Στη ΒΑ Ελλάδα οι όμβροι και οι καταιγίδες. Ανεβαίνει η θερμοκρασία. Χωρίς προβλήματα τα θαλασσινά ταξίδια

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΔ ρεύματος εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη ΒΑ Ελλάδα το απόγευμα. Το Σάββατο (7/6), δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή του καιρού, αλλά την Κυριακή και τη Δευτέρα (8-9/6) οι συνθήκες θα είναι περισσότερο ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα. Πέρα από αυτό, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα είναι γενικά καλός με βόρειους ανέμους το πολύ 6 μποφόρ και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η θερμοκρασία του νερού της θάλασσας είναι 18 με 20οC.



Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στη Χαλκιδική. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στην ορεινή Πελοπόννησο. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου