ΣΑΒΒΑΤΟ (10/6)
Τοπικές καταιγίδες το απόγευμα στην
κεντροανατολική Μακεδονία (επίπεδο συναγερμού 1 - κίτρινη προειδοποίηση)
και μεμονωμένα στα ορεινά της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της
Στερεάς Ελλάδας.
ΚΥΡΙΑΚΗ (11/6)
Βροχές
και τοπικές καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα κυρίως τις απογευματινές ώρες (επίπεδο συναγερμού 1 - κίτρινη
προειδοποίηση). Δεν αποκλείεται τα
προαναφερθέντα φαινόμενα κατά τόπους στη Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της
Θεσσαλονίκης), την ορεινή Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την κεντροανατολική Στερεά
Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τις ανατολικές και βόρειες
περιοχές της Πελοποννήσου να είναι έντονα. Στα επόμενα τρεξίματα των μοντέλων θα δούμε αν για κάποιες
επιμέρους περιοχές απαιτηθεί επίπεδο συναγερμού 2 - πορτοκαλί προειδοποίηση.
ΔΕΥΤΕΡΑ (12/6)
Επανάληψη των φαινομένων της Κυριακής στην
κεντροδυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την
Πελοπόννησο.
ΤΡΙΤΗ (13/6)
Εξασθένηση της απογευματινής αστάθειας και περιορισμός της βασικά στη Δ. Ελλάδα και τη Μακεδονία. .
Η Ελλάδα θυμίζει Αγγλία, όσον αφορά τις βροχές και η Αγγλία φλερτάρει με θερμοκρασίες Ελλάδας, φτάνοντας το Σάββατο 10/6 ακόμα και τους 31 βαθμούς στο Λονδίνο και άλλες περιοχές, όπως αναφέρει το Skynews. Έχουν εκδοθεί, μάλιστα, προειδοποιήσεις ότι ο ζεστός καιρός (στην Αγγλία λόγω της υγρασίας είναι μεγαλύτερη η δυσφορία) μπορεί να επηρεάσει και τους υγιείς και όχι μόνο τους ευάλωτους, επιβαρύνοντας και το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας).
ΑπάντησηΔιαγραφήΒορειότερα, πάντως, στο Νιούκαστλ και το Μίντλεσμπρο, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλότερες και συγκεκριμένα 17 και 19 βαθμοί αντίστοιχα. Και κρύο, λόγω του ψυχρού θαλάσσιου αέρα, θα κάνει στο Αμπερντίν με 13 βαθμούς, έναντι 28β., πάντως, στη νοτιοδυτική Σκωτία. Η άνοδος της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία θα φέρει σταδιακά και βροχές, κυρίως στη νότια Αγγλία, τα Μίντλαντς και την Ουαλία, επηρεάζοντας, ωστόσο, μόνο το 5% του πληθυσμού με μεγάλα ύψη υετού (30-40 χιλιοστά).
Γενικά, στο μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου η ξηρασία επιμένει, καθώς τον Μάιο έπεσε το 43% του μέσου όρου βροχής στη βορειοδυτική Αγγλία και το 86% στην υπόλοιπη, ενώ τον Ιούνιο μόλις το 20% μέχρι στιγμής, αλλά προς το παρόν στα περισσότερα ποτάμια στον νότο η στάθμη των υδάτων δεν έχει υποχωρήσει.
https://news.sky.com/story/amber-heat-alert-issued-as-temperatures-set-to-hit-30c-in-parts-of-uk-12899029
Β. ΣΠ.
Και σε όλα αυτά...οι Ιταλοί μιλάν για την χρονιά χωρίς καλοκαίρι....και το συνδέουν με την έκρηξη ενός ηφαιστέιου το 2022...να χαμε να λέγαμε δλδ....και φυσικά..οι δικοί μας κλικολάγνοι....το μετέφεραν αμέσως..
Διαγραφή.Για την ιστορία..η χρονιά χωρίς καλοκαίρι ήταν ένα ιστορικό γεγονός σταθμός στην μετεορολογική ιστορία της Ευρώπης...τελείως άσχετο με το φετινο καλοκαίρι...¨θωμάς"
9:23
ΔιαγραφήΑκούμε ένα σωρό αηδίες για τάχα μου χρονιά χωρίς καλοκαίρι χωρίς καν να έχει αρχίσει επισήμως.
Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βγάλαμε.
Σημείωση:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο προειδοποιητικό σήμα θα έπρεπε να ήταν βαμμένο με κόκκινο χρώμα,όχι με πορτοκαλί...
Κατα τα λοιπά η αστάθεια θα ξαναθερήσει στα ηπειρωτικά.
Καλησπέρα με επίπεδο συναγερμού 1 η αστάθεια σίγουρα δεν θερίζει. Όσο για το χρώμα το κόκκινο όταν συντρέχει σοβαρός λόγος. Ψυχραιμία φίλοι μου μην σας επηρεάζουν τα μέσα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς. Ο συναγερμός δεν είναι κόκκινος.
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ σε όλους.
Καλησπέρα σε όλους. Πιστεύω ότι είναι κοινή επιθυμία ο Δάσκαλος να έκανε μια σύντομη ανάλυση των παραμέτρων της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας που έχουν οδηγήσει σε αυτές τις παρατεταμένες συνθήκες αστάθειας στην περιοχή μας.Επίσης σχετικά με την χρονιά χωρίς καλοκαίρι όπως αποκαλείται το καλοκαίρι του 1816, υπάρχουν πληροφορίες αν αυτό ίσχυσε και για την Ελλάδα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως όσον αφορά την Κρήτη δεν έχω βρει κάτι σχετικό για το 1816.
ΔιαγραφήΤο προηγούμενο σχόλιο ανήκει σε μένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆγγιξε η και ξεπέρασε η θερμοκρασία σήμερα σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας τους 33 βαθμούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάνω από 30 βαθμοί παρατηρήθηκαν σε αμέτρητους σταθμούς της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.
Αύριο αν και η συννεφιά(υψιστρώματα κυρίως) πού θα καλύψει τον ουράνιο θόλο πρώτα της δυτικής χώρας και μετέπειτα της υπόλοιπης θα κάνει κάποια δουλειά έτσι ώστε να αποφευχθούν πολύ υψηλές τιμές, θα καταφέρει ο υδράργυρος να αναρριχηθεί στα κεντροανατολικά ηπειρωτικά στους 32 βαθμούς με την αίσθηση της δυσφορίας μάλιστα ανεβασμένη.
Ζέστη θα κάνει και στην αρχή της Κυριακής.
Όλα αυτά θα σιγοντάρουν στην πολύ έντονη αστάθεια πού θα πλήξει αρχικά τα βόρεια και την Κυριακή όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα(μάλλον η Θράκη και η νότια Πελοπόννησος μένουν εκτός), στο να παρατηρηθούν μπουρίνια τοπικά,και πολλές ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Πανομοιότυπο το σκηνικό και την Δευτέρα με γενικευμένα φαινόμενα πού θα επηρεάσουν ακόμη και παράκτιες περιοχές ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη η αστάθεια θα περιοριστεί στα πιό δυτικά και βόρεια ορεινά ημιορεινά ηπειρωτικά.
Στο δικό της καιρό η Κρήτη και το Αιγαίο όπου εκεί το καλοκαίρι θα συνεχισθεί.
Τα νέα στοιχεία της μετέπειτα εξέλιξης τού καιρού είναι η πρόσκαιρη αλλά αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας μεταξύ 14 και 15 τού μήνα στην κεντρική και νότια χώρα πού θα δημιουργηθεί στην δεξιά άκρη ενός βαθέος σχετικά χαμηλού, το οποίο και αυτό με τη σειρά τού λόγω μεγάλης θερμοκρασιακής διαφοράς στα ανώτερα της ατμόσφαιρας θα ενισχυθεί και θα περάσει πάνω από τα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας το διάστημα 15-17 Ιουνίου(αυτό χοντρικά).
Εκείνο το διάστημα και αν αναλογιστούμε το προχωρημένο της εποχής ίσως κάποιες περιοχές ακόμη και νησιωτικές βιώσουν όντως έντονα η γενικευμένα φαινόμενα.
Όλα αυτά βέβαια εφόσον επιμείνουν τα στοιχεία από όλα τα μεγάλα μοντέλα.
Τέλος, δείχνει να μειώνετε η αστάθεια(όχι εντελώς όμως) στο 3ο 10ημερο τού μήνα και η θερμοκρασία να ανεβαίνει,όχι όμως σε καυσωνικά επίπεδα και αυτό με σκαμπανευάσματα.
Όλα δείχνουν ότι ο Ιούνης θα φύγει χωρίς κανένα έντονο κύμα ζέστης η καύσωνα.
Ευλογιά αυτό.
Καλό ξημέρωμα και καλή απόλαυση καταιγίδων χωρίς ζημιές και χωρίς παρατράγουδα.
Άλλωστε αστάθεια τού καλοκαιριού είναι και λίγο πολύ ξέρουμε πως συμπεριφέρεται.
Με το θερινό ηλιοστάσιο Φώτη φαίνεται να μπαίνουμε στο πραγματικό ελληνικό καλοκαίρι!
ΔιαγραφήΨυχρή μέρα σήμερα στην Ξάνθη με την θερμοκρασία να φτάνει μετά βίας τους 24 βαθμούς με κρύο αέρα και συννεφιά. Σίγουρα ο μήνας θα βγει κάτω από τον μέσο όρο θερμοκρασία. Από πλευράς υετου θα δούμε. Κοινή πεποίθηση όλων εδώ ότι ως τώρα διανύουμε τον πιο δροσερό Ιούνη των τελευταίων ετών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη φίλε μου αλλά ο σταθμός του ΕΑΑ κατέγραψε μέγιστες στην Ξάνθη 27,28,29 βαθμούς όλες αυτές τις πρώτες δέκα μέρες του Ιουνίου.
ΔιαγραφήΚωνσταντίνος Θεσσαλονίκη
Ναι αλλά δεν έχει ξεπεράσει τους 29 βαθμούς και ειδικά το πρωί έχει κρύο με 12,13, 14 βαθμούς τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης οι θερμοκρασίες που ανέφερες είναι ελαφρά κάτω από τον μέσο όρο. Τώρα αν εσύ από μακριά χωρίς να μένεις εδω πολλά χρόνια εχεις την αίσθηση ότι είναι νορμάλ ο καιρός και οι θερμοκρασίες τότε οκ. Ο κόσμος στην παραλία χθες τουρτουριζε καθώς με τον κρύο αέρα που είχε ούτε ομπρέλα για τον ήλιο δεν ήθελε, καθώς πολύ απλά ο ήλιος δεν ζέσταινε..
Διαγραφήσε σέβομαι και δεν είχα καμία πρόθεση να βγω από πάνω διότι όντως δεν μένω εκεί αλλά καλό θα ήταν να περιγράφουμε την πραγματικότητα. Ασφαλώς και τα πρωινά που λες με τέτοιες θερμοκρασίες κάνει ψύχρα, δεν θέλω να γενικεύω ούτε εντυπώσεις να αφήνω για τον Ιούνιο που άλλωστε πέρασαν μόνο 10 μέρες του. Επίσης προφανώς αλλά στοιχεία ισχύουν στον κάμπο άλλα στα πιο ορεινά άλλα στα παραθαλάσσια. Πάντως για τον Μάιο θα συμφωνήσω απόλυτα ότι όντως ήταν αρκετά ψυχρός και πολύ πολύ συννεφιασμένος. Καλή Κυριακή να έχουμε, δυστυχώς πάλι με αρκετή αστάθεια
ΔιαγραφήΚωνσταντίνος
Αγαπητέ μού φίλε από την Ξάνθη νομίζω είναι νωρίς ακόμη γιά να σε καίει ο ήλιος στην παραλία και πόσο μάλλον στη βόρεια Ελλάδα.
ΔιαγραφήΕδώ στον Πατραϊκό κόλπο πού πηγαίνω γιά μπάνιο, πάντα το 1ο μισό τού Ιουνίου είναι και ψυχρή η θάλασσα,και χαμηλές οι θερμοκρασίες.
Αν αυτό συνεχιστεί τον Ιούλιο τότε θα συμφωνήσω, αλλά δεν νομίζω.
Δάσκαλε, υπάρχει περίπτωση οι απανωτές ηφαιστειακές εκρήξεις να έχουν αφήσει αποτύπωμα; Η γειτονική Αίτνα σε τι βαθμό θα μπορούσε να επηρεάσει την κατάσταση; Μου θυμίζει μέρες της αντίστοιχης περιόδου του 1991.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔύσκολα πιστεύω να έχουμε ένα 1991-92 γιατί υπάρχει και θερμή φάση el ninio μπροστά μας αλλά αυτό που μου γεννά την απορία είναι ότι έχουμε τέτοιες αποκλίσεις θερμοκρασίας προς τα κάτω χωρίς ιδιαίτερη βόρεια ροή και επίσης είναι εντυπωσιακή η συχνότητα των ΝΝΔ συστημάτων αυτή την εποχή!
Ευχαριστώ.
Δεν ξέρω παιδιά τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η ηφαιστειακή τέφρα της Αίτνας, μικρές φαντάζομαι, τουλάχιστον σε σύγκριση με τους καπνούς από τις πυρκαγιές του Καναδά που έφτασαν ως τη Νορβηγία και μπορεί να ταξιδέψουν ως τη νότια Ευρώπη, όπως αναφέρει ο Guardian. Σύμφωνα με ένα κλιματικό προγνωστικό μοντέλο, που χρησιμοποιούν επιστήμονες της Νορβηγίας, οι καπνοί θα κινηθούν και νοτιότερα από τη σκανδιναβική χώρα, αλλά δεν θα αποτελούν απειλή για την υγεία των ανθρώπων. Ήδη από τη 1 Ιουνίου, οι καπνοί είχαν φτάσει πάνω από τη Γροιλανδία και την Ισλανδία και παρατηρητήρια στη Νορβηγία είχαν καταγράψει αυξημένες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων.
ΔιαγραφήΣε κάποιες περιπτώσεις μπορεί το νέφος να είναι ορατό και η μυρωδιά του καπνού αισθητή, αλλά ο αριθμός των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Νορβηγίας δεν είναι αρκετά μεγάλος για να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Και όταν οι καπνοί φτάσουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη ο αριθμός των μικροσωματιδίων θα έχει μειωθεί κι άλλο.
Στον Καναδά και τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι, όμως υψηλά και ειδικά στο Κεμπέκ. Και το πρόβλημα επεκτείνεται και στα Μεσοδυτικά των ΗΠΑ, με την Τετάρτη 7/6 να χαρακτηρίζεται η χειρότερη μέρα, όσον αφορά ατμοσφαιρική ρύπανση από πυρκαγιά, στην ιστορία της χώρας. Την ίδια μέρα, επίσης, η Νέα Υόρκη και το Ντιτρόιτ είχαν τη χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως. Προειδοποιήσεις λόγω της κακής ποιότητας αέρα έχουν εκδοθεί για 110 εκ. Αμερικάνους, ενώ ο Καναδάς ζήτησε διεθνή βοήθεια για να διαχειριστεί τις 400 πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει.
Προς το παρόν, πάντως, μόνο μία αραιή συννεφιά είχαμε το Σάββατο 10/6 στην Αττική και με βόλεψε αφού είχα πάει για αιμοδοσία και οι γιατροί μου είπαν να μην κολυμπήσω στη θάλασσα μετά, να μην με δει ο ήλιος κ.λ.π. Έλα, όμως, που το αίμα νερό δεν γίνεται...
https://www.theguardian.com/world/2023/jun/09/canada-wildfire-smoke-norway-southern-europe-health-risk\
Β. ΣΠ.
Διάβασα πως το 1784 ο Βενιαμίν Φράνκλιν είχε αναφερθεί στο ψυχρό φθινόπωρο και χειμώνα της προηγούμενης χρονιάς και στην έντονη δραστηριότητα του ηφαιστείου Λάκι της Ισλανδίας. Θυμάμαι στο μάθημα μετεωρολογίας μας είχαν πει ότι το θείο μαζί με το υδρογόνο δημιουργούν πυκνά νέφη στην στρατόσφαιρα. Δεν πιστεύω όμως ότι έχουμε μια τόσο έντονη σεισμική δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες
ΑπάντησηΔιαγραφήΓρήγορα περαστικά και σιδερένια στη Χριστίνα Σούζη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σημαντικότερη κλιματική επίδραση των ηφαιστείων οφείλεται στην απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα πλούσιων σε θείο αερίων και κυρίως διοξειδίου του θείου, το οποίο, αντιδρώντας με το νερό (υδρατμοί) παρουσία του ηλιακού φωτός, μετατρέπεται σε σταγονίδια θειικού οξέος σε χρονικό διάστημα από μια εβδομάδα ως κάποιους μήνες. Με τους στρατοσφαιρικούς ανέμους τα σταγονίδια του θειικού οξέος και γενικότερα όλα τα θειικά αερολύματα κυκλώνουν σε λίγες εβδομάδες όλη τη Γη και παραμένουν στη στρατόσφαιρα 2 με 3 χρόνια, ανακλώντας μέρος του ηλιακού φωτός, με αποτέλεσμα την ψύξη των χαμηλότερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας και της επιφάνειας της Γης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την σε παγκόσμια κλίμακα αποτελεσματικότερη ψύξη, το ηφαίστειο πρέπει να βρίσκεται στην τροπική ζώνη ή κοντά σε αυτήν και κυρίως τα αέρια που εκτοξεύονται από αυτό να είναι πλούσια σε θείο.
Η έκρηξη του ηφαιστείου Λάκι της Ισλανδίας το 1783 προκάλεσε πτώση της μέσης θερμοκρασίας του χειμώνα 1783-84 στις ανατολικές ΗΠΑ κατά 4,8°C και πολύ ακραίες καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη.
Η έκρηξη του ηφαιστείου Ταμπόρα της Ινδονησίας το 1815 έκρυψε τον Ήλιο σε πολλά μέρη του κόσμου και στην Ευρώπη προκάλεσε χιονοπτώσεις ακόμα και τον Αύγουστο. Το έτος 1816 έμεινε στην ιστορία της ηπείρου μας ως «το έτος που δεν είχε καλοκαίρι».
Η έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα (1883) έμεινε στη ιστορία κυρίως για τα εντυπωσιακά οπτικά αποτελέσματα του σύννεφου της έκρηξης (κόκκινες ανατολές και δύσεις του Ηλίου) που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για πολλούς ζωγράφους και συγγραφείς που έζησαν εκείνη την εποχή.
Στην περίπτωση του Πινατούμπο (1991), τα αέρια της έκρηξης έφτασαν σε ύψος 40 χιλιομέτρων και στην ατμόσφαιρα απελευθερώθηκαν 17 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του θείου που κύκλωσαν τον πλανήτη σε τρεις βδομάδες και την τριετία που ακολούθησε η μέση θερμοκρασία της Γης μειώθηκε περίπου κατά 0,5 βαθμούς Κελσίου.
Για αυτό τώρα δάσκαλε;Λογικά δεν θα επηρεάζει για να μην το λέτε.
ΔιαγραφήΕυχαριστούμε κύριε Ζαικόπουλε για την παρέμβαση περί ηφαιστείων...συνοπτικά
Διαγραφήα)Ο εμποδισμός της δυτικής και Βόρειας Ευρώπης που προκαλεί την μεταφορά ψυχρών μαζών...στην ΝΑ Ευρώπη εντάσεται μια χαρά στην "συμβατική" και εμμονική κυκλοφορία των τελευταίων ετών...σε καμμία περίπτωση νομίζω κάτι εξαίρετο.
β)Ο κύριος Ζιακόπουλος πέρσι τον Σεπτέμβρη με αφορμή το δροσερό καλοκαίρι του 2022 επεσήμανε ότι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο καιρός δεν ξεχνά..και θα μας χρεώσει πάλι όταν αυτός θέλει.
γ)Για την ώρα στο Ανω Βόιο δεν μπορώ να πώ ότι ξεφύγαμε πολύ από εναν τυπικό κρύο και υγρό Μάιο..όχι ασυνίθιστο για εμάς...η καρποδεσία όμως πηγε περίπατο...με μηδενική καρποφορία σε όλα τα δέντρα.
δ)Θυμίζω τέλος ότι πέρσι στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία ο καιρός ήταν πιο υγρός και κρύος.
Το μόνο θετικό ότι τα αγρίμια κάνουν πάρτυ με αυτήν την βλάστηση και παράτησαν τις επισκέψεις στα χωριά...τι μας κάνουν εμάς..άλλωστε...οι βουλευτές τις συνεχίζουν..όμως...."θωμάς"
Δάσκαλε σας ευχαριστούμε για τις ενημερώσεις!
ΔιαγραφήΣυμφωνώ, Θωμά, αυτός ο καιρός τείνει να παγιωθεί τα τελευταία χρόνια τον Ιούνιο και συγκεκριμένα από το 2018 και το 2019, που ήταν επίσης εξίσου βροχερός και σίγουρα όχι ζεστός. Κάτι ανάλογο συνέβη και πέρσι, ειδικά στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη, που ήταν αμιγώς φθινοπωρινό. Είναι θέμα εμμονής της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας μάλλον και όχι της έκρηξης του ηφαιστείου.
ΔιαγραφήΆλλωστε, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έχει υψηλότερες θερμοκρασίες από τον μέσο όρο της εποχής, ενώ αν είχε επηρεάσει το ηφαίστειο θα έπρεπε να είναι αρνητικές οι αποκλίσεις και εκεί. Πού ούτε εδώ είναι αρνητικές, εδώ που τα λέμε, κανονικές τιμές έχουμε στην Αττική, για παράδειγμα (νομίζω 29 βαθμοί είναι η μέση μέγιστη του Ιουνίου).
Β. ΣΠ.
Ευχαριστώ πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυριακή κοντή γιορτή που λέμε δυστυχώς τα τρεξίματα του gfc είναι απογοητευτικά την Κυριακή των εκλογών μάλλον μπαίνουμε στο φούρνο δυστυχώς έτσι θα πηγαίνει από δω και στο εξής λίγες δροσερές μέρες θα τις πληρώνουμε χρυσάφι με τον καιγόμαστε άπειρες αυτά για τους αρνητές της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής και μην ξεχνάμε ότι πέρσι ήμασταν τυχεροί εδώ στην Ανατολική Ελλάδα κυρίως λόγω του ότι είχαμε επίμονο μελτέμι αλλιώς μετράει Η Μεσόγειος 2 Στα δύο το 2021 που καήκαμε στην κυριολεξία με αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα που πέρασαν και τους 45 βαθμούς από την Πορτογαλία μέχρι και τη Συρία πέρσι μέχρι και την Ιταλία πάλι ξανά μάνα μου τα ίδια φέτος μάλλον ήρθε η ώρα να επαναληφθεί το 2021 σαν φάρσα...
ΑπάντησηΔιαγραφή