Ακόμα και με τα 30άρια φλερτάρει ο υδράργυρος!


Βαρομετρικό χαμηλό στην Αλγερία κινείται αργά Α-ΒΑ, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν τα ΒΑ Βαλκάνια. Με αυτή τη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), στη χώρα θα επικρατήσουν Α-ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, βροχές δεν αναμένονται, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα υπάρχει αρκετή αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα. Την Κυριακή (15/4) προβλέπεται αρκετή συννεφιά, αλλά οι πιθανότητες βροχής δεν είναι μεγάλες και περιορίζονται στην Ήπειρο, τη Δ. Θεσσαλία και τη Δ. Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τη Δευτέρα (16/4) αναμένονται τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και αργότερα στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Τις υπόλοιπες ημέρες της νέας εβδομάδας ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-4-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι A-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 29 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις στο Β. Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Α-NA 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.

3 σχόλια:

  1. Και σήμερα είχε πολλή ζέστη και είχαν κατέβει πάνω από 25 άτομα στην παραλία, οι περισσότεροι με κοντομάνικα και κάποιοι μόνο με το μαγιό. Οπότε θα έδειχνα παράταιρος με τη ζακετούλα, το πουλοβεράκι και τη φόρμα. Και δεν μπόρεσα να φτάσω σε μία σημαδούρα 300-400 μέτρα από την ακτή, όπου μάλλον θα είχαν ρίξει δίχτυα, καθώς νωρίτερα είχα δει ένα αλιευτικό να φεύγει από εκεί. Ήθελα να απελευθερώσω κανένα ψαράκι αν είχε πιαστεί. Αλλά τελικά, φωτογράφισα έναν αστερία με κομμένο βραχίονα (ξαναβγαίνει, ενώ από έναν και μόνο βραχίονα μπορεί να γεννηθεί ένας νέος αστερίας) και γύρισα πίσω, μαζεύοντας και μερικές σακούλες και άλλα πλαστικά. Άλλωστε, τα νερά σου φαίνονται ακόμα πιο κρύα, όταν ο ήλιος καίει.

    Καυτό το σκηνικό και στο μεσανατολικό με τον Ρώσο πρεσβευτή στον ΟΗΕ να επισημαίνει ότι πρέπει να αποτραπούν οι αμερικάνικες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία (σε αντίποινα για τη φερόμενη χρήση χημικών από τον Άσαντ) γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκρουση Ουάσινγκτον - Μόσχας, όπως αναφέρει η Le Monde. O Macron ήταν από την άλλη κατηγορηματικός σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι έγινε χρήση χημικών από το καθεστώς του Assad και πρόσθεσε ότι "θα πάρουμε αποφάσεις όταν κρίνουμε ότι θα έχουν την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα". Η βρετανική κυβέρνηση επισήμανε από την πλευρά της την ανάγκη λήψης μέτρων για να εμποδιστεί η χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Assad, ενώ η Theresa May δεσμεύτηκε ότι η χώρα της θα είναι στο πλευρό των ΗΠΑ, ακόμα και χωρίς έγκριση από το κοινοβούλιο.

    Μόνο η Angela Merkel είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Γερμανία δεν θα πάρει μέρος σε στρατιωτική δράση κατά του καθεστώτος Ασαντ, με την υποσημείωση, ωστόσο, ότι στηρίζει ό,τι γίνει για να καταστεί σαφές ότι η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη. Οι πρώτοι ειδήμονες του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων έφτασαν, εξάλλου, στη Συρία για πρώτη φορά από το 2014, όταν είχαν δεχτεί τότε επίθεση από την οποία είχε τραυματιστεί ένα μέλος τους. Τέλος, η Merkel αναγνώρισε ότι είναι προφανές πως δεν έχουν καταστραφεί όλα τα χημικά όπλα στη Συρία. Ωστόσο, ο γερμανικός στρατός δεν μπορεί να επιχειρήσει στο εξωτερικό χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου και απλά συμμετέχει με κάποια αναγνωριστικά αεροπλάνα στη δράση κατά των τζιχαντιστών.
    http://www.lemonde.fr/europe/article/2018/04/12/berlin-ne-participera-pas-a-des-actions-militaires-contre-le-regime-de-bachar-al-assad_5284553_3214.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να σχολιάσει κάποιος την επίσκεψη του σιβηρικου που δείχνουν τα μοντέλα μετά τις 20?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουδέν σχόλιον!! Να μην ανοίξω το στόμα μου για τον φετινό "Σιβηρικό", ο δάσκαλος θα μου κόψει το σχόλιο και θα ΄χει και δίκιο.

      Διαγραφή