Ο Τρύφωνας αναδεικνύει τις ομορφιές και των Ιωαννίνων (5/9/2024) |
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ (7/9)
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες
καταιγίδες στη Β. Ελλάδα (κυρίως τη Μακεδονία) τη Θεσσαλία και την Α. Στερεά
Ελλάδα (κυρίως τη Φθιώτιδα).
Άνεμοι: Β ως 6 μποφόρ
(Αιγαίο).
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση
στη Β-ΒΑ Ελλάδα.
ΚΥΡΙΑΚΗ (8/9)
Τοπικές βροχές και
μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, τη Β.
Εύβοια και το απόγευμα στις ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας.
Άνεμοι: Στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο οι ριπές
των ΒΔ ανέμων θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση
κυρίως στις ανατολικές και βόρειες περιοχές.
ΔΕΥΤΕΡΑ (9/9)
Βροχές και τοπικές
καταιγίδες από τις απογευματινές - βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ.
Στερεά, τη Δ-ΒΔ Πελοπόννησο και τη νύχτα στην κεντροδυτική Μακεδονία και τη Δ.
Θεσσαλία. Τα φαινόμενα κατά τόπους στη Δ-ΒΔ Ελλάδα πιθανώς να είναι έντονα.
Άνεμοι: στο Αιγαίο εξασθένηση των Β-ΒΔ ανέμων και στο Ιόνιο επικράτηση Ν-ΝΔ ανέμων εντάσεως ως τα 5 μποφόρ.
ΤΡΙΤΗ (10/9)
Άστατος καιρός με τοπικά
φαινόμενα βασικά στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας και το
Α-ΒΑ Αιγαίο.
Άνεμοι ως 5 μποφόρ.
ΤΕΤΑΡΤΗ (11/9)
Εξασθένηση των
φαινομένων.
Άνεμοι ως 5 μποφόρ.
Δάσκαλε η Θράκη πάλι εκτός βροχών από ότι βλέπω. Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια ανομβρία. Όσο θυμάμαι εγώ τουλάχιστον τα τελευταία 40 και βάλε χρόνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤίποτα το αξιόλογο και πάλι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Δασκαλε και φίλοι. Ύστερα από το μακρύ, κουραστικό καλοκαίρι που περάσαμε, νομίζω έρχεται η εξιλέωση. Το αυθεντικό φθινόπωρο προελαυνει, πρώτα στα Δυτικά και μετά και στην υπόλοιπη χώρα. Συγκεκριμένα από Δευτέρα θα έχουμε μια πρώτη απόπειρα καθόδου τμήματος αυλωνα από την Βδυτικη Ευρώπη και δημιουργίας επιφανειακόυ χαμηλού στο βόρειο Ιονιο το οποίο θα συνοδεύεται από ψυχρό μετωπο. Όλος αυτός ο συνδυασμός θα δώσει τύπο καιρού Π στη χώρα μας που μαζί με τα θερμά νερά της Μεσογείου, υπάρχει περίπτωση να έχουμε πολύ έντονα φαινόμενα στα Δυτικά τμήματα της χώρας μας. Όλα αυτά μέχρι Τρίτη. Από εκεί και πέρα θα έχουμε μια πρόσκαιρη βελτίωση την Τετάρτη, Πέμπτη για να έρθει το κυρίως πιάτο το επόμενο ΠΣΚ με πιο δυναμική κάθοδο του πολικού αεροχειμαρρου στην κεντρική Μεσόγειο και δημιουργία πιο οργανωμενου αυτή τη φορά χαμηλού το οποίο μάλιστα θα αποκοπεί από την γενικότερη κυκλοφορία, περνοντας χαρακτηριστικά ψυχρής λίμνης και δίνοντας ακόμη πιο έντονα και εκτεταμένα φαινόμενα στον Ελλαδικό χώρο. Αν μη τι άλλο μπαίνουμε σε ενδιαφέρουσα φθινοπωρινη περίοδο. Μακάρι να επαληθεύτουν τα στοιχεια και να μη πάμε κουβα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν συνοπτικά
ΑπάντησηΔιαγραφήα)Στην Σαχάρα θα έχουμε πολλές βροχές καθώς η ζώνη συνάντησης των εμπορικών ανέμων μετακινήθηκε πολύ βορειότερα από τον Ισημερινό.Το αίτιο δεν το ξέρουμε ακόμα.
β)Τον Ιούλιο παρατηρήθηκε απότομη πτώση της θερμοκρασίας του Κεντρικού Αντλαντικού κατά 5 βαθμούς από το κανονικό(30 βαθμοί).Εδώ οι επιστήμονες που το διαπίστωσαν λένε ότι ξύνουν το κεφάλι τους για να βρούν το αίτιο.
Εγώ θα κάνω μία υπόθεση,εάν τον Ιούλιο είχαμε το πέρας μίας μακρόχρονης αποβολής πλεονάζουσας θερμότητας από τον Αντλαντικό με αποτέλεσμα τους κραδασμούς σε αυτό το σημείο τότε λογικά θα είχαμε και διατάραξη του σημείου συνάντησης των εμπορικών ανέμων.Η υπόθεση όμως αυτήν θα επιβεβαιωθεί εάν η εθνική "οδός" του κυρίου Ζιακόπουλου μετακινηθεί φέτος πολύ νοτιότερα και δούμε εναν χειμώνα που δεν έχει να αντιμετωπίσει τις θερμές θάλασσες δυτικά μας.
Και για να χαλαρώσουμε λίγο...(λέμε τώρα).Τα ΜΜΕ λειτουργώντας ως εκπρόσωποι τύπου των παρόχων ενέργειας μας εδωσαν τις ακόλουθες εξηγήσεις για την άνοδο της τιμής του ρεύματος
1.Τον Απρίλιο-Μάιο είχαμε συννεφιά(Αφρικάνικη σκόνη)
2.Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο που έλαμψε ο Ηλιος και μας έκαψε βγάλανε την πρίζα από τις Α.Π.Ε. και μας το βάλανε κάπου στην Ρουμανία όπου υπάρχει πρόβλημα με τις διασυνδέσεις.
3.Τον Αύγουστο μας φταίει η ξηρασία και ότι τα υδροηλεκτρικά άδειασαν ,και ακόμα η Ουκρανία βομβαρδίζεται(2 χρόνια την βομβαρδίζουν).
Σήμερα χάρις σε όλα αυτά είμαστε η δεύτερη ακριβότερη αγορά ρεύματος σε όλη την Ευρώπη μετά την Μάλτα."Θωμάς"
Έχω μιλήσει πολλές φορές για τη μετατόπιση της ITCZ στο blog φέτος. Νομίζω ότι αξίζει ιδιαίτερης προσοχής από εμάς γιατί έχει σημαντική επίπτωση στον καιρό μας. Προσπαθώ να βρω σε αρχεία παλαιότερα περιστατικά που η ITCZ να έχει μετατοπιστεί τόσο βόρεια και για τόσο χρονικά μεγάλο διάστημα και δεν μπορώ, οπότε μπορεί να βρεθεί μόνο σε παλαιοντολογικό, θεωρητικό επίπεδο. Ίσως είναι ένα αρκετά έντονο tipping point στο κλίμα που έχει σπάσει, που να εξηγεί και την ξαφνική εγκαθίδρυση καυσώνων πολλών ημερών στην περιοχή μας. Από την άλλη, το καθοδικό κομμάτι του κυττάρου του Hadley σε ένα θερμαινόμενο κλίμα μπορεί να είναι ιδιαιτέρως υποτονικό σε σχέση με το παρελθόν και να μη μειώσει τον υετό στην περιοχή μας. Δεν ξέρουμε, ίδωμεν.
ΔιαγραφήΑγαπητέ Μάριε για τα στοιχεία που ψάχνεις εδώ άρθρο του κ Κολυδά στατισιτικά ως φαινόμενο το δίνει ως φαινόμενο της δεκαετίας...εχει αρκετά στοιχεία από αυτά που ψάχνεις.https://kolydas.eu/2024/08/28/%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%85%ce%be%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b2%cf%81%ce%bf%cf%87%ce%bf%cf%80%cf%84%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%b1%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b1/"θωμάς"
ΔιαγραφήΝομίζω ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια επηρεάζονται τα πάντα από το "φαινόμενο της πεταλούδας". Φτερουγίζει στο Πεκίνο, ανεβαίνει η τιμή του χαρτιού υγείας στην χώρα μας.
ΔιαγραφήΔημήτρης ρ.
Το εντονότερο φαινόμενο μετατόπισης βόρεια της ITCZ σημειώθηκε το 1994, οπότε σε όλες τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής σημειώνονταν φονικές πλημμύρες τον Σεπτέμβριο έως αρχές Νοεμβρίου. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τις καταρρακτώδεις βροχές στο Ισραήλ και στο Κάϊρο κατά τις μετακινήσεις του Αραφάτ στην περιοχή, τις πρωτοφανείς βροχές στην Αίγυπτο που είχαν σαν αποτέλεσμα να "λιώσουν" πολλά πλινθόκτιστα μνημεία, ακόμη και στην όαση του Σίβα, με εκατοντάδες θύματα, το ίδιο και στο Μαρόκο και την Αλγερία κ.ά.
ΔιαγραφήΕμπορευματοποιήσαμε ακόμη και τους αληγείς ανέμους και τους λέμε "εμπορικούς" από το trade winds;
Διαγραφή"Θωμά" και "Στυλιανάκη" σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Χρειάζεται χρόνος ακόμα για να βγουν συμπεράσματα. Καλές βροχές να έχουμε ελπίζω χωρίς ακραιότητες
ΔιαγραφήΚανονικά ετσι πρεπει να ξεκινάει το φθινόπωρο σταματήστε την γκρίνια
ΑπάντησηΔιαγραφήΣφάλματα παρουσιάζονται κατά την προσπάθεια σχολιασμού για πολλοστή φορά...(Δ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΡοδόπη, καταιγίδες στα ορεινά, βουητό μέχρι τα παράλια.(Δ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΡοδόπη: Η βροχή έφθασε μέχρι την θάλασσα, χωρίς ακρότητες ευτυχώς.(Δ)
ΔιαγραφήΜετά το καλοκαίρι που είχαμε και όχι μόνο, ούτε στα όνειρα μας δεν περιμέναμε να ξεκινήσει έτσι ο Σεπτέμβριος, ειδικά εάν επαληθευτούν οι προγνώσεις για την επόμενη εβδομάδα. Πολύ σπάνια είχαμε πρωτοβρόχια πριν τις 15 του μήνα. Εδώ πάντως στις περιοχές γύρω από τον Ταύγετο ήδη το έδαφος έχει πρασινίσει μετά τις τελευταίες απογευματινές μπόρες και τα λιόδεντρα δείχνουν πόσο γεμάτα είναι φέτος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμη δεν θα μπω σε λεπτομέρειες της επικείμενης επικρατούσας κυκλοφορίας για την επομένη εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν θα βραχούν όλοι αυτοί που το έχουν ανάγκη.
Θα συμφωνήσω στις σωστές παρατηρήσεις και ανησυχίες του φίλου "Θωμά" στις παραγράφους α. και β.
Αφού το καλοκαίρι ημερολογιακά τελείωσε,έχουμε να πούμε ότι η μεσοπρόθεσμη μηνός που ανέβασα πριν από έναν περίπου μήνα τα πήγε τέλεια καθώς εντοπίστηκε:
Α. Η μακρά και παρατεταμένη θερμή περίοδος χωρίς ακραίους καύσωνες με την θετική απόκλιση να φτάνει τους +1,5 με +2 βαθμούς στην κεντρική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα ενώ στα δυτικά και βόρεια η απόκλιση άγγιξε τους +2 με +3 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά κατατάσσοντας τον Αύγουστο ως τον δεύτερο πιο θερμό των τελευταίων τουλάχιστον 20 ετών.
Β. Εντοπίστηκε από πολύ νωρίς χρονικά η αστάθεια που θα αυξάνονταν το τρίτο 10ήμερο του μήνα κυρίως στα δυτικά και ηπειρωτικά που όντως έτσι και έγινε.
Τέλος το καλοκαίρι που μας πέρασε σύμφωνα με την μελέτη από τα κλιματικά μοντέλα του ΕΑΑ κλείνει ως το θερμότερο που έχει καταγραφεί στη σύγχρονη μετεωρολογική ιστορία(πλέον των 60 ετών) με απόκλιση που έφτασε τους 3 βαθμούς πάνω από τα κλιματικά ενώ σε περιοχές της δυτικής Στερεάς(νότια τμήματα της Άρτας Αμβρακικός,ηπειρωτική Αιτωλοακαρνανία και τοπικά Ευρυτανία), της δυτικής ΒΔυτικής Πελοποννήσου(εσωτερικό Αχαΐας Ηλείας) καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας η απόκλιση άγγιξε (αν είναι δυνατόν) τους 4 βαθμούς!
Με όλα αυτά καταλαβαίνετε σε τι πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις οδεύουμε ολοταχώς.
Το απολυτο καλοκαίρι συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μάλλον και την επόμενη εβδομάδα στην κρητη καθώς δεν φαίνεται τίποτα να μπορεί να σπάσει τα 34αρια μέγιστες ενώ και οι ελάχιστες είναι καθαρά καλοκαιρινές. Καμία δροσιά το βράδυ με τις ελάχιστες πολύ πάνω των 25 βαθμών ακόμα και τα ξημερώματα. Ανομβρίας συνέχεια και νοτιαδες εν όψει. Έτσι να ανέβει λίγο η θερμοκρασία γιατί καλόμάθαμε στις δροσιες. Πάντως τα έγκυρα και αξιόπιστα κρητικά πόρταλ μάθανε το μάθημα τους και έχουν μέρες πολλες να δημοσιεύσουν οτιδήποτε σε σχέση με τα του καιρού άρθρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει, απεφεύχθη ο κίνδυνος, το Ιόνιο κρύωσε... Από 29 προχθές, έπεσε στους 28 βαθμούς σήμερα! (Τιμές Ε.Α.Α.)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιές οι τιμές του κόλπου του Μεξικού που δημιουργούν τα εκεί τέρατα; Ποιοί άλλοι παράγοντες εκτός της θερμοκρασίας τα δημιουργούν;
Ας ελπίσουμε λοιπόν το σύστημα της Δευτεροτρίτης να ευοδωθεί, ενώ τα επικίνδυνα να σταματήσουν στη θάλασσα πριν πιάσουν στεριά... Καλή συνέχεια στην παρέα!
Πέρυσι στις 4 Σεπτεμβρίου,πρώτη μέρα της κακοκαιρίας ντάνιελ απέδωσαν ως θύμα της κακοκαιρίας μια γυναίκα οδηγό που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο της κάτω από γέφυρα σε περιοχή του νομού Φθιώτιδας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι όμως έτσι τα πράγματα η μήπως πίσω από αυτό κρύβεται κάποια δολοφονία?Πως είναι δυνατόν να έπεσε μέσα στο ποτάμι το αυτοκίνητο της κάτω από την γέφυρα η οποία δεν έπαθε ζημιά από την κακοκαιρία ενώ επίσης υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα?
Εξαιρετικά περίεργη υπόθεση που απαιτήται να διαλευκανθεί πλήρως.
Καλησπέρα στην παρέα. Εύχομαι να μας έρθει (επιτέλους) ένα φυσιολογικό φθινόπωρο.Γιατι όχι και ένας φυσιολογικός χειμώνας. Η φύση και ο τόπος έχουν περάσει κατά πολύ τα όρια τους. Δεν παλεύεται άλλο. Τα ελαιόδεντρα έχουν τό χρώμα το ωχρό και οι ελιές έχουν στεγνώσει πάνω στο κουκούτσι τους. Τα πουρνάρια,ο λόγγος μέσα μέσα έχουν ξεραθεί. Δύσκολα τα πράγματα αν δεν βρέξει άμεσα.Ας το ελπίσουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ παιδιά και καλό ξημέρωμα. Δημήτρης κεντρική Κορινθία.
Εδώ από την δυτική Φθιώτιδα βλέπω τις αστραπές στον Πήλιο, πίνω το κρασί μου,ακούω και το δεύτερο.Δεν ήταν στο πρόγραμμα (οι αστραπές) ή κάνω λάθος;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαληνύχτα..
Δημήτρης ρ.
Δυο μπουρίνια με πολύ νερό και κεραυνούς είχαμε διαδοχικά μέσα σε μια ώρα στη πόλη της Δράμας .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα από την Κασσανδρεια Χαλκιδικής,σχεδόν ένα δίωρο σιγανης βροχής είχαμε χθες το βράδυ με αρκετά αστραπόβροντα κυρίως από την πλευρά του Θερμαϊκού . Η συγκομιδή φτωχή 1,2 χλστ αλλά έντονη δροσιά σήμερα το πρωί και ευχάριστη ατμόσφαιρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά από καιρό μπουρίνι μέσα στην πόλη της Ξάνθης χθες το απόγευμα αλλά με λίγη βροχή 5 mm στην περιοχή μου εκτός πόλης. Φυσιολογική η τοπικοτητα του φαινομένου. Αρκετό νερό, κεραυνοί, αστραπές και μεγάλες ριπές του ανέμου στην πόλη ψιχάλα τύπου ποτιστικη βροχής αλλά πολύ λίγη σε μεγάλο μέρος του νομού. Τουλάχιστον κάτι δείχνει να αλλάζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝότιοι - Νοτιοδυτικοί άνεμοι το άρωμα του φθινοπώρου, και στα παραθαλάσσια τμήματα η μυρωδιά του ιωδίου της θαλάσσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και στον Δάσκαλο μας!
Οι φίλοι εκ Κεντρικής Μακεδονίας ας ετοιμαζόμαστε για ένα ενδιαφέρον ΣΚ...σήμερα η ΕΜΥ έβαλε και το επίθετο "πιθανόν" ισχυρές...στις βροχές και καταιγίδες που θα έχουμε αύριο το πρωί,ελπίζω σε καμμιά 15 mm ...οι εκ δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Θράκης ας ελπίζουν σε κάτι πιο χορταστικό(50-70 mm) τις επόμενες ..7 με 10 μέρες...οι εκ δυτικής Ελλάδος...προσοχή σε αυτό που έρχεται και οι ΝΑ..μακάρι να σας κάτσει ο εμποδισμός που φαίνεται στην Κεντρική Ευρώπη στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας..εστω και για 15 -20 mm...."θωμάς"
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέγιστη σήμερα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης 35.2 και ελάχιστη τα ξημερώματα 27.8 βαθμούς παρακαλω!πόσο πιο Ιούλιος?και εν αναμονή των νοτιαδων και της σύντομης ελπίζω θερμης εισβολής που θα φέρει η επερχόμενη διαταραχή στα νοτιοανατολικά. Ανώνυμε της προηγούμενης απάντησης από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί να κάτσει ένας νεροβορας όπως λέμε...αλλά είναι σπάνιο τέτοια εποχή μόνο στις 240 ώρες των μοντέλων βλέπουμε τέτοιες διατάξεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλη μια δροσερή ημέρα Σεπτεμβρίου σήμερα για τα ηπειρωτικά με μπόλικα 35αρια ακόμη και 37αρια και το δείκτη δυσφορίας στο 40!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆιντε τελειώνει το φετινό σίχαμα όπου να ναι μια και καλή..
Βραδινός χορός καταιγίδων σε Φθιώτιδα , Βοιωτία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταιγίδα απόψε με την ονομασία εθνική οδό Λάρισα-Αθήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ισχυρή καταιγίδα Χαλκιδα χωρις να εχει προβλεφθει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά από 4 ημέρες έντονες ζέστης,για την εποχή εννοείται πως είναι καύσωνας, με πολλά 35αρια και 37αρια στον κάμπο, ήρθε η λύτρωση απόψε όπου το σύστημα που κατέβηκε από Φθιώτιδα ,πέρασε ακριβώς πάνω από την περιοχή μου αφήνοντας 20λεπτη καταιγίδα,πολλά αστραποβροντα συνοδευόμενα με πολλούς κεραυνούς, ενώ συνεχίζει να βρέχει ποτιστικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς χάλασε γάμο στην πλατεία του χωριού μου με 500 άτομα και γλέντι στα Βάγια με 2000 κόσμο,αλλά η γη ανακουφιστηκε καθως είχε να βρέξει από το Πάσχα.
Φυσικά τα φαινόμενα ήταν πολύ τοπικά και δεν έβρεξε σρ όλη την Βοιωτία.
Εκπληκτικό θέαμα από αστραπές και κεραυνούς από την καταιγίδα που διέσχισε μεγάλο μέρος του ηπειρωτικού κορμού της Ελλάδας και από τα βόρεια και στο τέλος πέρασε δυτικά της Αττικής και έσβησε στον Αργοσαρωνικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆφησε και κάποια βροχόπτωση ολιγόλεπτη στο Παλαιό Φάληρο.
Καλή αρχή να έχουμε με γνήσιο φθινόπωρο. Καληνύχτα σε όλους και στον Δάσκαλο μας.
Καλημέρα, επιτέλους ποτιστική βροχή από τις 11 το βράδυ έως το πρωί στην κεντρική Εύβοια και στην Χαλκίδα με όμορφα ηλεκτρικά και μπουμπουνητά. Τελευταία ευκαιρία για τους μη ποτιστικούς ελαιώνες να καταφέρουν να κρατήσουν λίγο καρπό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό ονομάζεται στον ποινικό κώδικα ..ως κλοπή...όλο αυτό το σύστημα καταιγίδων τα μοντέλα μας το είχαν γράψει σε εμάς...και η ΕΜΥ..δλδ ήταν ένα δικαίωμα μας το οποίο και εκλάπει...και εμείς κοιτούσαμε τα αστέρια..!!Το σύστημα εσβηνε στον Θερμαικό και όχι στον Σαρωνικο.Σύντροφοι...αν αναλογιστούμε πόσα κακά φεύγουν σιγά σιγά(κύνδηνος πυρκαγιάς,ποτιστικές βροχές κλπ) πρέπει να είμαστε χαρούμενοι."θωμάς"
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην δυτική Φθιώτιδα ούτε σταγόνα δεν έριξε πάλι. Τουλάχιστον έχουν πάρει πολύ νερό οι ελιές στον ελαιώνα της Στυλίδας. Καλημέρα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημήτρης ρ.
Και το όνομα αυτής ΑΤΕΝΑ .......
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως ξανά είπα, τίποτα το ιδιαίτερο και πάλι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σε όλους τους φίλους του μπλοκ και φυσικά στο δάσκαλο μας. Έχω μια απορία. Άρχισε η ονοματολογία πάλι. Τώρα είναι η ΑΤΕΝΑ. Ποιος βγάζει τα ονόματα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔορυφορική σήμερα μέσα στους καπνούς από τις πυρκαγιές.(Παραγουάη,Καναδάς).
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν με ενδιαφέρει η Ελλάδα πλέον γιατί έχει καταστραφεί.(τι άλλο να πω χαχα)
Ότι σώζεται από πράσινο από βορειότερες χώρες και Αμαζόνιο σημαντικό είναι.
Η Πελλοπόνησος(Αίγιο,Πάτρα,Ξυλόκαστρο,Κιάτο)κατάξερη δεν ξέρω από που να ξεκινήσω.
Σπαστικό θερμό μελτέμι όλη την σεζόν!(χαζές θερμοριπές του Λούξορ)
Μια μεγάλη πληγή στην Αττική από την φωτιά.
Η Σαχάρα έχει γίνει τροπικό το κλίμα της με ότι αυτό συνεπάγεται για την Μεσόγειο.
Θαλάσσιοι πάγοι δεν με ικανοποιούν η έκτασή τους τόσο βόρεια όσο και νότια.
Μπορεί με την απογοήτευσή μου να υπερβάλω λίγο αλλά και πάλι δεν σημαίνει κάτι αυτό.
Την δεύτερη κακοκαιρία του επόμενου σκ να την ονομασουν ΦΟΙΒΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς πάντως εδώ, όταν μας λένε ότι "αύριο θα βρέξει",η απάντηση που δίνουμε είναι "θα σου πω μεθαύριο".
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλό ξημέρωμα. Δημήτρης κεντρική Κορινθία.
Όπως σας είπα το σίγουρο είναι ότι δεν θα βρέξει αξιόλογα σε όλη τη χώρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρόλα αυτά ένα πέρασμα από μπόρα και καταιγίδα και από τα ανατολικά ηπειρωτικά αύριο θα υπάρξει ενώ λιγότερα έως καθόλου φαινόμενα θα έχει η νότια νησιωτική χώρα με την νοτιοανατολική Πελοπόννησο.
Η δυτική και βόρεια χώρα στο στόχαστρο των βροχών και καταιγίδων.
Από πλευράς βόρειας χώρας από τα δυτικά προς τα ανατολικά σίγουρα θα υπάρξουν ισχυρά περάσματα από καταιγίδες ενώ η μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να εστιαστεί σε Ιόνιο Ηπειρο δυτική Στερεά και πιθανόν δυτική Πελοπόννησο όπου εδώ τα φαινόμενα θα έχουν και μεγάλη ένταση και μεγάλη διάρκεια.
Προσοχή και στις βίαιες ριπές ανέμων 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Ιόνιο.
Σίγουρα σε κάποιες περιοχές τοπικά θα πέσουν και πάνω από 60 με 70 και ίσως ακόμη και 100 χιλιοστά βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα.
Πάντως Φώτη τα τελευταία τρεξίματα στα περισσότερα μοντέλα βλέπω να έχουν τελικά μέσα στο παιχνίδι και τη νότια νησιωτική Ελλάδα και την Κρήτη για την Τρίτη και Τετάρτη...απλά με λιγότερα φαινόμενα σε σχέση με τα δυτικά. Σα να νομίζω ότι ενεργοποιείται και η Σύρτη με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Αναμένουμε φυσικά αναλυτικότερα δεδομένα από τον κο Ζιακόπουλο
ΔιαγραφήΘάνος Κ
Θάνο,υπάρχουν σενάρια που θέλουν κάποιες μπόρες και καταιγίδες και στη ΝΑνατολική νησιωτική Ελλάδα και τη Ρόδο αλλά αυτό είναι για την Τετάρτη.
ΔιαγραφήΕγώ αναφέρθηκα έως αύριο το βράδυ συγκεκριμένα.
Τώρα για το υπόλοιπο νότιο Αιγαίο Κρήτη και ΑΝΑνατολική Πελοπόννησο συνεχίζω και δεν βλέπω τίποτα το άξιο λόγου.
Και εγώ για να είμαι ειλικρινής πιστεύω πως Τετάρτη αν είναι θα μας επηρεάσει κάτι. Το ότι βλέπω να σχηματιζονται σήμερα καταιγίδες σε όλο τον άξονα ανατολική Σικελία- Συρτη με κάνει και αισιοδοξω για κάτι καπως πιο γενικευμενο πανελλαδικά
ΔιαγραφήΞέχασα να τονίσω και την μεγάλη πιθανότητα ισχυρών τοπικά χαλαζοπτώσεων σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ΒΑνατολικής χώρας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣφοδρές καταιγίδες (high precipitation)κεντρική Μεσόγειος κίνηση προς Ιόνιο δείξτε μεγάλη ετοιμότητα.
ΑπάντησηΔιαγραφή