενισχυμένος απ' ό,τι στην Αθήνα. Και σε συνδυασμό και με τη συννεφιά τσιμπούσε λίγο το (ελαφρύ σε κάθε περίπτωση) αεράκι στη δαντελένια ακρογιαλιά. Οπότε με την προοδευτική ενίσχυση των βοριάδων τις επόμενες μέρες έρχονται δύσκολες ώρες για τους χειμρικούς κολυμβητές.
    Με αποζημίωσε, πάντως, ένας βασιλικός κάβουρας που φωτογράφισα. Αυθαίρετα τον αποκαλώ έτσι, η επιστημονική του ονομασία είναι eriphia verrucosa και είναι το μεγαλύτερο είδος που απαντάται στα βράχια, εκεί που η θάλασσα σμίγει με τη στεριά. Ήταν ο πρώτος που φωτογράφισα για το 2018 και ο πρώτος από τις 14 Οκτωβρίου, ενώ είχε μόνο μία δαγκάνα. Τη μικρή, διότι στο συγκεριμένο είδος δεν έχουν το ίδιο μέγεθος. Βέβαια, σε αντίθεση με τα πόδια, οι δαγκάνες ξαναβγαίνουν, αλλά ποτέ τόσο καλές, όσο την πρώτη φορά.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία παραλία φίλε Βαγγέλη Σπανε κ με ένα από τα ωραιότερα ίσως ηλιοβασιλέματα στην Αττική

      Διαγραφή
  9. επειδη δεν ξερω τι παριστανεισ τα χιοονοδρομικα ηταν τιγκα στο χιονι γιατι κ εγω κ φιλοι μ π πηγαν ειχε αρκετο χιονι.επισησ ειναι πολυ νωρισ για να ξεγραψεθσ τον χειμωνα.περισυ μεχρι 10 γεναρη πηγαινε τρενο ο χειμωνασ κ μετα τιποτα.εγω πιστευω ειναι η αρχη τ χειμωνα.επισησ εχει πεσει νερο φετοσ σε σχεση με αλλεσ χρονιεσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίγκα που ; Στο σελίδα ακόμα βοσκούν , στο Καϊμακ πας για πετροσκι , να μην μιλήσω για Φαλακρό .

      Διαγραφή
    2. Φιλε,καταρχάς λίγη ορθογραφία δε βλάπτει.Και για ποια χιονοδρομικα μιλάς;Όποιος έχει μάτια μπορεί να δει τη μέχρι σήμερα κατάσταση και από τις κάμερες.Τώρα αν αλλάξει κάτι από αύριο είναι άλλο θέμα.

      Διαγραφή
  10. λοιπον η απαντηση μου η οποια εκφραζει πανω-κατω ολους εδω μεσα και οχι μονο ειναι η εξης:εαν δεν πεσει νιφαδα στην ταρατσα του καθενος χειμωνας zero!χρυσος κανονας κανταντησε ενω παραλληλα καταντησε και ακρως σπαστικο!
    παντως οσον αφορα μεχρι τωρα μετρια πραγματα μας εχει κανει,η αληθεια να λργεται,προς αποφυγη παρεξηγησεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι κανόνες λειτουργίας του μπλογκ είναι άγραφοι, κάτι σαν το Σύνταγμα των Βρετανών. Όμως, τώρα που γινήκαμε πολλοί, άρχισαν να παραβιάζονται. Αυτό δεν αρέσει ούτε σ' εμένα ουτε στους περισσότερους από μέσα. Υπενθυμίζω ότι εδώ δεν μειώνουμε ο ένας τον άλλο, δεν ειρωνευόμαστε, δεν χαζοαντιδικούμε, δεν χαζοπαραπονιόμαστε, δεν στραβώνουμε τους άλλους με τον τρόπο που γράφουμε. Εδώ μέσα μαθαίνουμε, σχολιάζουμε και πειράζουμε ένας τον άλλο καλοπροαίτερα, λέμε όμορφες ιστορίες, βλέπουμε ωραίες φωτογραφίες και αραδιάζουμε κλιματικά στοιχεία και πληροφορίες. Σε όποιον αρέσει μένει. Οι άλλοι αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχιονία μήτηρ πάσης κακίας! Αλλά θα το αντιμετωπίσουμε. Και θα συμμορφωθούμε.

      Διαγραφή
  12. Είναι κι αυτή η χώρα με τα μικροκλίματα..ακόμα και στον καιρό διχόνοια έχουμε.δεν έριξε χιόνι στον βορά,γκρίνια.ειδαμε χιόνι στο κέντρο,πήραμε μια δόση,ησυχία.δε βρέχει στο νότο,ανησυχία.κανεις δεν φταίει για όλα αυτά,αλλά αν είναι να φταιει κάποιος τότε όλοι μαζί έχουμε βάλει το χεράκι μας(κλιματική αλλαγή).απολαυστε την διαδρομή του χειμώνα,οποία και να είναι αυτή.καλο βράδυ
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέψου,συνονόματε, τι θα γινόταν αν ο θεός-καιρός μάς έστελνε καμιά εικοσαριά μέρες χιονιού και μάς έλεγε να τις μοιραστούμε οι βόρειοι, οι κεντρικοί, οι νότιοι, οι ορεινοί, οι ημιρεινοί και οι πεδινοί...

      Διαγραφή
    2. "Aπό τον καθένα ανάλογα με τις ικανότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του"

      Κάρλ Μαρξ

      Διαγραφή
    3. «Κάποτε υπήρχε ένας ονειρεμένος τόπος, στον οποίο οι κάτοικοι μιας πόλης ζούσαν πολύ αρμονικά με τους κατοίκους των γύρω αγροτικών περιοχών, έχοντας λύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα του καιρού. Για καλή τους τύχη υπήρχε ένα μαγικό σκοινί που κατέβαινε από τον ουρανό με το οποίο είχαν όποιο καιρό επιθυμούσαν. Όταν τραβούσαν το σκοινί, έβρεχε και όταν το άφηναν, επικρατούσε ηλιοφάνεια. Οι κάτοικοι της πόλης, που ήθελαν περισσότερο τη λιακάδα, ήλθαν σε συμφωνία με τους αγρότες, για τους οποίους η βροχή ήταν ζωτική, πετυχαίνοντας δίκαιη κατανομή του καιρού. Όλα πή¬γαιναν καλά, ώσπου μια μέρα η μια πλευρά άρχισε να παραπονιέται ότι η συμφωνία δεν κάλυπτε πλέον τις ανάγκες της. Οι προστριβές δεν άργησαν να έλθουν και το σκοινί άρχισε να ανεβοκατεβαίνει βίαια, ώσπου τελικά κόπηκε».
      Δημοσίευση του Kevin Trenberth (Climate Analysis Section, NCAR USA) στο περιοδικό Physics Today το 2006

      Διαγραφή
  13. Και αυτό το κακό να γράφουμε " ως Ανώνυμος " σε ένα επώνυμο blog ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιτέλους ο καιρός αρχίζει να συμμορφώνεται με την εποχή,έστω και καθηστερημένα!Αν και δεν μου αρέσει γενικά να προτρέχω,η όλη καιρική τάση δείχνει να παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρων για το υπόλοιπο του Γενάρη.Το GFS δείχνει πως για το δεύτερο τουλάχιστον δεκαήμερο θα έχουμε μια πιο συχνή ροή βαρομετρικών χαμηλών από την Βορειοδυτική Ευρώπη.Και ίσως σ'αυτό το διάστημα να έχουμε και την πρώτη <> της σαιζόν.Δεν ξέρω για εσάς,αλλά κάτι μου λέει πως το GFS για αυτό το διάστημα θα έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά επαληθευσημότητας.

    Επιπλέον,όσο αναφορά την κατάσταση στην Αρκτική, είναι το λιγότερο τραγική.Αν το πάει έτσι ίσως να έχουμε νέο ρεκόρ χαμηλότερης παγοκάλυψης για 4η συνεχόμενη χρονιά!Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...

    http://nsidc.org/arcticseaicenews/
    https://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/

    Γρηγόρης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μακάρι να γίνουν ετσι όπως τα λες Γρηγόρη αλλα εγω πιστεύω αυτο που λεει ο Γιώργος οτι το GFS μοιάζει με την Πυθία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. παντως στα μακρινα το ευρωπαικο εβγαλε -8 στα 850hpa.απλως περιμενουμε και τιποτα περισσοτερο δεν χρειαζεται να πουμε.Σε διαφορα χιονοsite εαν συνεχισει 3-5 τρεξιματα να βγαζει -8 θα το παρουν τοις μετρητοις(μην πω οτι ορισμενοι θα το χουν και περιπου σιγουρο οτι θα χιονιστουν οι πορτες των ταρατσων τους) ξεχνοντας βεβαιως-βεβαιως οτι τα μοντελα δειχνουν αλλαντιαλλων σε αυτες τις ωρες ενω αλλαζουν τα τρεξιματα(πχ να βγει ενα τρεξιμο με θερμο σεναριο στις 24 γεναρη που τωρα δειχνει το -8) σαν τα πουκαμισα!αλλα σιγα μην χαμπαριασουν!θα κατηγορησουν τα μοντελα που ετσι κιαλλιως το προβλημα ηταν μονιμο οσο αφορα στον βαθμο επαληθευσιμοτητας των μοντελων στα μακρινα που αυτο ειναι απολυτως λογικο!εσεις κυριε ζιακοπουλε τι γνωμη εχετε για το ποσες μερες μπροστα υπαρχει μια σχετικη προβλεψιμοτητα οσο αφορα τα δρωμενα του καιρου;κατα ποσες μερες μπροστα θα πρεπει να λαμβανουμε τοις μετρητοις τα διαφορα τρεξιματα απο διαφορα μοντελα;
    το ρωταω αυτο διοτι καποιοι(απο διαφορα χιονοsite) το εχουν ξεφτιλισει με το να περνουν με μεγαλη εμπιστοσυνη και υπολογισιμοτητα τις μακρυνες ωρες που οπως ειπα παραπανω ελαχιστες πιθανοτητες υπαρχουν να επαληθευτουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάτι αρχίζει να αχνοφαίνεται στα μοντέλα για την περίοδο 21-25. Πάρα πολύ μακριά βέβαια, αρκετό όμως για να δώσει κάποιες ελπίδες σε εμάς τους χιονόφιλους για κάποια σημαντική ψυχρή εισβολή. Φαίνεται ο αζορικός αντικυκλώνας ότι μπορεί εκείνη την περίοδο να έχει και την κατάλληλη έκταση και δυναμική και να παίρνει και την σωστή θέση. Για να δούμε τι θα δούμε... Ας απολαύσουμε μια αξιοπρεπέστατη κακοκαιρία αυτές τις μέρες με πολλά νερά και πολλά χιόνια όχι μόνο στα ορεινά, και ίσως να έπεται και συνέχεια! Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι την άλλη Τετάρτη στα ορεινά της ΒΔ Πίνδου πάνω όμως από τα 1500 - 1600 ύψος χιονιού από 35 έως 45 εκατοστά. Δεν είμαι βέβαια ειδικός αλλά αν βγουν κάτι χάρτες που βλέπουμε από 20 Γενάρη και μετά για ΒΔ Πίνδο - Ήπειρο μιλάμε για πολλά χιλιοστά νερού - χιονουετού (κλασικός δυτικός χιονιάς για Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία όλα αυτά όμως σενάρια). Αν όμως βγουν αυτά τα σενάρια και σε αυτές τις περιοχές ρίξει το πολύ χιόνι μέχρι τέλος Γενάρη μετά καλό Απρίλη - Μάη για τα ορεινά χωριά μέχρι να δουν κανονικό έδαφος. Δεν το συζητάμε βέβαια ότι το Πάσχα (8 Απριλίου) τα χιονοδορμικά θα είναι σε πλήρη λειτουργία. Ίδωμεν...

      Διαγραφή
  18. Κ.Ζιακοπουλε,αγαπητοι φιλοι σχολιαστες του μπλοκ,εδω σ'αυτο το μπλοκ οπως γνωριζετε σχολιαζουν οπου Ελλαδας καιροφιλοι,χιονοφιλοι και μη.Λεμε τις αποψεις μας,τις παρατητησεις μας,τις ΕΠΥΘΙΜΙΕΣ μας,τις εμπειριες μας τις ιστοριες μας κλπ.Λεγοντας μας ολα αυτα λοιπον ΔΗΜΟΣΙΑ αναποφεχτα εκτηθεται και ενα μερος τις προσωπηκοτιτα μας.Εφοσον λοιπον κανουμε μαζι ολοι το ΙΔΙΟ πραγμα,συγκροτιτε ετσι μια παρεα.Οσοι λοιπον δεν κανουν το ιδιο(νομιζω)απο μονο του δεν ανηκει στην παρεα.Ετσι λοιπον με βαση ολα αυτα τα δεδομενα,αυτος που εκμεταλυεται την εν μερη εκθεση τις προσωπικοτητας του καθενος,δεν μιλαει καθολου στο μπλοκ αρα δεν τον γνωριζουμε,και ξαφνικα καυτηριαζει την εν μερη προσωπικοτητα του αλλου και μαλιστα αστοχως και προσβλητικο τροπο,χρησιμοποιοντας τα καιρικα φαινομενα,για να το κανει αυτο συνηστατε ΜΟΧΘΗΡΙΑ και μικροτιτα.Και ακομα χειροτερα εκμεταλευεται την αριστη και δημοκρατικο χαρακτηρα του μπλοκ αυτου.Τετοιες συμπεριφορες λοιπον ειναι αγνωστες σ'αυτο το μπλοκ,σ'αυτην τη παρεα,και μικρη ζημια κανει εδω στο μπλοκ.Ετσι κι αλλιως αλλοι την επωμιζωντε και τη χαιρωνται.Ζητω συγνωμη απο τον κ.Ζιακοπουλο προπαντως γι αυτο το σχολιο,αφου δεν εχει καμια σχεση με το καιρο ο οποιος αποκταει ενδιαφερων στις επομενες μερες και ισως για ολο το μηνα οπως λεγεται!Γιωργος Τρικαλα με το Τ κεφαλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή