Η καλημέρα από μένα, το σκίτσο από τον Αρκά!


 

36 σχόλια:

  1. Κατ αρχήν...τα πρωινά τρεξίματα επιβεβαιώνουν...όσα μας είπατε...πριν 5 μέρες...επομένως στο μόνο που έχουμε να ελπίζουμε είναι η αποτυχία σας..τώρα αν ειναι ελπίδα αυτήν....
    Φυσικά...οι νιφάδες του Αρκά δεν παιρνούν απαρατήρητες ούτε φυσικά..οτι αναφέρεστε...στο Φεβρουάριο συνολικά...χιχιχ.."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα δασκαλε και σε ολους τους φιλους.
    Πολυ ευστοχα στο προηγουμενο αρθρο ο φωτης αποτυπωνει την διχογνωμια των μοντελων.
    Την υφεση που λεει θα την δουμε στο 00Ζ του ecmwf στις 120 ωρες δυτικα βδκα της βρετανιας. Ειναι ο λογος της αλλαγης του ευρωπαικου.
    Κατα την γνωμη μου αυτη η διαταραχη προκαλει την γρηγορη μεταφορα σε πρωτη φαση του αυλωνα προς τα ανατολικα καθως ο αζορικος δεν παιρνει το υψος που πρεπει για να ερθει ατοφιος ο αυλωνας. Ετσι δινει δυο φασεις ψυχρης καταβασης.
    Αν παρατηρησετε στα ensemble το το κεντρικο ραν φαινεται να τρεχει λιγο μονο του σε αυτο το σεναριο. Οσο πιο βορεια σηκωθει ο αζορικος και χωρις δευτερες και τριτες διαταραχες να ερχονται απο ατλαντικο, τοσο πιο δυτικα θα σκαψει ο αυλωνας. Ταπεινη μου γνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα σας κυριεΖιακοπουλε.Τωρα αρχιζω σοβαρα να ελπιζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα καλή Κυριακή κύριε Ζιακόπουλε!..ο Άγιος Φεβρουάριος έρχεται φουριοζος.. θα περιμένουμε ανάρτηση σας για χιονολαιλαπες και τα σχετικά!🙂
    Χρήστος Αιγιάλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. “Καλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει".Την καλημέρα μου στον δάσκαλο που μεγαλώσαμε μαζί του και σε όλους τους καιροφιλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα και καλή Κυριακή κύριε Ζιακόπουλε. Όντως λίγο κρύο δηλαδή 3 με 13 βαθμούς στην Αττική και κάτι νιφάδες από τα 500 μέτρα και πάνω δηλαδή στις ημιορεινές περιοχές υπόσχεται ο Φεβρουάριος το πρώτο δεκαήμερο. Επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα όμως του δίνω μια ευκαιρία να αποδείξει πως δεν είναι Ανοιξιάτικος Φλούφλης στην υπόλοιπη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα,καλή κρύα Κυριακή με το ψιλόβροχό της.Ωραίο και ελπιδοφόρο το σκίτσο του...... Αρκάδος.Φυσικά και δεν περνά απαρατήρητο το background με τις νιφάδες.Θαμπές,είναι η αλήθεια.Ο Φεβρουάριος,έσχατος μήνας των Ρωμαίων,ας φέρει τους απαραίτητους καθαρμούς για φύση και ανθρώπους. Ο μέλας ζωμός δεν είχε μόνο ζουμί,αλλά και κρέας. Γι αυτό ,άγιε Φεβρουάριε,όχι μόνο κρύο,αλλά και χιόνι,και μάλιστα άνευ φειδούς.Μια επιφύλαξη έχω μόνο για κάποια πεδινά,όπως τα εδώ,γιατί φοβάμαι,λόγω της προηγηθείσης καλοκαιρίας,ότι θα κάνει μεγάλες ζημιές. Κατά τα άλλα ,άγιε Φεβρουάριε, "δώστου να καταλάβει"!.--=============Π.Α.

    Υ.γ. Τη καλημέρα μου και στον κύριο Θοδωρή και στην κυρία Χριστίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα, καλή Κυριακή και καλή εβδομάδα δάσκαλε και σε όλους τους φίλους του μπλογκ! Μακάρι να φλεβίσει ο Φλεβάρης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα κ καλή εβδομάδα να έχουμε! Επιτέλους να μας έρθει κρύο χειμωνιάτικο. Υγεία εύχομαι στον Δάσκαλο κ σε όλους τους φίλους του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα από τη μουντή αλλά και ζεστη για την εποχή Στοκχολμη(6c μέγιστη).Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρουμελιώτης Βασιλειος29 Ιανουαρίου 2023 στις 11:32 π.μ.

    Κύριε Ζιακόπουλε καλημέρα.Το Jetstream και η κίνησή του επηρεάζει την κατεύθυνση των αυλώνων;Αν ναι ποιος είναι ο μηχανισμός ;(Με απλά λόγια) Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μωρέ κρύο θα κάνει! Το θέμα όμως είναι ότι θα συνεχιστεί η καιρική ανωμαλια των τελευταίων χρόνων με τον υετο να αφορά τις γνωστές περιοχές του Αιγαιου και οι υπόλοιποι γυαλιά ηλίου χωρίς βέβαια να μας φταίνε οι συγκεκριμένες περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ζητουμενο ειναι να συνδυαστει το ισχυρο κρυο με υετο.
      Τι να σου κανει το -1 σε μια περιοχη οταν υπαρχει ηλιοφανεια και λες μια ωραια μερα οτι πρεπει για να χαρακτηριστει ηλιος με δοντια.
      Οσο για το γεγονος οτι πολλες κακοκαιριες "πακταρονται"για τα προσηνεμα δεν θα το χαρακτηριζα ανωμαλια σε βαθος χιλιαδων χρονων,απλα επειδη εχουμε αναμνησεις απο την διαρκεια της ζωη μας δηλαδη τα χρονια που διαρκει μια ανθρωπινη ζωη και ετσι δεν μπορουμε να διαπιστωσουμε το βαθος χρονου απο την στιγμη που λεγεται οτι ο καιρος κανει κυκλους σε τετοιας κλιμακας χρονικα διαστηματα ενω οι ιστορικες καταγραφες μεχρι τις αρχες του 20ου αιωνα για συνηθη καιρικα χειμωνιατικα φαινομενα ηταν εντελως ανεπαρκεις.

      Διαγραφή
  13. "Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει"; Μετά τις τελευταίες μπόρες εδώ στα Βόρεια της Αττικής, καθάρισε τόσο πολύ η ατμόσφαιρα, το φως ήταν εκπληκτικό και η φύση έλαμπε! Πώς, παρόλο που χιονόφιλος, να μην λατρεύω τις μέρες με υπέροχη ατμόσφαιρα. Γνωρίζουμε πως η Αθηνά δεν επέλεξε καθόλου τυχαία αυτόν τον τόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή Κυριακή σε όλους από Χαλκίδα!Λίγο κρύο λέει ο Αρκας...μην περιμένετε παιδιά πέδινο ανατολικό χιόνι.Εγω αυτό εκλαμβάνω από την καλημέρα του δασκάλου!Γιαννης-Χαλκιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άρα υετός γιοκ κ μόνο κρύο κ ίσως ψύχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και πάλι δε θα διαφαίνονται χιονοπτώσεις στα πεδινά της Ξάνθης και φυσικά ούτε χιονοστρωσεις. Έχουμε τουλάχιστον ψιλόβροχο,καλουτσικο κρύο και χιόνια στα σύνορα με Βουλγαρία.Κατι είναι και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σε όλους τους αναγνώστες.Ο κουτσοφλέβαρος έρχεται μπρος ολοταχώς και οι προγνώσεις κάτι ψυθιριζουν για ψυχρές εισβολές αλλά θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι καθώς οι ελπίδες και τα πανηγύρια και οι χαρές μπορεί στο τέλος να βγουν ξινές και έτσι να πέσουν στα κρύα του λουτρού όσοι δίνουν θάρρος και βεβαιότητα παραπάνω του κανονικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O Κλέαρχος φέρνει πολικους αεροχειμαρρους ως την θάλασσα! Πολικό ποτάμι θα κατέβει στην Ελλάδα από την Ευρώπη λέει... Δώσε πόνο στον λαό Κλέαρχε , δώσε χιόνια, χιονοθύελλες , ανεμοθύελλες, πλημμύρες, πολικές θερμοκρασίες, ανεμοστρόβιλους κτλ. Δώσε λέμε δώσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ιδέα δίνω, να ονομαστεί η ερχόμενη κακοκαιρία Κλέαρχος.

      Για την Αττική μόνο ότι θα παγώσει ο Σαρωνικός δεν είπε ο κύριος Μαρουσάκης. Ίσως σε επόμενες ανακοινώσεις του.

      Διαγραφή
    2. Έξεστι τω Κλεάρχω ακαίρως προαγγέλλειν λοιμούς,σεισμούς και καταποντισμούς.!--===== Π.Α.

      Διαγραφή
    3. «Άνω ποταμών» ο ποταμός ο πολικός!

      Διαγραφή
  19. Το φαινόμενο La Niña επιβραδύνει πρόσκαιρα την αύξηση του CO₂ της ατμόσφαιρας επιβεβαιώνοντας ότι η φύση έχει τους δικούς της μηχανισμούς και τα ισσοροπεί όλα.Εν μέρει τουλάχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Eγώ συνεχίζοντας...σαδομαζοχιστικά να βλέπω τα τρεξίματα..το μόνο συμπερασμα είναι η δυστοκία να συναντηθουν ψύχος και υγρασία παντου,εκείνο όμως που με ερέθισε έιναι το "αθόρυβο" ukmo το οποίο από ότι κατάλβα χαίρει εκτίμισης στον χώρο των μετεορολόγων που αμέσως μετά την καθοδο του 2 αυλώνα βγάζει βαλκανικό μέτωπο σε κάθετη κάθοδο προς το Αιγαίο...καιρό είχα να δώ τέτοια κίνιση....και μ αρέσει..!"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολικό ποτάμι θα σαρώσει την Ελλάδα.
    Μάλιστα...
    Γιά τον απλό κόσμο αυτό σημαίνει ότι έρχεται αρμαγεδών.
    Αντε τώρα σιγά σιγά να κατακλύσουν τα sosial και τα ΜΜΕ με επικούς χιονιάδες και άλλες τέτοιες φανφάρες.
    Κατά τα άλλα γιά τον καιρό μέχρι το ερχόμενο ΣΚ(παραπέρα όλα είναι πιθανά και πάλι), το μεγάλο φαβορί δυστυχώς είναι μόνο το Αιγαίο και η Τουρκία.
    Περιμένουμε μήπως και αλλάξει κάτι αλλά αν πάρω και δω τη φωτογραφία και τα λόγια τού δασκάλου μάλλον πλην τού κρύου από φαινόμενα δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά.
    Τέλος γιά τούς φίλους κρητικούς πού είχαν παράπονα,αυτός είναι ο καιρός τούς από εδώ και πέρα.
    "Ίνα πληρωθεί το ρηθέν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Περιττό να πούμε ότι όλοι στην Κρήτη (καιρόφιλοι αλλά ίσως και μη καιρόφιλοι!), ύστερα από το απίστευτο μέχρι στιγμής φιάσκο της τρέχουσας καιρικής σεζόν, περιμένουμε πώς και πώς αυτή την πιθανή κυριαρχία της μεσημβρινής κυκλοφορίας και την ενεργοποίηση του "καιρού ανατολικών προσηνέμων", η οποία ευνοεί το νησί μας και φέρνει τα πολυπόθητα χιόνια στους κρητικούς ορεινούς όγκους. Κι ας είναι και με τόση καθυστέρηση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

    Παναγιώτης - Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλά η Κρήτη βλέπει χιόνι και με βορειοδυτικό ρεύμα είναι τέτοιος ο προσανατολισμός της όπως είναι τα παράλια του Ευξείνου Πόντου το θέμα είναι με την Ανατολική ηπειρωτική χώρα αν δεν είναι βορειοανατολικός ο άνεμος επιφάνειας περιπλέκεται λίγο η κατάσταση πιάνει πιο πολύ το νότιο κομμάτι της Εύβοιας τις Κυκλάδες την Κρήτη και την Ανατολική κυρίως Αττική αν δηλαδή είναι από τη Σκανδιναβία η κατάβαση ψύχους βέβαια εξαρτάται σε τέτοια περίπτωση αν υπάρχει και δυναμικό αίτιο δηλαδή χαμηλό βαρομετρικό όπως είχε γίνει με το χιόνι το πολύ καλό που έριξε μετά τα θεοφάνεια του 2019 anyway είδωμεν πάντως Χλωμό εντός εισαγωγικών τρόπον τινά το να δει το κέντρο της Αθήνας για το επόμενο Σαββατοκύριακο χιόνι τα ημιορεινά ίσως το σασπένς βέβαια της όλης κατάστασης είναι μετά την άλλη Τετάρτη τι μας μαγειρεύει ο καιρός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους τους φίλους και φίλες του μπλογκ!

    Σε δύο πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Δευτέρας (Ναι ξέρω είμαι από τους περίεργους τύπους που αγοράζουν αυτά τα απαρχαιωμένο μέσο ενημέρωσης) υπάρχουν μετεωρολογικά νέα.

    Στο ένα μεγάλη κεντρική φωτογραφία της χιονισμένης Αττικής οδού με ακινητοποιημένα οχήματα και τίτλο «ΦΟΒΟΙ ΜΗ ΖΉΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ -Πολική μετεωρολογική βόμβα φέρνει χιόνια».

    Στο δεύτερο πρωτοσέλιδο στο κάτω μέρος οι φωτογραφίες τριών γνωστών μετεωρολόγων και τίτλο «Ή θα βρέξει ή θα...χιονίσει» -Γιατί καβγαδίζουν οι άνθρωποι που προβλέπουν τον καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα σε όλους! Δε νομίζω να κάνει χειμώνα φέτος όπως είχε γίνει και το 2006-2007. Μάλλον θα μείνουμε με την ελπίδα και τα εικονικά χιόνια των μοντέλων για μετά από 7 μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Για να μην τρέφουμε αυταπάτες... Δεν συγκρίνονται οι περσινές διατάξεις του χιονιά Ιανουαρίου με τα τωρινά δεδομένα. Δείτε π.χ. τι μάζες είχε σκάψει η ανόρθωση του Αντικυκλώνα στην Ανατολική Ευρώπη. Καμία σύγκριση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλή εβδομάδα σε όλους.Ειχα αναφέρει αν δεν δείτε silver alert από δάσκαλο,να μην τρέφουμε αυταπάτες.Να θυμίσω για τους παλαιότερος του blog new milestone και Ντάλτον.Βεβαια το σκίτσο του Αρκά με ψαρωσε λίγο...ακόμα ψάχνομαι!!!Καλή εβδομάδα από Χαλκίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή