Με αρκετή δροσιά και περιορισμένη αστάθεια το Σαββατοκύριακο

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στην κεντρική Μεσόγειο και τις χαμηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο διατηρεί το ΒΔ ρεύμα στην περιοχή μας με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, παρά τη γενικότερη βελτίωση του καιρού, τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Πάντως, την Κυριακή (22/6), η απογευματινή αστάθεια θα σταματήσει σχεδόν παντού. Από θερμοκρασιακής πλευράς, το Σαββατοκύριακο θα είναι γενικά δροσερό και μάλιστα νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια θα κάνει ψύχρα. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας, με δεδομένα ότι οι απογευματινές καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά και ότι οι Β-ΒΔ άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ, το ενδιαφέρον στρέφεται προς τη θερμοκρασία, η οποία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, την Τετάρτη (25/6) η μέγιστη τιμή της στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική Ελλάδα θα φθάσει τους 37 βαθμούς.   

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου