Ζέστη ανεκτή, μελτέμια ζωηρά και καταιγίδες επιλεκτικές!

Χαράδρα Αώου. Φωτ. Πάνος Τσιγκούλης

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με συνέπεια τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα λοιπά, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής και το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Β. Ελλάδας. 

Το Σάββατο (15/8), όμβροι και καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα-βράδυ στη Μακεδονία και ίσως στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ (Καρπάθιο) και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Κυριακή (16/8), όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. 

Τη Δευτέρα (17/8), μόνο στη Β-ΒΔ Ελλάδα το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι βοριάδες στο Αιγαίο ίσως φθάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα κυρίως στα ανατολικά. 

Την Τρίτη (18/8), θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες.

7 σχόλια:

  1. Παναγιώτη μην ξεχαστείς εκει πανω στην όμορφη Κόνιτσα την επόμενη εβδομάδα έχουμε βάπτιση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από σήμερα ξεκινάνε τα μερομήνια με το νέο ημερολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτος ειναι τιτλος! Τρια ουσιαστικα,με τους συνοδούς σχετικους επιθετικους προσδιορισμους,και εχεις αδρή εικονα για το προβλεπτό μελλον του καιρου .Κατι σαν το "veni,vidi vici--ηλθον ,ειδον,ενικησα" του Γαίου Ιουλιου Καισαρος..........Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα ήρθε στο νου το: "Αραπιάς άτι, Γάλλου νους, βόλι Τουρκιάς, τόπ’ Άγγλου!"

      Διαγραφή
    2. Ωραίο κ πιο επίκαιρο από ποτέ το σχόλιο δάσκαλε!

      Διαγραφή
  4. Δεν μας βαραινει ο πολεμος,αλλ εγινε πνοη μας !!.Αντεχει το καλυβακι......!! --Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δάσκαλε γιατί δεν αναφέρεται τις θερμοκρασίες με αριθμούς(με βαθμούς κελσίου); Χρήστος Αίγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή