Ο καιρός του επόμενου πενθημέρου

Τοπίο στον Κίσσαβο του Βασίλη Καραλή.
Τα ανοιξιάτικα χιόνια πρώτα παίρνουν τα βουνά και ύστερα τραβούν προς το βορρά.  

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), οι υψηλές πιέσεις της κεντρικής Μεσογείου θα επεκταθούν προς την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την εξασθένηση των ανέμων, το σχηματισμό ομιχλών νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά και την ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο. 


Το Σάββατο (3/4), ο καιρός γενικά θα είναι ήπιος με Ν-ΝΔ ανέμους το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο), ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά και θερμοκρασίες ως τους 22 βαθμούς. Τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν κυρίως το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. 

Την Κυριακή (4/4), στην Ήπειρο και κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού με βροχές, τοπικές καταιγίδες και από το απόγευμα χιόνια στα ορεινά. Λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν ακόμα στο Β. Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι νοτιάδες σταδιακά θα ενισχυθούν, φθάνοντας στο Αιγαίο ακόμα και τα 8 μποφόρ. Κατά τα άλλα, από το απόγευμα στη Β. Ελλάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Τη Δευτέρα (5/4), ο καιρός θα βελτιωθεί, αλλά πρόσκαιρα. Από το απόγευμα ένα χαμηλό που θα κινηθεί από τις ακτές της Λιβύης προς την περιοχή μας θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι αργότερα στα δυτικά σε ΒΔ. 

Την Τρίτη (6/4), ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά αυτής της εποχής.


6 σχόλια:

  1. Ακόμα και κάτω από τους 7 βαθμούς υποχώρησε η αισθητή θερμοκρασία στο Θυμάρι, το διάστημα που συνδυάστηκαν ο βοριάς και η βροχή. Αργότερα που βγήκε ήλιος φάνηκαν, όμως, το γαλάζιο του ουρανού, το πράσινο, το κίτρινο, το κόκκινο του αγρού και το σκούρο μπλε του βυθού. Τα αληθινά χρώματα της άνοιξης. True colors, που θα έλεγε και η μεγάλη Σίντι Λόπερ.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σπάνια μπαίνω στο σάιτ πλέον.Είσαι ο Βαγγέλης Σπανός που έγραφε παλιά ?Αν ναι έλειψε η φωνή σου που ήταν μια φωνή λογικής για τα καιρικά δρώμενα .Αμάν με τους χειμώνες και τη λατρεία τους από ανθρώπους που δε ζήσαν σε μέρη που κάνει τους χειμώνες που ονειρεύονται.Σε ένα μήνα θα λέγαν Ελλαδίτσα μου γλυκιά με το υπέροχό σου κλίμα.Χαιρετσμούς από Κορυτσά

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα. Τελικά τα ακραία σενάρια που φαίνονταν στα μοντέλα πριν μέρες με άνοδο του υποτροπικου και έντονη θερμή εισβολή στην Ελλάδα με 30αρια φαίνεται να απομακρυνονται. Αντίθετα φαίνεται να μας επηρεαζει μια χαλαρή θα έλεγα μεσημβρινη κυκλοφορία με κάποιες βροχούλες και ψυχρουλα στη βόρεια Ελλάδα. Οι μεγάλοι αυλωνες που θα κυριαρχούν στην κεντροβορεια Ευρώπη λόγω εποχής δεν θα είναι ικανοί να κατεβαίνουν τόσο νότια στη Μεσόγειο. Από εδώ και πέρα βροχες θέλουμε και νορμάλ θερμοκρασίες, ούτε χιόνια ούτε κρύα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φέτος τον Απρίλη υπάρχει ο Νότος, αλλά υπάρχει και ο Βορράς, όπως και πέρσι. Το θέμα είναι τι θα γίνει με τις ανύπαρκτες βροχές σε μεγάλες αγροτικές περιοχές της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα στον κύριο Ζιακοπουλο και σε όλη την παρέα.
    Τα χαμηλά που έρχονται από νότια προς το βορρά, συνήθως είναι βροχοφορα.Λετε να δούμε καλές βροχές; Μακάρι.
    Από ότι καταλαβαίνω ο κεντροανατολικος κορμός τής χώρας έχει ανάγκη από νερά.
    Κάποιος φίλος από την Κρήτη, ας αναφέρει αν το νησί πήρε κάποιες καλές βροχές στο πρόσφατο ψυχρό πέρασμα που είχαμε.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε συντοπίτη Πέτρο τον Αναυπλιωτη που λες και εσύ,τον χάσαμε τελείως φέτος.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή