Δεν συμψηφίζονται!

 


Το επιχείρημα πως η μείωση του θαλάσσιου πάγου στην Αρκτική αντισταθμίζεται από την αύξηση του θαλάσσιου πάγου στην Ανταρκτική κι επομένως δεν συμβαίνει κάτι περίεργο με το κλίμα της Γης είναι ένα χιλιοειπωμένο επιχείρημα χωρίς επιστημονική βάση. Το γιατί μπορείτε να το δείτε σε παλιότερες αναρτήσεις του μπλογκ και στην ιστοσελίδα https://www.climate.gov/.

Καλημέρα σε όλους

9 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε κύριε Ζιακοπουλε νά είστε καλά!! Καλημέρα σας!Κορινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα σε ολους Μιλσμε παντα για μειωση του αρκτικου παγου αλλα αυτος αντεχει γιατι δεν ειναι και λιγα 15000000τχ πσγοκαλυψης Ελεγχουμε τους παγους τα τελευταια 130 περιπου χρονια πιο πριν δεν ξερουμε και δεν εχουμε σχεδον καθολου πληροφοριες Βρισκομαστε σε μεσοπαγετωδη περιοδο με οτι συνεπαγεται αυτο αλλωστε η φετινη παγοκαλυψη μια χαρα τσ παει και νομιζω οτι13 μερες ακομα εως την εαρινη ισημερια η παγοκαλυψη θα επεκταθει κι αλλο φτανοντας τον μεσο ορο 1990-2020 Ας ριξουμε και μια ματια στον καλοκαιρινο ανταρκτικο παγο για να δουμε οτι και εκει υπαρχει μεγαλη υποχωρηση Οπως σεβομαστε τους υποστηρικτες της κλιματικης αλλαγης ετσι.πρεπει να σεβομαστε και τους αρνητες αυτης γιατι εχουν και αυτοι σοβαρα επιχειρηματα και δεν ειναι τοσο σαθροι σαν επιστημονες Η κλιματικη αλλαγη δεν μπαινει σε ζυγαρια Πιστευω οτι η οποια κλιματικη αλλαγη εχει σχεση με γεωφυσικα και αστρονομικα κριτηρια και μην.καταδικαζουμε συλληβδην ολο το ανθρωπινο γεννος για αυτη Αλλωστε η τελευται παγετωδης περιοδος αρχισε να λυωνει πριν 10000 χρονια και ακομα συνεχιζεται γιατι και πως συνεβει αυτο και πια ειναι η επιδραση του ανθρωπου εδω? οπου 130000000τχ παγου μεσου παχους 2,5 χιλ χαθηκαν?Αυτες ειναι οι αποριες μου και τις παραθετω με ολο μου τον σεβασμο και εκτιμηση σε ολο το μπλοκ και ιδιεταιρως στον ευγενεστατο δασκαλο με τον οποιο συμφωνω στο τελευταιο αρθρο του απολυτος περι ισοζυγιου στον παγο οπου πραγματι δεν υπαρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν υποθετικά λειώσουν όλοι οι πάγοι της γης κατά πόσο θα ανέβει η στάθμη της θάλασσας παγκοσμιώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κλιματική αλλαγή είναι ολοκληρωτικά αποδεκτή απ'ότι έχω καταλάβει. Η διαφωνία έγκειται στο αν και πόσο αποτελεί αιτία α ανθρώπινος παράγοντας σε αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιοι νομίζουν ότι οι πάγοι της Αρκτικής είναι πρόγραμμα σε υπολογιστή ότι είναι κατασκευασμένοι από τσιμέντο και ότι ποτέ δεν έχουν αυξομειώσεις και ποτέ άλλοτε δεν ξανά βρέθηκαν στα επίπεδα που είναι σήμερα. Καλησπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπα σαν αυτό που νόμισες.
      Αν υποθετικά μιλώντας.....

      Διαγραφή
  6. Ορθό το άρθρο δάσκαλε,με επιχειρήματα κ ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.
    Κλιματική αλλαγή υπάρχει αδιαμφισβήτητα κ κανένας σοβαρός άνθρωπος δε μπορεί να το αμφισβητεί.
    Ομως,υπάρχει ένα όμως,καθώς στο κομμάτι της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία κατηγοριών.
    Προσωπικά κ με όσα έχω διαβάσει θεωρώ πολύ δύσκολο ο άνθρωπος να μπορεί να μεταλλάξει το κλίμα σε σεβαστό βαθμό.
    Πρέπει να γίνουν χρόνια ακόμη μελετών για να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη,από όσα έχουμε πει εδώ μέσα και από όσα έχει γράψει ο κύριος Ζιακόπουλος δεν έχεις κατανοήσει ακόμη ότι η κλιματική αλλαγή είναι ανθρωπογενής?
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  7. πιθανόν πάμε για δεύτερο σερί όψιμο χειμώνα λες και κάποια αόρατη δύναμη επέφερε μόνιμη απόκλιση στις διατάξεις της ατμόσφαιρας σχεδόν κατά 2 μήνες , όπως ένας μεγάλος σεισμός μετακινεί τις ηπείρους μερικά μέτρα πιο κοντά ή πιο μακριά την μία από την άλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή