Κερδίζει πόντους ο νοτιάς

Το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που στροβιλίζεται στην Τυρρηνική Θάλασσα επηρεάζει και τη χώρα μας, σε συνδυασμό με τον αντικυκλώνα (υψηλές πιέσεις) των Β. Βαλκανίων. Έτσι, τόσο το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) όσο και την Τετάρτη (18-1) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στην περιοχή μας θα είναι οι βροχές, οι τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το Αιγαίο και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (κεντρική και βόρεια Ελλάδα). Οι βοριάδες στο Β. Αιγαίο και οι νοτιάδες στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Πέμπτη (19/1) και την Παρασκευή (20/1) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η σταδιακή επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων σε όλες τις περιοχές, η πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς και η βαθμιαία εξασθένηση των καιρικών φαινομένων. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός του Σαββατοκύριακου (21-22/1).        

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-1-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές χιονοπτώσεις και στα πεδινά βροχή ή χιονόνερο. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 8 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (Ήπειρος). Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 12 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στα νότια καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (Θεσσαλία). Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΔ και στα νότια Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές κατά περιόδους. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς.


3 σχόλια:

  1. Καλησπερα σας ,καλος ειναι και ο νοτιας.να φορτωσουν (κ αλλο) χιονι τα βουνα μας !! Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Ζιακόπουλε γιατί στις προγνώσεις της ΕΜΥ απουσιάζει η περιοχή της Νότιας Πελοποννήσου;Η περιοχή της Μεσσηνίας δεν υπάρχει σε καμία πρόγνωση.Έχω να ακούσω πρόγνωση από το 1987 μετά τον ισχυρό σεισμό της Καλαμάτας.Η περιοχή αυτή συνεισφέρει στην Εθνική Οικονομία με πολλούς τρόπους.Αγροτική παραγωγή,τουρισμό,αλλά και βιομηχανική δραστηριότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μεσσηνία μαζί με την Ηλεία και την Αχαΐα αποτελούν τη δυτική Πελοπόννησο που ανήκει στη δυτική Ελλάδα. Οι υπόλοιποι νομοί της Πελοποννήσου αποτελούν την ανατολική Πελοπόννησο που ανήκει στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα.

      Διαγραφή