Μια ζεστή καλημέρα...

Τα λουκάνικα του "Θωμά". Η φωτογραφία είναι της Βαλεντίνας Μπούσιου.

 

24 σχόλια:

  1. Καλημέρα σε όλους Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα από την Ξάνθη. Σφοδροι βορειοανατολικοι άνεμοι πιστεύω στα 8 μποφόρ ίσως και 9 με έντονη βροχόπτωση. 45 mm είχε το πρωί το βροχομετρο και συνεχίζει. Χιονίζει στο βουνό δίπλα μου στα 800 μέτρα και άνω. Αν το έστρωσε δεν ξέρω λόγω των ανέμων και της πολύ περιορισμένης ορατότητας που έχω για τα ψηλά του βουνού. Από Σμινθη, Μυκη και πάνω πιστεύω έχει ήδη αρκετό χιόνι. Θερμοκρασία ο σταθμός που έχω σπίτι δείχνει 6 βαθμούς. Επιτέλους λίγο χειμώνας. Φυσικά για χιόνια στα πεδινά ούτε λόγος. Ίσως στα τέλη Γενάρη γιατί συνήθως τότε χιονίζει στα πεδινά μας, αν χιονίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτιστική βροχή ριχνει από χθες το βράδυ σε όλη την κοιλάδα του Σπερχειου.Χιονοπτωση έχουμε κατά διαστήματα στα ημιορεινά της δυτικής Φθιώτιδας αλλά η χιονόστρωση ξεκινάει από τα 1000μ και πάνω.Που θα πάει,θα έρθει και κατά δω κάποια στιγμή...καλημέρα.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ Ζιακοπουλε θα σας κουράσω κ θα κουραστω να επαναλαμβάνω για την μεγάλη αγάπη σας προς την επιστήμη της μετεωρολογιας Κ τον αξιοθαύμαστο κ άξιο συγχαρητηριων τρόπο με τον οποίο μας ενημερώνετε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα στον Δάσκαλο κ σε όλη την παρέα από εχθές βρέχει ασταμάτητα εδώ στο Αλιβερι ευβοιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας ανοίγεται την όρεξη δάσκαλε και έχουμε και νηστεία,το πρωτο χιόνι για φέτος είναι γεγονός στην Όθρυ από υψόμετρο 1200μ και πάνω βέβαια,το κρύο τσουχτερό ως την πεδιάδα του Αλμυρού,αν εξαιρέσουμε το κρύο και το καλό νερό , ποτιστικου τύπου κατά την διάρκεια της νύχτας, τίποτα το ιδιαίτερο,μια κλασική χειμωνιάτικη κακοκαιρία,που δεν φένεται να κρατάει για πολύ . Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασίλειος Σωμαράκης16 Δεκεμβρίου 2023 στις 2:06 μ.μ.

    Με την Κρήτη τί θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία κύριε Ζιακόπουλε....!!για τους παρατηριτικούς η σαλάτα δεν είναι αναγκαία!!.....Λοιπόν καλό χιόνι περίπου 25 πόντους αλλά αφθονος υετός σε όλες τις μορφές απο Παρασκευή...ξημερώματα,υπολογίζω κοντά στα 60 mm 23 σε βροχή....η θερμοκρασία γύρω από το 0 από χθές...το μεσημερι μεχρι και τώρα...,...αποκελισμένοι και χωρίς ρεύμα μεχρι και τις 1400....απόλαυση!!"θωμάς¨"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στον λαιμό να σου κάτσει ! (με την καλή έννοια πάντα, και ζήλεια !!! lol)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραία πράγματα!! Παραλίγο να απολαύσουμε και εδώ στην Πρώτη στα 320 μέτρα όμορφες χιονοκαταστάσεις, αλλά δεν μας έκανε την χάρη. Το ψύχος κρατήθηκε ψηλά και στο Παγγαίο είχαμε χιονόπτωση στα 500 μέτρα και χιονόστρωση πάνω από τα 700. Τουλάχιστον προσπαθεί φέτος να κάνει χειμώνα...αυτή την ώρα χιονίζει πυκνά πάνω στο βουνό από τα 700 μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήξερα ότι η Πρώτη έχει υψόμετρο 320 μέτρα νόμιζα ότι είναι αρκετά πιο χαμηλά.

      Διαγραφή
  11. Ωραία φωτογραφία ,η οποία σε παραπέμπει.....-. Για όσους έχουν σχετικές
    προσλαμβάνουσες.
    "Αλλοτινές μου εποχές,
    αλλοτινοί μου χρόνοι ....."
    Αυθεντική......agricultura !.
    Πάντως δεν πρέπει να έχεις κανένα παράπονο "Θωμά". Σου ήρθαν όλα......δεξιά !!. Να είσαι καλά. -----=======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βγήκα το πρωί για ψωμί, έβρεχε. Πήγα το μεσημέρι για μπάνιο, έβρεχε. Γύρισα από τη θάλασσα, πάλι υπό βροχή. Μετά βγήκε ο ήλιος, λες και ο καιρός μου έκανε πλάκα. Υπήρχαν, εξάλλου, μεγάλες διαφορές στην κατανομή του υετού, ακόμα και σε γειτονικές περιοχές. Για παράδειγμα έπεσαν 29 χιλιοστά στην Αγία Παρασκευή και μόλις 5mm στην Κάντζα, 16,6 χιλιοστά στο Φάληρο και μόλις 3,2mm στον Άλιμο κ.λ.π.

    Πάνω από 29 χιλιοστά έπεσαν και στην Πάρνηθα, όπου ο βοριάς είχε ταχύτητα 41,8 χιλιόμετρα την ώρα (κάποτε παραλίγο να με ρίξει μία ριπή εκεί, πρόλαβα, όμως, και κρατήθηκα από έναν στύλο στο ύψος του τελεφερίκ), αλλά μάλλον δεν χιόνισε, καθώς είχε πάνω από 2 βαθμούς. Η μέγιστη θερμοκρασία στην Αττική σημειώθηκε στη Βάρη με 14,6 βαθμούς - παρά τα 23,6 χιλιοστά βροχής - ενώ πολλές ακόμα περιοχές έπιασαν... 13άρι.

    Λίγο πιο έξω από τον νομό, καταγράφηκαν 48,8 χιλιοστά στη Στεφάνη Βοιωτίας, με 5 βαθμούς. Στην Αττική δεν έπεσε κάτω από τους 10 βαθμούς η θερμοκρασία, ούτε στα βόρεια προάστια. Τζάμπα άναψα τον θερμοσίφωνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε παλαβιαρη Βαγγέλη! Κολύμβηση με βροχη? Και χωρίς στολή? Εδώ στην Ηγουμενίτσα οι φίλοι μου φανατικοί χειμερινοί κολυμβητές μου λένε.. "ποτέ μπάνιο με βροχη".., "Είναι νομος"!! Και εσύ δεν καταλαβαίνεις τίποτα, μια κατηγορία μόνος σου!

      Διαγραφή
    2. Ψιλόβροχο είχε, Γιάννη, όταν κατέβηκα, άντε με κάποιες εξάρσεις σιγανής ποτιστικής βροχής, χωρίς ηλεκτρικά. Ούτε ομπρέλα δεν πήρα. Καμία σχέση με τη μεταμεσονύκτια καταιγίδα με τους αλλεπάλληλους κεραυνούς. Η, δε, θάλασσα ήταν ζεστή και την ένιωθες ακόμα πιο θερμή, λόγω της ψύχρας με το βοριαδάκι, που έκανε έξω, οπότε το μοναδικό ζητούμενο ήταν να μείνουν στεγνά στην τσάντα τα ρούχα που θα έβαζα μετά. Αν δεν έχει κεραυνούς, τότε και στη θάλασσα ισχύει το ότι "ο βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή".

      Διαγραφή
    3. Ζεστή θάλασσα με 18 βαθμούς θερμοκρασία? Φαντάζομαι θα είχε και αρκετό κύμα. Σίγουρα ο κατάλληλος καιρός για κολύμβηση... Τζάμπα καίει η λάμπα όχι ο θερμοσίφωνας που άναψες μου φαίνεται...

      Διαγραφή
    4. Δεν έχει κύμα με βοριά στον Σαρωνικό, ποτέ. Και, ναι, είναι ζεστή η θάλασσα, από τη στιγμή που μέχρι στιγμής κυριαρχούσαν οι νοτιάδες και δεν έχει κάνει κρύο στην Αττική. Και την αισθάνεσαι ακόμα πιο ζεστή, όταν έχει ψύχρα έξω. Πού το περίεργο; Από τη μία λέτε ότι έχουμε συνεχώς υψηλότερες θερμοκρασίες από τις μέσες τιμές, από την άλλη σας φαίνεται περίεργο να είναι η θάλασσα ζεστή. Πουθενά δεν σας πιάνει κανείς, τελικά.

      Διαγραφή
    5. Για να γίνω πιο κατανοητός αν έξω η θερμοκρασία είναι 12 βαθμοί και στη θάλασσα 18 βαθμοί, τότε τα πρώτα λεπτά, τουλάχιστον, νιώθεις ότι μπαίνεις σε ένα πιο ζεστό περιβάλλον. Σταδιακά,, βέβαια, κρυώνεις, λόγω του ψυχρού υπερκείμενου αέρα. Είναι σαν να μπαίνεις από τον δρόμο, μία κρύα νύχτα με 10 βαθμούς στο σπίτι σου που έχει 15 βαθμούς. Αρχικά, τουλάχιστον, θα αισθανθείς τη διαφορά του πιο ζεστού εσωτερικού χώρου.

      Διαγραφή
  13. Δεν καταλάβαμε και πολλά στην Ήπειρο από την ψυχρη εισβολη, λόγω Βακου φυσικά. Για παράδειγμα η Ηγουμενίτσα έχει 14βαθμους σήμερα με συννεφιά. Δεν το λες και κρύο. Η ανατολική Ήπειρος και ιδίως το Μετσοβο επηρεάστηκαν πιο πολύ. Πάντως θα περασει και αυτή η ψυχρή εισβολή και από εβδομάδα έρχονται 20αρια στο καπάκι. Για πολλοστή φορά φέτος μετά από ψυχρή εισβολή και με μεγάλη ευκολία. Και ερωτώ τους φίλους και τον κύριο Ζιακοπουλο. Είναι η νέα κανονικότητα αυτό? Έτσι θα πορευόμαστε τους χειμώνες μας από εδώ και πέρα? Θέμα για προβληματισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην γενικεύουμε με τα 20αριά. Και πριν από αυτή την ψυχρή εισβολή λέγαμε για ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αλλά καμία σχέση πχ εδώ στη βόρεια Ελλάδα/Θεσσαλονίκη. Ο χειμώνας άργησε αλλά έχει μπει, βασικά το φθινόπωρο ήταν ηπιοτατο, χωρίς βροχές, με πολύ ήλιο. Τώρα αν συγκρίνουμε με τις τελευταίες χρονιές τα πράγματα βαδίζουν πολύ φυσιολογικά… έχουμε βροχές, αρκετές συννεφιασμένες μέρες, έχουμε κρύα κατά διάστηματα κλπ, τα πρώτα καλά χιόνια στα ορεινά. Ψύχος δεν θελουμε ούτε είναι το φυσιολογικό στα πεδινά. Μακάρι να κυλήσει κανονικά ο χειμώνας γιατί τώρα είναι η ώρα του.
      ΥΓ: ακουω για Κρήτη συνέχεια, ναι βροχές χρειάζονται κι εκεί εννοείται αλλά η θερμοκρασία στην Κρήτη δεν είναι μονοψήφια όπως στη βόρεια χώρα. Θα μου πεις είχε σήμερα στο Ηράκλειο ως 21 βαθμοί. Ε αν είναι στη δυτική Μακεδονία και στα βουνά να βάζει χιόνι και στη θεσνικη να βρεχει κανονικά επιτέλους για ώρες και να κάνει 7 βαθμούς καλά είμαστε. Θα ρθει ο χειμώνας και σε εσάς Κρητικοί φίλοι
      Κωνσταντίνος θεσνικη

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα από την Κασσάνδρεια Χαλκιδικής, ποτιστική βροχόπτωση από την Παρασκευή το απόγευμα, 28 χλστ έως τώρα, ΒΑ αρκετά δυνατός άνεμος, θερμοκρασία περίπου στους 7C, χιονοπτώσεις στη βόρεια Χαλκιδική περίπου από τα 600 Μ και πάνω, καθαρά χειμωνιάτικο τριήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαίρομαι ιδιαίτερα που διαβάζω από φίλους του μπλογκ για τα όμορφα καιρικά δρώμενα ανά την Ελλάδα και ιδιαίτερα για οσους απολαμβάνουν τον λευκό επισκέπτη.
    Επανελλειμενα έγραψα πως αν έχουμε λίγη υπομονή ακόμα όλα θα πήγαιναν κατ'ευχη.
    Έτσι και έγινε, μένουν λίγες ακόμη περιοχές να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί, όπως η Κρήτη και εν συνεχεία όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ωραία καιρικά δρώμενα.
    Στην περιοχή μου τώρα, βρέχει ασταμάτητα από εχθές το απόγευμα στις 6 και συνεχίζει έως τώρα με αυξομειώσεις.
    Η θερμοκρασία σε συνεχή πτώση, 8 βαθμούς εχθές το βράδυ, 7 βαθμούς το πρωί και 5,5 τώρα οπότε πάνω από τα 1000-1100 πρέπει να χιονίζει αξιόλογα στον Ελικωνα.
    Τα χιλιοστά ξεπέρασαν σε πολλές περιοχές του νομού Βοιωτίας τα 50-60.
    Πολυ καλά τα πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κομοτηνή, πάνω από 30mm βροχή χθες και σημερα, κρύο, 3-5 °,αέρας, χιόνι άφθονο λίγο πιο έξω...(Δ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δείτε τα έργα της κας Μπούσιου στο διαδίκτυο. Εξαιρετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή