Λίβας, μαΐστρος και στη συνέχεια τραμουντάνα

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) ο λίβας (Δ-ΝΔ άνεμος) θα παραχωρήσει σιγά-σιγά τη θέση του στον μαΐστρο  (ΒΔ άνεμος), πράγμα που σημαίνει ότι θα αρχίσει η βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας και στις ανατολικές και νότιες περιοχές  της χώρας. Ωστόσο, για να δροσίσει αρκετά πρέπει να μας επισκεφθεί η τραμουντάνα ή η γραιγο-τραμουντάνα (Β-ΒΑ άνεμος), η οποία το καλοκαίρι είναι περισσότερο γνωστή ως μελτέμι. Το μπάσιμο του μελτεμιού στο Β. Αιγαίο θα αρχίσει τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο (28/6) και όλα δείχνουν ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου  θα είναι σχετικά δροσερό και μάλλον ανεμώδες (ανατολική Ελλάδα). Οι 4-5 μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι τυπικά  καλοκαιρινές με ανομβρία και αισθητή ζέστη. Στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας οι μέγιστες τιμές της  θερμοκρασίας θα κυμανθούν από 37 έως 39 βαθμούς με ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερων τιμών.
  

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και τη νύχτα στα ανατολικά ΒΑ ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι ΝΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε Δ-ΒΔ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΒΑ 3 με 5 και τη νύχτα 6 με 7 μποφόρ και στα νότια Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 38 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων και καταιγίδων τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου