Περιορισμένη, προς το παρόν, η αστάθεια. Χωρίς προβλήματα ανέμων τα ταξίδια στη θάλασσα

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στην κεντρική Μεσόγειο και τα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο προκαλεί βόρειο ρεύμα στη χώρα μας εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε γενικές γραμμές η εικόνα αυτή θα διατηρηθεί τουλάχιστον ως την Τρίτη (10/6), μπορούμε να πούμε ότι όλες αυτές τις μέρες τα θαλασσινά ταξίδια θα γίνουν χωρίς προβλήματα ανέμων. Αντίθετα,  προβλήματα είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν στη στεριά οι καταιγίδες που θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σας θυμίζω, στο σημείο αυτό, τα μέτρα προφύλαξης από τους κεραυνούς που αναρτήθηκαν την 9η Μαΐου στην επιλογή ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ.
Σε ό, τι αφορά τις προγνώσεις, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο)  τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη βόρεια χώρα και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι Β-ΒΔ άνεμοι μόνο στις ΝΑ νησιωτικές περιοχές θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 31 και στα νησιά τους 27 βαθμούς. Την Κυριακή (8/6) τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και πιθανώς στην Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη Δευτέρα (9/6) βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν όχι μόνο στα ηπειρωτικά, αλλά και στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και νότια. Την Τρίτη (10/6) τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα, ενώ ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία δεν προβλέπονται αξιόλογες αλλαγές.

Καλό τριήμερο, φίλοι μου


Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Στα βορειοανατολικά είναι πιθανό να σημειωθούν όμβροι και πριν από το μεσημέρι. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 31 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις στο ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β 2 με 3 και στα ανατολικά 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα όμβρων κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου