Αντικυκλωνικές συνθήκες κυκλοφορίας με αρκετές νεφώσεις και προς το τέλος της εβδομάδας αξιόλογη μεταβολή του καιρού

Οι παλαιότεροι μετεωρολόγοι μιλούσαν για "σάγμα καλοκαιρίας"

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Αδριατική, συνοδευόμενο από θερμό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται ανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες, η θερμοκρασία στην περιοχή μας θα σημειώσει άνοδο και θα επικρατήσουν Δ-ΒΔ άνεμοι με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Θάλασσα Κυθήρων - Κρητικό Πέλαγος). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), αναμένονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών και σύντομων βροχών. 


Την Τετάρτη (13/12), δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε Ν-ΝΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. 

Την Πέμπτη (14/12), αναμένονται αρκετές νεφώσεις και στη ΒΔ Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι νοτιάδες θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ιδιαίτερα στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. 

Την Παρασκευή και το Σάββατο (15-16/12), βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές  της Β. Ελλάδας χαμηλότερου υψομέτρου. Οι άνεμοι ίσως φθάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Περισσότερα για την κατανομή και την ένταση των φαινομένων το συγκεκριμένου διημέρου στα μέσα της εβδομάδας. 

56 σχόλια:

  1. Κουβά πήγε χτες το βράδυ το Ευρωπαϊκό μοντέλο όσον αφορά την κατανομή και την ένταση του υετού. Εννοείται δε χιόνισε στη Δυτικη Μακεδονία και εννοείται δεν είχε καταιγίδες στα Δυτικά. Τα φαινόμενα πήγαν πιο νότια, προς Πελοποννησο! Νικητής για άλλη μια φορά ο Αμερικανός... Ο οποίος είναι σε καλό φεγγάρι τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είπε χθες το απόγευμα ο Φώτης ότι το gfs θα βγει νικητής.

      Διαγραφή
  2. Πιθανολογώ ότι η σημερινή πρόβλεψή σας είναι ένα επιπλέον "δώρο", πέρα από την αναφορά σας σε προηγούμενη ανάρτηση ότι "κάτι αχνοφαίνεται" για το τρίτο δεκαήμερο του μήνα. Βλέπετε, παίρνομε τοις μετρητοίς τα λεγόμενά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως μάντεψα θα χιονίσει Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι τόσο τα αριθμητικά μοντέλα όσο και η ΕΜΥ από ότι είδα υποβαθμίζουν την μεταβολή του ΣΚ την οποία και την ορίζετε ως αξιόλογη.Σε γενικές γραμμές.από ότι βλέπω και η πτώση της θερμοκρασίας για τα κεντιρκά και βόρεια θα είναι σημαντική ,αλλά και υετικά...έχει δυναμική.Ειδικά δε στις περιοχές Ανατολικά της Θεσσαλονίκης και σε όλο το ευρος (Αιγιαίο,Θράκη κλπ)...θα έχει αξιόλογο υετό.Δυτικότερα με την είδοδο των ψυχρών μαζών...θα δωσει μεν θερμοκρασίες για χιόνι ημιορεινών αλλά ανγωστος όπως λέτε ο υετός.Η πιθανότητα όμως οργάνωσης ενός χαμηλού στο Β Ιόνιο..και όχι ενός περάσματος μετώπου ισως αναβαθμίσει σημαντικά αυτήν την μεταβολή."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ερμηνεύω σωστά τον τίτλο, δεν θα σημειωθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, δηλαδή, της τάξης των 22-24 βαθμών, λόγω της συννεφιάς και των ισχυρών νοτιάδων (στα πολλά beaufort και ο νοτιάς είναι ψυχρός).

    Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας έγινε, ωστόσο, στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ με 43,5 βαθμούς, καταρρίπτοντας το προηγούμενο (42,2β.) από το 1957. Σε άλλο σημείο της αυστραλιανής μεγαλούπολης καταγράφηκαν 38,9 βαθμοί, με τη θετική απόκλιση να είναι στο +15 από τις μέσες τιμές του Δεκεμβρίου.

    Εκδηλώθηκαν και 71 πυρκαγιές σε χαμηλή και θαμνώδη βλάστηση, με τις 21 να μην έχουν ελεγχθεί και τον Αυστραλό πρωθυπουργό Anthony Albanese να κρούει τον κώδωνα για την κλιματική αλλαγή. Πάντως, οι Αυστραλοί πολίτες έχουν μάλλον μία πιο χαλαρή προσέγγιση στην άνοδο των θερμοκρασιών και κατέκλυσαν τη διάσημη παραλία Bondi του Σίδνεϊ, με έναν εξ αυτών να λέει ότι "καιρός ήταν να έρθει το καλοκαίρι".
    https://news.sky.com/story/australia-temperatures-in-sydney-climb-to-nearly-40c-as-authorities-issue-bushfire-warnings-13027266


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχουν κάποιες πιθανότητες για χιόνι και τα ημιορεινά της κεντρικής Ελλάδας, ενδεχομένως.Θα ήθελα πολύ να έρθω την Τετάρτη κ.Ζιακοπουλε να σας δω και από κοντά αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο.Δωστε μας υλικό,αν γίνει κάποια εγγραφή..
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάζω ότι Ευρωπαικό βραβείο παρουσίασης καιρού έλαβε ο μετεωρολόγος της Ε.Ρ.Τ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος .
    Αντίστοιχο (;) βραβείο είχε λάβει πριν από κάποια χρόνια και ο Δημήτρης Ζιακόπουλος. ------=======Π.Α.
    Υ.γ. Σαγματοποιός ,διαδεδομένο κάποτε επάγγελμα . Υποθέτω και επικερδές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δάσκαλε, περιμένουμε υλικό από την εκδήλωση.
    Δυστυχώς λόγω απόστασης και υποχρεώσεων δεν γίνεται να παρευρεθώ.
    Στα του καιρού δεν έχω να προσθέσω κάτι καινούριο.
    Όπως τα έχουμε πει.
    Πιστεύω η μεταβολή του ΠΣΚ να δώσει δίκαια βροχές και χιόνια τμηματικά ανά περιοχή.
    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά στον Σπύρο Μπαλαδήμα, τον Σπύρο Δελαπόρτα και όλους τους φίλους του μπλογκ που σήμερα γιορτάζουν.
    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές δάσκαλε μετά τιμής δελαπόρτας σπύρος να είσαστε καλά και πάλι

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα στον Δάσκαλο κ σε όλη την παρέα χρόνια πολλά στους εορταζοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ πολύ κ. Ζιακόπουλε. Καλή επιτυχία εύχομαι στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Σπύρος Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Xρόνια πολλά στους Σπύρους, φωτογράφους και μη.
    Σπύρος, από το Σπυρίδων ,αγνώστου ετύμου. Δεν σχετίζεται ούτε με το σπυρί ούτε με το σπείρω. ------------==========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Βικιλεξικό αναφέρεται ότι προέρχεται από τη λέξη "σπυρίς" που σημαίνει κοφίνι πλεγμένο ή ψαροκόφινο.

      Διαγραφή
    2. Ως πιθανότητα ναι (μία των πολλών).Ως βεβαιότητα όχι . Και πάντως δεν είναι αποδεκτή από τον Μπαμπινιώτη.
      Με ιδαίτερη εκτίμηση. ------====Π.Α.

      Διαγραφή
  13. Χρόνια πολλά στους Σπύρους του μπλογκ και σε όλους όσους γιορτάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες του μπλοκγκ! Υγεία και κάθε καλό εύχομαι και ο Άγιος Σπυρίδων να σας προστατεύει! Τις πρεσβείες του να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες του μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παρατηρώ ένα σχετικό μούδιασμα στην παρέα για αυτά που φαίνονται μακροπρόθεσμα και το ρίξαμε αποκλειστικά στις ευχές. Την τιμητική τους λοιπόν οι Σπυρίδωνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρίζουν Πασχουγεννα ήδη από χτες! Για αυτό είμαστε ολίγον μουδιασμένοι

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα στην παρέα, όχι μούδιασμα, αναμονή θα έλεγα.. και όσο ο κύριος Ζιακοπουλος μας δίνει ελπίδες και αφήνει ανοιχτό παράθυρο για κάτι καλό το 3ο δεκαήμερο ελπίζουμε..στο κάτω κάτω τώρα ξεκινάει ο χειμώνας έχουμε ένα τρίμηνο μπροστά μας για συγκινήσεις ή ξενερωματα.
      Χρήστος Κ

      Διαγραφή
    3. Φίλε ανώνυμε των 0723 δεν κάνουν νηστεία...αλλά αμαρτίες παρά τις νουθεσίες του κυρίου Ζιακόπουλου μόνο εγώ τρώω φακή ....στα πλαίσια αποχής από τα λουκάνικα "θωμάς"

      Διαγραφή
    4. Koλλητός του Κλέαρχου είσαι φίλε, ή γραμματέας του; Με τις άκυρες και αχρηστες προβλέψεις 20 μέρεες πριν, χωρίς ουσία, παρά για το θεαθήναι. Που τα είδες τα Πασχούγεννα, που μου γίνατε ορισμενοι αρνητές του χειμώνα!

      Διαγραφή
    5. Νικόλαος Παντελικίζης12 Δεκεμβρίου 2023 στις 9:10 μ.μ.

      Αγαπητέ φίλε ανώνυμε, γίνεσαι άδικος με τον φίλο Γιάννη! Είναι εντελώς άκυρο να συγκρίνεις έναν άνθρωπο που λέει ότι είναι μετεωρολόγος αλλά ουκ ολίγες φορές έχει εκθέσει τον εαυτό του πρώτα απ'όλα, γιατί από όσα λέει ειδικά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα 8/10 φορές πάει στον κουβά, επειδή τόλμησε ο Γιάννης να πει ότι φοβάται για σχετικά ζεστά για την εποχή Χριστούγεννα!
      Εδώ λάτρεις του ανθρώπου που λέει τον καιρό δεν θα βρεις... Είναι ένα μπλογκ σοβαρό και κυρίως αξιόπιστο αφού ο κύριος Ζιακοπουλος ήταν, είναι και θα είναι η κορυφή στην πρόγνωση καιρού!
      Επίσης πάντα σωστά και έγκαιρα βοηθάει πολύ το μπλογκ και ο Φώτης...
      Οπότε ας μην κρίνεις άδικα για μια κουβέντα του τον φίλο Γιάννη από Θεσπρωτία.
      Τέλος να ευχηθώ σε όλες και όλους τους φίλους του μπλογκ που γιορτάζουν χρόνια πολλά,ο Άγιος Σπυρίδων να είναι βοήθεια όλων των Ορθοδόξων!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε των 8:33, χαβαλε κάνω.. Μην τα περνεις όλα στα σοβαρά!

      Διαγραφή
    7. Για τον χριστουγεννιάτικο καιρό έχουμε καιρό. Στον μετ' εκπλήξεων καιρό του ερχόμενου ΠΣΚ συγκεντρωθείτε!

      Διαγραφή
    8. α)Εξαιρετικό ενδιαφέρον αρθρο για τις απόψεις των μετεορολόγων για τα έκτακτα https://www.kathimerini.gr/society/562777147/eidikoi-stin-k-giati-tosa-ektakta-deltia-kairoy/?fbclid=IwAR3P1YB0hvXutC5Yq4Pla8sRZWyrKfbs4pazEvAVioKYjTpTYs0EryQpt9o
      β)Από το μεσημέρι του Σαββάτου φαίνεται υποτροπή...με σύγκλιση...ανατολικά της Πίνδου....!"θωμάς"

      Διαγραφή
    9. Είσαι πολύ ωραίος τύπος, Γιάννη Θεσπρωτέ, με μπρίο, χιούμορ, ταπεραμέντο. Αν και δεν έχουμε τα ίδια καιρικά γούστα, αφού προτιμώ τις λιακάδες, τις μπονάτσες και γενικά τις ήπιες συνθήκες, ανεξαρτήτου εποχής, σε εκτιμώ για την ευθύτητα και τον αυθορμητισμό σου.

      Διαγραφή
    10. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι ο Κλέαρχος δεν πέφτει 8 στις 10 φορές έξω. Δεν μου αρέσει και μένα που προτρέχει, αλλά το αντικείμενο το κατέχει. Μην μπερδεύουμε το ένα με το άλλο και μην τον αδικούμε, άλλωστε, πιθανότατα έχει περισσότερες γνώσεις γύρω από τη μετεωρολογία απ' ό,τι η συντριπτική πλειοψηφία του blog.

      Επίσης, με εξαίρεση το 2016 και το 2018, τα Χριστούγεννα ήταν ζεστά και ηλιόλουστα, τουλάχιστον στην Αττική, την τελευταία δεκαετία. Τα τελευταία χρόνια είναι και η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα ήπια.

      Φίλε, Γιάννη Θεσπρωτέ, εγώ εύχομαι να πέσεις μέσα για τα Πασχούγεννα. Σε πειράζω...
      Υ.Γ: Όταν ο Κλέαρχος προβλέπει χιονιάδες, είναι καλός...

      Διαγραφή
    11. Nα προσθέσω, επίσης, ότι δεν φταίει ο Κλέαρχος αν σχεδόν όλες οι μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αναπαράγουν - βάζοντας ενίοτε περισσότερη σάλτσα - όσα γράφει στο blog του.

      Διαγραφή
    12. Ανεξαρτήτως εποχής........ ------========Π.Α.

      Διαγραφή
    13. Γνωστέ ανώνυμε, εδώ δεν μεταθέτουμε τις ευθύνες, δεν μεταφέρουμε ανοησίες και δεν βγάζουμε επιστημονικά συμπεράσματα για πράγματα που δεν γνωρίζουμε.

      Διαγραφή
    14. Ο γνωστός ανώνυμος μας φταίει πάλι. Με τον άγνωστο ανώνυμο που ούτε λίγο, ούτε πολύ έβγαλε άσχετο έναν ερασιτέχνη μετεωρολόγο, ο οποίος αν μη τι άλλο παίρνει την ευθύνη για όσα λέει σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, όλα καλά. Είναι απλά Τετάρτη.

      Κανονικά σε ένα blog επαγγελματία μετεωρολόγου είναι unfair να γίνονται υποτιμητικά σχόλια σε βάρος, έστω ερασιτεχνών, μετεωρολόγων. Ειδικά όταν αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αδικούν τον εν λόγω ερασιτέχνη μετεωρολόγο.

      Δεν λέω να κόβετε σχόλια, διότι είμαι παθών και δεν επιθυμώ το ίδιο και για άλλους, όμως θα μπορούσατε να υποστηρίξετε έναν νέο άνθρωπο, μόνο και μόνο επειδή ασχολείται με ενθουσιασμό - και για αυτό κάνει και λάθη - με αυτό που και εσείς τόσο αγαπάτε.

      Δεν επιδιώκω να γίνω "δικηγόρος" του, αλλά το να αποκαλούμε ελαφρά τη καρδία άσχετους, ανθρώπους που έχουν φάει τα χρόνια τους στα θρανία - και είμαι κι εγώ ένας από αυτούς κ. Ζιακόπουλε - και έχουν πτυχία, είναι μία ακόμα από τις πολλές παθογένειες που έχει αυτή η χώρα.

      Διαγραφή
    15. Σωστά, Π.Α., από τη βιασύνη (φούρια) μου έκανα το λάθος, που επισήμανες.

      Διαγραφή
  17. Χρόνια καλά και γεματα υγεία σε όλους τους εορτάζοντες Αγαπητέ Π.Α από τον κ. Μπαμπινιώτη Σπυρίδων αυτός που κατέχει πολλές σπυριδες η κατασκευάζει σπυριδες δηλαδή αυτός που έχει πολλούς σπόρους και κατ. επεκταση αυτός που είναι εύπορος Ο Σπυριδων ήταν αρκετά πλούσιος Περιμένουμε όλοι την μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο γιατί πρέπει κάποια στιγμή να χειμωνιασει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς αγαπητό και πάντα συνετό και ευγενή γεροπαναχαικό. Παραπομπή σε: Κέντρο Λεξικολογίας ,Λεξικό Νέας Ελληνικής, Β' έκδοση ,Γεωργίου Μπαμπινιώτη,σελίδα 1641 , λήμμα "Σπυρίδων" : Ανδρικό όνομα αγνώστου ετύμου.
    ------=========Π.Α.
    Υ.γ. Το διαδίκτυο χρήζει πάντα ιδιαιτέρας προσοχής......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Καιρός μετ εκπλήξεων το ΠΣΚ" ,και το λέει αυτός που το λέει. "Φτιάχτηκα".........
    Γεά σου
    δάσκαλε........συστημικέ !! ---=====Π.Α.
    Υ.γ. Γιάννη θες-πρώτε συνέχισε.Εμείς σε ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπαμπινιώτης δεν ειναι ο πρώτος που μελέτησε την ελληνική γλώσσα. Καλημέρα

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς. Προηγήθηκε ο πρύτανης των Ελλήνων γλωσσολόγων και θεμελιωτής της γλωσσολογίας ,ο Γεώργιος Χατζηδάκις.-----=====Π.Α.

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστά. Υπάρχουν αξιόλογοι γλωσσολογοι τους οποίους δεν αναφέρει σχεδόν κανένας ενώ το όνομα του Κ.Μπαμπινιωτη το χρησιμοποιούν οι εννιά στους 10 Έλληνες. Το έργου ειναι αξιόλογο όπως αξιόλογο ειναι και των υπολοίπων.

      Διαγραφή
  20. Χρόνια πολλά σε όλους από τη γιορτινή Κερκυρα που σήμερα τίμησε τον πολιούχο Άγιό της! Τα μόνα σίγουρα για την εξέλιξη του καιρού είναι η άνοδος της θερμοκρασίας, οι νοτιάδες του επόμενου διήμερου και η πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο! Μετά βλέπουμε! Και όπως λέει και δάσκαλος, «έχουμε καιρό για να μάθουμε τον καιρό…» Με προγνώσεις 10 και 15 μέρες πριν το πιο πιθανό είναι να πας…κουβά! Αχιλλέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σπυρίδων Μπαλαδήμας13 Δεκεμβρίου 2023 στις 8:04 π.μ.

    Αγαπητέ κύριε Ζιακόπουλε,αγαπητοί φίλοι της σελίδας, σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας για την ονομαστική μου εορτή. Καλές γιορτές και χρόνια πολλά με υγεία για σας και τους αγαπημένους σας.
    Με εκτίμηση
    Σπυρίδων Μπαλαδήμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λίγες μέρες μετά τη Βαυαρία και το Μόναχο, σφοδρές χιονοπτώσεις, χιονοθύελλες και πολικές θερμοκρασίες έπληξαν τη βόρεια Κίνα, σε μία από τις ισχυρότερες ψυχρές εισβολές του Δεκεμβρίου, όπως τη χαρακτηρίζει το Reuters. Μάλιστα, σταμάτησαν τα δρομολόγια των τρένων στο Πεκίνο, έκλεισαν τα σχολεία, ενώ οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

    Ήταν η δεύτερη ψυχρή εισβολή που έπληξε την κινέζικη πρωτεύουσα μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ η ασιατική χώρα μπήκε επίσης, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού, για χιονοθύελλες μέχρι την Πέμπτη 14/12, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στη (μετεωρολογική) ιστορία της. Τελικά, με την κλιματική αλλαγή όντως δεν χιονίζει όπως παλιά. Χιονίζει ακόμα περισσότερο.
    https://thebengalurulive.com/weeks-second-cold-wave-encases-chinas-beijing-in-snow-ice/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. " ..........χιονίζει ακόμα περισότερο" .Θέλεις να κρυφτείς ,αλλά..........!---====Π.Α.

      Διαγραφή
    2. Arctic Amplification...θεωρία που μάλλον το εξηγεί...το 'μάλλον' καθώς δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω...ίσως ο Δάσκαλος να μας διαφωτίσει. Σπύρος, Αθήνα

      Διαγραφή
  23. Τελικά μου φαίνεται...ότι οι εκπλήξεις του κύριου Ζιακόπουλου μάλλον αφορούν ένα δευτερύον χαμηλό...που δημιουργείται ξηερώματα Σαββάτου στην Πελλοπόνησο ,η ακριβής θέση του και το βάθος του θα προσδιορίσει την ένταση και την έκταση των χιονοπτώσεων, περιοχές με ενδιαφέρον...Θράκη.Μακεδονία αλλά και η Δυτική Θεσσαλία.."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας μου η Θράκη νομίζω θα δει ωραίες χιονοκαταστάσεις αυτό το ΣΚ
      Θάνος Κ

      Διαγραφή
    2. Ο σχηματισμός είναι ευνοϊκός και η 16η Δεκεμβρίου γουρλίδικη. Έχει χιονίσει πολλές φορές αυτήν την ημερομηνία στη β. Ελλάδα κατά το παρελθόν.

      Διαγραφή
    3. Θάνο Κ. από Θράκη είμαι Ξάνθη ειδικότερα και πάρα πολύ δύσκολο να χιονίσει εδώ κάτω από τα ορεινά. Ημιορεινα υπάρχουν πιθανότητες αλλά πεδινά πολύ δύσκολα. Τελευταίο χιόνι που το έστρωσε καλά για μια ημέρα
      τον Γενάρη του 2015. Πέραν τούτου ουδέν..

      Διαγραφή
    4. Πιστεύω φίλε ότι ο Έβρος θα στρώσει και σε πεδινές περιοχές, ειδικά σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα και πέριξ. Τα πεδινά της Ξάνθης είναι όντως λίγο πιο "δυσκίνητα" στο θέμα χιόνι, αλλά και εκεί σε ημορεινά θα το στρώσει πιστεύω. Χονδρικά από Σμίνθη και πιο πάνω θα δείτε πασπάλα, και όσο πιο ψηλά τόσο περισσότερο

      Διαγραφή
    5. Η Σμινθη είναι ψηλά φυσικά και θα χιονίσει εκεί. Εγώ είπα για την πεδινή Ξάνθη όχι τον ορεινό όγκο.

      Διαγραφή
  24. Καλημέρα. Χρόνια Πολλά στους...χθεσινούς εορτάζοντες! Εύχομαι υγεία και κάθε χαρά. Στα κάρβουνα λοιπόν όλοι μας....εύχομαι κάρβουνα για ψήσιμο κάστανου και όχι καλαμποκιού! Καλά νερά να έχουμε! Σήμερα το πρωί, σε μια πλατεία λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, ένας κοκκινολαίμης χάριζε όμορφες και ευχάριστες νότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ένα ερώτημα: Φαίνεται όντως φέτος να ισχυροποιείται ξανά ο σιβηρικός αντικυκλώνας; Θα δούμε άραγε εκπλήξεις από τις νοτιοδυτικές σφήνες του στο Αιγαίο, ξανά όπως παλαιότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή