Η πραγματικότητα και η νοσταλγία

Πορταριά, του Χριστόδουλου Χριστοδούλου

Τρίπολη, του Σταύρου Παυλόπουλου 

Στοκχόλμη, του Μάκη Αγγελή

Κέρκυρα 3-1-2019, του Αχιλλέα Σπίνουλα

Βόιον, του Νίκου Κλιάκα
 
Χορτιάτης, του Τρύφωνα

51 σχόλια:

  1. Πανέμορφες φωτογραφίες, μπράβο σε όλα τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά ,και ευχάριστω για τις ευχές,ο τίτλος αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα , δυστυχώς εδώ στην Όθρυ σε υψόμετρο 500μ, ο καιρός σήμερα θυμίζει περισσότερο προς το καλοκαίρι παρά άνοιξη,να είναι η αλκιονιδες ημέρες δάσκαλε?εγώ ποντάρω σε αυτά που είδα από την φύση ότι ο χειμώνας θα έρθει από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον, κλειδώνει και η χρυσή (δηλαδή, ηλιόλουστη) Πρωτοχρονιά. Οι όποιες βροχές πάνε για πιο μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασίλειος Σωμαράκης26 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:48 μ.μ.

    Τι γίνεται με τα τρεξίματα των μοντέλων; σκωτσέζικο ντουζ μέσα στο χειμώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και χρόνια πολλά! Δε γίνεται, πάλι με γκρίνια θα γράψω. Θυμάστε πριν μέρες που λέγαμε για βροχερή Πρωτοχρονιά? Ε πάει και αυτό.. Να ετοιμάζεστε για μια από τα ίδια.. Σήμερα το πρωί τα αγαπημένα μας μοντελάκια τα εξαφάνισαν όλα, ως δια μαγείας! Δεύτερη σερί χρονιά.με ανοιξιατικες γιορτές. Τη μέρα της μαρμοτας ζούμε, Περιμένουμε το χειμώνα εμείς, λέμε θα ξεσπάσει όλο αυτό που θα πάει, και οι μέρες περνουν και τίποτα δε γίνεται. Καλό κουράγιο και καλά κρασιά!





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφορικά με τις πρωτοχρονιάτικες προβλέψεις, ο φίλος μου ο Θοδωρής θέλησε να πάει και αυτός στα... Καμένα Βούρλα, αλλά η... Μαρίνα δεν τον άφησε!

      Διαγραφή
    2. Εν τω μεταξύ ο εν λόγω μετεωρολόγος τον παρακολουθώ κάθε χρονιά τέτοια περίοδο που η θερμοκρασία σκαρφαλώνει στους 20 βαθμούς, σπεύδει να το αποδώσει ντε και καλά στις Αλκυονίδες μέρες... γελάει ο κόσμος

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς ο "χειμώνας" και φέτος θα πάει πάλι πίσω όπως το 2023 με βροχές και "κρυα" στην περιόδο της ανθοφορίας Μάρτιο Απρίλιο Μάιο......οπότε ούτε και το 2024 θα έχουμε καρποφορία σε ελιές και εσπεριδοειδή...τα λέω αυτά βλέποντας τα σημάδια της φύσης και διατηρώντας κτήματα στην περιοχή του Αγρινιου-(τόπος καταγωγής μου) ως ερασιτέχνης παραγωγός..

      Τόλης Δημήτριος Αχαρναί

      Διαγραφή
    4. Δεν γνωρίζω αν και κατά πόσο όψιμος θα είναι ο φετινός χειμώνας. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι μελλοντικοί χειμώνες θα αποτελούνται από αλκυονίδες ημέρες, διακοπτόμενες από σύντομα διαλείμματα πιγκουινίδων ημερών!

      Διαγραφή
    5. Ε ναι βέβαια αλκυονίδες!
      Αλκυονίδες 20 μέρες τώρα, αλκυονίδες μέσα στο Γενάρη καμία 10αρια μέρες και εκ νέου τον Φλεβάρη άλλες 20 μέρες!
      Η νέα κανονικότητα των αλκυονίδων.
      Και μετά συζητείται εάν θα γίνει το 4 στα 4 από κάποιους, η αν θα χιονίσει κάποια στιγμή στα ορεινά για να το κάνουν πρώτο θέμα στα τέλη Δεκεμβρίου,χάνοντας την ουσία του όλου πράγματος.
      Η κατάντια της κατάντιας, δεν έχω να πω τίποτα άλλο για τον δεύτερο σερί τραγελαφικό Δεκέμβρη.
      Τουλάχιστον κάποιες περιοχές πήραν νερά καλά στα μέσα του μήνα εάν μπορούμε να βρούμε κάποιο θετικό.
      Τέλος, μάλλον η μεταβολή της Πρωτοχρονιάς πάει εκ νέου με καθυστέρηση δύο ημερών μπροστά, οπότε αγαπητέ Πέτρο,δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο ούτε στο Πάπιγκο.
      Αυτό βέβαια θα ξεκαθαρίσει αύριο όσον αφορά τις λεπτομέρειες καθώς ακόμη απέχουμε αρκετά 24ωρα.

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς, όπως τα λέτε κ. Τόλη είναι. Από το 2020 και μετά υπάρχει μία τάση ο χειμώνας να καθυστερεί και τελικά να εξελίσσεται σε μακρόσυρτος, κλέβοντας σχεδόν τις μισές μέρες από την άνοιξη. Απλά, πέρσι ήταν το αποκορύφωμα, με τον μισό και βάλε Ιούνιο να θυμίζει Μάρτιο - Απρίλιο, αφού καθυστερημένη και η άνοιξη προσπάθησε να κερδίσει κι αυτή κάποιες μέρες από το καλοκαίρι, πριν παραδοθεί στους καύσωνες που ακολούθησαν.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    8. Δεν καθυστερεί ο χειμώνας απλώς δεν έρχεται τα τελευταία χρόνια. Ούτε και κάνει χειμώνα την άνοιξη.

      Διαγραφή
  6. Και για να μην ξεχνάμε τον χρησμό του Σιμούλη:
    Χρήστος Σιμούλης 7 Δεκεμβρίου 2023 στις 9:52 μ.μ.:
    Φέτος "θωμά", έρχονται λευκά Χριστούγεννα και με ολικό παγετό στο Άνω Βόιο!
    Τι σημειώθηκε από τα παραπάνω;
    α) Αντί για ολικός παγετός, ασθενής παγετός,
    β) Λευκά Χριστούγεννα ουσιαστικά είδαν, διότι το χιόνι της προ δεκαημέρου σημαντικής χιονόπτωσης διατηρήθηκε κατά το πλείστον.
    Κάπως έτσι λοιπόν, τα έλεγε και η Πυθία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ, Χρήστο, με ένα "πενταράκι" πέρασες το μάθημα. Εγώ, που είχα εκτιμήσει ότι θα είχαμε κάποια αξιόλογη ψυχρή εισβολή το τρίτο δεκαήμερο του μήνα, θα το ξαναδώσω!

      Διαγραφή
    2. Αστα Χρήστο, Δάσκαλε και λοιποί φίλοι, δεν μας θέλει φέτος.
      Ακόμη και οι πιο συντηρητικές δικές μου προβλέψεις μάλλον πάνε στον κουβά.
      Ο καιρός θα κάνει πάντα,αυτά πού θέλει αυτός.

