Ο καιρός του επόμενου πενθημέρου

Ακόμα ένα τοπίο από την Πίνδο (Γιώργος Τομπουλίδης)

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), ο ισχυρός συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, που προκαλεί τους ενισχυμένους βοριάδες στην περιοχή μας, θα εξασθενήσει, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της έντασης των ανέμων σε όλη τη χώρα. Κατά τα άλλα, βροχές δεν προβλέπονται και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι χαμηλές και κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. 


Το Σάββατο (13/3), προβλέπονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση ως τα 6 μποφόρ (νότια πελάγη) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο τόσο ως προς τις ελάχιστες όσο και ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Την Κυριακή (14/3), τοπικές βροχές αναμένονται στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα και στη δυτική χώρα κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. 

Την Καθαρά Δευτέρα (15/3), προβλέπεται μεταβολή του καιρού σχεδόν σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις τοπικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, τις χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) και τους ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Την Τρίτη (16/3), ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, αλλά θα κάνει αρκετή ψύχρα. Οι Β-ΒΔ άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.   

 

13 σχόλια:

  1. Γιώργο, καλή κι αυτήν, αλλά η άλλη προχθές ήταν εξαιρετική. Επίσης πολύ ωραία ήταν εκείνη με το χιόνι στο πάρκο "Ελιά" της Βέροιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Βόρεια Ελλάδα να ετοιμάζεται για την άλλη βδομάδα από τα μέσα καιμετα για χιονια σε πεδινά τμήματα... Μόνο η Βόρεια Ελλάδα όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα ορεινά και ημιορεινά ναι.. στα πεδινά ούτε καν!

      Διαγραφή
    2. πεδινά μόνο στην περιοχή πρωμαχώνα και φυσικά αξιοπρεπεί χιονοπτώσεις ορεινά ημιορείνα ανατ. μακεδονίας θράκης..το "θηρίο" δυτικά μακεδονία φαίνεται να τσιμπα μόνο περάσματα..και όλοι οι υπόλοιποι θα μας φάει η γκρίνια η συννεφιά η βροχή και το κρύο!"θωμάς"

      Διαγραφή
    3. με -2 και -4 στα 850hpa δεν νομίζω να χιονίζονται πεδινά-παραθαλασσια.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα! Καλό νεράκι πήραμε χτες στην Ήπειρο με 30χιλ στην Παραμυθια. Επίσης χιόνισε σε Φλώρινα και σε Έβρο. Σήμερα έχουμε ήλιο με βοριαδακι και ψυχρούλα.Τελος να, σας αναφέρω ότι το κτίριο της meteociel στη Γαλλία πήρε φωτιά χτες και η ιστοσελίδα βγήκε εκτός λειτουργίας. Τι πάθαμε λέω εγώ? Τώρα που ο καιρός παρουσιάζει ενδιαφέρον πως θα την παλέψουμε χωρίς μοντέλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://meteologix.com/gr/

      Μπαίνεις,πατάς πάνω δεξιά στις γραμμές κ σου βγάζει όλα τα μοντέλα,ensemble κ λοιπούς παραμέτρους.
      Πολύ απλά.
      Η σελίδα είναι στα αγγλικά αλλά έχει μετάφραση Google.
      Καλησπέρα από Αιτωλοακαρνία με χειμερινή υφή σήμερα κ χιονάκι στο Παναιτωλικό φρέσκο.

      Διαγραφή
    2. Σκέψου να είχε γίνει αυτό στις 10 Φεβρουαρίου... Μιλάμε για hardcore καταστάσεις... να περιμένεις 10 τόσα χρόνια τον ιστορικό και να πέφτει το meteociel. Να βλέπεις τη στούπα να πέφτει σπίτι σου και να λες δε γίνεται, αφού δεν το είδα πρώτα στο meteociel δεν έχει συμβεί.

      Διαγραφή
    3. Αυτό πρέπει να σε αγχωνει μόνο αν ξέρεις να διαβάζεις χάρτες.. υπάρχει το wetter και το meteologix

      Διαγραφή
  4. Χειμερινή υφή μετά από αρκετες εβδομάδες είχε και εδώ στη Ρόδο ο καιρός σήμερα. Μανιασμένος ΒΔ άνεμος, βροχή (κάπου 10 χιλιοστά) και μέγιστη θερμοκρασία κατά μέσο όρο γύρω στους 13 με 14 βαθμούς, με την αισθητή όμως σε μονοψήφια πλαίσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δέκα χρόνια, σήμερα, από το σοβαρότερο πυρηνικό ατύχημα, μετά το Τσερνόμπιλ, αυτό της Φουκουσίμα. το είδατε πουθενά?

    καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 4 βαθμοί κελσίου Μυτιλήνη,ο χειμώνας επανήλθε, καλό ξημέρωμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή