Αξιολόγηση έντασης - επικινδυνότητας καιρικών φαινομένων διημέρου

ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ (20-21/12/2023)

Από απόψε αργά το βράδυ ως αύριο (Πέμπτη) το μεσημέρι στο Ν. Ιόνιο, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές καταιγίδες (κίτρινη προειδοποίηση).

-

Στα νησιά του Α. Αιγαίου, από τη Χίο και νοτιότερα, και στα Δωδεκάνησα οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές (πορτοκαλί προειδοποίηση). 

Επιπλέον, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στην περιοχή της Ρόδου οι ΝΑ άνεμοι είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στην αεροναυτιλία.

47 σχόλια:

  1. Πριν ακόμα επηρεάσει τις περιοχές που αναφέρει ο κ. Ζιακόπουλος το νέο σύστημα κακοκαιρίας, είχαμε κάποιες σύντομες βροχές στην Αττική, ειδικά από τη Βάρκιζα ως τη Γλυφάδα. Και στο Χαλάνδρι μου είπαν ότι έριξε μία μπόρα, αν και στην ευρύτερη περιοχή εκεί, στην Κάντζα ήταν η μεγαλύτερη καταγραφή (2 χιλιοστά), ενώ 1,6mm έπεσαν και στο Πέραμα.

    Λάβα βρέχει, εξάλλου, στην Ισλανδία, ωστόσο, η ηφαιστειακή τέφρα δεν θα επηρεάσει τις πτήσεις, όπως το 2010 όταν είχαν καθηλωθεί συνολικά 10 χιλιάδες. Άλλωστε, η ένταση της έκρηξης, που εκτόξευσε τη λάβα σε 100 μέτρα ύψος, έχει αρχίσει να μειώνεται και δεν είναι απειλητική για τη ζωή, ενώ και οι αεροδιάδρομοι παραμένουν ανοιχτοί.

    Ακόμα και στη γειτονική πόλη Grindavik, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Ρέικιαβικ και είχε εκκενωθεί από 4.000 ανθρώπους, κυρίως ψαράδες, οι αρχές επέτρεψαν στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να δουν αν έχουν πάθει ζημιές από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις. Μερικοί τουρίστες έχουν σπεύσει, επίσης, στην περιοχή για να δουν από κοντά το θέαμα, που είναι εκπληκτικό, σύμφωνα με έναν Ολλανδό. Τις επόμενες μέρες μπορεί, εξάλλου, να αυξηθεί λίγο η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Ρέικιαβικ.

    Η σεισμική δραστηριότητα μπορεί να κρατήσει μήνες, αλλά και να σταματήσει ξαφνικά τις επόμενες μέρες, ενώ η ροή της λάβας, που αρχικά ήταν 200-250 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, έχει μειωθεί στο 1/4 αυτής της ποσότητας (50-75). Αυτό, όμως, δεν χρυσώνει το χάπι για τους κατοίκους του Grindavik, που θα κάνουν Χριστούγεννα μακριά από τα σπίτια τους. "Δεν θα μπορέσουμε να γυρίσουμε σύντομα σε αυτόν τον χειμωνιάτικο παράδεισο", ανέφερε, χαρακτηριστικά μία γυναίκα από το Βέλγιο, που από το 1999 ζει στην Ισλανδία, δίπλα στη θάλασσα.
    https://www.reuters.com/world/europe/large-icelandic-volcano-eruption-misses-local-town-2023-12-19/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξανακάνω μια ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ:
    Να λείπουν οι διαμαρτυρίες από τα σχόλια λόγω καλοκαιρίας που θα κάνει την ημέρα των Χριστουγέννων.
    Δεν είναι εφιαλτικό να τυχαίνει να κάνει ηλιοφάνεια κάποιες μέρες μέσα στον Δεκέμβριο.Οι χειμερινές λιακάδες είναι χάρμα για τον άνθρωπο για την πρόσληψη βιταμίνης D.
    Τα τραγικά γεγονότα είναι να σκοτώνονται τα παιδάκια στην Γάζα,όχι η έλλειψη χιονιού.
    Υπάρχουν τόσα άσχημα πράγματα στην καθημερινότητα που μας δημιουργούν προβληματισμούς και στενοχώριες όπως οι αυξημένοι φόροι και η ακρίβεια,καθώς και η εγκληματικότητα επομένως δεν υπάρχει λόγος να μεταφέρεται η μιζέρια εξαιτίας του αίθριου καιρού,σε ένα ιστολόγιο που έχει εύθυμη και χαρούμενη διάθεση ενώ τα βλέπει και τα αξιολογεί τα πράγματα ο κ.Ζιακόπουλος με μια θετική ματιά.
    Τέλος μπορούμε να δούμε τον καιρικό φαινόμενο με μια θετική σκοπιά:Ισα-ίσα κοιτώντας το γαλανό χρώμα του ουρανού διώχνει την κατάθλιψη,γεμίζει την ψυχή σου με νότα αισιοδοξίας και γαλήνης,και ο ήλιος ζεσταίνει της καρδιές μας έτσι ώστε να περάσουμε όμορφα το κλίμα των γιορτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.Είσαι εκτός θέματος.Να λείπουν τα σχόλια σας,προτείνω,με αυτό το απαράδεκτο ύφος.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    2. Όταν γνωρίζεις ότι οι φίλοι του μπλογκ στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν τις καιρικές αδυναμίες τους με προεξάρχουσα εκείνη του χιονιού κι εσύ προκλητικότατα και προσβλητικότατα πας να μας βγάλεις βαρεμένους, ηλίθιους και ανάλγητους που δεν σκεφτόμαστε τα βάσανα του κόσμου αλλά θέλουμε καιρό που να ταιριάζει στα Χριστούγεννα, ένα μου μένει να σου πω: «Ουστ από δω!»

      Διαγραφή
    3. Δάσκαλε νομίζω κούρασε το παραμύθι με τους ανώνυμους γνωστούς άγνωστους,τέως και νυν επώνυμους.
      Γεμίζουν με δεκάδες σχόλια ένα μπλογκ που είναι αμιγώς καιρικό, με ένα σωρό μπούρδες!
      Ας μείνουν οι λίγοι και καλοί, παλιοί και νέοι.
      Κουράσατε οι υπόλοιποι...

      Διαγραφή
    4. Ο Βαγγέλης Σπανός μού γράφει ότι δεν είναι ο ανώνυμος αποστολέας του σχολίου των 05:54 της 20ης Δεκεμβρίου.
      Εγώ δεν προτίθεμαι να κάνω ανακρίσεις, αλλά τα προκλητικά και προσβλητικά σχόλια που χρήζουν ψυχιατρικής ερμηνείας τελειώνουν εδώ.
      Με κάνατε να υπερβώ τα όριά μου.

      Διαγραφή
    5. Το χειμώνα την βιταμίνη D την βρίσκεις στα φαρμακεία και όχι στις ατελείωτες μέρες με ηλιοφάνεια. Τα δε παιδιά της Γάζας, των Ισραηλινών και του υπολοίπου κόσμου χρειάζονται να βρέχει για να μην πεθάνουν από τη δίψα πρώτα και μετά από τα υπόλοιπα. Συνεπώς και η κλιματική κρίση είναι τραγική και όταν βλέπεις αυτό το καιρό στη μέση του χειμώνα είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία και δυσαρέσκεια. Τι δεν καταλαβαίνεις?

      Διαγραφή
    6. Σας ευχαριστώ κ. Ζιακόπουλε για τη διευκρίνιση που κάνατε και να επαναλάβω ότι δεν ήταν δικό μου το επίμαχο σχόλιο. Ανεξάρτητα από τις διαφωνίες και τις διχογνωμίες μας, ποτέ δεν έχω προσπαθήσει, νομίζω, να νουθετήσω κανέναν για το πώς πρέπει να αισθάνεται, με τι να είναι χαρούμενος κ.λ.π. Καλά και χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους, παρεμπιπτόντως.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    7. Δάσκαλε μη στεναχωριέσαι. Δεν υπερέβης κανένα όριο .Σίγουρα θα ετύγχανες της επιδοκιμασίας του Λάμπρου Κωνσταντάρα και του Διονύση Παπαγιαννόπουλου ,αλλά και της Μαλβίνας Κάραλη! ----=====Π.Α.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον ανώνυμο των 05,54 εδώ γέμισαν οι οθόνες μας με σάκους πτωμάτων από τους πολέμους και θα μας πειράξουν οι χειμωνιάτικες λιακάδες?..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποστόλη...δεν διακρίνω ποιος είναι εκτός αν είναι ο Β.ΣΠ.!...Ας εστιάσουμε λίγο στην Κρήτη και τα Δωδ/σα καθώς οι βροχές που έρχονται είναι σημαντικές και πιστεύω ότι θα ανακουφίσουν κυρίως την Κρήτη...ενδεικτικά είδα ότι στην Σητεία εχει ετήσιο ύψος βροχής 384mm,ενώ το Ηράκλειο το λιμάνι 175mm(σαφώς εδώ υπάρχει πρόβλημα)...για να δούμε λοιπόν εάν οι βροχές που έρχονται βοηθήσουν ουσιαστικά.Και φυσικά ελπίζουμε σε έναν καιρό βορείου ρεύματος...που να βρέχει στην Κρήτη καμμιά εβδομάδα."θωμάς"

      Διαγραφή
    2. Ναι, εκείνος είναι. Απάντησε ο Φώτης. Με πρόλαβε

      Διαγραφή
    3. Πώς είσαι τόσο σίγουρος; Κράτα και μία πισινή...

      Διαγραφή
    4. Μένω στο Ηράκλειο. Ο σταθμός στο λιμάνι έχει πρόβλημα το οποίο έχω αναφέρει. Σήμερα το πρωί έριχνε καρέκλες και δεν κατέγραφε (έχω κάνει και live σε ανάλογη περίπτωση με το συγκεκριμένο σε γνωστή meteo-fb ομάδα)... Η εργασία μου είναι λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον συγκεκριμένο σταθμό. Ο ετήσιος στην πόλη είναι μεταξύ 300 και 380mm. Δεν θυμάμαι ξανά τόσο χαμηλά νούμερα. Απόψε έκανε στα ορεινά και τα πιο αξιόλογα χιόνια της τρέχουσας περιόδου

      Διαγραφή
  4. Νομίζω ότι τα σχόλια δυσαρέσκειας για τις καιρικές συνθήκες των Χριστουγέννων έχουν να κάνουν με την κλιματική αλλαγή και μόνο. Τα περισσότερα Χριστούγεννα που θυμάμαι ήταν με καλό καιρό έτσι κι αλλιώς. Τώρα αν θέλουμε να βάλουμε αλατοπίπερο στις συζητήσεις μπορούμε να μιλάμε για πολέμους, φόρους, ακρίβεια αλλά μάλλον εκτός θέματος θα είμαστε και ο δάσκαλος θα μας μαλώσει. Πλήρωσα λοιπόν τα τέλη κυκλοφορίας μου και ετοιμάζομαι να απολαύσω τα Χριστούγεννα με 20 βαθμούς εδώ στα νότια του Μοριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ θα επιμείνω. Όποιος δεν θέλει να μιλάμε για τον καιρό, πολύ απλά ν' αλλάξει blog. Το ξέρει όμως ότι δεν θα βρει καλύτερο. Δεν δέχομαι να γράφω οκτώ χρόνια στο blog - είμαι ο παλιότερος - και να εμφανίζεται ο κάθε χθεσινός ανώνυμος προσπαθώντας να επιβάλλει τους δικούς του ρυθμούς.
    Ολικός παγετός σήμερα στη Φλώρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως ως κάτοικος Θεσσαλονικης,θυμάμαι πολλές χρονιές που είχαμε χιόνι,τις ημέρες πέριξ των Χριστουγέννων.
    Και έάν τα Χριστούγγενα είχε καλό καιρό,το είχαμε σχεδόν σίγουρο του Αιγιαννιου.
    Αυτά θυμάμαι,δεκαετίες '70 '80 ίσως και λίγο του '90.
    Δεν ήταν λοιπόν μόνο οι γλαφυρες αναφορές του Ντίκενς και του Παπαδιαμάντη για μαγικά και χιονισμένα Χριστούγγενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό καιρό τα Χριστούγεννα μπορεί να είχε δεν χιόνιζε ,μπορώ να πω σπάνια ,αλλα τη όσο χνεβασμενες θερμοκρασίες που κάνει τα τελευταία χρόνια και ο υποτιθέμενος χειμώνας έρχεται τον Ιανουάριο σαν ένας μικρός επισκέπτης δεν νομίζω να έκανε,αν και ο δάσκαλος πιστεύω περίμενε κάτι καλο το τρίτο 10 ήμερο ,δεν φένεται φως ,Χρήστος από την ηλιόλουστη Όθρυ οι ελπίδες τώρα από τον καινούργιο χρόνο που και πάλι αν κάνει κάτι θα είναι πρόσκαιρο θεωρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και καλό χειμώνα. Ότι καιρό και αν κάνει τα Χριστούγεννα σας εύχομαι να τα περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας!
    Υπομονή, οι ενδείξεις για τον Γενάρη (από τα λίγα που καταλαβαίνω), είναι ενθαρρυντικές και μπορεί να μας έρθουν τα πολυπόθητα για πολλούς (μέσα κι εγώ) χιόνια. Σπύρος, Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με χιόνι ή χωρίς , τα Χριστούγεννα είναι όμορφα, ιδίως όταν συνυπάρχουν κάποιες προϋποθεσεις (Δ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι τις περισσότερες φορές τις τελευταίες 4 δεκαετίες στην Αττική τα Φώτα είχε πιο κρύο καιρό με κάποια φαινόμενα (βροχή ,χιονόνερο) με την Πρωτοχρονιά να ακολουθεί. Τα Χριστούγεννα τα θυμάμαι κυρίως με ηλιοφάνεια και σχετικά καλό καιρό και ήπιες θερμοκρασίες.
    Επαναλαμβάνω για την Αττική.
    (Βάλτε ±1 μέρες σε κάθε γιορτή.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σε όλους, εδώ και ώρα έχουμε ισχυρές καταιγίδες (σαν ανατροφοδοτούμενες είναι) σε όλη τη Ρόδο με κατά τόπους πολύ νερό στα κεντρικά και νότια και πολλά ηλεκτρικά. Να επισημάνω την τόσο σημαντική και εύστοχη επισήμανση του κ.Ζιακόπουλου για τους ανέμους εδώ στην περιοχή μου. Πραγματικά οι ριπές είναι απίστευτες, το πρωί που ερχόμουν στη δουλειά σκουντούνταν το αυτοκίνητο σε κάποια σημεία από τον αέρα. Ήδη υπάρχουν και καθυστερήσεις σε πτήσεις απ'ότι μαθαίνω
    Θάνος Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kατά μία λογική ακολουθία προηγείται το ψωμί και έπεται το παντεσπάνι . Το πρώτο χορταίνει το δεύτερο ευφραίνει ........- ----======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα σε όλους. Σχετικά με τη μείωση της χιονόπτωσης σε παγκόσμιο επίπεδο και τις επιπτώσεις που επιφέρει, ένα πολύ σχετικό ντοκιμαντέρ που προτείνω να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται.
    https://www.ertflix.gr/vod/vod.326301-perimenontas-to-khioni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα! Αν δεν μας αρέσει ο ήλιος τα Χριστούγεννα είναι δικαίωμά μας! Εδώ είναι το εξαιρετικό ΚΑΙΡΙΚΟ blog του ευγενούς κυρίου Ζιακόπουλου και για τον καιρό θα λέμε ότι θέλουμε! Καλές γιορτές σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα, όσον αφορά την περιοχή μου τα τελευταία δέκα χρόνια πάντα τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς ο καιρός είναι χειρότερος από την περίοδο των Χριστουγέννων που συνήθως επικρατεί ηλιοφάνεια και αρκετές φορές και λιακάδα. Αντίθετα από τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς η λίγο μετά προς τα Φώτα έχουμε αρκετές φορές ψυχρό καιρό με χιονοπτώσεις ή παγετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγχαρητηρια σήμερα τα ονειρα σας γινονται πραγματικοτητα νεος εξοπλισμος ρανταρ σταθμοι nowcasting εντάχθηκε σε ταμειο ανακμψης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των μετεωρολογικών υπηρεσιών προς τους πολίτες αυτής της χώρας. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας. Μετεωρολόγοι της ΕΜΥ (πολίτες και στρατιωτικοί ), του Αστεροσκοπείου, των Πανεπιστημίων και των Ινστιτούτων αλλά και ερασιτέχνες μετεωρολόγοι έχουν θέση και ρόλο. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές σε διάφορα επιμέρους ζητήματα, αλλά η επιστήμη της μετεωρολογίας μπορεί να μας βάλει όλους κάτω από την ομπρέλα της. Ας ανταποκριθούμε πρώτα όλοι στις προκλήσεις των καιρών και μετά ας μιλήσουμε για πραγματοποίηση ονείρων.

      Διαγραφή
  17. Δάσκαλε, και σε όλους όσους μοιραζόμαστε εδώ μέσα την γνώση, την πληροφορία. την αγωνία..... Καλές γιορτές και καλή τύχη σε ΟΛΟΥΣ.

    Υ.Γ Στο παραπάνω σχόλιο στις 18.55 ξεχάσατε να βάλετε μια σημαντική παράμετρο, για όλους αυτούς που συμετέχουν στα καιρικά δρόμενα της χώρας, την προσωπική φιλοδοξία και status καθ΄ενός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα στον Δάσκαλο κ σε όλη την παρέα Δάσκαλε μην ασχολείστε με αναγκεφαλους δεν αξίζει μάλλον η λέξη σεβασμός είναι άγνωστη λέξη, σας ευχαριστούμε Δάσκαλε για την ενημέρωση που μας κάνετε κ εγώ θα ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα υγεια κ αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νηστεία....και ευλάβεια...ξεχάστε τα πάθη....!προκειμένου όλοι μαζί στο τέλος αναφωνήσουμε "ΧΙΟΝΙΙΙΙΙΙΙ!"..."Θωμάς"
    υ.γ.Εδώ....μπορείτε να διαβάσετε...την ανάγκη....της κατάνυξης..https://www.severe-weather.eu/global-weather/early-stratospheric-warming-forecast-polar-vortex-event-cold-united-states-january-2024-fa/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα σε όλους, έναρξη της χειμερινής περιόδου σήμερα αν και οι επόμενες ημέρες θα θυμίσουν και λίγο Άνοιξη.....δεν πειράζει όμως εμείς θα είμαστε εδώ με την γλυκιά προσμονή του λευκού επισκέπτη.... αυτό δεν μπορεί να μας το στερήσει κάνεις.... Καλά Χριστούγεννα με Υγεία σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα σας. Πρέπει γρήγορα να χιονίσει γιατί έρχονται οι Αλκυονίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς τα τελευταία 52 χρόνια από τον κ. Καντερέ, που αναφέρει ότι 26 φορές η θερμοκρασία ήταν μεγαλύτερη (16) - ίση (10) από τη μέση τιμή των 14 βαθμών για την Αθήνα την 1/1 και 29 φορές μικρότερη. Η απόλυτη μέγιστη είχε καταγραφεί το 2010 με 22 βαθμούς στην Αθήνα και 30 (!) στο Ηράκλειο Κρήτης (είδατε που υπάρχουν και χειρότερα);

    Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στην Αθήνα ήταν το 2016 με 7 βαθμούς και το 2015 με 5 βαθμούς και χιόνια στην Αττική. Πρόσφατα, δηλαδή, και όχι για παράδειγμα τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.
    https://www.facebook.com/KanteresNikos/posts/763159955826227?ref=embed_post

    Θυμάμαι ότι στις 29 Δεκέμβρη 2014 είχε 20 βαθμούς και 2 μέτρα κύμα, την επομένη ο καιρός άλλαξε με βοριάδες και έπεσε στους 5 βαθμούς μέχρι και την Πρωτοχρονιά του 2015. Πολλές αναμνήσεις έχω και από την Πρωτοχρονιά του 2016, καθώς την παραμονή είχαμε βγει μεγάλη παρέα στην Αθήνα και χιόνιζε ασθενώς, πολύ λεπτές νιφάδες.

    Το πρωί, ενώ ο ήλιος είχε πια βγει, πήγα να ευχηθώ στους γονείς μου και με πήραν μαζί στο Θυμάρι, όπου έκανα για πρώτη φορά μπάνιο ανήμερα την Πρωτοχρονιά (Ιανουάριο γενικά είχα κάνει από το 2013), φωτογραφίζοντας κι ένα χταπόδι στα ρηχά. Ωραίες αναμνήσεις από τα χρόνια που ήμασταν ακόμα όλοι μαζί.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για τα Χριστούγεννα κάτι ανάλογο ειπε.Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια παγκόσμια τάση να φοβίσουν τον κόσμο με την κλιματική αλλαγή ενώ στην ουσία οι από πάνω δεν κάνουν τίποτα για αυτό.Και μπαίνεις να δεις νέα για τον καιρό όπως σε αυτό το μπλογκ και τα μισά σχόλια είναι καταστροφολογια και μιζέρια χωρίς αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
    2. Εσένα πάντως δεν σε πιάνει η "παγκόσμια τάση"...δεν φοβάσαι τίποτα. Απλά σου αρέσει να διαβάζεις τα μίζερα σχόλια του μπλογκ.

      Διαγραφή
    3. Θα σε ρωτήσω την επόμενη φορά

      Διαγραφή
  23. Χωρίς να βλέπω κάτι σε βάθος καιρικά,απλά νομίζω θα έχουμε ένα διάστημα τώρα με υψηλές θερμοκρασίες ,αφύσικες για μένα και μετά κάπου θα ξεσπάσει όλο αυτό,το πότε εδώ θα είμαστε να το βλέπουμε μέρα με την ημέρα, Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μιλάμε ότι ο καιρός έχει λιγότερο ενδιαφέρον και είναι πιο προβλέψιμος ακόμη κι από το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η πιθανότατα χιονοκάλυψης τα Χριστούγεννα είναι 70-80% μόνο στην οροσειρά της Πίνδου και προσεγγίζει το 50% στη δυτική Μακεδονία και το 20% στην κεντρική, σύμφωνα με τα στοιχεία από το 1991 μέχρι σήμερα, που παρουσιάζει το meteo.gr. Σε όλες τις άλλες περιοχές της Ελλάδας η πιθανότητα χιονοκάλυψης τα Χριστούγεννα είναι κάτω από 10% και στην Αττική είναι 0. Το ίδιο και στη δυτική Ελλάδα (παράλια Ηπείρου, Αιτωλοακαρνανία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη (πλην των ορεινών όγκων) και στα νησιά Αιγαίου και Ιονίου.

    Επίσης, την περίοδο 2011-2020 η χιονοκάλυψη μειώθηκε στη δυτική Μακεδονία κατά 50% σε σχέση με τη δεκαετία 1991-2000 τη μέρα των Χριστουγέννων. Φέτος, η έκταση της χιονοκάλυψης ανήμερα τα Χριστούγεννα θα είναι λίγο μικρότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας και θα υπολείπεται ακόμα περισσότερο από την περίοδο 1991-2010, περιοριζόμενη σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων.
    https://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=3058

    Ωστόσο, την πρώτη μέρα του φετινού χειμώνα, που ήταν η Παρασκευή 22/12, δεν έλειψαν οι χειμερινές πινελιές. Η γκρίζα θάλασσα από τη συννεφιά, μία σχετική ψύχρα από τον δυτικό άνεμο που σήκωσε και λίγο κυματάκι στην ακρογιαλιά.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αντε πάλι με τον ανώνυμο των 12:16μμ.Δεν βαρέθηκες καλέ μου άνθρωπέ!!!.===Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή