Ήλιος-ανάσα για τους αποκλεισμένους

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί την κακοκαιρία στην περιοχή μας αναμένεται να κινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα. Έτσι, σταδιακά, σχεδόν σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια που θα δώσει ανάσα στις αποκλεισμένες από το βαρύ χιονιά περιοχές και τους κατοίκους τους. Κατά τα άλλα, το πρωί ο παγετός θα είναι παρών και οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Την Παρασκευή (13/1) η στροφή των ανέμων σε Ν-ΝΔ θα φέρει άνοδο της θερμοκρασίας και αρκετή συννεφιά κυρίως στα Δ. Ελλάδα. Μάλιστα δεν αποκλείεται στα ΒΔ να σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Το Σάββατο (14/1) στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην Ήπειρο και κυρίως στη Δ. Μακεδονία ίσως χιονίσει και στα ημιορεινά. Όσο για τη συνέχεια, αλκυονίδες δεν φαίνονται στο ορίζοντα…         

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-1-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στη Θράκη. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -10 έως 7 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) νωρίς το πρωί στα ΝΔ. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -7 έως 11 βαθμούς. 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) νωρίς το πρωί στα νότια. Άνεμοι ΒΔ 3 Με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -7 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες που σταδιακά θα σταματήσουν. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε ΒΔ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής νωρίς το πρωί. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 7 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου