Το Ζωνάρι της Παναγιάς

Ουράνιο τόξο στον Κορινθιακό, 7-8-2020. Φωτ. Φοίβος Παπαδόπουλος
Την καλημέρα μου από τη βροχερή και κρύα Κόνιτσα!

11 σχόλια:

  1. Η κλιματικη αλλαγη φταιει για ολα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10 000 κεραυνοι οπως....διακόσαι χιλιάδαι δίσκοι.! Συνιστάται προσοχή και όχι συνίσταται.Κατά τα άλλα οι ονοματοδοσίες των ασταθειών σας μαράνανε!!.---Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους έστω και στο παρά πέντε αυτής της κακοκαιρίας καλή βροχή και στην ανατολική Αχαΐα! ώρα 01:30 και βρέχει με καλή ένταση εδώ και καμιά ώρα.καληνυχτα από Διακοπτό με ωραία δροσιά.. Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με πυκνή συννεφιά ξεκίνησε το Σάββατο στην περιοχή μου,για να σπάσει στην συνέχεια (με υποφερτη ζέστη λόγω του δυνατού αέρα)αλλά μετά το μεσημέρι άρχισε να "φορτώνει"και στις 16-16,30 έριξε μπόρα που έφθασε από ρα ορεινά του Ελικώνα έως την γειτονιά μας.
    Φίλος μου που ερχόταν από Αθήνα μου είπε ότι από Βαρυμπομπη έως Μαλακάσα πήγαιναν όλα τα αυτοκίνητα με αλλαρμ λόγω της ισχυρής καταιγίδας.
    Βρισκόμενος στην παραλία της Αλυκης στον Κορινθιακό μέχρι αργα το βράδυ,πρώτα απόλαυσα το σύστημα που εξελισσόταν σε Αχαΐα και Καλάβρυτα και μετά τις 9 το υπερθέαμα από Παρνασσό και Ελικώνα.
    Όταν έφθασα στον αρχαίο πύργο που λειτουργούσε σαν παρατηριο μεταξύ Πελοποννήσου,Βοιωτίας και Εύβοιας,τότε το θέαμα ήταν ανεπανάληπτο.
    Η νύχτα γινόταν μερα από τα αστραποβροντα που έσκισαν τον νυχτερινό ουρανό.
    Από τις 9,30 που είχε ξεκινήσει να βρέχει δεν σταμάτησε στιγμή και μάλιστα κατά διαστήματα έντονα αστραποβροντα και δυνατή καταιγίδα συνέθεταν ένα όμορφο σκηνικό.
    Βρίσκομαι στην Αλίαρτο από τις 6 το πρωί,η βροχή συνεχίζει ασταμάτητα,το ίδιο και τα αστραποβροντα.
    Μια αστραπή σε οριζόντια μορφή διαπέρασε Παρνασσό,Ελικώνα και όλη την Εύβοια.
    Μια απίστευτη εικόνα, που τέτοιες μας έχει χαρίσει ο Νεκτάριος με το ταλέντο που διαθέτει πάνω στις λήψεις φωτογραφίας και βίντεο.Ελπιζω ότι θα έχει τραβήξει όμορφες στιγμές.
    Ελπίζω μέχρι το απόγευμα να έχουν σταματήσει τα φαινόμενα,καθώς το βράδυ στο ιερό βουνό του Ελικώνα,στην όμορφη κοιλάδα των Μουσων,έχουμε μια ακόμη ωραία εκδήλωση με μαγευτικα δρώμενα.
    Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύο απογευματινά μπουρίνια είχαμε στη περιοχή μου εχθές το μεσημέρι απόγευμα που ήρθαν καρφί από το Παναιτωλικό ενώ ταυτόχρονα στον κάμπο η βροχή πήγε ελάχιστα.
    Από τίς 11 κ μισή το βράδυ έως τις 3 κ μισή τα ξημερώματα όμως είχαμε ωραία γενικευμένα φαινόμενα με κάποια ηλεκτρικά κ βροχή συνεχόμενη κατά διαστήματα μάλιστα αρκετά δυνατή.
    Όμορφη νύχτα Αυγούστου που θύμισε εποχή Αυγούστου 2001!
    Όσο για τις προγνώσεις που κάποιοι φίλοι από Εύβοια που δεν τις πίστεψαν ποτέ(στα social media), δυστυχώς ο καιρός τις επιβεβαίωσε με το χειρότερο σενάριο.
    Ανυπολόγιστες καταστροφές κ 5 νεκροί έως τώρα απο μία καταιγίδα που άφησε τοπικά 300mm βροχής σε λίγες ώρα.
    Απίστευτο φαινόμενο που δυστυχώς σε τόσο τοπικό επίπεδο δε μπορεί να προβλεφθεί.
    Παρόλα αυτά δε μπορώ να πω ότι δεν υπήρξε ενημέρωση.
    Καλό κουράγιο στους πληγέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φταίει ο καιρός,οι μετεωρολόγοι,οι πολίτες που δεν κάθονται σπίτι τους και κολλάει ο ένας τον άλλον. Πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ η κυβέρνηση που είναι άψογα οργανωμένη και νοιάζεται μόνο για το καλο των πολιτών. Θέλω να γράψω διαφορά κοσμητικά επίθετα για τους κυβερνώντες αλλά σέβομαι τον ιστότοπο.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα σε ολους τους φιλους .Χτες οταν ακουσα οτι.το νουμερο πολιτικης προστασιας δεν λειτουργουσε και οτι δεν λειτουργουσε ηθελημενα για να μην πανικοβληθει ο κοσμος και εχουμε θυματα τοτε ΕΦΡΙΞΑ ΚΑΙ ΈΙΠΑ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ Φιλε ανωνυμε εχεις απολυτο δικιο οι πολιτες φταινε που δεν σκαρφαλωσαν σαν ακριδες στις σκεπες για να σωθουν .Ελεος και συλυπητηρια στις οικογενειες των πνιγεντων Αυτο το μικρο

    αγγελουδακι των.6.μηνων σκεφτομε και τους γονεις του Καλο κουραγιο σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή