Όμορφες καλοκαιρινές εικόνες από την Κρήτη






Οι φωτογραφίες είναι του Σπύρου Μπαλαδήμα, ενός Αρτινού που λατρεύει την Κρήτη!

8 σχόλια:

  1. Όμορφες καλοκαιρινές εικόνες από την μαγευτική Κρήτη!
    Εν τω μεταξύ μετά την εξαιρετικά ήσυχη περσινή σεζόν στον Ατλαντικό με πλήρη απουσία τυφώνων, φέτος ήρθε η ώρα για μία πολύ δραστήρια σεζόν με μεγάλη κινητικότητα ήδη από τον Αύγουστο.
    Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες ενημερώσεις έχουμε ήδη καταγεγραμμένους 2 κυκλώνες στον Ατλαντικό εκ των οποίων ο ένας με την ονομασία Laura έχει ενισχυθεί τις τελευταίες ώρες σε τυφώνα κατηγορίας 4 παρακαλώ, με μέγιστες ταχύτητες ανέμων τα 140 μίλια (ήτοι περίπου 220km ανά ώρα!!) Κ βρισκόμενος στον κόλπο του Μεξικού κινείται "καρφί" προς περιοχές όπως η Λουιζιάνα,το Τέξας κ η νέα Ορλεάνη όπου ο κατοικίσιμος πλυθησμός είναι μεγάλος.
    Να τονιστεί ότι πρόκειται για τον πιο δυνατό τυφώνα του 2020 κ έναν από τους σφοδρότερους που έχουν καταγραφεί στις συγκεκριμένες περιοχές.
    Τέλος,εντελώς πληροφοριακά μίας κ τα παρακολουθώ,η περσινή "ψόφια" χρόνια στον Ατλαντικό συνδυάστηκε με το φαινόμενο el nino που συνήθως δίνει ήπιους χειμώνες στοκ Καναδά κ όπως έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια κ στην χώρα μας (καλή ώρα πέρσι).
    Φέτος κ μέχρι στιγμής δείχνει ότι θα επικρατήσει la nina στον ειρηνικό,πράγμα που αν συμβεί θα επηρεάσει σημαντικά τον καιρό της βόρειας κυρίως Αμερικής (εννοείτε κ του Καναδά)κ που εντελώς συμπτωματικά (μάλλον) επηρεάζει κ τη χώρα μας με δυνατότερους κ πιο κλασικούς χειμώνες.
    Να θυμίσω για παράδειγμα πρόπερσι όπου είχαμε la Nina κ πολλούς τυφώνες στον Ατλαντικό, είχαμε κ έναν κλασικό κ γεμάτο χειμώνα κ στη χώρα μας.
    Οι ίδιες συνθήκες παγκοσμίως επικράτησαν κ τη σεζόν 2011-2012 με έναν επίσης δυνατό χειμώνα στη περιοχή μας.
    Αναμένουμε λοιπόν εξελίξεις για την πιθανή παγκόσμια ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει τη φετινή σεζόν.
    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πω στην γυναίκα μου καθε βράδυ που ξαπλώσουμε να κοιμηθούμε να μου λέει la Nina αντί για καληνύχτα.

      Διαγραφή
  2. Αχ, αυτή η Φαλκονέρα με το ναυάγιο και τους 260 νεκρούς το 1966, βλ. διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια εικόνα που με πίκρανε πολύ, καθότι χειμωνόφιλος: 0bf4339542c5605c21d2f8e07729b1ea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελειωνα το δημοτικο οταν εγινε το πολυνεκρο ναυαγιο Δεν θα ξεχασω εκεινη την ημερα ποτε Οι καμπανες κτυπουσαν πενθιμα και μια θλιψη καλυπτε ολη τη χωρα Εγιναν ομως και ανθρωπινα λαθη με το μεγαλυτερο να ειναι το προχειρο δεσιμο των φορτηγων στο καταστρωμα ,η παλαιοτητα.του πλοιου και ο.αποπλους εν μεσω κακοκαιριαςΤελος.και το σπασιμο των αλυσιδων ασφαλειας των οχηματων λογω του μεγαλου κυματισμου Ωμως οτι και να λεμε σε καθε τραγωδια
    φταινε πολλα και διαφορα Καλημερα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην κουράζεις την γυναίκα σου φίλε Δημήτρη,πιστεύω ότι εσείς θα είστε πιο ευνοημένοι από εμάς φέτος,πολύ περισσότερο μάλιστα.
    Καλορίζικο και το πολύ ωραίο όνομα του γιου σου,να τον καμαρώνεις όπως και τον μεγάλο γιο,πάντα καλοτυχοι να είναι.
    Πολύ ωραία ανάλυση για μια ακόμη φορά από τον Φώτη Ματραλη που όλο προσπαθεί για να μου "κλεψει" κάποια εκτίμηση για τον επερχόμενο χειμώνα,αλλά εγώ τον "βασανιζω"γλυκα.
    Υπάρχει τρόπος φίλε,τσίπουρο και καλός μεζές...!!
    Εχθές στον Βόλο,δοκίμασα τσίπουρο από την Πτολεμαΐδα,αλλά και από την Θεοπετρα Τρικάλων.
    Απ'ακρη σε άκρη η Ελλάδα είναι ένας όμορφος παράδεισος,σαν τις πολύ όμορφες φωτογραφίες που μας έστειλε ο Σπύρος από την Κρήτη.
    Οφείλουμε να την αγαπάμε και να την προστατεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή