Συνθήκες λίβα στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα

Βαρομετρικά χαμηλά στη Β. Ιταλία και τα Β. Βαλκάνια κινούνται Α-ΒΑ, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν την κεντρική μεσόγειο. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επικρατήσει στη χώρα δυτικό ρεύμα εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Με δεδομένο ότι στην περιοχή μας έχουν ήδη μεταφερθεί θερμές αέριες μάζες από τη Β. Αφρική, οι δυτικοί κατεβατοί άνεμοι θα ανεβάσουν σημαντικά τη θερμοκρασία στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά και την Α. Πελοπόννησο. Εκτιμάται ότι οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στις παραπάνω περιοχές θα κυμανθούν μεταξύ 39 και 41 βαθμών, χωρίς να αποκλείονται και οι 42 βαθμοί στην Α. Πελοπόννησο και κυρίως στην Αργολίδα και τη Λακωνία. Επισημαίνεται ότι η ζέστη θα είναι αισθητή και στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα, όπου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 βαθμούς. Η υποχώρηση του καύσωνα θα αρχίσει την Παρασκευή (27/6) και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (28/6) με την επικράτηση βόρειων ανέμων (μελτεμιών) εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Νέο θερμό κύμα θα επηρεάσει τη χώρα τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.


Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά στα βορειοδυτικά πιο πυκνές. Άνεμοι στα βόρεια Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ και στα νότια ΒΔ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά στη Θεσσαλία και τη Στερεά πιο πυκνές. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 41 και πιθανώς τοπικά 42 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Αραιές νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 38 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 40 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου