Αξιολόγηση έντασης - επικινδυνότητας καιρικών φαινομένων επόμενου τετραημέρου

ΠΕΜΠΤΗ (14/12)

Τοπικές καταιγίδες τις βραδινές - νυχτερινές ώρες στο Β. Ιόνιο και την Ήπειρο.

Άνεμοι Ν-ΝΔ ως τα 7 μποφόρ (Α-ΒΑ Αιγαίο).


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (15/12)

Τοπικές καταιγίδες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη βόρεια χώρα και από τις απογευματινές - βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού και του βόρειου Αιγαίου. Μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας.

Άνεμοι ως τα 7 μποφόρ (Α-ΒΑ Αιγαίο).

Πτώση θερμοκρασίας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.


ΣΑΒΒΑΤΟ (16/12)

Τοπικές καταιγίδες στο Ν. Ιόνιο, το Αιγαίο και πιθανώς στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης.

Σταδιακή επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων με μέση ένταση 6 με 7 και στο Β. Αιγαίο 8 μποφόρ.

Αισθητή πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.


ΚΥΡΙΑΚΗ (17/12)

Εξασθένηση του υετού και περιορισμός του στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο ΒΑ ρεύμα περιοχές της χώρας.

Διατήρηση των πολύ ισχυρών ΒΑ ανέμων κυρίως στις ανατολικές περιοχές.  

Χαμηλές θερμοκρασίες. 

38 σχόλια:

  1. Πάντως θερμή εισβολή δεν υφίσταται, τουλάχιστον για μεγάλο κομμάτι της χώρας. Ούτε ανοιξιάτικες συνθήκες. Εδώ στη Θεσσαλονίκη σήμερα φουλ συννεφιά, αυξημένη υγρασία και 12 βαθμοί στο κέντρο. Επειδή ως τέλη Νοέμβρη είχαμε πράγματι πολύ καλό καιρό ξέρουμε τι σημαίνουν οι θερμές εισβολές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα, Τετάρτη 13/12, είχε, πάντως, ζεστούλα στην Αττική, ειδικά τα διαστήματα που διαλυόταν η συννεφιά και ξεπρόβαλε ο ήλιος πάνω από της θάλασσας τα πεντακάθαρα νερά, τα οποία δυστυχώς από αύριο θα θολώσουν με τους νοτιάδες.

      Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 18 βαθμούς σχεδόν παντού στο Λεκανοπέδιο. Και στην Κρήτη σημειώθηκαν γενικευμένα 22άρια, από ό,τι είδα.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου φίλε Βαγγελη
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Αμοιβαία τα αισθήματα που λέει και ο Γονιδης! Σου έχω και μια πρόταση... Αυτές τις μέρες η νότια Ισπανία διάγει παρατεταμένη καλοκαιρία με θερμοκρασίες κοντά στους 30 βαθμους. Τι θα έλεγες για ένα ταξιδάκι εκεί?

      Διαγραφή
    3. Και πότε δεν διάγει καλοκαιρία η Ισπανία, είναι το ερώτημα, Γιάννη. Πάντως, και η Κυανή Ακτή είναι πιο ζεστή από την Αττική, όπως μου έχει πει ξάδερφος μου που σπούδασε εκεί.

      Διαγραφή
    4. Ονειρα βλεπετε ορισμενοι. 18β. είχε το κέντρο Αθήνας και 14-16 στα ΒΠ. Ψύχρα ειχε καμια θερμη εισβολή, για γελια ολο το σκηνικο. Ζεστουλα λίγο αύριο στη μιση χώρα και αντίο. Μα φαινόταν ότι δεν μας έπιανε η φάσγ και κινήθηκε εδώ και 2-3 μέρες ήδη κατά 500-700χλμ νοτιότερα. καλωσορίστε το χειμώνα, γιατι φαινεται να εχει πολυ ορεξη φέτος! Ν.Ν.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ, Νικ. Νικ., ζεστούλα είχαμε χθες Τετάρτη 13/12, τουλάχιστον στα παραθαλάσσια της Αττικής, όπου οι λουόμενοι ήταν αρκετοί για την εποχή, χάρη στην απουσία ανέμων, που είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας διακύμανσης της θερμοκρασίας, ειδικά τον χειμώνα. Και ήλιο να μην έχεις, αν δεν φυσάει (ανεξαρτήτως διεύθυνσης του ανέμου) δυνατά, είσαι μια χαρά. Νόμος, για τους εμπειρικούς του καιρού. Δεν κρύωνες, λοιπόν, ούτε βγαίνοντας μετά από 15-20 λεπτά από τη θάλασσα.

      Ειδικότερα, στο Φάληρο, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 20 βαθμούς τις 5 από τις 13 πρώτες μέρες του Δεκέμβρη και τους 18β. άλλες τρεις και μόνο το Σάββατο 9/12 που ήταν όντως μία κρύα μέρα, λόγω του ισχυρού βορειοανατολικού ανέμου, συγκρατήθηκε (;) στους 13β. Άλλη μία μέρα στα τέλη Νοέμβρη έκανε, επίσης, τσουχτερό κρύο, οπότε με δύο μέρες μέχρι στιγμής δεν μπορεί να πει κανείς - κι ενώ δεν έχει χιονίσει ακόμα ούτε στην Πάρνηθα - ότι ο χειμώνας έχει μπει φουριόζος. Τότε το 2016 και το 2018 με τις αλλεπάλληλες ψυχρές εισβολές τον Δεκέμβρη πώς είχε μπει;

      Διαγραφή
  2. Ευπειθώς αναφέρω...έναρξη προσπαρασκευαστικών ενεργειών ........περιμένω το παράγγελμα σας "λουκάνικα αναλάβατε"!!!....από αύριο σας γράφω από πάνω!!!"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δάσκαλε έτσι όπως στήνεται η διάταξη για το ΠΣΚ με την ύφεση στο νότιο Ιόνιο και το βορειανατολικο ρεύμα, η σύγκλιση θα γίνει ανατολικά της Πίνδου. Δε μας βλέπω καλά από άποψη υετού εδώ στην Ήπειρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρκετά δυνατή η μεταβολή του ΠΣΚ με πολλά νερά ιδιαίτερα την Παρασκευή έως Σάββατο στα δυτικά κεντρικά και ΒΑνατολικά τμήματα της χώρας ενώ το Σάββατο δίνουν υποψηφιότητα αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της κέντρο βόρειας χώρας για χιονοπτώσεις έως χαμηλά υψόμετρα όπως έγραψε και ο δάσκαλος.
    Αυτή τη στιγμή στανταράκι που λένε, θα ξανά παίξω τη Θράκη με πυκνές χιονοπτώσεις το Σάββατο έως κ πεδινές περιοχές και ιδιαίτερα στο νομό Έβρου!
    Η Θράκη ήδη εδώ και καιρό παίρνει το αίμα της πίσω για την παρατεταμένη πολύμηνη ξηρασία πού βίωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρείτε ότι είναι πιθανό σενάριο αυτά τα Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά να δούμε χιόνια σε πεδινές περιοχές της Αττικοβοιωτίας και Εύβοιας;

      Προσωπικά αν και θα το ήθελα επιτέλους σε γιορτινές μέρες που έχω άδεια να χιονίσει, δεν το "βλέπω", αλλά δεν είμαι ειδικός.

      Διαγραφή
    2. Είναι από τα ελάχιστα σενάρια το συγκεκριμένο φίλε μου τουλάχιστον για τα Χριστούγεννα.
      Υπάρχουν αρκετά σενάρια στο τραπέζι που θέλουν περισσότερο φθινοπωροχείμωνο.
      Θα τα δούμε αυτά σε λίγες μέρες όμως.

      Κλειδώνει σιγά και σταθερά και η δεύτερη περιφέρεια που θα δει το Σάββατο κυρίως πυκνές χιονοπτώσεις και αυτή δεν είναι άλλη από ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία.
      Αντε τώρα σιγά σιγά να δούμε αν θα τριτώσει το καλό(κεντρική Μακεδονία).

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μακάρι να πάρει μια καλή γεύση χιονοπτώσεων και η Κεντρική Μακεδονία! Μην είμαστε τόσο εγωιστές και εμείς οι Στερεοελλαδίτες που έχουμε δει συνεχόμενους χιονάδεςτα τελευταία τρία χρόνια!

      Διαγραφή
  5. Οι παγετώνες στα Ιμαλάια λιώνουν με ταχείς ρυθμούς, αλλά μια νέα επιστημονική μελέτη έδειξε ότι ένα απροσδόκητο φαινόμενο στην ψηλότερη οροσειρά του κόσμου θα μπορούσε να συμβάλει στην επιβράδυνση των επιπτώσεων της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης στην περιοχή.

    Όταν υψηλότερες θερμοκρασίες επηρεάζουν πάγους σε μεγάλα υψόμετρα, το φαινόμενο προκαλεί εμμέσως ισχυρούς, ψυχρούς ανέμους στις πλαγιές, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στο περιοδικό Nature Geoscience.

    Η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ του περιβάλλοντος αέρα πάνω από τους παγετώνες των Ιμαλαΐων και του ψυχρότερου στρώματος αέρα που έρχεται σε άμεση επαφή με την επιφάνεια των παγωμένων μαζών, οδηγεί σε αύξηση της τυρβώδους ανταλλαγής θερμότητας στην επιφάνεια του παγετώνα. Έτσι ψύχεται περισσότερο η επιφανειακή αέρια μάζα, εξηγεί η Φραντσέσκα Πελικιότι, καθηγήτρια με ειδίκευση στους παγετώνες, που εργάζεται στο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Αυστρίας και είναι επικεφαλής της μελέτης.

    Καθώς πέφτει η θερμοκρασία του ήδη ψυχρού και ξηρού επιφανειακού αέρα, οι αέριες αυτές μάζες γίνονται πιο πυκνές και βυθίζονται χαμηλότερα, κατηφορίζοντας τις πλαγιές των βουνών προς τις κοιλάδες, ψύχοντας κατώτερες περιοχές των παγετώνων αλλά και τα γειτονικά οικοσυστήματα.

    Με τον πάγο και το χιόνι από την οροσειρά να τροφοδοτούν 12 ποτάμια που παρέχουν γλυκό νερό σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε 16 χώρες, είναι σημαντικό να διαπιστωθεί, κατά πόσο οι παγετώνες των Ιμαλαΐων θα μπορούν να διατηρήσουν αυτό τον φαινομενικά αυτοσυντηρούμενο κύκλο ψύξης, καθώς η περιοχή είναι πιθανό να έρθει αντιμέτωπη με ακόμα μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

    Άλλωστε, η περιοχή ήδη καταγράφει τις συνέπειες: έκθεση του Ιουνίου κατέδειξε ότι οι παγετώνες στα Ιμαλάια έλιωναν 65% ταχύτερα κατά τη δεκαετία του 2010 σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία.

    Με πληροφορίες από CNN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την αντιγραφή Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Τις κλιματικές κρίσεις ειλικρινά που τις βλέπετε; Τοσο πολυ γλυκα είναι τα πολιτικά λόγια; Οσο τους "κανακεύουμε" τοσο θα μας έχουν για την πλάκα!

      Διαγραφή
    3. Πού ξέρεις !!. Μπορεί να πρόκειται για παραισθήσεις ή ,ίσως, και ψευδαισθήσεις!. -----======Π.Α.

      Διαγραφή
    4. Όταν οι λαοί του σκληρού πυρήνα των χωρών της Ευρώπης εμβολιάζονταν με τα εμβόλια του διαφωτισμού και του ορθολογισμού εμείς ήμασταν ραγιάδες. Τώρα που οι κοινωνίες σε όλον το κόσμο δέχονται τις επιθέσεις της αποβλάκωσης, της ισοπέδωσης και της χαριτωμένης ανοησίας στο όνομα της χαμηλοτάτου επιπέδου ψυχαγωγίας και της δήθεν συμμετοχής στα κοινά μέσα από τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όποιες από αυτές έχουν αντισώματα θα αντέξουν. Οι άλλες, χωμένες στις συνωμοσιολογίες και τις δεισιδαιμονίες, θα προσπαθούν να λύσουν τα συνεχώς εντεινόμενα και αυξανόμενα προβλήματα με νόμους που δεν επαρκούν για τη λύση τους όσο σκληροί και να είναι.
      Με ποιο τρόπο μπορούμε να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας χωρίς τη στήριξη της οικογένειας και του σχολείου σε όλες τις βαθμίδες; Εξοστρακίσαμε τις ανθρωπιστικές επιστήμες ως ξεπερασμένες και πληρώνουμε το τίμημα. Οι πνευματικοί ταγοί μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, περί άλλων τυρβάζουν και οι πολιτικοί μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα. Πώς, λοιπόν, οι κοινωνίες αυτές θα πάνε μπροστά;
      Πολύ δε περισσότερο, πώς θα κατανοήσουν την κλιματική κρίση για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά;

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα σας. Σπουδαία η τοποθέτηση του Δασκάλου, αυτά που γράφει κρατήστε τα και βάλτε τα καλά στο μυαλό σας. Είναι η ωμή πραγματικότητα, είναι η δημοκρατία μας, είναι η ζωή μας.
      Θα ήθελα να εισακουσθώ, κυρίες και κύριοι. Σας μιλάω, μεταξύ άλλων, βάσει της 11ετούς εμπειρίας μου επί της δικαστικής έδρας και της 25ετούς εμπειρίας μου ως ανακριτικός υπάλληλος.

      Διαγραφή
    6. Ο κόσμος είναι δύσπιστος, κ. Ζιακόπουλε, όχι διότι αμφισβητεί την επιστήμη, αλλά επειδή δεν βιώνει άμεσα την κλιματική κρίση στο πετσί του, που λέμε. Δεν είναι μία καθημερινή απειλή τα καιρικά φαινόμενα για τη ζωή του μέσου ανθρώπου, που αγωνίζεται κυριολεκτικά για να βγάλει πέρα στη σύγχρονη εποχή και αυτό είναι, κυρίως, που τον απασχολεί.

      Αν δείτε και τις έρευνες που δημοσιεύει συχνά, πυκνά το ευρωβαρόμετρο, οι περισσότεροι πολίτες ανησυχούν για την ακρίβεια και την οικονομική τους κατάσταση και ελάχιστοι για την κλιματική αλλαγή. Για να το θέσω απλοϊκά: Αν δεν έχεις να φας σήμερα, θα σε νοιάζει τι καιρό θα κάνει αύριο;

      Επίσης, είναι και η εργαλειοποίηση της κλιματικής αλλαγής, που κάνει μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης να αντιμετωπίζει με αρνητική (προ)διάθεση το όλο ζήτημα. Για παράδειγμα, όταν ο μέσος άνθρωπος ακούει ότι με νόμο θα πρέπει να ασφαλίζει το σπίτι του για το ενδεχόμενο καταστροφών από φυσικά αίτια - φαινόμενα, ένα σπίτι που έχει χρυσοπληρώσει, αλλά παρόλα καταβάλει ουσιαστικά ενοίκιο (ΕΝΦΙΑ), συν τους πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος, λογικό είναι να σκεφτεί ότι το κράτος δεν θέλει να δίνει αποζημιώσεις. Και ότι εκμεταλλεύεται την κλιματική αλλαγή για να το πετύχει.

      Γενικά, η κλιματική αλλαγή επικοινωνείται με λανθασμένο τρόπο στην κοινή γνώμη και φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Όταν τον άλλον τον αποκαλούν ψεκασμένο, αυτόματα τον βάζουν απέναντι και δεν πρόκειται να πειστεί και ποτέ. Καρότο χρειάζεται και όχι μαστίγιο. Ή τουλάχιστον να περάσουμε πρώτα από το στάδιο του καρότου και όχι να πιάσουμε κατευθείαν το μαστίγιο, όπως γίνεται και στο συγκεκριμένο και σε πολλά άλλα θέματα, δυστυχώς.

      Διαγραφή
    7. Προς αγαπητό κύριο Χρήστο και τον κύριο Ζιακόπουλο....έχω πάψει εδώ και καιρό να παεριμένω....τον "κούκο" που θα φέρει την άνοιξη...έχει χαθεί το τραίνο...σίγουρα,αλλά για να μην μελαγχολήσετε...οποτε μπορείτε ακούστε μία ιστορικό...στο ράδιο η στο yutube την κυρία Ευθυμίου....εκεί θα δείτε. πως .ότι και να γίνει ...η ιστορία θα κάνει το δικό της ,είναι σαν το νερό σε μία διαρροή που θα βρεί το δρόμο του και θα εμφανιστεί.....δυστηχώς για εμάς..ο δρόμος δεν είναι καλός....,τέλος πάντων πρόταση....σε οποιον εκπαιδευτικό ακούει...βάλτε ρε παιδιά τον Σαρσζετάκη...τι έκανε...και τα γύρισε όλα τούμπα στην υπόθεση Λαμπράκη αξίζει τον κόπο...να το μαθουν τα παιδιά...τα εχουμε φλομώσει με γαλλικό διαφωτισμό...και τέτοια ε ας πουμε και μια δικιά μας ιστορία..."θωμάς"..

      Διαγραφή
    8. Γνωστή για την προσφορά της η κα Ευθυμίου, κάθε Κυριακή πρωί στη Βουλή TV.

      Διαγραφή
  6. Εν αναμονή της πρώτης κακοκαιρίας για τον φετινό χειμώνα ,βέβαια αποτελεί μια παρένθεση γιατί έχουμε συνηθίσει στο μαλακό καιρό,γρίφος τα υψόμετρα χιονιού στη χώρα ,στο πόσο χαμηλά θα κατέβουν . Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απι τις 9,30 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα που βρισκόμουν πέριξ του κέντρου της Αθήνας, δεν συνάντησα ζέστη, μπορεί η θερμοκρασία να πήγε 18 βαθμούς αλλά συννεφιά και αέρας έκαναν καλή δουλειά.
    Δυστυχώς αν και ήμουν μια ανάσα από την περιοχή που σε λίγη ώρα θα μιλούσε ο αγαπητός μας δάσκαλος, δεν μπόρεσα να παραβρεθώ καθώς η παρέα μου ήταν μεγάλη και έπρεπε να γυρίσουμε.
    Από την ώρα που γύρισα περνώντας από δυτικά προάστια και πάντα σχεδόν από την αγαπημένη μου Καζα, βρήκα λυσσαλέο άνεμο ΔΝΔ διευθύνσεων που ακόμη και τώρα σηκώνει τα πάντα στο πέρασμα του.
    Βλέπετε ο καναλισμος στον Κορινθίακο δεν αστειεύεται συν την "βοήθεια" του Ελικωνα.
    Το γύρισμα του φεγγαριού ήταν καλό και περιμένω όμορφα καιρικά δρώμενα στην πορεία.
    Βέβαια ο Δεκέμβριος έχει πολύ μεγάλο αστρονομικό ενδιαφέρον με συνόδους πλανητών και αστέρων, αναδρομες αυτών και άνοιγμα μεγάλης Πυλης(από 12/12 με την συνδρομή και της νέας σελήνης και ολοκλήρωσης στις 22/12)που σου επιτρέπει να δεις, όποιος είναι σε προχωρημένο βαθμό μύησης, απίστευτα πράγματα, αόρατα στα μάτια του κόσμου.
    Σε πολλούς, όλα αυτά ίσως φαίνονται παράξενα και ακαταλαβιστικα, όμως για όσους έχουν, έστω την στοιχειώδη γνώση, καταλαβαίνουν τι ακριβώς λέω.
    Έστω και καθυστερημένα χρόνια πολλά σε όλους - ες που γιόρταζαν εχθές, εντός και εκτός μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oι ψυχρές αέριες μάζες εξαπλώνονται και στη νότια Κίνα, με τους μετεωρολόγους να παραδέχονται ότι κάνει ασυνήθιστο κρύο για Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το Reuters, η ψυχρή εισβολή που έφερε χιονοθύελλες στον βορρά, εξαπλώνεται πλέον μέχρι τη Σαγκάη, όπου η θερμοκρασία υποχώρησε από τους 16 στους 5 βαθμούς. Και ως την Κυριακή 17/12 τα θερμόμετρα αναμένεται να δείξουν 0 γύρω από τον ποταμό Γιανγκτσέ και -10 βαθμούς στον Κίτρινο ποταμό. Ολικό παγετό βιώνουν, εξάλλου, 22 εκ. άνθρωποι στο Πεκίνο, με τη θερμοκρασία να αναμένεται να υποχωρήσει από τους -3 βαθμούς την Πέμπτη στους -12β. την Παρασκευή 15/12.

    Βορειότερα καταγράφονται και θερμοκρασίες -27 βαθμών και -29β. στα πιο ορεινά, ενώ στην Εσωτερική Μογγολία (πρόκειται για επαρχία της Κίνας) ο υδράργυρος αναμένεται να σημειώσει πτώση 20 βαθμών μέσα στο ΣΚ. Λόγω του χιονιού, του πάγου και των θυελλωδών ανέμων έχουν κλείσει 126 αυτοκινητόδρομοι και πολλά σχολεία, ενώ σε ένα από αυτά οι γονείς παραπονέθηκαν ότι τα παιδιά τους γύρισαν σπίτι με κρυοπαγήματα στα χέρια και τα πόδια. Και μη χειρότερα.

    Αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός και ούτε έκανα ποτέ τον ξερόλα, οφείλονται οι όλο και πιο έντονες ψυχρές εισβολές που παρατηρούνται παγκοσμίως, στην κλιματική αλλαγή; Σίγουρα συμβαίνουν, πάντως, σε έναν όλο και πιο θερμό πλανήτη. Το οξύμωρο να ξεπαγιάζεις εν μέσω υπερθέρμανσης και να βρέχει ακατάπαυστα, αλλά να μην έχεις νερό να πιεις από τις καταστροφές που προκαλούν οι πλημμύρες. Όπως ο Daniel, κακή ώρα.
    https://www.todayonline.com/world/cold-wave-gripping-northern-china-seen-moving-south-2325386

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Β.ΣΠ. μου έλειψε..!!και επέστρεψε δριμύτερος και Κινέζος!!!..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρεμπιπτόντως..Ωραίο σενάριο ο Κινέζος...

      Διαγραφή
  10. Καλημερα στην ομάδα θα ήθελα να ρωτήσω και εαν μπορεί κάποιος να απαντήσει γιατί ακόμη είναι σχετικά νωρίς εάν υπάρχει η ελάχιστη πιθανοτητα για νιφαδοπτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ευχαριστώ για την κατανόηση είμαι χιονοφιλος και τα 4 παιδια μου ακόμη περισσοτερο έχουμε μια αγωνία καλή συνεχεια σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα σημερινά δεδομένα η πιθανότητα είναι πολύ μικρή προς το βράδυ του Σαββάτου. Αν αλλάξει κάτι, τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ κ.Σιμουλη για τη απάντηση κι εγώ δεν το βλέπω όταν θα φτάσουμε οριακά βέβαια σε θερμοκρασίες χιονόπτωσης η χιονόπτωση θα έχει φύγει καλά Χριστούγεννα και καλό χειμώνα ίσως για λευκή Πρωτοχρονιά!

      Διαγραφή
    3. Μάλλον δεν θα φτάσουμε σε θερμοκρασίες χιονόπτωσης, πατριώτη μου. Πάμε για άλλα, Καλά Χριστούγεννα και να παρηγορήσεις τα παιδιά. Κυριακή πρωί-πρωί όλοι προς Χορτιάτη.

      Διαγραφή
  11. Καλημερα στην ομάδα Πως μπορεί η Νέα λίμνη της Κάρλας να επηρεάσει τον καιρο της Θεσσαλίας κ ίδιος τον νόμο Λάρισας Με κάθε ψυχρή εισβολή η με κάθε έντονο σύστημα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για το παραπάνω μήνυμα εκ παραδρομής δεν είμαι ανωνυμως το όνομα μου είναι Δημήτρης Χαρίτωνος παρακολουθώ την ομάδα χρόνια τώρα απλά το προφίλ είναι Θεσσαλονικιος λόγω της αγάπης μου για την πόλη μου καλά Χριστούγεννα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα στον Δάσκαλο κ στους φίλους του μπλοκ πάμε με χειμερινό σκηνικό το Σαββατοκύριακο κ περιμένουμε με ενδιαφέρον την μετέπειτα πορεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα σε όλους! Η νέα κοινωνική κρίση ονομάζεται «συλλογική υποκειμενικότητα» δηλαδή αυτό που υποστηρίζουν οι «πολλοί» όσο μπαρούφα κι αν είναι , επειδή «αυτοί ξέρουν την αλήθεια». Το θέμα δηλαδή δεν είναι τι λέει κάποιος και πού το στηρίζει ,αν δηλαδή έχει λογικά και επιστημονικά ερείσματα η γνώμη του αλλά αν το λένε «πολλοί». Κι εδώ είναι η παγίδα. Τα σοσιαλ έχουν διαμορφώσει τη «γνώμη που μας βολεύει». Το δύσκολο είναι να διατυπώσεις μια άποψη που να στηρίζεται σε αντικειμενικά επιστημονικά κριτήρια διότι θέλει βαθιά γνώση,διάβασμα , ανάλυση και κυρίως να δεις προσεκτικά όλες τις πτυχές του θέματος πριν μιλήσεις. Θέλει κόπο. Το εύκολο είναι να «στρατευθείς» πίσω από μια εύκολη γνώμη συνωμοσιολογίας διότι δεν απαιτεί ούτε κόπο ,ούτε ψάξιμο. Δεν απαιτεί σκέψη. Αυτό λείπει από τη σημερινή εποχή : ο στοχασμός! Επομένως συμφωνώ απόλυτα με την ανάρτηση του κυρίου Ζιακόπουλου. Όσο δε θα περνούμε στα σοβαρά την κλιματική κρίση, τόσο θα «σφυρίζουμε αδιάφορα» ως κοινωνία όπως η μπάντα του Τιτανικού…Αχιλλέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αχιλλέα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι οπαδοί θεωριών συνωμοσίας, ούτε η πλειοψηφία στο διαδίκτυο, απλά οι συνωμοσιολόγοι κάνουν περισσότερο "θόρυβο" εκεί. Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν άλλα, σοβαρότερα και άμεσα προβλήματα που πρέπει να λύνουν καθημερινά στη ζωή τους, οπότε δεν ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή.

      Μάλιστα, όσο ο μέσος Έλληνας γίνεται όλο και πιο φτωχός (με τη συνεχή μείωση της αγοραστικής του δύναμης, λόγω στασιμότητας των μισθών και ανόδου των τιμών), τόσο ο προβληματισμός για την κλιματική αλλαγή θα του φαίνεται μία "πολυτέλεια" που δεν τον αφορά.

      Ακόμα και ο Μαρξ, νομίζω, ή μήπως ο Ένγκελς, είχε πει ότι για να κάνεις επανάσταση, πρέπει να έχεις πρώτα γεμάτο στομάχι. Αλλά και γενικότερα μεγαλύτερα προβλήματα συνολικά για την ανθρωπότητα είναι οι πόλεμοι, οι ανισότητες, η φτώχεια, η πείνα και όχι η κλιματική αλλαγή. Οι βόμβες πέφτουν τώρα, πέφτουν κάθε μέρα και δεν είναι μετεωρολογικές...

      Διαγραφή
    2. Αυτή τη φορά θα συμφωνήσω με τον Βαγγέλη.
      Οτι και λέμε περί κλιματικής κρίσης, η αλήθεια στον μέσο απλό και φτωχό οικογενειάρχη είναι όπως την γράφει ο Βαγγέλης.

      Διαγραφή
    3. Δεν γνωρίζω τι είπε ο Μαρξ γνωρίζω τι είπε η σύζυγος του Τζένη Μαρξ:
      Θα ήθελα ο αγαπητός μου Καρλ να μπορούσε να ασχοληθεί λίγο και με την απόκτηση του κεφαλαίου εκτός από τη συγγραφή του.

      Διαγραφή
  15. -------Προσυπογράφω χωρίς απιφυλάξεις την ανάρτηση του δασκάλου΄.
    -------Το ότι ο απλός και χειμαζόμενος πολίτης δεν προτεραιοποιεί την κλιματική κρίση ,δεν συνιστά αναίρεσή της .Είναι άλλης τάξεως ζήτημα.
    --------- Όταν στην Ευρώπη κάποτε "διεφωτίζοντο" ,εμείς ,δυστυχώς, περιεβαλλόμεθα από ...."μπουνταλά χαλκά".
    ---------Δύσκολη η προσέγγιση του διπόλου "Διαφωτισμός"_ "Σαρτζετάκης"
    ---------Αφού ,όπως λέτε, ο Βαγγέλης Σπ΄. ,μας προέκυψε Κινέζος ,καλό θα ήταν να του μιλήσει κάποιος για την .........απόχη !.
    ---------Κάτι μου λέει ότι θα είμαστε και εδώ στις εκπλήξεις του δασκάλου .Σαυτό με ενίσχυσε και ο πάντα προσεκτικός Φώτης . Χαρά που θα κάνουν τα.......λιπάσματα! ------========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή