Με παγωνιά, αρκετό ήλιο και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ανέμων το Σαββατοκύριακο

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο προκαλεί στη χώρα Α-ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο (21-22/1), γενικά δεν προβλέπονται βροχές και το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι ο παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός. Η Δευτέρα (23/1) θα αρχίσει με τις ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά από αργά το απόγευμα στη Δ. Ελλάδα αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά). Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ 6 με 7 και στο Αιγαίο Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Την Τρίτη (24/1) και στο μεγαλύτερο διάστημα της Τετάρτης (25/1) προβλέπονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στη βόρεια Ελλάδα θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά την Τετάρτη σε Β-ΒΑ.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-1-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -8 έως 8 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) τις πρωινές ώρες σε Α. Θεσσαλία, ΒΑ Εύβοια και Φθιώτιδα. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 12 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 11 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 8 βαθμούς.

8 σχόλια:

  1. Στην πρίζα αρχίζουν να μας βάζουν τα μοντέλα για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Αν διατηρηθεί η τάση στα τρεξίματα μέχρι Δευτέρα - Τρίτη, έρχεται νέος κύκλος "χιονοκυνηγητού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωχ παλι χιονια και κρυο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είσαι φίλος της λιακάδας και της ζέστης, ενδέχεται ο Φλεβάρης να σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Κάτι τέτοιο τουλάχιστον δείχνουν προς το παρόν τα βασικά μακροπρόθεσμα μοντέλα. Οπότε, μην είσαι και ...απλεονέκτης (που έλεγε ο Χατζηχρήστος)! Ας προλάβουμε και εμείς οι φίλοι του χιονιού και του κρύου να χαρούμε ακόμα λίγο!

      Διαγραφή
  3. Παντως για να επιμενει ο Γιωργος ο Λαμερας για προσηνεμο χιονια τον Φλεβαρη παρολο οτι υπαρχουν μερες να ερθει το Γεναρη κατι ξερει!Οπως αρχες Δεκεμβρη μηλισε για κουραμπιε στις Γιορτες...ηρθε!Απλως ο καλος ηρθε απο τα φωτα και μετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε, φαίνεται κάτι από Παρασκευή στα μοντέλα αλλά θέλει μεγάλη βελτίωση για να δώσει πράγματα. Μετά μπαίνουμε στο Φλεβάρη. Έχω την αίσθηση (και τίποτα παραπάνω) οτι στο τέλος του χειμώνα δε θα μιλάμε για "χειμώνα απ'τα παλιά" αλλά για Γενάρη απ΄τα παλιά. Συνηγορούν σ αυτό (προς το παρόν) και τα βασικά μακροπρόθεσμα μοντέλα. Τα βλέπουμε φυσικά με επιφύλαξη, αλλά να μην ξεχνάμε οτι το CFS το Δεκέμβρη και το Γενάρη έπεσε μέσα. Από κει και πέρα, ακόμα και ένας Φλεβάρης με θερμοκρασιακό μέσο όρο πάνω, ακόμα και αρκετά πάνω από τα κλιματικά μπορεί να δώσει μια καλή "φωτοβολίδα", ιδιαίτερα για τα προσήνεμα. Αν συμβεί αυτό, μετά ...τέλος, πάμε για τις πρώτες βουτιές. Να μην ξεχνάμε όμως τι συνέβη το 2001-2002, όταν μετά τον εκπληκτικό εκείνο χιονιά των αρχών του Γενάρη (του οποίου "μικρογραφία" μου θύμισε η Αριάδνη), ο χειμώνας ουσιαστικά τέλειωσε πριν την ώρα του.

      Συμπέρασμα: Οτι κι αν γίνει, έχουμε ακόμα μπροστά μας δυό μήνες για ...μοντελοθεραπεία φίλε Γιώργο.

      Διαγραφή
  4. Το θεμα ειναι να χουμε ενα χειμωνα που να χει μια ισορροπια και να ικανοποιει ολα τα γουστα και κρυο με βροχες και χιονια και αλκυονιδες και καποια ζεστουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απορω με μερικους που μενουν στην πεδινη Αθηνα και σε περιοχες πχ.Φαληρο ,Πειραιας,Καλλιθεα,Ταυρος και πολλες αλλες ναι πιστευουν οτι περνανε χειμωνα οταν Η Αθηνα για να πλησιασει η θερμοκρασια εστω και στο +1 ,0 , η -1 πρεπει να γινει καμια θεομηνια απο μποφορ .Και επισης ειλικρινα οταν γινεται αναφορα για προσυνεμο καιρο με πιανουν τα γελια .Ολο το νερο το πινουν τα ψαρια του αιγαιου και τσιμπαει ενα κομματι της Αθηνας και ευβοιας και γινεται χαμος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ητε προσηνεμος ητε απ τους αλλους οταν ειναι ισχυροι ειναι το ιδιο.Αν και δεν ειμαι απο προσηνεμη περιοχη,εχω ακουσει μετεορολογο να λεει οτι αν δεν υπηρχε η Εβοια η Αθηνα παρακαλω θα ειχε αποκληστει!Ποια αλλη πολη μεγαλη της Ευρωπης τωρα τελευταια εχει χιονισει αξιοπρεπος......

      Διαγραφή