      Διαγραφή
    3. Δάσκαλε δώσε προς το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη, Χρήστος Όθρυς

      Διαγραφή
    4. Ειμουν έτοιμος να γκρινιάξω...και να αρχίσω τις σκέψεις περί κλιματικής αλλαγής αλλά βλέποντας τον πατριώτη Χρήστο,Φώτη,αλλά κυρίως τον κύριο Ζιακόπουλο να ....έχουν διάθεση αυτοκριτικής..να πάω λίγο ανάποδα
      Ποιος σας είπε ότι αποτύχατε όταν την 7 Δκεμβρίου προβλέπψατε ψυχρή εισβολή στην Ελλαδα και την 22 με 23 η "ΠΙΑ' περνούσε με ενα ψυχρό πολικό μέτωπο 150 χιλιόμετρα ΒΑ της Ελλάδας με επίκεντρο Ρουμανία-Βουλγαρια"?και την έξαρση του Αζορικού πετύχατε και την καθοδο του Αυλώνα...τώρα να βρείτε και τα 100-150 χιλιόμετρα ΝΔ ε μην ειστε σκληροί με τον εαυτό σας.
      Για τα μελλούμενα,δεν υπάρχει καμμία προοπτική όσο ο Γροιλανδικός θα είναι πάνω από 1050 ...όταν αυτός ξεφουσκώσει τα λέμε.."θωμας"
      Υ.Γ. ναι και ο κύριος Κολυδάς αλλά και πολλοί αλλοι βιάστηκαν να μιλήσουν για βροχές την Πρωτοχρονιά
      Πότε ξαναδίνετε κύριε Ζιακόπουλε?

      Διαγραφή
    5. Χρήστο όσο αφορά την χιονόπτωση....της 16-17 Δκεκεμβριου και για μενα ηταν σημαντική και την απόλαυσα καθώς ξεκίνησε με χιονοκαταιγίδα...μέσο υψους χιονιού 20 με 40 εκατοστά...όταν ρώτησα όμως την γιαγιά την Φίλιω μου απάντησε.."μην ακούω χαζά...αυτό το χιον ήταν για να το ριξ....χιον είναι αυτό?"...κόκκαλο εγώ...μόνο με μέτρο ξυπνάν οι αισθήσεις της γιαγιάς'"θωμάς¨"

      Διαγραφή
    6. Tο δις εξαμαρτείν ; -------========Π.Α.

      Διαγραφή
    7. "Κάηκε η μπάμπω στο κουρκούτι, φυσάει και το γιαούρτι!"

      Διαγραφή
    8. Εντωμεταξύ είμαστε σίγουροι ότι...φταίει η χαμηλή προγνωσιμόητα...η τα στοιχεία από τις πιέσεις...στην Γροιλανδία...τα παίρνουν ανεμοτρατάρηδες?"θωμάς"

      Διαγραφή
    9. Τι να πω βρε Θωμά έλα ντε.
      Πάντως όπως και να έχει ένα είναι σίγουρο και το λέω καθαρά εμπειρικά και διαισθητικά χωρίς να θέλω να χρυσώσω το χάπι για τα μέχρι τώρα χάλια.
      Μέσα στον Ιανουάριο όλο αυτό θα ξεσπάσει.
      Σίγουρα θα έρθουν κακοκαιρίες βροχές και χιόνια και στην δική μας περιοχή.
      Expect....

      Διαγραφή
    10. Συμφωνώ Φώτη,επιμένω με αυτα που βλέπω από την φύση για αλλαγή από 15 Ιανουαρίου και μετά Χρήστος Όθρυς

      Διαγραφή
  7. Αντιστάθηκα σθεναρά στο "προκλητικό - εκνευριστικό"(και λίγα λεω) τραγούδι των Locomondo για το κρύο που δεν κάνει στην Ελλάδα.
    Έχω ξεπεράσει πλέον την αυταπάτη,έχω σταματήσει να αρνούμαι την πραγματικότητα και εκείνοι δικαιωνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εξαιρετικό αυτό τραγούδι των Locomondo δεν έχει, βέβαια, καμία σχέση με τον καιρό και το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι ότι εμείς οι ίδιοι κρατάμε τα κλειδιά της ευτυχίας μας. "Απ' την άβυσσο της θλίψης, στα λιβάδια της χαράς είναι ένα μικρό πορτάκι που το πόμολο κρατάς", λέει χαρακτηριστικά ένας στίχος.

      Και πιο κάτω αναφέρει: "Γίνε το παιδί του ήλιου και το γέλιο της φωτιάς, γίνε η δύναμη του κόσμου, αλυσίδες για να σπας - Ιδρωμένη αγκάλιασε με, η αγάπη είναι παντού, κι αν γουστάρεις φίλησε με να δω τ' άστρα του ουρανού". Κι εδώ, το μήνυμα που περνάει, είναι για τη δύναμη που έχουμε οι άνθρωποι μέσα μας και ότι με την αγάπη μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Σχεδόν...

      Διαγραφή
  8. Μπερδεύτηκα τώρα. Αφού παραπάνω είπατε ότι η Μαρίνα δεν τον άφησε. Εκτός αν εννοείτε ότι κρύο δε θα έχουμε αλλά βροχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα είναι η αβεβαιότητα, δηλαδή η έλλειψη προγνωσιμότητας της ατμόσφαιρας.

      Διαγραφή
    2. Αυτός ο βόρειος ατλαντικός και η αβεβαιότητα των προβλέψεων των μοντέλων για εκεί,εξέθεσε πολλούς προγνώστες και για την Πρωτοχρονιά...

      Διαγραφή
    3. Νοσταλγία > νόστος = επιθυμία για επιστροφή σε κάτι αγαπημένο +άλγος =πόνος,θλίψη ..Όταν ο νόστος φαντάζει μη πραγματοποιήσιμος,σε καταλαμβάνει θλίψη.--======Π.Α.

      Διαγραφή
    4. Για να είμαστε, βέβαια, δίκαιοι, ο καταξιωμένος μετεωρολόγος έγραψε για "λαμπρά Χριστούγεννα, θαμπή Πρωτοχρονιά", κάνοντας λόγο για διχογνωμία των μοντέλων, αφού ο τζίφος έδινε πολλές βροχές και το ευρωπαϊκό ελάχιστες.

      Διαγραφή
    5. Κρύο δεν έπαιζε ποτέ να έχουμε.

      Διαγραφή
  9. Έλεγε ένας παππούς παλιά όταν είχε αφύσικα καλό καιρό το μεσοχειμωνο: παιδιά αυτός ο καιρός θα βγάλει λαγό, βέβαια τώρα εποχη κλιματικής αλλαγής τρέχα γυρευε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά από τη παγωμένη Στοκχόλμη.Μακης Στοκχόλμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ώρα 18:18 με 15 βαθμούς Κελσίου και κάθεσαι άνετα έξω αυτή τη στιγμή στην Κερκυρα! Ποιος θα το έλεγε ότι τα απογεύματα του Δεκεμβρίου θα θυμίζουν καλή εκδοχή …Οκτωβρίου! Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να κρύβονται πίσω από «παρατεταμένες» Αλκυονίδες, όλο αυτό είναι πέρα για πέρα έξω από οτιδήποτε γνωρίζαμε όσα χρόνια παρακολουθούμε τον καιρό. Θλίψη ,νοσταλγία αλλά και θυμός διότι ο εξωραϊσμός που κάποιοι προσπαθούν να κάνουν σε όλο αυτό ,απλά φέρνει εγγύτερα το χάος που ήδη βιώνουμε. Εύχομαι η φύση που γνωρίζει καλύτερα από όλους , να βρει τα σημεία ισορροπίας της και να δώσει στα άφρονα δίποδα που κατοικούν στη γη ,το νου να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε! ΥΓ. Η φωτογραφία είναι από τη χιονισμένη Κερκυρα του 2019. Σπάνιο φαινόμενο για την πόλη του νησιού που το χαρήκαμε -τότε- πολύ. Ας ευχηθούμε το 2024 να μας επιφυλάσσει νέες χιονοεκπλήξεις! Σας ευχαριστώ πολύ για τη δημοσίευση! Αχιλλέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένος Ιανουάριος 2019 για τη δυτική ΒΔυτικη χώρα Αχιλλέα με την κακοκαιρία "Σοφία".
      Ξεκίνησε ο χιονιάς από την Κέρκυρα και την Ηπειρο και έως το απόγευμα έπληξε όλη τη ΒΔυτικη Στερεά με πυκνές χιονοπτώσεις σε όλη την Ευρυτανία και έως την πεδινή Αιτωλοακαρνανία.
      Βράδυ 4ης Ιανουαρίου και στην πόλη του Αγρινίου είχαμε 5 με 10cm χιόνι ενώ στα πιο βόρεια προάστια(από την περιοχή μου και πάνω) το χιόνι ξεπέρασε τα 10 με 15cm.
      Ήταν η πιο πυκνή και σπάνια χιονόπτωση για την περιοχή τουλάχιστον των τελευταίων 20 ετών(το 2017 στην Αριάδνη μπορεί να χιόνισε περισσότερες φορές και το ψύχος να είχε διάρκεια, εδώ στην περιοχή όμως μόνο γανούδες είχε κάνει).
      Από εκεί και μετά στα δυτικά πεδινά δεν ξανά έκανε τίποτα!

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλά τα λες Φώτη.Και για μας εδώ αγαπημένος. Άφησε ολόκληρα 224 χιλιοστά σαυτή τη δύσκολη περιοχή.Έκτοτε......χάλια. ----=====Π.Α.

      Διαγραφή
    3. Χθες το απόγευμα συνειδητοποίησα ότι ένα κομμάτι της αυλής μου ...άνθισε από αγριολούλουδα ... Απριλίου! Μαργαρίτες, καμπανούλες , και άλλα πολύχρωμα λουλούδια περιμένουν.. το Μαγιάτικο στεφάνι! Υ.Γ. 17 οι βαθμοί αυτήν την ώρα στο κέντρο της πόλης και στον ήλιο η ζέστη είναι αισθητή! "Μαρίνα" τρέχα στα "Καμένα Βούρλα" να βάλεις σε τάξη τον "Κλέαρχο" πριν να είναι πολύ αργά!

      Διαγραφή
  12. Ο καιρός στη Μεσσηνία ακολουθεί επακριβώς τα περισυνά μονοπάτια . Δυστυχώς . Ευελπιστούμε εις θαύμα !! Όλα τρέχουν τόσο γρήγορα στον κατήφορο .... Καλές γιορτές να έχετε τουλάχιστον όλοι αδέρφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά με Υγεία. Η αλήθεια είναι πως η παρατεταμένη καλοκαιρία στην καρδιά του χειμώνα δεν είναι ανεκτή. Λάτρης του χιονιού αλλά αν είχαμε 8 με 10 βαθμούς και ψιλόβροχο αυτές τις ημέρες των εορτών θα ήμουν όχι απλά χαρούμενος αλλά ευτυχισμένος. Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα κυλήσει έτσι το υπόλοιπο του χειμώνα. Υπομονή λοιπόν και όλα θα γίνουν όπως πρέπει.Καλό βράδυ σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Χειμώνας,γι αυτούς που αγαπούν το κρύο και όχι μόνο,δεν είναι απλά μια εποχή αλλά προσμονή και ανάγκη,οι νύχτες να γίνουν πιο μεγάλες, η βροχή να ξεδιψασει τη γη από το μακρύ και κουραστικό μεσογειακό καλοκαίρι,το χιόνι να την ξεκουράσει,μαζί τα πλάσματα της, εμάς και τις ψυχές μας.
    Ο τρόπος ζωής που επιλέξαμε δεν επιτρέπει η και δεν έχει ανάγκη πλεον τις παύσεις.
    Οι άνθρωποι καταφέραμε να μην έχουμε νύχτα,να μη βλέπουμε αστέρια,να μην έχουμε εποχές.
    Στο παραλήρημα της αειφορου παράκρουσης,είναι καλύτερο να έχει πάντα ήλιο,καλοκαιρία,"φιλικές"θερμοκασιες,γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να εργαζόμαστε περισσότερο και ασφαλώς να καταναλωνουμε συνεχώς..άλλωστε αυτός είναι ο στόχος.
    Εάν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά,θα δει ξεκάθαρα τις ομοιότητες στην απορρύθμιση των κύκλων της γης με την δική μας αρρυθμια η οποία προηγείται.
    Έτσι γιατί δεν έχουμε ανάγκη από κανένα και κυρίως επειδή μπορούμε.
    Μικροί,Ανήμποροι, Γελασμενοι..

    Περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους να πω και εγώ κάτι που μου περνάει από το μυαλό( αν και δεν γίνεται συζήτηση θρησκευτικών θεμάτων στο blog) αλλά μία προφητεία του αγίου κοσμάτου αιτωλού από τις πολλές έλεγε, το ποθούμενο θα έρθει όταν θα πέσουν δύο πασχαλιές και δύο καλοκαίρια μαζί αν δεν με απατά η μνήμη μου νομίζω ότι συνεορτάζουμε μαζί με τους ρωμαιοκαθολικούς φέτος το πάσχα όσο για το διπλό καλοκαίρι άραγε να έχει να κάνει με τα φετινά καλούδια που μας επιφυλάζει ο καιρός?? απ την άλλη και τα μέτωπα στη μέση ανατολή φαίνεται δυστυχώς να ανοίγουν και σε άλλα σημεία όπως στην ερυθρά θάλασσα για παράδειγμα με εμπλοκή κι άλλων δυνάμεων στην περιοχή! μία σκέψη μου πέρασε. απλώς γιατί βλέπω ότι υπάρχει λανθάνουσα ανθοφορία σεπολλά οπωροφορά ακόμα και εδώ στο κλινόν άστυ... Σπύρος Δελαπορτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε ένα ταξίδι αστραπή από Βόλο Θεσσαλονίκη(εχθές το απόγευμα έως αργά την νυχτα), είχα την ευκαιρία να δω από κοντά πολλά και ενδιαφέροντα,τόσο όσο αναφορά τον καιρό(μέσω της φύσης)οσο και από αστρονομικης πλευράς καθόσον η κορύφωση της πανσεληνου ολοκληρωνόταν σε λίγη ώρα και εγώ θα έπρεπε να ήμουν πίσω στο ιερό βουνό των Κενταύρων,στην κορυφή του οποίου τέτοιες στιγμές μπορείς να απολαύσεις απίστευτα πράγματα.
    Οσο αναφορά τα καιρικά δρώμενα, όλα όσα αποκόμισα από την φύση και τα πλάσματα της δεν μου αφήνουν περιθώρια για πολλά πολλά, καθώς όλα "κινούνται"μέσα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και προσπαθούν να προσαρμοστουν στην νέα κανονικότητα...
    Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το "τραγούδι" που άκουσα από μεγάλο σμήνος από κυψέλες μελισσών(έξω από την Θεσσαλονίκη) και το ίδιο "τραγουδι" άκουσα πριν 2 ημέρες σε σμήνος έξω από την Πορταριά Πηλίου,Είναι κάτι που δεν το έχω ξανακούσει και είμαι περίεργος να δω εάν θα το ακούσω στα μελίσσια του πεθερου μου η του γαμπρού μου,μόλις γυρίσω στην περιοχή μου.
    Πιστεύω πως θα μπορέσω να κάνω την αποκρυπτογραφήση,ειδάλλως θα καταφυγω στην...Πυθία...!!!
    Όλα πάντως δείχνουν να βρίσκονται σε μεγάλη αναμονη(για ποιό λόγο αραγε;)
    Φίλε Σταύρο από Μεσσηνία, δεν νομίζω πως έχουμε φθάσει στην κατηφόρα,το φορτηγό με τα σπασμένα φρένα τρέχει ακόμη στην ευθεία,αλίμονο αν πιάσει την κατηφόρα...!!
    Απολαύστε τις όμορφες ημέρες που διανύουμε και ζήστε το σήμερα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, για αύριο έχει ο...καιρός...!!
    Καλημέρα σε όλους σας και ιδιαίτερα στον οικοδεσπότη μας που φιλοξενεί όλες μας τις...παραξενιές...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kαλημέρα σε ολους από Νέα Φιλαδέλφεια!

    Ο καιρός μου θυμίζει χειμώνα 2007 για το λεκανοπέδιο. Η συνέχεια η ίδια! Καμία αλλαγή! Το κρύο παραμένει στο βορειότερα γεωγραφικά πλάτη με θερμοκρασίες άνετα να πέφτουν στους -30 στην Σκανδιναβία τις επόμενες μέρες.

    Καινούργια πραγματικότητα πλέον!

    Γιάννης
    ΝΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με μια μικρή καθυστέρηση, λόγω οικογενειακων υποχρεώσεων, εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους μας, με υγεία ψυχική κ σωματική (συνήθως εξάλλου πάνε μαζί). Όπως είπε κ ο Χριστόδουλος, ας απολαύσουμε τις φωτεινές αυτές μέρες με όλους όσους αγαπάμε. Το αύριο εξάλλου ουδείς το γνωρίζει. Με μια μικρή επισήμανση ισως: Εν τέλει δείχνουν να τραβούν μακριά αυτές οι αίθριες κ φωτεινές μέρες για τα δεδομένα της εποχής. Ηλιόλουστα Χριστούγεννα θυμάμαι πάντα τόσο και στην Αθήνα όταν ζούσα, όσο και στη Ρόδο. Συνήθως όμως τα διαδεχονταν βροχερες Πρωτοχρονιες η και παγωμένη περίοδος Θεοφανίων. Άλλες φορές το σενάριο έπαιζε αντίστροφα: Παγωμένα Χριστούγεννα να τα διαδέχεται ανοιξιάτικη Πρωτοχρονιά. Η καιρικη απορρύθμιση είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα. Ας ελπίσουμε το φορτηγό να μην πάρει την κατηφόρα, και ακόμα καλύτερα μακάρι να καταφέρουμε να φτιάξουμε η έστω να "μπαλωσουμε" κάπως τα χαλασμένα φρένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γειά σου Δημήτρη των 12:22π.μ.Συμφωνω απόλυτα μαζί σου. Δημήτρης κεντρική Κορινθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έπεσε η θερμοκρασία στο Βερχογιανσκ της Σιβηρίας στους -65 κελσίου Στο Οιμιακον της Σιβηρικης Γιακουτιας -64 Όμως και στο εσωτερικό του παγετωνικου καλύμματος της Γροιλανδίας στους σταθμούς Νεεμ και Σαμίτ Καμπ έπεσε στους -64 κελσίου Θέλω τέλος να αναφερθώ στο ισχυρότατο κυμα ψύχους που αναμένεται να πλήξει τον Καναδά και σχεδόν όλες τις Η Π Α μέχρι και τις 22 μοίρες νοτιο πλάτος σχεδον στο ύψος της υπερνοτιας Αιγύπτου στις αρχές του νέου χρόνου όπου η Τ850 θα πέσει και κάτω από -40 κελσίου!!!!!Πολύ μεγάλη η έκταση του παγοκσλυματος στον Αρκτικό ωκεανό Υπάρχει ακόμα λοιπόν κλιματική ελπίδα και ας έχουμε αισιοδοξια Υπάρχει στον ορίζοντα επιτέλους διαφαινόμενη μεταβολή του καιρού στις 2 του Γενάρη Αλλά κυρίως μετά τις 6 του μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έχει πολύ κρύο στα μέρη που αναφέρεις, η Ελλάδα βιώνει θερμούς χειμώνες. Οι ψυχρές εισβολές, ειδικά στις ΗΠΑ, συνεπάγονται ήπιες συνθήκες στα μέρη μας.

      Διαγραφή
  21. Χρόνια πολλά στη παρέα και καλή πρωτοχρονιά! Κατά τα άλλα -τα καιρικά- ουδέν σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή