Καλοκαιριού συνέχεια…


Βαρομετρικό χαμηλό στην Τυρρηνική Θάλασσα προκαλεί τοπικές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της Ιταλίας και της Τυνησίας. Το σύστημα αυτό δεν θα επηρεάσει τη χώρα μας, στην οποία και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, οι ενισχυμένοι Β-ΒΑ άνεμοι κυρίως στα ανατολικά και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ιδιαίτερα στη δυτική Ελλάδα. Την Παρασκευή (21/9), θα υπάρχουν κατά τόπους νεφώσεις, αλλά όχι και βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το Σαββατοκύριακο (22-23/9), ο καιρός θα είναι γενικά καλοκαιρινός με ήλιο στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θερμοκρασίες κατά 3 με 5 βαθμούς υψηλότερες από τις κανονικές αυτής της εποχής. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με βασική ένταση 4 με 5 μποφόρ. Αναφορικά με την προοπτική του καιρού, υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή στη διάρκεια του δεύτερου μισού της νέας εβδομάδας.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-9-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στο Θρακικό 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και στον Κάβο Ντόρο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

7 σχόλια:

  1. Χρήστο όπως ξεκλείδωσε το χαμηλό χθες μου φαίνεται πως θα ξανά κλειδώσει.
    Το φθινόπωρο δείχνει να μη κρατιέται από τις 25 κ μετά.Μακάρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε, Φώτη. Εγώ φοβάμαι μην πάθουμε τα περσινά.

      Διαγραφή
    2. Tα περσινά θα γίνουν :Ρ

      Διαγραφή
    3. Και όμως, έρχεται! (Κατά το ..."και όμως, κινείται")

      Διαγραφή
    4. ας ελπισουμε να μην επαναληφθουν τα περσυνα "καλα" του φθινοπωρου και κυριως του για τον χειμωνα.διοτι δευτερη συνεχομενη χρονια χωρις χιονια στις ταρατσες τα βλεπω "σκουρα" τα πραγματα για τους σχολιαστες εδω και σε αλλα παρομοια καιρικα blogs.

      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    5. Μακάρι φίλε από την Καρδίτσα! Πάντως, εμείς οι χιονόφιλοι και χειμωνολάτρες δε είμαστε στην κοσμάρα μας. Γνωρίζουμε καλά οτι διανύουμε κλιματική αλλαγή και είμαστε προετοιμασμένοι (ψυχολογικά τουλάχιστον) και για τα χειρότερα σενάρια. Ακόμα και το να μη χιονιστούμε ούτε φέτος. Νερό να πέσει, αυτό είναι το σπουδαιότερο.

      Διαγραφή
  2. Στην Υεμένη 1 εκ. επιπλέον παιδιά βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας, όπως μεταδίδει το BBC. Οι υψηλές τιμές στα τρόφιμα και η πτώση της αξίας του νομίσματος της Υεμένης έχουν φέρει πολλές σε κίνδυνο επισιτιστικής επισφάλειας, αλλά πλέον υπάρχει και μία άλλη απειλή, η μάχη της Χοντεϊντά, του λιμανιού στην Ερυθρά. Και σύμφωνα με την οργάνωση "Σώστε τα Παιδιά", υπάρχουν πλέον 5,2 εκ. παιδιά στην Υεμένη που απειλούνται από την πείνα. Η Υεμένη έχει καταστραφεί από μία πολεμική σύρραξη που κλιμακώθηκε το 2015, όταν οι αντάρτες Houthis κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος στα δυτικά της χώρας και έγινε η παρέμβαση της Σ. Αραβίας και άλλων εφτά χωρών του Κόλπου για να αποκαταστήσουν την κυβέρνηση του προέδρου Abd Rabbu Mansour Hadi. Ο σαουδαραβικός συνασπισμός έχει και υποστήριξη σε επίπεδο πληροφοριών και υποδομών από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία.

    O πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 6.600 πολίτες, ενώ 10.563 έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες άλλοι έχουν πεθάνει από υποσιτισμό και αρρώστιες. Επίσης 22 εκατομμύρια χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και 1,1 εκ. άτομα νόσησαν από χολέρα. Ο πόλεμος έχει οδηγήσει και σε μεγάλες καθυστερήσεις στη μισθοδοσία δασκάλων και δημόσιων υπαλλήλων, κάποιοι εκ των οποίων έχουν δύο χρόνια να πληρωθούν. Την ίδια στιγμή τα τρόφιμα είναι κατά 68% πιο ακριβά σε σχέση με πριν τον πόλεμο και το νόμισμα της Υεμένης έχει χάσει το 180% της αξίας του. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι ένας αποκλεισμός ή, κάποια καταστροφή στο λιμάνι της Χοντεϊντά ως απόρροια των εχθροπραξιών θα εμπόδιζε να περάσουν οι βασικές προμήθειες και ίσως οδηγούσε στον θάνατο 250 χιλιάδων ανθρώπων.

    Επίσης, εκατομμύρια παιδιά δεν ξέρουν πότε θα φάνε το επόμενο γεύμα τους, ενώ σε σε ένα νοσοκομείο της βόρειας Υεμένης μωρά ήταν τόσο εξασθενημένα από την πείνα, που δεν είχαν ούτε τη δύναμη να κλάψουν. Αυτός ο πόλεμος απειλεί να αφανίσει μία ολόκληρη γενιά παιδιών στην Υεμένη, που αντιμετωπίζουν ποικίλους κινδύνους από βόμβες και πείνα, μέχρι ασθένειες, όπως η χολέρα. Η οργάνωση "Σώστε τα Παιδιά" έχει περιθάλψει 400 χιλιάδες παιδιά κάτω των 5 ετών για υποσιτισμό το 2018 και προειδοποιεί ότι 36 χιλιάδες μπορεί να πεθάνουν πριν το τέλος του 2018.
    https://www.bbc.com/news/world-middle-east-45568669

    Τελικά έγραψα για παιδιά που δεν έχουν τα βασικά (φαγητό, καθαρό νερό, φάρμακα), από εκεί που είχα ξεκινήσει να γράφω για τα παιδιά που δεν κατέχουν τα βασικά στο μπάσκετ (σουτ, πάσα, τρίπλα, ένας εναντίον ενός). Με αφορμή τους λεονταρισμούς του Βασιλακόπουλου στην υπόθεση Αντεντοκούνμπο, ήθελα να γράψω ότι στο ελληνικό μπάσκετ ανακυκλώνονται οι 35-40ρηδες, γιατί οι ομάδες είναι διαλυμένες και δεν βγαίνουν πια νέοι παίκτες. Και χωρίς νέους παίκτες, το μπάσκετ δεν έχει υγεία, δεν έχει φρεσκάδα, δεν έχει προοπτική και είναι μόνο για καμία αρπαχτή. Πρόκειται για ένα απαξιωμένο, παρηκμασμένο μπάσκετ με πρωταθλήματα και κύπελλα που αφήνουν παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, καθώς ακόμα και οι ομάδες που μετέχουν μοιάζουν να κάνουν αγγαρεία, ουσιαστικά χωρίς στόχους, χωρίς κίνητρα, χωρίς όραμα, χωρίς όνειρα.

    Το πιο εύστοχο σχόλιο έγινε, παρεμπιπτόντως, από δημοσιογράφο της ΕΡΑΣΠΟΡ, που είπε ότι ο Βασιλακόπουλος θεωρεί ότι είναι το μπάσκετ. Γιατί σαν άλλος Λουδοβίκος, που είχε πει το περίφημο "L' etat c'est moi - το κράτος είναι εγώ", έτσι και ο Βασιλακόπουλος είναι σαν να μας λέει όλα αυτά τα χρόνια με περίσσεια αλαζονεία ότι "το μπάσκετ είμαι εγώ". Γι αυτό, άλλωστε, παραμένει και σχεδόν μισό αιώνα στην ηγεσία της ομοσπονδίας, κάτι που πρέπει να αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ σε όλα τα σπορ. Παρεμπιπτόντως, μιας και ο Βασιλακόπουλος κατηγόρησε για άλλη μία φορά τους ατζέντηδες, τουλάχιστον αυτοί κάνουν και μία δουλειά.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή