Ευχαριστώ πολύ Ιπποκράτη. Με την ευκαιρία, το χταπόδι παίρνει αυτό το χρώμα όταν καταλάβει ότι έγινε αντιληπτό. Η επιστημονική του ονομασία είναι octopus vulgaris, ενώ του κάβουρα eriphia verrucosa. Τα γαλάζια ψαράκια είναι μελανούρια, αυτό με τα πλουμιστά πτερύγια καπόνι ή, χελιδονάς, συγγενικό είδος του ακόμα πιο εντυπωσιακού δακτυλόπτερου. Το ροζέ ψαράκι από κάτω είναι μπαλαδάκι και στην τελευταία φωτό εικονίζονται κατά σειρά από τα δεξιά προς τα αριστερά γαϊτανούρι, κακαρέλος (συγγενής του σαργού) και μπαρμπουνάκι.
Η χελώνα είναι φυσικά καρέτα - καρέτα, το μοναδικό είδος που υπάρχει στην Ελλάδα, πέρα από τις νεροχελώνες του γλυκού νερού. H καρέτα ξεχωρίζει και από τις μυτερές προεξοχές που σχηματίζονται στο καβούκι της περιμετρικά. Δεν διακρίνονται γιατί δεν έβγαλα τη φωτογραφία καλά, ενώ από την αμπαλοσύνη μου έχασα κι ένα σπάνιο πλάνο με έναν κυνηγό σχεδόν ένα μέτρο - από τα ταχύτερα ψάρια των ελληνικών θαλασσών.
Μαγεία! Πέτυχες τα ζώα της θάλασσας σε ωραίες... πόζες Βαγγέλη! Εύγε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Ιπποκράτη. Με την ευκαιρία, το χταπόδι παίρνει αυτό το χρώμα όταν καταλάβει ότι έγινε αντιληπτό. Η επιστημονική του ονομασία είναι octopus vulgaris, ενώ του κάβουρα eriphia verrucosa. Τα γαλάζια ψαράκια είναι μελανούρια, αυτό με τα πλουμιστά πτερύγια καπόνι ή, χελιδονάς, συγγενικό είδος του ακόμα πιο εντυπωσιακού δακτυλόπτερου. Το ροζέ ψαράκι από κάτω είναι μπαλαδάκι και στην τελευταία φωτό εικονίζονται κατά σειρά από τα δεξιά προς τα αριστερά γαϊτανούρι, κακαρέλος (συγγενής του σαργού) και μπαρμπουνάκι.
ΔιαγραφήΗ χελώνα είναι φυσικά καρέτα - καρέτα, το μοναδικό είδος που υπάρχει στην Ελλάδα, πέρα από τις νεροχελώνες του γλυκού νερού. H καρέτα ξεχωρίζει και από τις μυτερές προεξοχές που σχηματίζονται στο καβούκι της περιμετρικά. Δεν διακρίνονται γιατί δεν έβγαλα τη φωτογραφία καλά, ενώ από την αμπαλοσύνη μου έχασα κι ένα σπάνιο πλάνο με έναν κυνηγό σχεδόν ένα μέτρο - από τα ταχύτερα ψάρια των ελληνικών θαλασσών.