Βαρομετρικό χαμηλό στην
κεντρική Μεσόγειο κινείται Α-ΒΑ, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν τα Β. Βαλκάνια.
Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα
είναι οι βροχές, οι τοπικές καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις στις ορεινές
περιοχές. Θα υπάρχουν πάντως και ανοίγματα του καιρού που θα είναι μεγαλύτερα
στη Δ. Ελλάδα. Οι ΒΑ έως ΝΑ άνεμοι θα φθάνουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα
σημειώσει μικρή πτώση. Την Πέμπτη
(7/2), οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά) θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, την
Α. Στερεά- Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή
περαιτέρω πτώση. Την Παρασκευή
και το Σάββατο (8-9/2), ο
καιρός θα είναι αρκετά κρύος με βόρειους ανέμους ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και
ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια. Την Κυριακή
και τη Δευτέρα (10-11/2) θα
επικρατήσουν στη χώρα ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.
ΤΕΤΑΡΤΗ,
6 Φεβρουαρίου 2019
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
6-2-2019
Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με
7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ
4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως
16 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική
χώρα:
Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Χιόνια
στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη –
Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ και στα
νότια ΝΑ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.
Αττική:
Ο πρώτος κύκλος των ισχυρών
βροχών και των καταιγίδων θα κρατήσει ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Στη συνέχεια
ο καιρός θα γίνει άστατος με τοπικά φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες.Άνεμοι
ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.
Ν. Θεσσαλονίκης:
Βροχές κυρίως από το πρωί ως το μεσημέρι. Άνεμοι ΒΑ 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς.
Και μέχρι νωρίς το απόγευμα όλα έμοιαζαν και ήταν τόσο ειδυλλιακά. Με λιακάδα, μπονάτσα και πεντακάθαρα χάρη στον ανατολικό άνεμο νερά. Και χωρίς αλιευτικά δίχτυα στη μεγάλη αμμουδιά. Πήγα ως εκεί από την αγαπημένη μου ακτή. Φωτογραφίζοντας καλόγριες, κακαρέλους, σαργούς, κέφαλους, μουρμούρες, σπάρους, μελανούρια, χάνο, γαϊτανούρια και μαζεύοντας από τον βυθό ένα πλαστικό, ένα τσίγκινο κουτάκι μπύρας, κι ένα κομμάτι γυαλί. Ένα σπασμένο καθρεφτάκι ήταν που άστραψε για μία στιγμή. Καθώς ο ήλιος το φώτισε έτσι όπως περιπλανιόταν πάνω από τη θάλασσα, αφήνοντας τη λάμψη του στα κρυστάλλινα νερά της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρίμα που θα έρθει αυτή η σφοδρή καταιγίδα μετά. Υπάρχουν, βέβαια, και χειρότερα. Για παράδειγμα, τα 2/3 των παγετώνων στα Ιμαλάια μπορεί να έχουν λιώσει μέχρι το τέλος του αιώνα, αν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι εκπομπές αερίων, κάτι που θα είχε ως συνέπεια την αποσταθεροποίηση των μεγάλων ποταμών της Ασίας, όπως αναφέρει η Le Monde. Oι παγετώνες εκτείνονται σε 3.500 χιλιόμετρα από το Αφγανιστάν ως τη Βιρμανία (Μιανμάρ), σε μία ορεινή περιοχή που αποκαλείται ο τρίτος πόλος της γης. Και έχει πάρει αυτό το όνομα για τους παγετώνες της που τροφοδοτούν με νερό δέκα ποταμούς σαν τον Γάγγη και τον Μεκόνγκ, μέσω του Κίτρινου ποταμού και από όλη αυτή τη διαδικασία επωφελούνται και οι τοπικοί πληθυσμοί.
Η υπερθέρμανση, όμως, απειλεί τους παγετώνες ακόμα και σε μεγάλα υψόμετρα αυτής της οροσειράς (που έχει τις δύο ψηλότερες κορυφές του κόσμου Έβερεστ και Κ2), σύμφωνα με μία μελέτη, που κράτησε πέντε χρόνια και στην οποία συμμετείχαν 350 επιστήμονες. Ακόμα κι αν υπάρξει παγκόσμια κινητοποίηση για τη συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας κάτω από τον 1,5 βαθμό, τα Ιμαλάια θα χάσουν και πάλι το 1/3 των παγετώνων τους. Αυτό θα έχει συνέπειες για 250 εκ. ανθρώπους που ζουν στα ορεινά και 1,65 δισ. κατοίκους παραποτάμιων περιοχών.
Ειδικά για τα ορεινά οι συνέπειες θα είναι αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ σύμφωνα με μία έκθεση η περιοχή χρειάζεται 3,2 με 4,6 δισ. δολ. ως το 2030 για να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή και άλλα 5,5 ως 7,8 δισ. δολ. μέχρι το 2050.
https://www.lemonde.fr/planete/article/2019/02/04/la-fonte-des-glaces-de-la-region-hindou-kouch-himalaya-menace-les-grands-fleuves-d-asie_5419162_3244.html
Βαγγέλης Σπανός
εντονοτατα φαινομενα σημερα το βραδυ απο θεσσαλια και νοτιοτερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαρδιτσα
Απορώ πως κ δεν ονομάσαν το νεο χαμηλό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρτι από κεραυνούς απόψε και προς τα ενδότερα του λεκανοπεδίου. Όχι κάτι το ακραίο μέχρι τώρα από βροχή -τουλάχιστον σε όσες περιοχές κινήθηκα, αλλά διατηρεί σταθερά αρκετά καλή ένταση. Μου θυμίζει φθινόπωρο η αποψινή βραδιά. Για να είμαι ειλικρινής θα μου άρεσε περισσότερο να περάσει αυτό το μέτωπο μέσα στην ημέρα. Αλλά για να το δούμε λογικά, σίγουρα αυτό το πέρασμα θα δημιουργήσει λιγότερα προβλήματα τώρα το βράδυ. Το ζητούμενο τώρα είναι η επιστροφή του χειμώνα, μιας και τα περιθώρια σιγά σιγά στενεύουν. Κάτι ψιθυρίζεται πάλι στα μοντέλα. Ας ελπίσουμε όμως να μη μείνουμε πάλι στους ψιθύρους. Καλό βράδυ σε όλη την παρέα.
ΑπάντησηΔιαγραφή1 κ 30 βράδυ,τωρα μας ήρθε ή βροχή,αιντε να δούμε μέχρι το πρωί πόση βροχή θα ριξει,οχι τόσο στο νησί όσο στις περιοχές που θα είναι στο μάτι της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταιγίδα με άκρως εντυπωσιακά ηλεκτρικά είχαμε εδώ στη Ρόδο χθες βράδυ η οποία σάρωσε το νησί από τα ΝΔ προς τα ΒΑ του. Τα φαινόμενα ξεκίνησαν από τις 22.00 περίπου, αλλά η καλή καταιγίδα εδώ στην πόλη ξέσπασε γύρω στα μεσάνυχτα, η οποία άφησε 18 με 20 χιλιοστά. Μέχρι και νωρίς τα ξημερώματα είχαμε φαινόμενα
ΑπάντησηΔιαγραφήΘάνος Κοτταράς
Καλημέρα, ωραία δυνατή βροχή με μέτρια ηλεκρικά φαινόμενα γύρω στα μεσάνυχτα είχαμε χθες στην Αττική, τουλάχιστον στην Κηφισιά. Πρέπει να έχουμε συνολικά κάπου 20-25 χιλιοστά. Μια χαρά δηλαδή, χωρίς κάποια ακρότητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα μου έκανε εντύπωση που έμεινε ορφανό το σύστημα αυτό. Το Αστεροσκοπείο έχει δώσει ονόματα σε άλλα κι άλλα και για κάποιο ανεξήγητο λόγο το άφησε αβάπτιστο το τωρινό. Προσωπικά, διαφωνώ με την ονοματοδοσία, αλλά δεν μπορεί να δίνει όνομα σε κακοκαιρίες που αφορούν αποκλειστικά τα διεθνή μας χωρικά ύδατα και να μη δίνει στο παρόν σύστημα. Πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια, συμφωνούμε ή όχι. Εκτός αν έγινε αλλαγή σκεπτικού.
To meteo.gr, σύμφωνα με δική τους τοποθέτηση, δίνει όνομα όταν η εκάστοτε κακοκαιρία δημιουργεί προβλήματα, κάτι που δεν συνέβη αυτή τη φορά. Εδώ στέγνωσαν ήδη οι δρόμοι. Βέβαια, μαζεύει πάλι πράγμα ο ουρανός τώρα. Αλλά τουλάχιστον χθες το βράδυ τα φαινόμενα ήταν έντονα μεν, όχι ακραία δε. Και στη 1 η ώρα είχαν τελειώσει όλα. Ένας στύλος της ΔΕΗ έπεσε ευτυχώς στη διαχωριστική νησίδα μεταξύ Ελληνικού και Γλυφάδας, ενώ στο ύψος της Βούλας συνεργείο κλάδευε δέντρα στην παραλιακή. Μάλλον, διότι τα κλαδιά τους είχαν βαρύνει από τη βροχή και θα υπήρχε κίνδυνος να σπάρουν με το παραμικρό αεράκι. Τέλος, πολυάριθμα σμήνη γλάρων ξαποσταίνουν στις λιμνούλες που έχουν σχηματιστεί στις Αλυκές Αναβύσσου, ψάχνοντας και για καμιά λιχουδιά λίγο πιο πέρα από τη δαντελένια ακρογιαλιά.
ΔιαγραφήΒαγγέλης Σπανός
Δεν θεωρώ ότι έπρεπε να ονομαστεί βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, δεν έχουν προκύψει ιδιαίτερα προβλήματα. Βέβαια όποιος θέλει ας μελετήσει το άρθρο που δίνει επίσημες απαντήσεις: http://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=882
ΔιαγραφήΕίναι φανερό ότι τα κριτήρια είναι πολλά, συχνά έξω-μετεωρολογικά και οπωσδήποτε υποκειμενικά. Προσωπική μου γνώμη ας ονομάζονται οι πολύ έντονες κακοκαιρίες ώστε να έχει πρακτικό αποτέλεσμα
Ρε παιδιά, δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα; Έχει τελειώσει το ελληνικό αλφάβητο με την ονοματοδοσία, σε όλες τις προηγούμενες έγιναν καταστροφές; Δηλαδή, στον Ορέστη, αν δεν κάνω λάθος που έβρεχε .... ανοιχτά της Μάλτας, είχαμε καταστροφές; Συμφωνώ, ότι δεν έπρεπε να δοθεί όνομα, αλλά με αυτή τη λογική, δεν θα έπρεπε να δοθεί όνομα στο 90% των προηγούμενος κακοκαιριών.
ΔιαγραφήΕγώ προσωπικά, ούτε στην επιλεκτική ονοματοδοσία θα συμφωνήσω, γιατί την πληροφορία αλλιώς θα την πάρουν τα ΜΜΕ, αλλιώς θα τη μεταδώσουν και αλλιώς θα την εκλάβει ο μέσος πολίτης (εδώ ακούς το πολύ απλό θα χιονίσει στα ορεινα της χώρας και σου λέει ο δίπλα σου, έρχονται χιόνια στην Αθήνα, αντε να εξηγήσεις ότι το χαμηλό που θα χτυπήσει την Καλαμάτα δεν θα το πάρεις χαμπάρι στη Λαμία π.χ.).
Νομίζω για τον "Ορέστη" είχε πει σε συνέντευξή του μετεωρολόγος από το Meteo.gr ότι κακώς του έδωσαν όνομα. Και ότι σε μία άλλη κακοκαιρία, που την άφησαν... ανώνυμη, θα έπρεπε να την είχαν ονομάσει, γιατί δημιούργησε προβλήματα. Η συγκεκριμένη συνέντευξη εξηγεί πολλά σχετικά με το θέμα και τη σύγχυση που όντως συχνά δημιουργείται. Απ' ό,τι θυμάμαι όνομα σε κάποια κακοκαιρία δίνεται όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα προκαλέσει προβλήματα / ζημιές, όταν αναμένεται να επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος της χώρας και όταν έχει και διάρκεια, πέρα από ένταση.
ΔιαγραφήΑπό αυτή την άποψη η κακοκαιρία που δικαιολόγησε απόλυτα το... όνομά της ήταν η Αριάδνη. Τα υπόλοιπα ονόματα που δόθηκαν σε μεταγενέστερες κακοκαιρίες δεν τα θυμάμαι καν, με εξαίρεση αυτά του φετινού Ιανουαρίου, που είναι, όμως, πρόσφατα. Παρεμπιπτόντως, το meteo.gr προέβλεψε σωστά και τη μεσημεριανή καταιγίδα σήμερα στο Θυμάρι, όπου οριακά πρόλαβα τη βουτιά, βγαίνοντας από τη θάλασσα ενώ ακούγονταν τα πρώτα μπουμπουνητά.
Βαγγέλης Σπανός
Βαγγέλη Στο 90% έπρεπε να δοθεί στο 10% όχι. Αν δεις το άρθρο που παρέθεσα του μετεο και αυτοί δηλώνουν ότι έγιναν λαθη (βλ. ορέστης). Θελουμε δεν θελουμε το αστεροσκοπείο θα δίνει ονόματα. Ας βελτιωθεί τουλάχιστον η διαδικασία ονοματοδοσίας για να μη γίνει σούπα.
ΔιαγραφήΔηλαδή ρε παιδιά για να καταλάβω τι πάθαμε που η σημερινή κακοκαιρία έμεινε ανώνυμη; Αν της είχε δοθεί όνομα στη λογική των προηγούμενων κακοκαιριών τι θα άλλαζε; απολύτως τίποτα στην πραγματικότητα. Ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να λειτουργεί έτσι κι αλλιώς. Το μόνο που θα άλλαζε θα ήταν το παιχνίδι των λέξεων στα ΜΜΕ (έρχεται ο Τηλέμαχος, Ο Ορέστης ο ... πυροσβέστης κλπ). Και φίλε Βαγγέλη, σιγά την Καραϊβική που είμαστε που θα έπρεπε 9/10 κακοκαιρίες να τις ονοματίζουμε. Ο κάτοικος στο Τρομσο θα έπρεπε να πέφτει σε χειμερία νάρκη με αυτή τη λογική.
ΔιαγραφήΣτο 90% περιπτώσεων μιλάμε απλώς για χαμηλά άλλοτε αβαθή, άλλοτε πιο ισχυρά, λίγες φορές είναι επικίνδυνα τα φαινόμενα. Και να σου πω κάτι; Πέραν της Μάνδρας προφανώς, η χειρότερη καταιγίδα στην Αττική ήταν πέρυσι τέλος Ιουλίου που έριξε σε 2 ωρες 60 χιλιοστά. Εκεί να δεις πλημμύρες. Αλλά πέρασε στο ντούκου λόγω θερινής ραστώνης.... Και επίσης, βάσει ποίας λογικής δίνουμε όνομα; Είναι σαν να χωρίζουμε τους πολίτες σε α και β διαλογής. Ένας κάτοικος του Πόρου βίωσε ακραία φαινόμενα. Αύριο θα τα βιώσει ένας στην Κέρκυρα, μεθαύριο ένας στη Μυτιλήνη. Αυτουνού την κακοκαιρία γιατί να μην της δώσουν όνομα; Αυτόν μάνούλα δεν τον γέννησε :) Μόνο εγώ θα έχω όνομα σε κακοκαιρία επειδή ζω στην Αττική; Και γιατί εγώ να προστατεύομαι καλύτερα λόγω του ονόματος που και καλά θα με ταρακουνήσει από τον κάτοικο στην εσχατιά της χώρας που η κακοκαιρία του δεν θα αφορά την Αττική; Γι αυτο σας λέω, δεν έχει νόημα αυτό. Παιχνίδι για τα ΜΜΕ είναι όλο αυτό.
Επίσης να αναφέρω ότι από τον υπερβολικό αέρα, είχαμε όλη την ημέρα χθες ακυρώσεις πτήσεων από και προς το νησί, όπως βέβαια και απαγορευτικό απόπλου πλοίων
ΑπάντησηΔιαγραφήΘάνος Κοτταράς
Ενώ έως την Θήβα,εχθές το μεσημέρι, είχε ανατολικό άνεμο,στο χωριό μου φυσούσε καθαρός βοριάς αρκετά κρύος,με αποτέλεσμα να μην αφήσει κάποια περιθώρια, για έντονα φαινόμενα. Από τις 8 ψιχαλιζε και μετά τις 11,ξεκίνησε δυνατή βροχή με αστραποβροντα και πολλούς κεραυνούς. Το ίδιο συνέβη όλη νύχτα με ένα άνοιξε κλείσε και ξεσπάσματα. 24.5 έγραψε ο σταθμός, καθόλου άσχημα. Με την θερμοκρασία στους 9 το βράδυ και στους 5 το πρωί. Ο Ελικώνας έβαλε χιόνι απο τα 1100 και πάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαβάζοντας εχθες την συγκινητική ιστορία με τον Ορφέα, το σκυλί μιας από τις γυναίκες που κάηκαν στην Καλαμάτα, δεν φανταζόμουν ότι θα είχα και εγώ, αργά το βράδυ μια περιπέτεια μέχρι μικρό μου λαμπραντορ, που χάθηκε ξαφνικά και απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες μου να το βρω.Μεχρι αργά έψαχνα και σταμάτησα, φοβούμενος τους κεραυνούς .Στην περιοχή υπάρχουν άγρια σκυλιά, πολλά αγριογούρουνα και πολλοί λύκοι. Από τις 5 το πρωί, ήμουν στην γύρα μήπως και το βρω,αλλά πάλι τίποτα.Ευτυχως όμως,φοβισμένο, κάπου θα είχε κρυφτεί και το βρήκε ο αδερφός μου αργότερα και όλα έληξαν ομαλά. Είναι ένα πανέμορφο ζώο,πανέξυπνος και για την ηλικία του (5 μηνών) ολόκληρο θηρίο.Οταν με αγκαλιάζει κοντεύει να με σκεπάσει και να με ρίξει στο έδαφος, καθώς είναι και παιχνιδιάρης. Καλημέρα.
Τα λατρεύω τα λαμπραντορ
ΔιαγραφήΘάνος Κοτταρας
Tο stream δεν ευνόησε για τα μέγιστα και την εκδήλωση πολύ ισχυρών καιρικών φαινομένων την Αττική. Τουλάχιστον χαρήκαμε την βροχή με συνοδεία ηλεκτρικής δραστηριότητας, ευτυχώς διχως προβλήματα. Παρατηρούσα εχθές το βράδυ την δορυφορική και είχε σχηματίσει τόξο η νέφωση, και τα νέφη ερχόντουσαν αμιγώς από τα νοτιοανατολικά αλλα πιο Πολύ Από τα ανατολικά της Αττικής και πήγαιναν προς τα δυτικά. Το συγκεκριμένο καιρικό σύστημα ήθελε προσοχή και παρακολούθηση και στην συνέχεια ενημέρωση στο κοινό για την αποφυγή όσο γινόταν για τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία. Καλημέρα στον δάσκαλο κύριο ζιακόπουλο και σε όλη την παρέα. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σε όλους,Χριστοδουλε χαίρομαι από καρδιάς που βρέθηκε το λαμπραντορ,εδω στο νησί μόνο βροχή μέχρι 7 το πρωί περίπου,χωρις ηλεκτρικές εκκενώσεις κ χωρίς αέρα.ηλιος τώρα κ ,15 βαθμοί κελσίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει ψωμί ακόμα η κακοκαιρία. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δε θα αναλύσω αν το συγκεκριμένο χαμηλό έπρεπε να βαπτιστεί η όχι,αυτό που θα πω είναι ότι εκτός την φυσιολογικής πτώσης της θερμοκρασίας κ των καταιγίδων σε συγκεκριμένες όπως αναμένονταν περιοχές,μεγάλο κομμάτι της χώρας δεν πήρε κάτι το ιδιαίτερο(τρανό παράδειγμα τα δυτικά,βόρεια αλλά κ η Κρήτη πήραν ψίχουλα όπως κ το περίμενα άλλωστε με το σταθμό στην πόλη μου στα 1,2mm σύνολο)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κύριο χαρακτηριστικό αυτής της επιλεκτικής κακοκαιρίας πιστεύω ότι ήταν σίγουρα οι σφοδροί άνεμοι παντού οι οποίοι σε πολλές καταβατικές ευάλωτες στο ανατολικό ρεύμα περιοχές ξεπέρασαν τα 100km ανά ώρα με αποκορύφωμα τον Ρωμανό της Πάτρας με 127,1km!!
Φιλικό μου ζευγάρι που ανέβασε βίντεο στο facebook απο το νοσοκομείο του Ρίο χθές η κατάσταση πραγματικά θύμιζε συνθήκες Τυφώνα!
Τώρα για τη συνέχεια μία ηρεμία φαίνεται γενικά τις επόμενες ημέρες με λίγα γενικά φαινόμενα κ φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή ενώ όσο πάει το προγνωστικό μάτι διαφαίνεται μετά τις 15 κάτι δυνατό αλλά ας μη λέμε πολλά γιατί πάλι μπορούν τα στοιχεία να ανατραπόυν.
Σιγά σιγά λοιπόν σε έναν αρκετά ενδιαφέρον φέτος Χειμώνα.
Ευχαριστώ Αντώνη για τα καλά σου λόγια ,όπως και τον Θάνο. Η στεναχώρια μου ήταν μεγάλη ,δεν μπορούσα να κοιμηθώ όλη την νύχτα και οπότε έκοβε η βροχή, έβγαινα σεργιάνι μήπως και το βρω. Ένιωσα ιδιαίτερη ανακούφιση μόλις με πήρε ο αδελφός μου και τον βρήκε. Τα δύο μου σκυλιά με συνοδεύουν πάντα και ειδικά στα κτήματα μου κρατούν συντροφιά. Τί παιχνίδι κάνει το μικρό θηριακι,με τον πιτσιρικά μου,δεν φαντάζεστε. Ακόμη και την γάτα μου όταν παίζουν, κάθομαι και χαζεύω για πολλή ώρα.Παιρνω μαθήματα ζωής από όλα τα πλάσματα τής φύσης και το ένστικτο τους, αλάνθαστο.
ΑπάντησηΔιαγραφή