Αρκετή συννεφιά, αλλά περιορισμένες οι βροχές

Βαρομετρικά χαμηλά στη Σαρδηνία και την Τυνησία κινούνται βορειοανατολικά. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) στην περιοχή μας θα επικρατήσει Ν-ΝΔ ρεύμα και θα υπάρχει αρκετή συννεφιά, αλλά οι βροχές θα είναι λίγες και θα περιοριστούν στα Β-ΒΔ. Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού, θερμές αέριες μάζες από τη Β. Αφρική θα ανεβάσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη (18-19/6) τη θερμοκρασία κυρίως στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, όπου η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 38 βαθμούς. Ο πρώτος ήπιος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού, ο οποίος βασικά θα επηρεάσει την ανατολική και τη νότια Ελλάδα, θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι από το απόγευμα της Πέμπτης και στη διάρκεια της Παρασκευής (20/6) θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές. Τέλος, το Σάββατο (21/6) ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.   

 Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια. Άνεμοι στα βόρεια Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι Ν 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Καλημέρα κύριε Ζιακόπουλε. Πολύ ωραίο το blog σας. Η ερώτησή μου : Καλοκαίρι θα περάσουμε φέτος ή τελικά γίναμε βόρεια Ευρώπη? Πλησιάζουμε τέλος Ιουνίου και (στο Διδυμότειχο τουλάχιστον) βρέχει κάθε μέρα.Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου Λάμπρο, χαίρομαι γιατί σου αρέσει το blog. Όσο για την ερώτηση, μου θύμισες μια παλαιά ιστορία. Το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου του 1987 ήταν βροχερό και αρκετά δροσερό και μας ρωτούσαν στην ΕΜΥ: " Τι θα γίνει, ρε παιδιά; Θα δούμε φέτος καλοκαίρι;" Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο καιρός μετά από μια εβδομάδα με ένα φοβερό καύσωνα που κράτησε οκτώ μέρες και προκάλεσε το θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων που ζούσαν στην Αθήνα. Αυτό δεν το γράφω υπονοώντας κάτι ανάλογο για το φετινό καλοκαίρι. Πάντως, το πιθανότερο είναι να ομαλοποιηθεί ο καιρός, αλλά από εκεί και πέρα οι βουλές του είναι άγνωστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή