Τετάρτη-Κυριακή: αποκομμένο χαμηλό επικίνδυνο για την αγροτική παραγωγή και όχι μόνο!



Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία κινείται αργά Α-ΝΑ. Η περιοχή μας, προς το παρόν, καλύπτεται από υψηλές πιέσεις, με αποτέλεσμα την απουσία βροχών σχεδόν σε όλες τις περιοχές της. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. 


Την Τετάρτη (5/8), οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις δυτικές και κεντρικές περιοχές της Στερεάς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι μόνο στο Καρπάθιο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή (6-7/8), ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Β-ΒΔ Αιγαίο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. 

Το Σαββατοκύριακο (8-9/8), η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί σχεδόν σε όλη τη χώρα.


24 σχόλια:

  1. Από τα μέσα προς τα τέλη της εβδομάδας υψηλές πιέσεις και αντικυκλωνας πάνω από όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την περιοχή μας.

    Η συγκεκριμένη κακοκαιρία μοιάζει περισσότερο φθινοπωρινή καθώς θα έχει σχετική διάρκεια και δεν πρόκειται για πρόσκαιρη επιδείνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια κακοκαιρία μικρής διάρκειας θα είναι. Μετά τις 10 Αυγούστου ο καιρός θα ξαναζεστάνει πάλι με 37άρια έως 40άρια τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του μήνα.

      Διαγραφή
    2. Μέχρι τέλη του μήνα; Τι λες φίλε! Ξέρεις τον καιρό μέχρι τότε;;

      Διαγραφή
  2. Τελικά κ τα σημερινά στοιχεία επιμένουν να μας στέλνουν αυτή την αποκομμένη ψυχρή λίμνη πάνω από την κεντρική κ βόρεια χώρα μεταξύ 6 κ 10 του μήνα όπως λέγαμε.
    Από εκεί κ μετά θα μετατοπιστεί ανατολικότερα κ ο καιρός θα βελτιωθεί.
    Σπάνιο σχετικά για αρχές Αυγούστου να έχουμε τέτοιες καιρικές καταστάσεις (φαινόμενα καταιγίδων κ σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου κ Αιγαίου).
    Το κακό είναι ότι έχει προηγηθεί έντονη ζέστη κ ότι λόγω εποχής κάνεις δε μπορεί να προβλέψει μέχρι λίγες ώρες πριν,που ακριβώς θα χτυπήσει μια οργανωμένη καταιγίδα.
    Εύχομαι ποτιστικές βροχές κ όχι καταστροφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην υπερβαλουμε γιατι λογω εποχης τα πραγματα ειναι πολυ ρευστα Ας.αφησουμε.δυο μερες ακομα και βλεπουμε.γιατι η πορεια.του ξεκομενου χαμηλου ειναι ασταθης.Φαινεται οτι αλλες περιοχες θα εχουν φαινομενα πιο εντονα και.πιο συνεχει ,αλλες φαινομενα ασταθειας και αλλες κυριως στη νοτια Ελλαδα δεν θα επηρεαστουν καθολου!@ Ο δασκαλος εχει μια εγκυροτατη και σοβαρη προγνωση ας μεινουμε εκει και μην επηρεαζομαστε απο τρομολαγνικα σεναρια!!!ΠατριωτακιΦΩΤΗ το σχολιο σου ειναι ακριβεστατο και φοβερο μπραβο Φιλε μου Χριστοδουλε στην περιοχη σου.θα εχεις.σιγουρα βροχες εδω παιζεται Στην ΑΡΓΙΘΕΑ οταν πας με το καλο θα θυμιζει φθινοπωρο Ωραια πραγματα Σας χχαιρετω ολους με εκτιμηση ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ νεωτερα εχετε την @@@εκτιμηση μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ νωρίς για ακριβείς προγνώσεις. Ας μείνουμε στην ανάρτηση του δασκάλου.. και για προχθές λέγαμε πολλά και διάφορα και οι καταιγίδες ήταν διάσπαρτες στη χώρα και όχι κάτι φοβερό σε ένταση (με εξαιρέσεις βεβαιώς τοπικά) . Από την άλλη η ανάρτηση του δασκάλου για αποκομμένο χαμηλό μας προϊδεάζει και μας προετοιμάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν τα βλέπω καλά τα σταφύλια φέτος...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορούμε να πούμε και καλό φθινόπωρο!😀 Χρήστος Αίγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Δημήτρη.ρ,πολλές παραγωγές θα έχουν μεγάλο πρόβλημα και τα σταφύλια ειδικά ακόμη μεγαλύτερο καθώς μετά τον "πράσινο" τρύγο πάμε για τον...καθόλου τρύγο μιας και τα μεγάλα οινοποιεία ήδη προετοιμάζουν το έδαφος για κάτι τέτοιο αφού το περισσότερο κρασί είναι στις δεξαμενές τους και οι πωλήσεις εντός και εκτός Ελλάδας είναι μηδαμινές.
    Δεν έφθανε αυτό και οι "στρατιές" από αγριογούρουνα ήδη κάνουν μεγάλες ζημιές στην περιοχή μου.
    Μέρες τώρα άκουγα και για ένα αγριογούρουνο τεράστιων διαστάσεων,δεν ήθελα να το πιστέψω,ώσπου εχθές το πρωί στον κάμπο της κωπαιδος και σε απόσταση αναπνοής από την Αλίαρτο το είδα με έναν ξάδερφό μου,ήταν σαν μικρό αυτοκίνητο 1000αρι και πάνω από 200 κιλά και μάλιστα θηλυκό όχι καπρι όπως έλεγαν,φανταστείτε αυτό να γεννήσει...
    Φέτος παρατηρείται ένας απίστευτος αριθμός άγριων ζώων σε όλες τις γύρω περιοχές,σύντομα θα γράψω μερικές όμορφες ιστορίες που καθημερινά συναντώ.
    Φίλε γεροπαναχαικε,το βλέπω ότι έρχονται βροχές,αλλά πίστεψε με δεν τις θέλω την δεδομένη στιγμή αφού σε λίγες μέρες κόβω τα μοσχατα(γύρω στον 15αυγουστο)
    Τα βουνά της Αργιθεας είναι απίστευτα σε ομορφιά και βλάστηση,νιώθω απέραντη ηδονή κάθε φορά που πάω εκεί και ανεβαίνω σε διάφορες κορυφές.
    Μου αρέσει απίστευτα το νερό και κολυμπώ παντού χειμώνα καλοκαίρι,αλλά αυτό που νιώθω όταν βρίσκομαι σε κάποιο βουνό είναι το κάτι άλλο,μιας και από εκεί μπορείς να βρεθείς σε ανώτερο επίπεδο...
    Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Απο 10 εως 19 του μηνα ζεστη και αγιος ο θεος με θερμοκρασιες πανω απο 37 βαθμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραπάνω σχόλιο θα μπορούσε κάλλιστα να εκληφθεί και ως τρομολαγνικό. Λίγο περισσότερη προσοχή στη διατύπωση δεν βλάπτει. Φιλικά.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δείχνει να είναι λίγο πιο χαμηλά με ταβάνι τους 36β κ αυτό στα δυτικά,δλδ στα μέρη μας φίλε συντοπίτη.
      Τα ανατολικά θα έχουν κ πάλι ελαφρώς περισσότερη δροσιά.
      Ευτυχώς πάντως ο καιρός περνά κ η νύχτα μεγαλώνει.
      Πάμε τώρα να επικεντρωθούμε στην αξιολόγηση αλλαγή από αύριο στα ΒΔ κυρίως κ έως την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα κ βλέπουμε για μετά.
      Έρχονται άφθονες δροσιές λόγω καταιγίδων.
      Προσοχή μεγάλη κυρίως στη ΒΔ χώρα σήμερα.
      Καλό ξημέρωμα.

      Διαγραφή
    3. Μια ψιχάλα έριξε στα Γιάννενα και αυτή τη στιγμή ο καιρός άνοιξε.

      Διαγραφή
  9. Αγνωστε φιλε Μιχαλη καλημερα Στοιχεια παραθετω και δεν εχω.σκοπο να δημιουργησω ουτε προβλημα ουτε εντυπωσεις ουτε ουρλιαζω.για νουμερα.τηλεθεασης Σεβομαι ολους και δεν φοβιζω.κανεναν Την ταπεινη μου γνωμη ανεφερα αλλωστε τετοιες θερμοκρασιες πολυ ευκολα εμφανιζωνται στη.χωρα μας αυτη την εποχη.ΠΑΤΡΙΩΤΗ Φωτη εχεις φοβερη.προβλεψη.συμφωνω μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς.

      Ασθενής βροχή και καταιγίδα εδώ και λίγη ώρα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

      Διαγραφή
  10. Χαιρετω την παρεα Πατριωτακι δεν θα αναφερθω στην επερχομενη αλλαγη του καιρου κυριως στο τελος της εβδομαδος αλλα θα ηθελα την γνωμη σου για την θερμοκρσσια απο τις 21 Αυγουστου και μετα γιατιβλεπω τα πραγματα.κυριως δυτικα και νοτια να ζοριζουν Τα στοιχεια οσο ευκολα αλλαζουν οταν προκειται για ψυχρη εισβολη τοσο δυσκολα μεταβαλονται οταν εχουμε θερμη.μεταφορα απο την βορεια ΣΑΧΑΡΑ ΠΡΟΣ την κεντρικη.και ανατολικη ΜΕΣΟΓΕΙΟ Περιμενω τη γνωμη.σου που παντα την σεβομαιΠαλι αρχισαμε την ονοματοδοσια στις υφεσεις Τι νοημα εχει αυτο?Σημερα την ονομασαν ΘΑΛΕΙΑ ε και λοιπον αυτο το ονομα αντιστοιχει σε κατι συγκεκριμενο? Οχι βεβαια
    Εδω στο ΡΙΟΝ ΈΠΕΣΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΨΙΧΑΛΕΣ.ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συντοπίτη Παναχαϊκέ το ίδιο είχαμε και στην περιοχή μου με ψιλόβροχο τις πρωινές ώρες και συννεφιά με ανοίγματα στο μετέπειτα.
      Αυτή την ώρα όμως 12:00 τα μεσάνυχτα έχει συννεφιάσει αρκετά και αντικρίζω ένα ωραίο θέαμα ηλεκτρικών στον δυτικό ορίζοντα καθώς έχει πέσει ήδη πολύ νερό σε Ήπειρο κ Ιόνιο με πρώτη την Κέρκυρα (70,8mm).
      Μακάρι να μας τιμήσει κ εδώ έστω κ λίγο.
      Στην εξέλιξη του καιρού αν κ απρόβλεπτη λόγω αποκομμένου χαμηλού κ αύριο πάνω κάτω οι ίδιες περιοχές φαίνονται να επηρεάζονται με έμφαση τα ΒΔ κ την κεντροδυτική Μακεδονία όπως κ το εσωτερικό της Πίνδου.
      Η Πελοπόννησος φαίνεται να μένει κ πάλι έξω.
      Πιστεύω ότι η Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο θα είναι οι πιο δυνατές μέρες για όλα τα ηπειρωτικά με έντονα φαινόμενα κυρίως σε κεντρική Μακεδονία Σποράδες κ Εύβοια κ περιοχές γύρω από την Πίνδο.
      Για μετά τις 20 του μήνα οποιαδήποτε εκτίμηση θεωρείται αρκετά επισφαλής για να την παραθέσω.
      Όπως δείχνει κ το ξανά είπα μετά τις 10 του μήνα θα έχουμε πολλά 35ρια κ 36ρια κ πάλι όμως στα πιο δυτικά κεντρικά κ βόρεια κ όχι παντού με όμορφες λιακάδες κ άκρως καλοκαιρινές ημέρες.
      Με πολύ πολύ ρίσκο αφού επιμένεις ίσως μετά τις 18 με 19 του μήνα η αστάθεια επιστέψει στα ηπειρωτικά κ ξανά πέσει λιγάκι κ η θερμοκρασία.
      Όλα αυτά θα τα δούμε όμως κοντά στον 15αύγουστο.
      Καλή νύχτα κ καλές κ ποτιστικές καταιγίδες να έχουμε με οποία έκπληξη ευπρόσδεκτη.

      Διαγραφή
    2. Εδώ ανατολική Αχαΐα δεν έχουμε καταλάβει τίποτα μέχρι τώρα από την αλλαγή του καιρού.αρκετη ζέστη και λίγα σύννεφα αυτή την ώρα.Χρηστος Αίγιο

      Διαγραφή
  11. Τροπικό υπερθέαμα στα Αντιχάσια αυτην την ώρα τώρα!!!
    Το πως θα εξελιχθεί δεν ξέρω..πάντως μια χαρά είναι έτσι!
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά για κεντρικό Αιγαίο ποιο προγνωση υπαρχει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βοριάδες που θα ενισχυθούν την Κυριακή, μικρή πιθανότητα για καμιά ψιχάλα.

      Διαγραφή