Του Απρίλη η βροχή...




Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί στον Υμηττό από τον Σπύρο Μπαλαδήμα. 

 Ευχαριστίες στον Σπύρο - Καλημέρες σε όλους!

12 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστούμε! Καλημέρα σας! Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σε όλους και καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Τελικά κατώτερη του αναμενομενου η κακοκαιρία στην Ήπειρο με λίγα χιλιοστά και αυτά σαν λασποβροχη. Περισσότερα πήρανε τα ορεινά αλλά και πάλι μονοψήφια νούμερα. Με λίγα λόγια ο τόπος δεν ξεπλυθηκε αλλά απεναντίας σκονιστηκε. Καλύτερα πήγε η ανατολική Ελλάδα και η Μακεδονία ελέω του ανατολικού ρεύματος. Τωρα ποιος ξέρει πότε θα ξαναβρεξει? Ας οπλιστουμε με υπομονή γιατί έρχεται δύσκολη περίοδος με 30αρια και ανομβρία. Μας βλέπω για παραλία το Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καραβατακης Αντώνιος24 Απριλίου 2021 στις 2:11 μ.μ.

    Καλημέρα σε όλους, αρκετές λασποβροχες μέχρι τις 12 το μεσημέρι,στο νησί. Από το βραδάκι περιμένουμε τον βοριά να φρεσκαρει,κ να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Χρόνια πολλά σε όλους,κ του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποτιστική βροχή σχεδόν σε όλη την Αττική, λοιπόν, αφού και στα νότια είχαμε αρκετά περάσματα από το πρωί. Αυτή η σιγανή βροχή είναι και η πιο χρήσιμη, αφού χωρίς να προκαλεί προβλήματα και ζημιές, ξεδιψά τη γη. Η απόδειξη είναι ότι ακόμα και η θάλασσα στο Φάληρο δεν είχε θολώσει, όπως άλλες φορές που μεταφέρονται στα παράκτια νερά, χώματα - με τις όποιες βλαβερές ουσίες μαζί, αλλά και σκουπίδια και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ένα πολυάριθμο κοπάδι κέφαλοι, μελανουράκια, σάλπες, γύλοι, χειλούδες, κακαρέλοι, σπάροι και σαργοί.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα προαναφερθέντα θετικά Βαγγέλη να προστεθεί ότι αυτή η βροχερή μέρα είναι που γεμίζει πολλες φορές έναν καιρόφιλο. Προσωπικά την απόλαυσα από χθες το βράδυ που ξεκίνησε να βρέχει. Ίσως φταίει και η "στέρηση" μιας και η Αττική είχε πολύ καιρό να δει σταγόνα. Να είστε όλοι καλά! Καλό Πάσχα και υγεία σε όλο τον κόσμο!

      Διαγραφή
  5. Βροχή μου, βροχούλα μου, σωστός αγιασμός σήμερα! Πριν ανοίξει το Τριωδιο έλιωσε το χιόνι και ήρθε το Σάββατο του Λαζάρου για να ξαναπάρει νερό ή διψασμένη γη μας! Όλο αυτό το μεσοδιάστημα ζήτημα είναι το άθροισμα του υετου να είναι τα 5 χιλιοστά! Δόξα τω Θεώ!
    Χρήστος Παπαηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγιασμός είναι αυτή η βροχή που ξεκίνησε μέσα στην νύχτα και συνεχίζει ασταμάτητα να πέφτει μέχρι τώρα σε όλη την Βοιωτία και μάλιστα ομοιόμορφα όπως φαίνεται και στους σταθμούς.15-20 χιλιοστά στον κάμπο και 23-30 χιλιοστά στα ημιορεινά-ορεινά.
    Φαίνεται ότι θα συνεχίσει έτσι όλη μέρα και είναι πραγματικό χρυσάφι μετά από μεγάλο διάστημα ανομβρία.
    Φίλε Χριστόδουλε σε ευχαριστώ για τα δώρα σου αλλά και για την ωρσια συζήτηση που είχαμε εχθές στην Λιβαδειά.Έπεσες διάνα σε όσα είπες για τον καιρό σήμερα και γενικά σε όσα είπες για την περιοχή μας όλον τον χειμώνα,τα ποσοστά σου είναι πολύ μεγάλα απεναντίας από την εκτίμηση σου για όλη την χώρα που πιστεύω ότι είχε χαμηλότερα ποσοστά επιτυχίας.Ας ξεκουραστούμε λίγο τώρα και να πάρουμε ανάσες για την δύσκολη συνέχεια.
    Κύριε Σιμουλη,έχετε δίκιο για τον καιρό στην περιοχή σας,μου το μεταφέρουν φίλοι από εκεί,θέρμανση βέβαια καίμε και εμείς εδώ πρωί βράδυ αλλά εσείς έχετε πιο ψυχρό καιρό.
    Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου κ. Στέλιο, κρύο έχουμε, κρύο. Εδώ η θέρμανση σταματά οριστικά στις 10 Μάϊου. Μετά γίνεται η συντήρηση του καυστήρα.
      Για λέγε τώρα, θα έχουμε καμιά ειδική φέτος στο Ακρόπολις εκεί, ή ασφαλτοστρώθηκαν όλες;

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα
    Πολύ καλή και ποτιστική ήταν η βροχή και εδώ στην Κορινθία.Μια γουλια νερό στην διψασμένη,εδώ και πολύ καιρό,γη μας.Μια παράταση ζωής στο πράσινο.
    Δόξα τω Θεώ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΊΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διπλή ανάσταση σήμερα.Μία του Λαζάρου και μία η καιρική΄.Λασποβροχή γιόκ.Καθαρή συνεχόμενη
    π ο τ ι σ τ ι κ ή βροχούλα.Τελικά φίλε Φώτη ξεπεράσαμε και τα 20.Πήραμε 24 πολύτιμα mm(η ένδειξη του σταθμού του ΕΑΑ άκυρη).Αυτός ο τύπος καιρού για μας εδώ είναι "παραγγελιά".Κάτι σαν τις "βεργούλες"!.Καλό βράδυ σε όλους,και στον δάσκαλο,του οποίου η ελπίδα για τον Μοριά επιβεβαιώθηκε!.------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 7 βαθμοί στα ορεινά της δυτικής μακεδονίας,ομίχλη και βροχή κοντα στα 20mm ,χιόνι στην Βασιλίτσα η λέξη άνοιξη μοιάζει σαν αστείο για την ώρα....δεν ξέρω αν οι επόμενες μέρες ανακουφίσουν λίγο την αίσθηση του χειμώνα..."θωμάς¨"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα την πάρα ανακουφίσουν θα έλεγα Θωμά.
      Όντως ο χειμώνας ήταν όψιμος φέτος στη ΒΒΔυτική χώρα κ με διάρκεια αλλά από Δευτέρα αλλάζουν όλα κ μάλιστα για αρκετές ημέρες.
      Η Βόρεια χώρα βέβαια κ πάλι θα επηρεαστεί λιγότερο από τη θερμή εισβολή σε σχέση με τα νότια αλλά θα επηρεαστεί σημαντικό κ αυτή.
      Άλλωστε κ σήμερα παρόλη την ψύχρα που είχε πανελλαδικά λόγω φαινομένων τα επίπεδα παγοποίησης ανέβηκαν σημαντικά σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες με αποτέλεσμα τα χιόνια να περιοριστούν σε πολύ ψηλά μόνο βουνά.
      Νομίζω ότι η ζέστη θα μπει απότομα αλλά οι αστάθειες τού Μαΐου πάντα είναι επικίνδυνες ιδιαίτερα για την κεντρική κ βόρεια χώρα κ χρόνο με το χρόνο η συχνότητά τούς ελέω κλιματικής αλλαγής αυξάνεται κ στη χώρα μας.
      Τέλος όπως είδα έπεσαν καλά νερά κ στα ανατολικά ηπειρωτικά όπως αναμένονταν κ αυτό είναι πολύ ευχάριστο.
      Εύχομαι λοιπόν σε όλους όμορφη κ καλή Μ. Εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή