Ετούτ’ είν’ η πατρίδα μας!







Αύγουστος, 2020. Φωτ. Επαμεινώνδας Ζιακόπουλος


Φτενά χωράφια κρατημένα σε πεζούλια
κι άπιαστες γίδες που κρεμιούνται σε γκρεμνούς,
ετούτ’ είν’ η πατρίδα μας· μα η πούλια
δε λάμπει πιο καθάρια σ’ άλλους ουρανούς.

(Από το ποίημα «Ήπειρος» του Γιώργου Γκοτζιούλα)


Καλημέρα σε όλους και Καλή Παναγιά!

11 σχόλια:

  1. Το αγιο χωμα που πατας,τα δαση που διαβαινεις ,τα μαυρα λογγια που κοιτας, τα'γερι π'ανασαινεις,τους ποταμους,τα κρυα νερα,τα πλαγια τα'νθισμενα και τα βουνα μας τα.ισκιερα χαιρετα κι απο μενα!!!Ποιημα του τιτανα ΚΩΣΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ που υμνησε μεσα απο τη μικρη του ζωη τα βουνα τα δαση τα ποταμια τους θρυλους και τις παραδοσεις !!Αξεπεραστη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΟΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΆΣΑΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ!!!( ΤΣΙΤΣΆΝΗΣ)ΦΙΛΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ BLOCK ΚΑΛΗ ΑΥΡΙΑΝΉ ΜΈΡΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΧΡΟΝΙΆ ΠΟΛΛΆ ΚΑΙ ΔΎΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά σε όλους! Καλή Παναγιά με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιες φωτογραφιες και ωραιο ποιημα,το οποιο αποδιδει τον "χαρακτηρα" του Ηπειρωτικου τοπιου. Παίρνοντας αφορμη,παραθετω μερικους στιχους απο ποιημα του Γ. Σεφερη που ταιριαζουν στον τοπο καταγωγης μου ,την Μανη.
    Δεν εχουμε ποταμια,δεν εχουμε πηγαδια
    δεν εχουμε πηγες
    μονάχα λιγες στερνες,αδειες κι αυτες
    που ηχουν και που τις προσκυνουμε ..........Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα πατρίδα μας! Κι αυτά κι εκείνα,
      και κάτι που 'χουμε μες την καρδιά
      και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίνα
      και κράζει μέσα μας: Εμπρός παιδιά!

      Διαγραφή
  5. Κ. Επαμεινώνδα, ελπίζω ο φίλος μου, ο χειριστής εκσκαφέα, που διαπλατύνει και βελτιώνει τον δρόμο για τα Λουτρά Αμάραντου, να τον παραδώσει ωραίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρονια πολλα σε ολους με υγεια και γαληνη!Το δευτερο μισο του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ φαινεται να εχει πολυ ζεστη εκτος απο καποιες μικρες πτωσεις της θερμοκρασιας εκει γυρω στις 18-23 του μηνα Γενικα ο φετινος Αυγουστος εναι αρκετα υγρος και ζεστος κατα περιοδους και κατα περιοχες Πτωση της θερμοκρασιας.αισθητη φαινεται προς το τελος του μηνα ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ και ΔΥΤΙΚΗ Ευρωπη πανε για μεγαλες.δροσιες Περυσι.οταν εγινε.η θερμη.μεταφορα στην Γροιλανδια και ελυωσαν λιγο τα παγωμενα πεδια της χαλασε ο κοσμος απο τις φωνες οτι λυωνει ηΓροιλανδια απο πρωτοφανη ζεστη ξεχνωντας οτι ο παγατωνας εχει παχος απο 700-3300 μετρα Εφετος.τιποτε δεν αναφερουν που οι θερμοκρασιες παραμενουν χαμηλες και η τηξη του παγου πολυ λιγοτερη!!Τελος ουτε ο αρκτικος θαλασσιος παγος χαθηκε Αυτα τα αναφερω γιατι νομιζω οτι σε αυτα που γραφωνται πρεπει να υπαρχει ισοροπια και να αναφερωνται ολες οι αποψεις!!Καλο Σαβατοκυριακο και προσοχη στα βορεια της χωρας γιατι φαινεται καποια αλλαγη του καιρου αρκετα εντονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έργο των θεών διακοπτομεν εμείς,τα βιαστικά κι άπειρα όντα της στιγμής.
    Την ομορφιά έτσι πολύ ατενισα,που πλήρης είναι αυτής η ορασις μου *Κώστας Καβαφης).
    Καλή Παναγια.
    Χρόνια πολλά σε οσους-ες γιορτάζουν σήμερα.
    Να προσέχετε τις οικογένειές σας και αυτούς που αγαπάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσες φορές στο παρελθόν και σε καλύτερους οικονομικά καιρούς, επέστρεφα από ταξείδι σε χώρα της Ευρώπης, η ίδια σκέψη ερχόταν στο μυαλό μου. Η ποικιλία της ομορφιάς του τόπου μας δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα... Ας αισθανόμαστε ευγνώμονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω τι φοβερά τοπία! μαγεία! χρόνια πολλά καλή Παναγιά σε όλους! Χρήστος Αίγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή