Του καιρού τα νεότερα

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό, που θα διατρέξει τη χώρα κινούμενο από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά, θα προκαλέσει παροδικές βροχές κυρίως τις ανατολικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι μόνο στα νότια πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το Σάββατο (20/3), αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Β. Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και το Β-ΒΑ Αιγαίο. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στα νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. 


Την Κυριακή (21/3), παροδικές βροχές προβλέπονται κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη βόρεια χώρα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και το Β. Αιγαίο. Τα χιόνια θα περιοριστούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το βράδυ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς, αλλά στα νότια θα φθάσει τους 20 βαθμούς. Επισημάνεται ότι στη Β, Κρήτη οι νοτιάδες θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία ακόμα και πάνω από τους 20 βαθμούς. 

Τη Δευτέρα (22/3), ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, χιονοπτώσεις (ορεινά) και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με συνέπεια την πτώση της θερμοκρασίας στις προαναφερθείσες περιοχές. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι υπόλοιπες ημέρες της νέας εβδομάδας θα περάσουν με χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες.

36 σχόλια:

  1. Για να δούμε τι θα δούμε.
    Παρέλαση λευκή;
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα βλέπω χιονοκουρτίνες στα απέναντι βουνά(από Λαμία),Καλλίδρομο-Οίτη και μάλιστα σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο(ας πούμε 1000μ).Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον υετό αλλά οι θερμοκρασίες με απασχολούν διότι τα αμπέλια αρχισαν να βλασταίνουν(κάποια μάτια άνοιξαν σε δυο πρώιμες ποικιλίες).
    Να ρωτήσω κάτι.Σε μια δεδομένη περιοχή ας πούμε οτι η θερμοκρασία στα 850hp είναι -5.Με την ίδια μεταβολή αυτής καθ'ύψος,η θερμοκρασία στην επιφάνεια θα είναι ίδια τον Γενάρη και ίδια τον Μάρτη?Κύριε Ζιακόπουλε αν θέλετε μου απαντάτε ή όποιος άλλος.Ελπίζω να μην είναι άκυρη η ερώτησή μου.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε κι εγώ κατάλαβα τι ρώτησα.Άλλα σκέφτομαι-άλλα γράφω.Δυσλεξία μάλλον.Επίσης βγήκαν οι μύγες και απ'ότι φαίνεται μια τσίμπησε τον 447.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    2. Ο ρυθμός με τον οποίο η θερμοκρασία ελαττώνεται με το ύψος είναι κατά μέσο όρο 6,5 βαθμοί Κελσίου ανά χιλιόμετρο. Όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή, η πτώση της θερμοκρασίας με το ύψος γίνεται με ρυθμό που φθάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου ανά χιλιόμετρο. Αντίθετα, όταν η ατμόσφαιρα είναι υγρή, η θερμοκρασία ελαττώνεται με το ύψος με ρυθμό μικρότερο των 6,5 βαθμών ανά χιλιόμετρο. Στην υπόθεση αυτή παίζουν ακόμα: η υπερ-ξηροαδιαβατική κατακόρυφη θερμοβαθμίδα με ρυθμό πάνω από τους 10 βαθμούς το χιλιόμετρο και στο άλλο άκρο τα ισόθερμα στρώματα και οι αναστροφές της θερμοκρασίας. Τα προαναφερθέντα ισχύουν για όλους τους μήνες του χρόνου. Όμως, η στατιστική για κάθε μήνα του χρόνου είναι διαφορετική για προφανείς λόγους.
      Αν μιλάμε για παγετό, πρέπει να υπολογίσει κάποιος και τους παράγοντες που επηρεάζουν τη θερμοκρασία του αέρα κοντά στην επιφάνεια (ανέμους, νέφωση κ.ά.).

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ!Καλημέρα.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  3. Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα διότι σαν πολύ ξεφτιλίστηκε το όλο θέμα:Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.
    Δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο είναι να χιονίσει εστώ απλώς,αποκλειστικά και μόνο σε κλειστές ηπειρωτικές περιοχές με -5 βαθμούς όμως μην έχουμε αυταπάτες που επιδιώκουν μερικές σελίδες αναζητώντας μερικά ψίχουλα δημοσιότητας με αποτέλεσμα να φουσκώσουν τα μυαλά με αέρα κοπανιστό κάνοντας εντυπώσεις με την τελική κατάληξη μιας κακόγουστης κωμικοτραγικής φαρσοκωμωδίας.Διαβάζω τον κ.Ζιακόπουλο επειδή αποφεύγει τέτοιου είδους επικοινωνιακά "τρικ"έναν μετριπαθή και μετρημένο στα λόγια μετεορολόγο που δεν επιδιώκει φανφαρίστικες δηλώσεις όπως άλλοι κυρίως ερασιτέχνες που δεν θα ήθελα να τους κατονομάσω για ευνόητους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *-5 βαθμούς στα 850hpa.

      Διαγραφή
    2. Για να γράφει ο κ. Ζιακόπουλος για χειμερινές συνθήκες την επόμενη εβδομάδα σημαίνει ότι θα κάνει πολύ κρύο και θα έχουμε χιόνια για τρίτη φορά φέτος (μετά τις 16-18 Γενάρη και τις 13-16 Φλεβάρη) σχεδόν στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού της χώρας. Αν ήταν απλά μία τυπική ψυχρή εισβολή της άνοιξης με κάποια φυσιολογική πτώση της θερμοκρασίας (όπως συνέβη κάποιες φορές μέχρι τώρα τον Μάρτη), νομίζω δεν θα έκανε καν αναφορά ο κ. Ζιακόπουλος, ακριβώς επειδή αποφεύγει (σωστά) τις πομπώδεις εκφράσεις, τα βαρύγδουπα σχόλια και τους πιασάρικους τίτλους.

      Το θέμα είναι ότι ο χειμώνας δεν λέει να φύγει και δεν ξεθύμανε ούτε με τον ιστορικό χιονιά του Φεβρουαρίου, αλλά ανασυντάχθηκε και επανέρχεται δριμύτερος;

      Διαγραφή
    3. Ξουτ, ξουτ ψυχρή εισβολή.

      Διαγραφή
    4. Καίγονται ορισμένοι για λεπτομέρειες πριν την ώρα τους.
      Σε κάθε περίπτωση, για την επικείμενη και μάλλον πολυήμερη ψυχρή εισβολή έχω εκφράσει ποικιλοτρόπως την απαρέσκειά μου. Το να επιχειρηματολογήσω για την άποψή μου σε φανατισμένους χιονόφιλους είναι σαν να προσπαθώ να πείσω για το αντίθετο αυτούς που αποφάσισαν και τελικά έκαναν πράξη την ανατίναξη της Αψίδας του Θριάμβου στην Παλμύρα!
      Καλημέρα σε όλους

      Διαγραφή
    5. Επειδή καίγονται κάποιοι για λεπτομέρειες πριν την ώρα τους δεν δικαιολογεί σε τίποτα να ανακοινώνονται τρομολαγνικές και με φουσκωμένα λόγια αναρτήσεις την ώρα που μερικοί που χωρίς να έχουν ιδαίτερη σχέση με τον καιρό και μπαίνουν μέσα να διαβάσουν τα πιστεύουν και δικαιολογημένα με το παραπάνω.Είναι ανεκδιήγητο.ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ!
      6:55:Το κύνειο άσμα θα είναι με κάποιες χειμερινές συνθήκες χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.

      Διαγραφή
  4. Δεν έχει τέλος ο χειμώνας που κατά τα άλλα έχει συρρικνωθεί. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι, που τράβηξε μέχρι Απρίλη. Και ξαφνικά θα κάνει έναν καύσωνα τον Μάη, κατευθείαν μετά τα κρύα και θα αναπολούμε την εποχή που κάποτε έλεγαν άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για δεύτερη χρονιά θέλουμε λίγη ζέστη λόγω κορωνοιού και για δεύτερη χρονιά δεν έρχεται. Ενός κακού μύρια έπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήδη η μέση θερμοκρασία του Μαρτίου στο σταθμό του κέντρου της Καλαμάτας είναι ίδια με τις μέσες των Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και χαμηλότερη της μέσης του Δεκεμβρίου! Με τα προβλεπόμενα για το υπόλοιπο του μήνα μάλλον ο ψυχρότερος μήνας του φετινού χειμώνα θα είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω δάσκαλε η φωτό σας τα λέει όλα ... Χρήστος από Όθρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά για εμας εδώ στα κεντρικά -κεντρώα τμήματα δεν βλέπω τίποτα΄.Απο τότε που χάσαμε τον λεβέντη προστάτη μας,επικρατούν φυγό-κεντρες τάσεις.Εχουμε εισέλθει στον απεχθή αστερισμό της....λακέρδας.Χρειαζόμαστε λίαν συντόμως μια αξιόλογη κεντρο-μόλο συνιστώσα.Χαιρετίσματα σε όλους τους συνήθεις υπόπτους....μοναχοφάηδες!.------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πεδινό χιόνι του χρόνου.. καλή ανοιξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια παρατήρηση:Βλέπω πολλούς να γράφουν οτί αν συνέβαιναν αυτά που δείχνουν οι χάρτες τον χειμώνα θα είχαμε χιόνια......
    ΛΑΘΟΣ!Αν τον χειμώνα η ψυχρή εισβολή έρχονταν με την συγκεκριμένη ένταση ψύχους πάνω στην χώρα μας όπως τώρα που δείχνουν τα καιρικά μοντέλα για τέλη μαρτίου δεν θα χιόνιζε στα πεδινά.Απλά τώρα το μόνο μείον στην υπόθεση έχει να κάνει πως η μέρα είναι πιο μεγάλη οι μέγιστες τραβιούνται ευκολότερα προς τα πάνω και κατά την διάρκεια της κατάβασης του το κρύο εξασθενεί γρηγορότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα, ειλικρινά δεν χρειαζόμαστε, ούτε χιόνια στα πεδινά, ούτε καύσωνες τον Μάιο.Περισυ τον Μάιο,με τον καύσωνα που είχαμε,ο ανθός στις ελιές καταστράφηκε στο 60 τοίς εκατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες ακριβώς !! Μας άλλαξε τα φώτα στο άνθος της ελιάς !

      Διαγραφή
  12. Και πάλι για 3η συνεχή ημέρα χτύπησε η Ευρυτανία σήμερα με χιονάκι κατά τόπους από τα 650μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Σιμούλη έχετε δίκιο.Όλες αυτές τις μερες ήμουν στο αμπέλι και το Βελούχι το έχω "φάτσα".Μια πασπάλη ήταν πάντως,λίγα και τοπικά φαινόμενα,ότι έφερνε το δυτικό ρεύμα.Αυτήν την εποχή πάντως που τα βουνά έχουν ακόμη χιόνι,ο δυτικός άνεμος που κανονικά είναι θερμός καταβάτης,στην δυτική Φθιώτιδα έρχεται παγωμένος.Καμιά φορά μυρίζει και χιόνι,δεν είναι ιδέα μου,συμβαίνει.Απόψε το βράδυ θα ρίξει το περισσότερο πιστεύω.Να είστε όλοι καλά.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου, Δημήτρη. Στη δυτική και βορειοδυτική Ευρυτανία ο καιρός αυτός έπιασε περισσότερο.
      Η περιοχή σου είναι πανέμορφη. Στο Βελούχι, πόσες φορές να πέρασα τη θέση "Βράχος"...
      Χαιρετίζω λοιπόν, την αγαπημένη δυτ. Φθιώτιδα και τον κουμπάρο μου στον Αη Γιώργη.
      Αααχ, πάνε τα τσίπουρα στο ρακοκάζανο, στη διασταύρωση της Τσούκας. Τα ήπιε ο κορονοϊός. Επίσης να είστε καλά.

      Διαγραφή
    3. Συνάδελφε και συνονόματε, εγώ πέρυσι έκανα μια στάση στη διασταύρωση Τσουκας πριν το lockdown για να μυήσω στις παλιές μου συνήθειες σύζυγο και μωρά και φυσικά φουλαρησα κρεατικά και ξεσήκωσα το τοπικό εργοστάσιο γαλακτοκομικών στον Αη Γιώργη! Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα τον καινούριο δρόμο που παρακάμπτει Μακρακωμη, Μακρη, Παλιούρι και τα συναφή! Έτσι για τις αναμνήσεις...
      Χρήστος Παπαηλίας

      Διαγραφή
    4. Οπωσδήποτε θα χιόνισε περισσότερο στα δυτικά του νόμου ,δεν έχω εικόνα για εκεί.Εγω βρίσκομαι στην περιοχή της Φτερης,αν την ξέρετε. Υπομονή πρέπει να κάνουμε όλοι μας,όλα θα ξανάρθουν,έχουμε χάσει πολλα και είναι δύσκολο. Την υγεία μας να έχουμε και όλα θα γίνουν.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  13. NW Pindos
    Μηδένα χειμώνα προ του τέλους Μαρτίου αποχαιρέτα!!
    ΥΓ. Ένα σύντομο σχόλιο για την κλιματική αλλαγή: Οι απόψεις των επιστημόνων για το θέμα είναι πράγματι ενδιαφέρουσες και ΙΣΩΣ πράγματι να υπερισχύει (;) η άποψη περί κλιματικής αλλαγής. ΟΜΩΣ: Θα ήταν χρήσιμο και αξίζει να μελετήσει κανείς, συγχρόνως, τις γενικότερες, ενδεχομένως, ανακατατάξεις στον τομέα της ενέργειας, που έχουν λάβει χώρα παγκοσμίως, υπό την επίκληση και με αφορμή την κλιματική αλλαγή, καθώς και την ευρύτερη πολιτική αλλαγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα απειροελάχιστο δείγμα αυτών των αλλαγών η σταδιακή λ.χ. κατάργηση της χρήσης του λιγνίτη ως πρώτης ύλης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής από την ραγδαία αύξηση του τέλους ρύπων, που επιβάλει η Ε.Ε. στον παραγωγό αυτής, έχει οδηγήσει αφενός μεν σε στροφή σε νέες ενεργειακές πρώτες ύλες παραγωγής και αφετέρου στην απώλεια της, πάλαι ποτέ, ενεργειακής αυτονομίας. Η κλιματική αλλαγή, κατά την άποψη μου, δεν αποτελεί ένα ζήτημα απλό, αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι σε κάθε επιστήμη, μηδεμιάς απολύτως εξαιρουμένης, οι απόψεις των επιστημόνων σε πολλά θέματα εμφανίζονται ακόμη και εκ διαμέτρου αντίθετες. Το ποιος ο ρόλος της επιστήμης μέσα σε ένα συγκεκριμένο σύστημα οικονομίας και κοινωνικών συσχετισμών αποτελεί ένα διαχρονικό θέμα συζήτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα κι αν σταματούσαμε κάθε ενεργοβορα δραστηριότητα ξαφνικά και απόλυτα , πλανήτης θα εξακολουθούσε να θερμαίνεται . Κι αυτό λόγω των ωκεανών που απορροφούν το 96% της θερμότητας και την "εκβάλλουν" 25 χρόνια μετά ! Τώρα δηλαδή είμαστε στο 1996 περίπου ...
      Φασκελοκουκουλωστα !

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι η ενεργειακή στροφή που επέβαλε η κλιματική αλλαγή θα συνεχιστεί και αυτό που βιώνουμε με την απαγόρευση κάυσης του λιγνίτη, την εισβολή στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κ.ά. είναι μόνο η αρχή. Θα χρειαστούν βέβαια αρκετά χρόνια για να περάσουν στο περιθώριο τα ορυκτά καύσιμα, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει.

      Διαγραφή
  14. Και τα χιόνια από τα 900μ κ πάνω στα ορεινά της Αιτωλοακαρνίας συνεχίζουν κ την αποψινή νύχτα. Τέλειο!
    Ελπίζω το ΣΚ με την άνοδο της θερμοκρασίας κ τις βροχές που θα έχουμε να μη "γονατισουν" τα χιόνια στην περιοχή γιατί από Δευτέρα έχουμε κ συνέχεια με την πτώση τού υδραργύρου.
    Δημήτρη Ρ αν κατάλαβα καλά μιλάς για την θερμοκρασία στα πεδινά κ αν μεταβάλλεται αυτή την εποχή σε σχέση με τού Ιανουαρίου ή τού Δεκεμβρίου με γνώμονα τη στάθμη των 850hPa.
    Εννοείτε λοιπόν ότι όσο βαδίζουμε στην καρδιά της άνοιξης κ στο καλοκαίρι οι θερμοκρασίες στα πεδινά τσιμπούν συνεχώς παραπάνω σε σχέση με το χειμώνα.
    Για παράδειγμα εάν έχουμε ηλιόλουστη μέρα αυτή την εποχή κ ταυτόχρονα τον Γενάρη με T850 - 4β,στα πεδινά άνετα μπορεί να σκαρφαλώσει η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 12 με 13β την ίδια στιγμή που τον Γενάρη δε θα ξεπερνούσε τούς 7 με 8β το πολύ.
    Βέβαια όλα αυτά αλλάζουν εάν έχουμε χαμηλό με συννεφιά πυκνή η οποία όλοι ξέρουμε ότι ρίχνει αισθητά τη θερμοκρασία τους ανοιξιάτικους η καλοκαιρινούς μήνες.
    Επίσης στα ορεινά κ στα μεγάλα υψόμετρα η Τ850 δεν αλλάζει ποτέ!
    Δλδ αν θα γινόταν να έχουμε Τ850 0β το καλοκαίρι τότε η θερμοκρασία στο υψόμετρο των 1450μ περίπου σε ένα βουνό θα ήταν 0β κ θα μπορούσε κάλλιστα να χιονίζει ανεξαρτήτως το τι θερμοκρασία θα είχαν τα πεδινά καθώς σε τέτοια υψόμετρα δεν υπάρχουν εποχές.
    Φίλε Πέτρο κάτι θα πάρετε κ εσείς τώρα τη νύχτα κ αύριο το πρωί αλλά κ πάλι ψίχουλα.
    Το Σάββατο επίσης θα ξανά έχετε ένα καλό πέρασμα από βροχή κ μετά η τελευταία σας ελπίδα είναι κοντά στις 24 με 25 τού Μάρτη που δείχνει να επηρεάζονται κ τα ανατολικά ηπειρωτικά με χειμωνιάτικου τύπου καιρό.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χμμμ νομίζω ότι το μόνο ενδιαφέρον είναι αυτην η κακοκαρία να κλείσει το όποιο υετικό κενό έχει αφήσει πίσω του ο χειμώνας είδικά οι κυκλάδες -ανατ πελοππόνησος -θεσσαλονίκη και Ανατ. στερεά είναι πίσω και μάλλον πάλι αδικημένες θα είναι από την κακοκαιρία."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Φωτη μεσα έπεσες.Τη νύχτα το αβαθές ,λογω και των ευνοικών ανέμων,μας αφησε 5mm΄.Καλά απ το ολότελα,αλλά και παλι ψιχουλα.Πάντως, γιά μια φορά,σας ξεπεράσαμε!.Περιμένουμε τις δύο άλλες περιπτώσεις ,μήπως και αθροιστικά κάτι μαζέψουμε.Καλημέρα σε όλους.------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, κάτι σας έκανε κ περιμένουμε τα επόμενα.
      Εμεις 1,4mm υετός στα πεδινά.
      Λίγα πράγματα στην περιοχή από το αβαθές αυτό συστηματάκι αλλά στα ορεινά λόγω χαμηλών θερμοκρασιών το "πούμωσε" κ πάλι.

      Διαγραφή
  17. Πανελλαδικο ρεκορ σημερα βροχοπτωσης στο παναχαικο με 49mm βροχης και συνολο τους 3 μηνες του 2021 πανω απο 850mmκαι επεται συνεχεια!!Το χιονι στο βουνο πανω απο τα1300 μετρα παρα πολυ μιλαμε για τρελλη χιονοπτωση Ενας πολυ ζωηρος και ψυχρος Μαρτης γιατι ολο τον χειμωνα το χιονι ηταν σε πολυ μετρια κατασταση και τωρα κανει ρεκορ Τελος εχει ο παναχαικος το περισσοτερο χιονι σπο τον φεβρουαριο του 2019 Μπαινουμε τουλαχιστον εως τις25 του μηνα σε τροχια σοβαρων βροχων και επειτα απο μια μετρια ανοδο της θερμοκασιας το σαββατοκυριακο επεται εισβολη αρκετου κρυου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερά ύψη χιονιού από τα 1200 κ πάνω φίλε Αργύρη.
      Μία διόρθωση μόνο, στο Παναχαϊκό στα 1580μ πού είναι ο σταθμός,τα 49mm ήταν με τη μορφή χιονιού κ όχι βροχής.
      Καλή συνέχεια να έχουμε.

      Διαγραφή
  18. Ας είναι γδαρτης, αρκεί να μην είναι στέρφος! Κατά τα άλλα, κάλλιο Μάρτης στις γωνιές παρά Μάρτης στις αυλές!
    Χρήστος Παπαηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή