Η παρούσα κατάσταση στην
περιοχή της Βουλγαρίας και τα τελευταία τρεξίματα των βασικών μοντέλων αναβαθμίζουν τον κίνδυνο από τις καταιγίδες
που θα εκδηλωθούν σήμερα στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα
νησιά του Β-ΒΑ Αιγαίου και τις ανατολικότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.
Αναφορικά με τις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν στη χώρα, ισχύουν οι
εκτιμήσεις των προηγούμενων ημερών.
Καλημέρα σε όλους
Καλημέρα σας κύριε Ζιακοπουλε. Είμαι από την περιοχή της Ξάνθης και θέλω να ρωτήσω το εξής.Γιατι η Βορειοανατολική Ελλάδα και ειδικά η Θράκη είναι η περιοχή με τις περισσότερες και πιο έντονες καταιγίδες στην Ελλάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε μου το εσωτερικό της Πελοποννήσου Τρίπολη που είμαι εγώ αλλα και η γενικά η ραχοκοκαλιά της Πίνδου (ορεινή Στερεά, δυτική Θεσσαλία αλλά και δυτική Μακεδονία όλα τα χρόνια που βλέπω δορυφορικές και γενικά τα στοιχεία έχει πιο πολλές καταιγίδες σαν αριθμό και μιλάμε εδώ Τρίπολη πολύ ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες.
ΔιαγραφήΓιάννης, Τρίπολη
-Τη θερινή περίοδο στη χώρα μας οι ατμοσφαιρικές διαταραχές συνοπτικής (μεγάλης) κλίμακας στη συντριπτική πλειονότητά τους έρχονται από το βορρά και επηρεάζουν κυρίως τη Β-ΒΑ Ελλάδα.
Διαγραφή- Οι περιοχές των Βαλκανίων βόρεια της χώρας μας είναι ηπειρωτικές, γεγονός που σημαίνει ότι οι αέριες μάζες που συχνά λιμνάζουν πάνω από αυτές είναι δυνητικά ασταθείς. Όταν υπάρχει αίτιο έκλυσης της αστάθειας, οι αναπτυσσόμενες καταιγίδες, κινούμενες με το Β-ΒΔ ρεύμα που συνήθως επικρατεί στο κάτω μισό της τροπόσφαιρας και πρωτίστως στη στάθμη των 700 hPa, φθάνουν άνετα στη Β-ΒΑ Ελλάδα και το μέτωπο των ριπών τους που προηγείται δημιουργεί εκεί νέα κύτταρα καταιγίδων.
- Τα μέτωπα των θαλάσσιων αυρών που αναπτύσσονται κατά μήκος των ακτών της κεντροανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης εισχωρούν σε βάθος αρκετών χιλιομέτρων στην ξηρά, εξαναγκάζοντας στο τέλος της διαδρομής τους τις θερμές αέριες της ξηράς σε ανοδική κίνηση. Επιπλέον μεταφέρουν εκεί υγρασία από τη θάλασσα. Στις περιοχές της Ξάνθης και της Κομοτηνής η απουσία αξιόλογων ορεινών εξάρσεων στις νότιες ζώνες τους επιτρέπει στις θαλάσσιες αύρες να φθάσουν ως τις νότιες παρυφές της οροσειράς της Ροδόπης. Εννοείται ότι σε όλη τη Β-ΒΑ Ελλάδα με την επικράτηση ενισχυμένων ανέμων του βόρειου τομέα ο μηχανισμός ανάπτυξης της θαλάσσιας αύρας καθίσταται αδύνατος
Σημείωση: κάθε περιοχή της χώρας μας έχει τις ιδιαίτερότητές της και η σύγκριση μπορεί να γίνει μετά από σχετική μελέτη, στην οποία καλό είναι να έχει οριστεί η εποχή για την οποία μιλάμε.
Λεπτομερέστατος δάσκαλε, ευχαριστούμε.
ΔιαγραφήΗ σημείωση σας στο τέλος νομίζω ότι παίζει καθοριστικό ρόλο ώστε να καταλάβουν αρκετοί φίλοι ότι δεν είναι ίδιες οι συνθήκες εκδήλωσης φαινομένων χειμώνα καλοκαίρι.
Το αντίθετο θα έλεγα.
Σήμερα είχαμε πολλά 40αρια ενώ στον κάμπο της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας άγγιξε τούς 41 με 42β ο υδράργυρος.
Στην περιοχή μού ήταν επίσης η πιό ζέστη μέρα σήμερα με 36β μέγιστη και κάπως αυξημένη σχετική υγρασία.
Στα των καταιγίδων είχαμε και έχουμε από το ύψος της κεντρικής Μακεδονίας και ανατολικά, φαινόμενα τα οποία συνδυάζονται βάση αναφορών πού είχα με πολλά ηλεκτρικά, χαλάζι σχετικά μεγάλου μεγέθους και ανέμους οι οποίοι πάλι σήμερα σε κάποιες περιοχές(η Ξάνθη πάλι μέσα) άγγιξαν τα 9 μποφόρ!
Από αύριο το κύμα ζέστης φεύγει, ενώ από Δευτέρα και μετά η αστάθεια στα βόρεια παραμένει, η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα με λίγο παραπάνω δροσιά στα ανατολικά και κυρίως ΒΑνατολικά και λίγο παραπάνω ζέστη στα δυτικά ΒΔυτικα.
Κανένας καύσωνας δεν ξανά έρχεται!
Όπως δλδ πρώτοι τα είχαμε γράψει εδώ μέσα.
Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Ζιακοπουλε. Πολύ κατατοπιστικά τα όσα αναφέρετε.Να είστε γερός και πάντα στις επάλξεις ώστε να μας διαφωτίζετε για τα του καιρού και του κλίματος.
ΔιαγραφήΜε όλο τον σεβασμό στα όσα ανωτερω γράφετε, πράγματι, η θαλάσσια αύρα (το καλοκαίρι) πλησιάζει μέχρι τους πρόποδες της Ροδόπης (30 χιλιόμετρα από την θάλασσα) και τα μεσημέρια γίνεται ευπρόσδεκτη, εκτός αν επικρατήσει μελτέμι, συνήθως ισχυρό, οπότε η αύρα εξαφανίζεται και η θερμοκρασια μένει σχετικα ψηλα. Η αύρα αυτη συγκρατεί λίγο την ζέστη στο εσωτερικό της πεδιάδας, αλλά στα παράκτια κρατάει την θερμοκρασία σε ευχαριστα επίπεδα, μέρα νυχτα.(Δ)
ΔιαγραφήΑπό μικρό παιδί έκανα διακοπές στην Σαμοθράκη.Έμαθα από τότε να έχω μαζί μου τα καλοκαίρια πάντα αδιάβροχο και πλαστικό κάλυμμα για την σκηνή.Επίσης,πολλές νύχτες χαζεύαμε τις αστραπές απέναντι. Τώρα κατάλαβα το γιατί.
ΔιαγραφήΔημήτρης ρ.
Καλησπέρα στην παρέα και ιδιαιτερος στον δάσκαλό μας Κο Ζιακοπουλο! Για να δω αν αρχίζω κάτι να καταλαβαίνω μετά από τόσα χρόνια που παρακολουθώ προγνώσεις και αναλύσεις καιρικών φαινομένων! Αυτό που περιγράφετε Κε Ζιακοπουλε, είναι το ίδιο αίτιο που δημιούργησε την καταιγίδα της Ηλιούπολης σωστά;
ΔιαγραφήΔεν θα το έλεγα έτσι. Ο ρόλος της θαλάσσιας αύρας στο μέσης κλίμακας φαινόμενο της καταιγίδας της Ηλιούπολης ήταν πρωταγωνιστικός. Οι θαλάασιες αύρες της Β-ΒΑ Ελλάδας είναι τοπικές κυκλοφορίες που αλληλοεπιδρούν με τις συνοπτικής (μεγάλης) κλίμακας διαταραχές που φθάνουν στην περιοχή από το βορρά.
ΔιαγραφήΑπλά να προσθέσω Βαγγέλη ότι στην τοπική καταιγίδα της Ηλιούπολης δεν υπήρχε το δυναμικό αίτιο(ψυχρή λίμνη-χαμηλό πού κατήλθε νοτιότερα από τα Βαλκάνια προς τη Βόρεια χώρα και κυρίως προς μαύρη θάλασσα βόρεια Τουρκία) πού προστίθεται στις καταιγίδες της ΒΑνατολικής χώρας σήμερα.
ΔιαγραφήΟπότε στην πρώτη περίπτωση(Ηλιούπολη) μιλάμε μόνο γιά καθαρά θερμική καταιγίδα υπό την βοήθεια της αύρας.
Γιάννης Τρίπολη, για τους πιο θερινούς μήνες εννοούσα απο Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο με την θερμική αστάθεια μεσημέρι-απόγευμα. Αδύνατον να έχουν πιο πολλές καταιγίδες οι Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη απο την Τρίπολη.
ΔιαγραφήΦώτη, σημαντικό ρόλο έπαιξε η ενίσχυση της κατακόρυφης μεταφοράς στην υπήνεμη πλευρά του Υμηττού (Ηλιούπολη) λόγω του καταβατικού ΒΑ ρεύματος.Βλέπε http://www-das.uwyo.edu/~geerts/cwx/notes/chap10/oro_rain.html Σχήμα 2 περίπτωση (g).
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ δάσκαλε γιά την πληροφορία και την αναλυτική εικόνα.
ΔιαγραφήΝαι, θυμάμαι ότι ήταν συνδυασμός τού καταβάτη ΒΑ ανέμου κατεβαίνοντας από τον Υμηττό βρίσκοντας το "φράγμα" της αύρας(νοτιά) τού Σαρωνικού.
Να ρωτήσω όμως κάτι?
Γιά ποιό λόγο ανάλογα φαινόμενα αστάθειας έχουν να εμφανιστούν κάποια χρόνια στην περιοχή τού Πατραϊκου κόλπου το καλοκαίρι?
Λείπει ο συνδυασμός θερμικής η δυναμικής αστάθειας και θαλάσσιας αύρας ή αλλάζουν οι κανόνες λόγω διαφορετικού ανάγλυφου.
Παρατηρώ ότι γιά τρίτη χρονιά όλες οι αστάθειες επηρεάζουν την ηπειρωτική Αιτωλοακαρνία η Αχαΐα και μόνο στο τέλος κάποιες φορές καταλήγουν να δώσουν κάποια εξασθενημένα φαινόμενα μέχρι τα παράκτια τού Πατραϊκού.
Έχω από το 2018 νομίζω να δω μία φορά ανάπτυξη καταιγίδας πάνω από τον Πατραϊκό.
Εάν είχατε χρόνο θα ήθελα να με βοηθήσετε λίγο πάνω στο θέμα.
Καλησπέρα κύριε Ζιακοπουλε. Σκέφτομαι ότι ο τόπος μου τα Τρίκαλα είναι μεν μακριά από την θάλασσα για τα ελληνικά δεδομένα αλλά ένα κομμάτι μιας μικρής μεσογειακής χώρας. Το θερμοκρασιακό εύρος των άνω 67 βαθμών πως εξηγείται;
ΑπάντησηΔιαγραφήπαράκληση οι 67 βαθμοί αναφέρονται στο ετήσιο θερμοκρασιακό εύρος? που δεν ξέρω αν υπάρχει αυτό το μέγεθος...γιατί το ημερήσιο δεν είναι τόσο.."θωμάς"
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφορά την μέγιστη και ελάχιστη που έχουν καταγραφεί ως τώρα γενικά
ΔιαγραφήΦυσικά...στο ερώτημα σου...καλυτερα να απαντήσει ο κυριος Ζιακόπουλος...επειδή και εμένα με εχει προβληματίσει...το θερμοκρασιακό εύρος οσον αφορά τον χαρακτηρισμό ενος κλίματος ως ηπειρωτικού,,χρησιμοποίησα το ημερήσιο και οχι το ετήσιο...εμπειρικά και μόνο ενα ημερήσιο θερμοκρασιακό ευρος ανω των 15 βαθμών σε αντικυκλωνικές...συνθήκες αναστροφής νομίζω ειναι σαφής ενδειξη ενος ηπειρωτικού κλίματος(τα τρίκαλα τον χουν μου φαίνεται..η θεσσαλονίκη με τίποτα)...από εκεί και μετά υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στα πλαίσια...του ηπειρωτικού κλίματος..καθώς αναστριφικές περιοχές δίνουν απίθανα ευρη(π.χ.Λαγκαδάς)"θωμάς¨"
ΔιαγραφήΕτήσιο θερμομετρικό εύρος της τάξεως των 60 ή 65 βαθμών δεν είναι ασυνήθιστο σε περιοχές των μέσων γεωγραφικών πλατών που δεν επηρεάζονται από τη θάλασσα.
ΔιαγραφήΊσως κάνω λάθος, αλλά ηπειρωτικό χαρακτηρίζεται το κλίμα σε ένα τοπο, όταν η διαφορα μεταξύ της μεσης μηνιαιας θερμοκρασιας του ψυχρότερου και του θερμότερου μηνα του έτους, υπερβαίνει τους 20 βαθμούς. Παραδ:.Ιανουαριος μέση θερμ. μήνα +3 , Ιούλιος +24,5. Συναντάται στην βόρεια Ελλάδα, στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και αλλού. Όχι σε παραθαλάσσια μέρη.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα σε όλους. Σήμερα στην περιοχή μας (Πρώτη Σερρών) έπεσε ίσως το μεγαλύτερο σε όγκο χαλάζι που έχω δει ως τώρα στην ζωή μου. Μέγεθος μπάλας του γκολφ και πολλά ενωμένα δύο μαζί και τρία. Τρομακτική η βουή όταν ερχόταν το χαλάζι. Ζημιές πολλές όπως φαντάζεστε.. https://serraikanea.gr/koinonia/182493-serres-apisteftes-eikones-ap-to-xalazi-stin-proti-serron-foto.html https://serraikanea.gr/koinonia/182476-ektakto-serres-tora-xalazi-se-sxima-balas-golf-stin-proti-serron-foto.html
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://serraikanea.gr/koinonia/182487-serres-xalazi-se-megethos-balas-tou-tenis-sto-sfelino-serron-fotografies.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε γιά τις πληροφορίες Κωστή.
ΔιαγραφήΜε όσα βίντεο έχω δει σήμερα από τις συγκεκριμένες περιοχές της βόρειας χώρας πραγματικά σε πιάνει δέος!
Ο ορισμός των ακραίων φαινομένων!
Φίλε Γιάννη από Τρίπολη δεν αντιλέγω σε ότι λες αλλά εκεί μιλάμε για υψόμετρο ενώ εδώ στη Θράκη εν προκειμένω στην Ξάνθη οι καταιγίδες φτάνουν μέχρι την θάλασσα. Δεν υπάρχει δηλαδή ο υψομετρικος παράγοντας που υπάρχει στην Πίνδο, στην Τρίπολη κλπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήπως δεν υπαρχει.εκει δεν βρισκεται η οροσειρα της ροδοπης;
ΔιαγραφήΝαι αλλά μιλάω για τις καταιγίδες ,τις χαλαζοπτώσεις και τους βίαιους ανέμους στον κάμπο σε επίπεδο θαλάσσης.Δεν αναφέρομαι για τις καταιγίδες που είναι σύνηθες φαινόμενο στα ορεινά.
ΔιαγραφήΓιάννης Τρίπολη, τώρα είμαι εγώ, φίλε μου συγνώμη δεν κατάλαβα ότι λες για την πεδινή και παραθαλάσσια Θράκη. Σε αυτό συμφωνώ οτι η πεδινή και παραθαλάσσια Θράκη έχει πιο πιο πολλά μπουρίνια και καταιγίδες απο τα αυτά της Πελοποννήσου, να είσαι καλά.
ΔιαγραφήΑγαπητέ φίλε Κωστή Θεοδοσιου,θλίβεται η καρδιά μου με όσα είδα στην περιοχή σου και καθ' ότι παθόντας πολλές φορές από τέτοιες καταστροφές,αμέσως το στομάχι μου έγινε πέτρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης είδα και όσα ανέβασε εχθές ο κύριος Κολυδας(Καλησπέρα και από εμένα στον αγαπητό κ.Θεοδωρη)και η θλίψη μου για όσες δύσκολες στιγμές ζούμε οι εκεί παραγωγοί είναι μεγάλη.
Τα φοβόμουν αυτά για την φετινή σεζόν και δυστυχως δεν αποφεύχθηκαν.
Όλα τα "μυνηματα" που λαμβάνω καθημερινά όπως και τα "τραγούδια"που ακούω από όλα τα πλάσματα της φύσης μου "λενε" ότι πρέπει να φοβόμαστε τον φετινό Αύγουστο.
Ελπίζω και εύχομαι όλα να κυλήσουν πολύ καλύτερα από όσα εγώ μπορώ και βλέπω.
Καλησπέρα σε όλους από την όμορφη πόλη του Βόλου και του πανέμορφου Παγασητικού κόλπου.
Καλησπέρα Χριστόδουλε,
ΔιαγραφήΌταν λες ότι τα μηνύματα σού λένε να φοβόμαστε τον Αύγουστο εννοείς ξηρασία και καύσωνες; Ή το αντίθετο δηλ βροχές, χαλάζια και καταιγίδες; Δεν το κατάλαβα.
Καλησπέρα Κωνσταντίνε.
ΔιαγραφήΟ Χριστόδουλος εννοεί ότι ο Αύγουστος(βάση όλων αυτών πού παρατηρεί και πέφτει ουκ ολίγες φορές μέσα) θα έχει αρκετά έντονες αστάθειες ικανές να προκαλέσουν θέματα σε τοπικό επίπεδο.
Δεν αναφέρεται σε καύσωνες.
Mega ραγδαιότητα σήμερα στην Ξάνθη 460,8 mm/h!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι σε ολα αυτά το επταπύργιο..στην θεσσαλονίκη εχει για την ώρα 300mm !ας ειναι καλά η καλοκαιρινή αστάθεια...αλλιως θα μας τρώγαν οι Κυκλάδες....με τα χειμωνιάτικα τσιρι-τσιρι και μιρι-μιρι "θωμάς"
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χαλάζι ήταν και εξακολουθεί να είναι ο εφιάλτης των γεωργών σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του κόσμου. Παλαιότερα, δύο ήταν οι τρόποι αντίδρασης των ανθρώπων που έβλεπαν να κινδυνεύει με καταστροφή η σοδειά τους σε μερικά λεπτά: η επίκληση της βοήθειας του Θεού και η χρησιμοποίηση μαγικών μέσων για την αποτροπή της πτώσης του χαλαζιού. Στις μέρες μας, έχουμε και κάποια πιο πρακτικά μέσα προστασίας, τα οποία, όμως, είναι είτε ανεπαρκή είτε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεδομένου ότι στον ορατό καιρικό ορίζοντα δεν φαίνεται κάτι πιό δυνατό ,και εάν είναι υποχρεωτικό να κάνω χρήση ρίζας του ρήματος καίω , ως προς τον καιρο της περιοχής μου (Δυτική Κορινθία) θα επέλεγα τον αδόκιμο όρο "ανθυποκαυσωνάκος".Σήμερα ,από τους 39β των μοντέλων ,φθάσαμε στους 32.Μιά χαρά.Εαν δεν είχε προηγηθεί η......λακέρδα ,θα ήμασταν ευτυχείς!.=========Π.Α.
ΑπάντησηΔιαγραφή"Διανύουμε το καλοκαίρι της ψυχρής λίμνης".Αυτό άκουσα από μετεωρολόγο και όχι μετεωρολογούντα και εντυπωσιάστηκα........!.==========Π.Α.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιασάρικο σύνθημα! Σιγά μην κωλώσουμε επειδή η ψυχρή λίμνη βρίσκεται στη θάλασσα του Αζόφ!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα δάσκαλε και φίλοι,
ΔιαγραφήΜε τον καιρό άρχισε να συμβαίνει ό,τι ακριβώς με την πολιτική. Υπάρχουν οι φανατικοί οπαδοί, οι κομματοφανατισμένοι - δεν μου αρέσει ο όρος κομματόσκυλα- που όλα τα προσεγγίζουν υπό το πρίσμα της παράταξης. Δεν είναι καθόλου αντικειμενικοί και προσαρμόζουν την πραγματικότητα στο κομματικό τους συμφέρον. Παρόμοια κάποιοι που ασχολούνται με τον καιρό, επαγγελματίες και μη , επιστήμονες και ερασιτέχνες, προσαρμόζουν τις προγνώσεις τους με στόχο να πουλάνε, να γίνεται κουβέντα και να προσελκύουν κόσμο. Προσωπικά πάντα μου αρέσει η πραγματικότητα και η μετριοπάθεια. Δεν υπάρχει ελληνικό καλοκαίρι χωρίς μπουρίνια, βροχές καταιγίδες, χωρίς καύσωνες ή έστω πολλή ζέστη παρατεταμένη, χωρίς ξηρασία ή χωρίς μελτέμια. Βεβαίως όλα αυτά σε μικτή αναλογία… αλλά τώρα να βαφτίζει κάποιος το καλοκαίρι της ψυχρής λίμνης για να δικαιολογήσει τις βροχές και τα μπουρίνια και να γενικεύει εκθέτει τον ίδιο και κυρίως υποβαθμίζει την επιστήμη της μετεωρολογίας. Δεν μας πάει μπροστά. Τον Αύγουστο μπορεί να έρθει ο ίδιος και να βαφτίσει το καλοκαίρι της Σαχάρας για να δικαιολογήσει την παρατεταμένη ανομβρία και τους πιθανούς καύσωνες. Ας είναι. Εγώ πάω με αυτούς που βλέπουν θετικά και αρνητικά στα κόμματα και δεν φορούν παρωπίδες. Πάω με τους επιστήμονες που έχουν κάτι χρήσιμο να μου πουν και να με πάνε μπροστά… κι αποφεύγω τους φανατικούς, τους βερμπαλιστές, τους ρήτορες και τους αδόλεσχους
Επειδή δεν είμαι μετεωρολόγος και κατά συνέπεια δεν έχω τη γνώση να κρίνω, ωστόσο θα πω ότι ακόμα έχουμε Ιούνιο. Έπονται 2 άκρως καλοκαιρινοί μήνες και πιστεύω ότι δε μπορούμε τόσο πρώιμα να βάζουμε τέτοιους τίτλους. Ακόμα κι αν δεν προκύψουν αρκετοί καύσωνες, η ανομβρία είναι πολλή πιθανή για κάθε Ιούλιο, τουλάχιστον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και από εμένα Κωνσταντίνε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δεύτερο που ανέφερες φοβάμαι, δηλαδή τις καταιγίδες συνοδεία ισχυρών ανέμων και χαλαζιου τα οποία όπως πολύ σωστά έγραψε και ο δάσκαλος ήταν, είναι και θα είναι ο εφιάλτης όσων ασχολούνται με αγροτικές καλλιέργειες.
Ελπίζω και εύχομαι όλα όσα εγω μπορώ και συλλαμβάνω με τις δικές μου κεραίες και όσα μου "λενε" καθημερινά τα πλάσματα της φύσης,να μην βγουν ούτε στο ελάχιστο,αλλά φίλε μου η "νεα" κανονικότητα που ήδη είναι παρόν, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση.
Φυσικά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον δάσκαλο σε όλα όσα κατά καιρούς έχει τονίσει πως με ανθρώπινη παρέμβαση έχουμε φθάσει πολύ κοντά στο σημείο μηδέν,που κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα,έχουμε ήδη ξεπεράσει, οπότε δεν υπάρχει επιστροφή.
Να προσέχετε τους εαυτούς σας και όσους αγαπάτε.
Καλή συνέχεια σε όλους σας.