Άνοδος θερμοκρασίας κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές

Αβαθή βαρομετρικά χαμηλά στην Ιταλία και την κεντρική Μεσόγειο κινούνται βορειοανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσουν τη χώρα μας με Ν-ΝΔ ανέμους εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, αρκετές νεφώσεις και τοπικούς όμβρους βασικά στη βόρεια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές, όπου η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 36 και πιθανώς στην Αργολίδα και την Κρήτη τους 37 βαθμούς. Την Πέμπτη (19/6), τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση, αρχής γενομένης από τη ΒΔ Ελλάδα. Πάντως, στην ανατολική και τη νότια χώρα η ζέστη θα είναι και πάλι αισθητή. Την Παρασκευή (20/6), θα σημειωθούν όμβροι και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και θα δροσίσει παντού. Το Σαββατοκύριακο (21-22/6), μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με βασική ένταση τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.      


Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-6-2014


Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Ν 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 2 με 3 και το απόγευμα Ν-ΝΑ ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου