Με υφέσεις και εξάρσεις συνεχίζεται ο χειμώνας

Βαρομετρικό χαμηλό, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται προς το Α. Αιγαίο. Σχεδόν στάσιμα αβαθή βαρομετρικά χαμηλά παρατηρούνται στο Ιόνιο και τη Δ. Μεσόγειο, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν τα Β. Βαλκάνια. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), δεν θα λείψουν και πάλι οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά), αλλά τα φαινόμενα γενικά θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και μικρή διάρκεια. Οι Β-ΒΑ άνεμοι θα φθάσουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή (26-27/1) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας θα είναι οι ισχυροί βοριάδες και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τοπικές χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές Πελοποννήσου και Κρήτης. Το Σάββατο (28/1) ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση.   

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-1-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 7 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ΝΔ. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 13 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωί στο Α. Αιγαίο-Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη
Βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά). Από το απόγευμα σχετική βελτίωση. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς.

12 σχόλια:

  1. Τ' είχες Γιάννη, τ' είχα πάντα. Πάλι ψήγματα υετού η Αττική λοιπόν. Παράγινε το κακό την τελευταία 7ετία νομίζω. Ενώ έρχονται εύκολα οι ψυχρές μάζες, ο υετός έρχεται με το στανιό. Με κούρασε λιγάκι. Ας κάνει έναν καλό χιονιά κι ας έρθει η άνοιξη μετά. Αυτό το τσουρ τσουρ είτε σε βροχή είτε σε χιόνι είναι για στατιστικούς λόγους. Τι να το κάνω που θα βγει ο πιο βαρύς χειμώνας από το 1991-92. Τότε είχαμε ψυχρές εισβολές και χιόνια όχι αστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι τα 7 τελευταια, Νομιζω οτι με εξαιρεση τη δεκαετια του 2000 η αττικη παντα δεν ηταν και το καλυτερο μερος να ζει ενας χιονοφιλος! :)

      Διαγραφή
    2. Η Αττική για το γεωγραφικό πλάτος που βρίσκεται είναι μια χαρά μέρος για χιόνια. Δεν είναι μόνον η δεκαετία 2000, ήταν και τα 80s, αλλά και στα πέτρινα χρόνια των 90s δεν έλειπαν τα χιονάκια κάθε χρόνο τουλάχιστον τα β.π. Τι να πουν και οι Λονδρέζοι χιονόφιλοι, αν γκρινιάζουμε εμείς.

      Διαγραφή
    3. Οι Λονδρέζοι χιονόφιλοι θα το χαρούν το χιόνι μόνο οταν ...διακοπεί το Ρεύμα του Κόλπου. Τώρα βέβαια πόσο θα χαρούν κατά τα άλλα δεν ξέρω.

      Διαγραφή
    4. Γιώργο τελευταία το ρεύμα του κόλπου δεν αφήνει ούτε τους Νορβηγούς να χαρούν το χιόνι-και ειδικά φέτος!

      Διαγραφή
    5. Θα τον "κλείσει το διακόπτη" ο Τραμπ, μην ανησυχείς. Αλλά τότε, πρώτοι οι ίδιοι οι Αμερικάνοι θα ψάχνονται!

      Διαγραφή
  2. Δεν είναι μόνο θέμα υετού στην επερχόμενη κακοκαιρία. Οι θερμοκρασίες και η ανώτερη υποστήριξη υποτυπώδεις. Αλλά θα έχουμε πιστεύω ευκαιρίες σαφώς καλύτερες στη συνέχεια για προσήνεμο χιονιά. Αυτός δεν είναι προσήνεμος είναι ...oriental χιονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε με ενδιαφέρον την αμφίρροπη μάχη μεταξύ Ατλαντικού και Σιβηρίας, Μιας και ο Ατλαντικός φαίνεται να ξυπνάει ύστερα από πολύ καιρό, το μόνο σίγουρο είναι οτι θα έχουμε ανακατατάξεις!

    Με εκτίμηση

    Τόλης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑΦΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΟΧΙΜΩΝΑ.ΔΟΥΛΕΥΩ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ Κ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΚ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ 3 ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΙΟΥ.Κ ΜΕΝΩ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΟΧΙ ΚΗΦΗΣΣΙΑ.ΗΔΗ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΡΩΣΕΙ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.Κ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΥΟ ΧΕΙΜΩΜΑ ΑΚΟΜΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΙΦΑΔΕΣ ΠΑΛΙ ΤΙΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΙΣΤΕΥΩ.Γ\ΤΕΛΟΣ ΦΕΤΟΣ ΦΟΡΑΩ ΒΑΡΥ ΜΠΟΥΦΑΝ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.ΤΟΚΡΥΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ.ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ Κ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΘΕΛΕΙ Κ Τ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 16-17 .ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα ποιος αμφιβάλλει ότι ο φετινός χειμώνας είναι "από τα παλιά" ακόμα και στην Αττική. Από τα τελη Νοεμβρίου κατά κύριο λόγο έχουμε βοριάδες, πολλές ψυχρές εισβολές, μονοψήφιες θερμοκρασίες. Όμως, όλο αυτό το σκηνικό δεν έχει δώσει έναν πραγματικό καλό χιονιά. Δεν είναι κρίμα;Η Αριάδνη ήταν σύντομη κ καλή για τα κεντρονότια, όχι κάτι ιδιαίτερο για τα βόρεια. Στις παραμονές της Πρωτοχρονιάς ο χιονιάς ήταν ικανοποιητικός για κεντροβόρεια Αττική, πολύ καλός για υπερβόρεια και ορεινά.Αλλά αυτό το έχουμε συχνά, χωρίς να έχουμε αντίστοιχα βαρείς χειμώνες.Θα περίμενα λοιπόν κάτι καλύτερο ως αποτέλεσμα έως τώρα.Συμφωνώ και με το Γιώργο ότι αυτός ο χιονιάς είναι Oriental,΄εμείς είμαστε στα ξέφτια της εισβολής, οι πιθανότητες για Αττική ήταν λίγες αν και υπαρκτές. Τέλος πάντων, ελπίζω να μας αποζημιώσει κάποια στιγμή στο υπόλοιπο του χειμώνα.
    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από το πρωί το βλέπουμε κατά διαστήματα και στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Μην με ρωτήσει ο Γιώργος ποιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι στιγμής προηγείστε καθαρά στη φετινή χιονο-βαθμολογία. Η μεγάλη ανατροπή για την Αθήνα θα έρθει το Φλεβάρη. Θα καλύψουμε τη διαφορά και θα τερματίσουμε πρώτοι στο χιονοπρωτάθλημα.

      Διαγραφή