Στ’ αλήθεια, γιατί παραπονιόμαστε;

Στο παραπάνω διάγραμμά παρατηρούμε ό,τι καλύτερο έχει να μας προσφέρει η επιστήμη με την τεχνολογία για την πρόγνωση του καιρού και πιο συγκεκριμένα για την πρόγνωση της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων πάνω από τη Θεσσαλονίκη τις επόμενες 15 ημέρες.  

Γιατί πολλοί από μας παραπονιόμαστε, βλέποντας το διάγραμμα; Δεν μας αρκεί το γεγονός ότι ως την επόμενη Πέμπτη (12/1) η αξιοπιστία της πρόγνωσης είναι μεγάλη και θα θέλαμε να συνέβαινε το ίδιο ως τη μεθεπόμενη Πέμπτη; Μα και αυτό να γινόταν, θα θέλαμε να ξέρουμε για την παραπέρα Πέμπτη και την Τσικνοπέμπτη!

Δεν σας λέω ότι παλιότερα εμείς είχαμε 2,5 προγνωστικούς χάρτες γιατί θα μου απαντούσατε ότι άλλαξαν οι καιροί, όπως ακριβώς έλεγα εγώ στον μακαρίτη τον πατέρα μου όταν γκρίνιαζα για το φαγητό και μου έλεγε ότι στην κατοχή εκείνος δεν είχε ούτε μπομπότα να φάει!

Αν παραπονιόμαστε γιατί το μοντέλο δεν προβλέπει αρνητικές θερμοκρασίες και χιόνια, είναι σαν να τα βάζουμε με τον ταχυδρόμο, όταν δεν μας αρέσει το περιεχόμενο του γράμματος που μας φέρνει!

Αν πιστεύουμε στη φυσική μεταβλητότητα του καιρού και του κλίματος, βολευόμαστε με τα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά όποτε αυτά έρχονται και περιμένουμε καρτερικά να χιονίσει κάποια μέρα και στα πεδινά.

Αν πιστεύουμε ότι κάτι κακό έχουμε κάνει στον καιρό και το κλίμα του πλανήτη, σε ποιον παραπονιόμαστε; Σε αυτούς που έπαιρναν τις αποφάσεις και εμείς τους ψηφίζαμε ή στους εαυτούς μας που θέλαμε να καλοπερνάμε, κλείνοντας τα μάτια στην καταστροφή του περιβάλλοντος;   

  

46 σχόλια:

  1. Την απάντηση στο ερώτημα του τίτλου, τη δίνετε μόνος σας στη 2η παράγραφο της ανάρτησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά με υγεία,άψογος ο τίτλος του άρθρου και ακόμα ποιο άψογη και αληθινή η τοποθέτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα απλούστατα γιατί γενικώς είμαστε ένας λαός "παραπονιάρης".Μας φταίνε πάρα πολλά και πάρα πολλοί.Οι απόψεις περί του πταίσματος ή του πταίοντος ποικίλλουν.Ενα είναι βέβαιο.Ποτέ δεν φταίει ο εαυτός μας!.-========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα μερικοί θεωρούν ότι το να παίρνουν το αμάξι τους για 5 λεπτά απόσταση ή το να μην ανακυκλώνουν δεν τους αφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για πρώτη φορά η μέση θερμοκρασία της Βρετανίας ξεπέρασε το φράγμα των 10 βαθμών (10,03β. για την ακρίβεια) το 2022, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 9,88 βαθμών από το 2014, όπως επισημαίνει το Skynews. Πιο αναλυτικά, 10,94 βαθμοί ήταν η μέση ετήσια θερμοκρασία στην Αγγλία, 10,23β. στην Ουαλία, 9,85β. για τη Βόρεια Ιρλανδία και 8,5β. για τη Σκωτία, ενώ το 2022 αναμένεται να είναι το πιο θερμό έτος για τα βρετανικά νησιά, από το 1884 που τηρείται αρχείο, παρά τη σημαντική ψυχρή εισβολή του Δεκεμβρίου. Άλλωστε, στο τοπ-10 των πιο θερμών ετών συμπεριλαμβάνονται χρόνια από τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

    Αντίθετα, κανένα έτος τα τελευταία 60 χρόνια δεν έχει συμπεριληφθεί στο τοπ -10 των πιο ψυχρών, με τα περισσότερα που απαρτίζουν τη δεκάδα να είναι πριν το 1920. Το 2022 καταγράφηκε και η πιο υψηλή θερμοκρασία στην Αγγλία με 40,3 βαθμούς στο Linkolnshire στις 19 Ιουλίου.
    https://news.sky.com/story/uk-average-annual-temperature-was-10c-or-more-for-first-time-in-2022-met-office-says-12780281

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικό Δάσκαλε! Ειδικά η τελευταία παράγραφος, είναι άκρως εύστοχη. Καλησπέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ensemble(πολλαπλό δείγμα πρόβλεψης):
    Ο αρχηγός της πρόβλεψης-τάσης τού καιρού γιά όσους ξέρουν να τα διαβάζουν.
    Θέλει πολύ χρόνο και εξοικείωση μαζί τούς(εγώ εδώ και χρόνια ακόμη το παλεύω έτσι ώστε να τα διαβάζω σωστά).
    Οι πιό πολλοί δυστυχώς στέκονται σε μεμονωμένα τρεξίματα των μοντέλων η σε κάποια μικρής επαλήθευσης υποσενάρια και τάζουν και ξε-τάζουν συνεχώς στο λαό γιά το θεαθήναι.
    Τα μοντέλα αγαπητοί μού και ειδικά το ευρωπαϊκό με το gfs και το oukmo μαζί με τα υπόλοιπα εργαλεία πού διαθέτουν είναι ότι καλύτερο έχει να αναδείξει αυτή τη στιγμή η επιστήμη της μετεωρολογίας.
    Απλά η κατάσταση έχει ξεφύγει και ο κόσμος παρασύρεται από τα αδηφάγα τέρατα της μετεό κοινότητας τού Facebook και των sosial.
    Αν κάποιος φταίει γιά τη σημερινή καιρική κατάντια είναι ο κακός μας ο καιρός και ο ίδιος μας ο εαυτός.
    Καλή αυριανή σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Ζιακόπουλε για να είμαι ειλικρινής δεν μας φταίνε τα μοντέλα...καθώς είστε μαρτυριάρης....θυμάστε την ανάλυση της μεγάλης κυκλοφορίας που μας κάνατε?...ε κανένα μοντέλο δεν μπορούσε να την ανταγωνισθεί...επομένως...η απαίτηση είναι η αποτύπωση από πραγματικούς μετεορολόγους της κυκλοφορίας και της πιθανής εξέλιξης της, όπου ο μετεορολόγος θα έχει ως εργαλείο του το μοντέλο...η παραμπομπή και μόνο στα μοντέλα και στα ανσάπλ..κλπ...γίνεται και από απλούς προγνώστες -γυρολόγους..και εγώ την κάνω.."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα ειναι ηλιου φαηνοτερο οτι στις καιρικες σελιδες ο κοσμος που τα βαζει με τα καιρικα μοντελα το κανει επειδη δεν δειχνουν πραγματα της αρεσκειας τους αφενος,αφετερου επειδη αλλαζουν οι προγνωσεις οταν αυτο που προβλεπουν μπαινει πχ 8-10 μερες μπροστα απο το παρον.Το δευτερο ειναι φυσιολογικο να συμβαινει επειδη αυτα ειναι απλα ανθρωπινα δημιουργηματα και οχι θεοι για να εχουν το αλαθητο.Οσο για το πρωτο,βουρδουλας που χρειαζεται να πεσει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα από τη χιονισμένη Στοκχόλμη όπου ο χειμώνας προσπαθεί να πάρει το πάνω χέρι .Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά με υγεία και τύχη. Ευχαριστούμε για τα φώτα σας κ. Ζιακόπουλε. Δεν αντέχεται αυτή η ζωνική....όχι άλλη ζωνική έλεος....Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ παραπονιέμαι, διότι μου κόβετε τα σχόλια κ. Ζιακόπουλε. Ακόμα και αυτό για τη μέση ετήσια θερμοκρασία της Βρετανίας, που σημείωσε νέο ρεκόρ (10,03 βαθμοί) το 2022, καταρρίπτοντας το προηγούμενο (9,88β.) από το 2014. Αλλά ότι το 2022 ίσως να βγει το θερμότερο έτος από το 1884 που τηρείται αρχείο στη Βρετανία. Άλλωστε, στο τοπ-10 των θερμότερων ετών είναι χρονιές από τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Αντίθετα, στο τοπ-10 των ψυχρότερων ετών δεν υπάρχει ούτε μία χρονιά από τις τελευταίες έξι δεκαετίες και οι περισσότερες είναι από το 1920 και πίσω.

    Επιβραβεύστε με, τουλάχιστον για τη μνήμη μου, αφού δεν είχα ανοιχτό το Skynews, απ' όπου πήρα νωρίτερα τα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σημερινό σχόλιο των 04:13 μ.μ. εννοείς; Λίγο πιο πάνω θα το δεις.

      Διαγραφή
    2. Ναι, αυτό εννοούσα. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  13. Το είχα γράψει και πέρυσι νομίζω. Μετεωρολόγος είναι αυτός που ορισμένες φορές αμφισβητεί το μοντέλο. Το γιατρό δεν τον κάνουν τα χειρουργικά εργαλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή χρονιά σε όλους!
    Εύχομαι υγεία, δύναμη και αισιοδοξία σε όλους.
    Στον φίλο, οικοδεσπότη και συγχωριανο μου εύχομαι να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια να δίνει τα φώτα του σε όλους μας.
    Στον φίλο Φώτη που ανυπομονώ να διαβάσω ανάρτηση του ιδιαίτερες ευχές για την αυριανή του ονομαστική εορτή.
    Χρόνια πολλά και σε όλους όσους γιόρταζαν τις προηγμένες ημέρες.
    Ελπίδα, υγεία, αγάπη ενσυναίσθηση ας μοιράσει απλόχερα το 2023 σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δάσκαλε.οσο ποιο πολλές καμπύλες κάνει ένα μοντέλο.τοσο ποιο ωραίο είναι.. όλο μοντέλα ακούμε και μοντέλα δεν βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από την άλλη " τα εργαλεία κάνουν το μάστορα",λέει ο λαός (σοφός ή μη)-======Π,Α,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετεωρολόγος χωρίς τα μοντέλα: σχεδόν άχρηστος!
      Μετεωρολόγος που δεν γνωρίζει να διαβάζει τα μοντέλα: ανεπαρκής!

      Διαγραφή
    2. Τάσος (ορεινά γρεβενά)6 Ιανουαρίου 2023 στις 8:33 π.μ.

      .
      Στη δουλειά μου ( ξυλουργός) το λέμε πάντα μαζί.
      Τα εργαλεία κάνουν το μάστορα και ο μάστορας τα εργαλεία.
      Την καλημέρα μου σε όλη την παρέα.

      Διαγραφή
  17. Ευχαριστούμε κύριε Ζιακόπουλε για άλλη μια φορά! Γράψατε..! Δεν γίνεται να τα ρίχνουμε όλα στον ταχυδρόμο.. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης, Λίγο η πολύ.. Καλά Θεοφάνεια σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τσιρογιάννης Μπάμπης5 Ιανουαρίου 2023 στις 9:35 μ.μ.

    Κάποτε ρώτησα έναν (επώνυμο) μαθηματικό αν τα μαθηματικά είναι προσεγγίσεις του ανθρώπινου εγκεφάλου προς στην πραγματικότητα της φύσης ή αν η φύση ακολουθεί τα μαθηματικά μοτίβα διότι αυτό επιτάσσουν οι νόμοι των μαθηματικών. Η συζήτηση προφανώς δε μπορούσε να καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα, όμως πιστεύω πως και οι δύο απόψεις στέκουν εν μέρει, ακριβώς εξ αιτίας των περιορισμένων νοητικών ικανοτήτων του ανθρώπινου νου. Η αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων είναι πως όσο θα αντιλαμβανόμαστε τη μικρότητά μας τόσο θα προσπαθούμε για καλύτερες προσεγγίσεις της πραγματικότητας όσο και για να σεβόμαστε τη φύση και την πολυπλοκότητά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιαυτό σας διαβάζουμε και σας αγαπάμε!
    Μήπως όμως ξέρετε τι καιρό θα κάνει ....την τσικνοπέμπτη, στο Χολαργό...θελω να ψήσω έξω...καταλαβαίνετε...είναι και νωρίς.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δάσκαλε,εσύ που είσαι μαθηματικός μπορείς να ξεμπερδέψεις τη διάζευξη του αγαπητού Μπάμπη ; Γιατί εγώ μπερδεύτηκα!.-========Π.Α.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαχωρίζω τα Μαθηματικά από τη Φυσική (φύση), αναγνωρίζοντας στα πρώτα το ρόλο του εργαλείου και στη δεύτερη το πεδίο στο οποίο αυτό χρησιμοποιείται. Για τη μεταξύ τους διαχρονική σχέση νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να διαφωνήσει κάποιος με την άποψη του Καστοριάδη: «Άλλοτε τα Μαθηματικά μοιάζουν να «προετοιμάζουν» από πριν τις μορφές τις οποίες “θα χρειαστεί” η Φυσική, άλλοτε η Φυσική «επιβάλλει και επισπεύδει» την επινόηση μαθηματικών μορφών που δεν υπήρχαν μέχρι τότε, άλλοτε και τα δύο γίνονται μαζί, άλλοτε τέλος η Φυσική μένει μπλοκαρισμένη επειδή δεν κατέστη δυνατόν να «δημιουργηθούν» τα απαιτούμενα μαθηματικά εργαλεία».

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ.Με τη Φυσική ξεδιάλυναν τα πράγματα.Αποδεκτή και η άποψη ενός βαθυστόχαστου μαρξιστή φιλόσοφου.-===========Π.Α.

      Διαγραφή
  21. Όταν έχεις λογικές απαιτήσεις από μια επιστήμη, μια δεδομένη χρονική στιγμή πχ το σωτήριο έτος 2023 Μ.Χ. δεν γίνεται να έχεις παράπονο. Επιτρέπεται όμως ελεύθερα να ονειρεύεσαι για το μέλλον ένα άλμα της επιστήμης, που για να συμβεί όμως θα πρέπει η ανθρωπότητα να ωριμάσει και να εξαλείψει τα αυτοκαταστροφικά της ένστικτα.

    Για τα Βόρεια προάστια της Αθήνας που κατοικώ, αυτό που διαφαίνεται για μετά τις 11-12 Γενάρη, αν καταλαβαίνω σωστά από τα άρθρα και τα σχόλια, κάποιες βροχούλες και τη θερμοκρασία να πέφτει μερικούς βαθμούς. Επομένως μετατίθεται η ελπίς για χιονονιφάδες στο τέλος του Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο.

    Καλή χρονιά σε όλους και ιδιαίτερα στον ευγενικό και φιλόξενο οικοδεσπότη κ.Ζιακόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευχομαι χρόνια καλά και ευτυχισμένα στον αγαπητό φιλο Φώτη Ματραλη,να χαίρεται την οικογένειά του και πάντα με υγεία και χαρά στο σπιτικό του.
    Χρονια καλά σε ολους-ες που γιορτάζουν σήμερα.
    Οσο για τα καιρικά, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο από όσα λίγα, απλά και κατανοητά είχα πει από τον Οκτώβριο.
    Για μένα ο χειμώνας είναι πισω(οψιμος)και συνεχίζω να το πιστεύω.
    Υ.Γ:Δεν διεκδικώ κανένα τίτλο από αυτούς που μου αποδίδονται κατά καιρούς ,τον εαυτό μου προσπαθώ να γνωρίσω και να "συνδεθώ " με την μεγάλη μας "μητερα"(φυση) για να μπορέσω μέσω αυτής να ανέβω στην κορυφή του αγαπημένου μου Ελικωνα.
    Καλημερα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xριστόδουλε, είσαι ωραίος άνθρωπος, διότι είσαι αυθεντικός. Και συμφωνούμε και στο ότι ο χειμώνας απλά αργεί, αφού και πέρσι και πρόπερσι πανομοιότυπο καιρό έκανε τέτοια εποχή. Χρόνια πολλά στον Φώτη και σε όσους και όσες γιορτάζουν, επίσης, σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου φίλε Χριστόδουλε.Καλά κάνεις και δεν διεκδικείς τους αποδιδομένους σε σένα τίτλους.Αλλωστε κάποιοι είναι και μη συμβατοί με τους δικούς σου "κώδικες" . Για παράδειγμα "μύστης". Ο μύστης ετυμολογείται από το μύω που σημαίνει κλείνω τα μάτια.Οι αρχαίοι μύστες ήσαν μυστικοπαθείς και δεν αποκάλυπταν στον λαό τα μυστήρια.Αντίθετα εσύ έχεις ορθάνοικτα τα μάτια σου και παρατηρείς και δεν εκστασιάζεσαι και είσαι πρόθυμος να μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις σου . Να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις να επιδιώκεις ανώτερες κλίμακες αυτογνωσίας . "Αεί γνώθι σαυτόν".-========Π.Α.

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα, Χρόνια Πολλά .Θεοφάνια σήμερα. Ιδιαίτερες ευχές στον "πιο καλό τον μαθητή ΄" . Φίλε Φώτη πολύχρονος .-========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα και ιδιαίτερα στον Φώτη, άξιο υποστηρικτή του δασκάλου στην υψηλού επιπέδου καιρική ενημέρωση που παρέχεται από αυτό το blog!
    Σπύρος, Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρόνια πολλά και καλά στον Μετεο-περιφερειάρχη της Δ. Ελλάδας Φώτη Ματραλή και σε όλους τους φίλους του μπλογκ που σήμερα συνεορτάζουν.
    Χρόνια πολλά σε όλους για τη σημερινή μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δόκιμος ο όρος δάσκαλε, θυμίζει λίγο τον "περιπτέραρχο" για όσους έχουν παρακολουθήσει την επιτυχημένη σειρά "τα καλύτερά μας χρόνια"!....

      Διαγραφή
  26. Χρόνια σου Πολλά Φώτη, με υγεία. Είθε στη ζωή σου να καταπιάνεσαι με αυτά που αγαπάς. Η αυθεντικότητα δίνει το νόημα σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη και στη ζωή όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρονια πολλα στον αγαπητό φιλο Φώτη Ματραλη και σε ολους-ες που γιορτάζουν σήμερα.
    Χριστόδουλος,μια παρατήρηση-απορία, εφόσον μας έχεις πει ότι έχεις ανέβει πολλές φορές στον Ελικωνα γιατί λες τώρα ότι θέλεις να ανέβεις;
    Γρηγόρης Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρονια πολλά Φώτη!
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα,χρόνια πολλά σε όλες και όλους,ιδιαίτερα στον κύριο Ζιακόπουλο και τους εορτάζοντες-εορτάζουσες.Να σημειώσω ότι τα Θεοφάν(ε)ια στην αρχαία Εκκλησία εορτάζονταν στις 6 Ιανουαρίου,μαζί με τα Χριστούγεννα.Ο διαχωρισμός έγινε επί πάπα Ιουλίου Α' της Ρώμης(336-352 στον παπικό θρόνο).Μ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρόνια πολλά σε όλους καλή φώτιση.... Χρόνια πολλά Φώτη Ματραλή υγεία εύχομαι κ χιόνια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρόνια πολλά σε όλους και ας φωτισθουν λίγο περισσότερο το μυαλό και η ψυχή μας Φίλε ανώνυμε που ρωτάς τον Χριστόδουλο γιατί θέλει να ανέβει στον ;Ελικώνα Δεν εννοεί το φυσικό σωματικό ανέβασμα αλλά την πνευματική και ψυχική ανάταση στα ουράνια λιβάδια του Ελικώνα Ένας άλλος ουράνιος ψυχικός προορισμός οπωςοι κορυφές του Ολύμπο η,,' τα αιώνια ανθισμένα με Ασφοδελους τα άνθη των ψυχών λιβάδια της Δτυγας στο Χελμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. -Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ'εν
    ολίγοις πολλα.
    -Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
    Αγαπητε φίλε Πέτρο,πιστεύω ότι οι αρχαίοι Μυστες και Φιλοσοφοι δεν ήταν τόσο μυστικοπαθεις όσο τους καταλογιζεται απλά ήξεραν πως δεν είναι όλα για ολους και γι'αυτο δεν μπορούσαν να παραχώρησαν απόκρυφη γνώση σε αμύητους ανθρώπους.
    Ειμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ και πιστεύω πως γνωρίζεις και εσύ πολλά πάνω σε αυτά,οπότε εάν κάποιος δεν γνωρίζει ούτε τα βασικα δεν μπορεί να πάρει στα χέρια του σημαντικά πράγματα γιατί όχι μόνο δεν θα ξέρει τι να τα κάνει,αλλά το χειρότερο είναι ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον εαυτό του και πολύ περισσότερο στους άλλους.
    Το πρωτο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να μπορέσει να τα βρει με τον εαυτό του και μετά να φθάσει στο ΓΝΩΘΙΣΑΥΤΟΝ.
    Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή...πόσο δίκιο είχε ο τεράστιος ποιητής μας...
    Σ'ευχαριστω για τα καλά σου λόγια.
    Φιλε ανώνυμε,πιστεύω πως ο λεβέντης Παναχαϊκός, να σε κάλυψε πλήρως στην απορία που διατύπωσες.
    Αλλο ανάβαση σωματικη και αλλο"αναβαση" πνευματική.
    Ευκολη η πρώτη, γεμάτη "ελιγμους"και "αγκαθια" η άλλη...
    Ηδονη ή Ωδυνη;
    Η επιλογή ανήκει στον καθένα μας,με το ανάλογο αποτέλεσμα.
    Αγαπητε Αργύρη,για να "ανέβεις "στον Όλυμπο, πρεπει να "περασεις" από το βουνό των Κενταύρων και να βρεις την "πυλη",πράγμα καθόλου εύκολο.
    Μου φαίνεται ότι πάλι έβαλα δύσκολα χωρίς να έχω πρώτα γράψει τα απλά.
    Ελπιζω σύντομα να βρω τον κατάλληλο χρόνο για να το κάνω.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Με τη ζωνική κυκλοφορία τα μοντέλα δεν μπορούσαν να δουν σωστά πέρα από τις 5 μέρες... Όσες διαταραχές είχαν δει μετά τις 5 μέρες ή εξαφανίστηκαν ή ήρθαν πολύ light και επηρρέασαν μόνο κάποια νησιά και την Κρήτη. Για το 2023 αυτό σίγουρα δεν είναι επιτυχία. Επίσης το κοντρόλ τρέχει σε χαμηλότερη ανάλυση (πειραγμένη/ή αρκετές φορές με ειδικές τεχνικές "χαλάρωσης" για τα μακρινά), όχι (αναγκαστικά) προτελευταία έκδοση του μοντέλου. Χρόνια πολλά και καλά και καλή χρονιά με χιόνια πολλά στα βουνά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή