Ο καιρός του επόμενου εξαημέρου

Μια συννεφιασμένη μέρα στον Αλιάκμονα. Φωτ. Γιώργος Τομπουλίδης

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), οι συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας στη ΝΑ Ευρώπη θα είναι ευνοϊκές για να επικρατήσουν στη χώρα μας Δ-ΝΔ άνεμοι εντάσεως ως τα 5 μποφόρ. Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι αραιές νεφώσεις, οι τοπικές ομίχλες το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. 


Το Σάββατο (6/3), προβλέπονται νεφώσεις με σύντομες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ στη Β. Ελλάδα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας. 

Την Κυριακή (7/3), τοπικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπονται στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά-Εύβοια, την Πελοπόννησο και πιθανώς μετά το μεσημέρι στην Ήπειρο και τη Δ. Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.  

Τη Δευτέρα (8/3), προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Την Τρίτη (9/3), ασθενείς τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Τετάρτη (10/3), δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές και οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.   

17 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας! Σκέφτομαι να πω κάτι για τα καιρικά, αλλά με αυτά που βλέπω στα μοντέλα τι να πω? Δεν υπάρχει κάτι άξιο λόγου. Πριν πολλές μέρες φαινόταν αλλαγή για το διάστημα 7-9 του Μάρτη, μετά τα μοντέλα το πήγαν για 10 με 12 του μηνα και από χτες δείχνουν αλλαγή για μετά τις 15.Απο αργητα σε αργητα δηλαδή. Έτσι όμως θα φτασουμε ένα μήνα χωρίς αξιολογη κακοκαιρία, χωρίς βροχή. Δηλαδή αυτό το μοτίβο ένα μήνα σερί βροχή και ένα μήνα σερί ήλιο κάπου κουράζει και προβληματίζει για τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Δεκέμβριο με υγεία για τον λευκό επισκέπτη.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Γιάννη συμμερίζομαι τους προβληματισμούς σου. Δυστυχώς είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο χειμώνας δεν ήταν αυτό που ξέραμε. Δυστυχώς τα παιδιά μας θα πρέπει να λύσουν το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής που εμείς δημιουργούμε. Ελπίζω να μην είναι μεγάλο το κόστος που θα πληρώσουν για τον δικό μας εγωκεντρισμό απέναντι στη μητέρα φύση.

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω από πλευράς υετού τι είναι να γίνει για την δυτική ελλάδα όμως οι προγνώσεις δείχνουν για ψυχρή εισβολή που θα απηρεάσει κυρίως την κεντροβορειοανατολική χώρα την επόμενη εβδομάδα,σχετικής έντασης αλλά αυτό ακόμα παίζεται.

      Διαγραφή
    4. "Λύκος" στις 7 με 9, "λύκος" στις 10 με 12, "λύκος" στις 15, "λύκος" στις... 25. "Λύκος να φάει τα πρόβατα και τσάκαλος τα γίδια": https://www.greeklyrics.gr/stixoi/h-blaxa/
      Καλημέρα σε όλους!

      Διαγραφή
    5. να δουμε ποτε θα εμφανιστεί Ο ΛΥΚΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!
      Ιωαννης

      Διαγραφή
    6. κύριε ζιακόπουλε ο "λύκος" 'οπως τον υποτυπώνετε....ερμηνεύετε....σε αρνάκι....και ουχί με την σημασία που έδινε ο αίσωπος....η μήπως βλέπετε κάτι που δεν "βλέπουν" τα μοντέλα? "θωμάς"

      Διαγραφή
    7. επιτέλους το βρήκα!!....την 7-9 θα είναι ψέματα...την 10 τα ίδια...αλλά στις 15 θα είναι λύκος!!(το" μεσημέρι" του μαρτίου!!"θωμάς"!

      Διαγραφή
    8. να περιμένουμε και το ECMWF για 15/3...μην βιαζόμαστε!

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει πρόβλημα ανομβρίας εδώ στη ΝΔ Ελλάδα . Δεύτερη σερί χρονιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάνε και οι Καλένδες ,πάει και η Νουμηνία ,και από βροχή τίποτα .Να δούμε τι τέξεται η επιούσα περίοδος του Μάρτη.Όπως το γράφουν πολλοί φίλοι,δεύτερη συνεχόμενη κακή υετική χρονιά.-------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φέτος μέχρι στιγμής,25 ιντσες, Μυτιλήνη, δυστυχώς ανομβρίας συνέχεια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα παιδιά καλό τσικνισμα.
    Από τις καιρικές συνθήκες που βλέπουμε, μάλλον δε θα μιλάμε πλέον για εποχές, αλλά για περιόδους.
    Θα έχουμε περίοδο βροχών,και περίοδο ξηρασίας.Με τη δεύτερη να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
    Τις εποχές ευτυχώς θα τις κανονίζει η κλήση του άξονα της γης.
    Κουνιθηκαμε και εμείς σήμερα από το σεισμό στο Άργος στις 09:00 περίπου το πρωί.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον κύριο Ζιακόπουλο δεν ξέρω(που ξέρω) αλλά εγώ βλέπω κάτι,που δεν βλέπουν τα μοντέλα.Βλέπω ένα μαύρο φίδι να μας τρώει το καλοκαίρι...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια και χαρα σε όλους .Μόλις τώρα είδα την αφιέρωση του δασκάλου με το ποιμενικό της ταβλας.Ευπρόσδεκτο.Αλήθεια ,τι γύρευε η βλάχα στα Γιάννενα,στου μπέη τα σαράγια,δηλ.του Αλή Πασά?. "Άμα ήρθα εδώ,μου φέρναν πολλές προς απόλαυσιν...",λέει κάπου ο ίδιος ο Αλη Πασάς από το Τεπελένι!. Τα υπόλοιπα......στον οντά!!-------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 10-11-12 Μαρτίου 1998: Τριήμερο χιονοπάρτυ με 35 cm στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Αχ, βαχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή