Σχετική ζέστη και άνεμοι το πολύ 5 μποφόρ. Τοπικές καταιγίδες στη Β-ΒΑ Ελλάδα και την ορεινή Κρήτη

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Ρωσία ως τα βόρεια Βαλκάνια κινείται Α-ΝΑ. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) το σύστημα αυτό θα ενισχύσει την ατμοσφαιρική αστάθεια στις Β-ΒΑ περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς. Την Πέμπτη (12/6), οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων στην ηπειρωτική Ελλάδα πλην Θράκης. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι θα φθάσουν στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Την Παρασκευή (13/6), οι απογευματινές καταιγίδες θα είναι μεμονωμένες και θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία, ενώ σε ό,τι αφορά τους ανέμους και τη θερμοκρασία δεν αναμένονται αξιόλογες αλλαγές. Το Σαββατοκύριακο   (14/15/6), θα είναι αρκετά ζεστό και υγρό με την απογευματινή αστάθεια παρούσα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν Δ-ΝΔ με ένταση 3 με 5 μποφόρ.  


Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 34 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στην ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα όμβρων κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου