Ανηφορίζει ο υδράργυρος

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο θα διατηρήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) το Δ-ΒΔ ρεύμα στη χώρα και κυρίως στη νότια Ελλάδα. Παράλληλα, θερμές αέριες μάζες μεταφέρονται από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας στα επίπεδα του καύσωνα. Οι πιο θερμές περιοχές της χώρας θα είναι η Θεσσαλία, η Α. Στερεά και η Α. Πελοπόννησος, όπου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 39 βαθμούς. Η Πέμπτη (26/6) θα είναι η πιο ζεστή μέρα της εβδομάδας και δεν αποκλείεται στην Α. Πελοπόννησο ο υδράργυρος να αγγίξει ακόμα και τους 42 βαθμούς. Η υποχώρηση του καύσωνα θα αρχίσει την Παρασκευή (27/6) και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (28/6). Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ένα νέο θερμό κύμα θα επηρεάσει τη χώρα μας τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.



Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-6-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις στα βορειοδυτικά. Άνεμοι στα βόρεια Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ και στα νότια ΒΔ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 37 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις στη Θεσσαλία και τη Στερεά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 39 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 21 έως 38 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 3 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου