Με δύο πρόσωπα ο καιρός της Μ. Εβδομάδας


Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα την καλοκαιρία. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Τρίτη), οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 23 βαθμούς. Τη Μ. Τετάρτη αναμένεται και πάλι καλοκαιρία με ασθενείς ανέμους και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ομίχλες. Τη Μ. Πέμπτη αρχικά θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, αλλά βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα συννεφιάσει και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα ΒΔ. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν Β-ΒΔ με βασική ένταση τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι καλύτερος, αλλά δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.  


Μ. Τρίτη, 3 Απριλίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΤΡΙΤΗ 3-4-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις στη Μακεδονία μετά το μεσημέρι. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 23 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Άνεμοι ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

13 σχόλια:

  1. Κάτι μπλε χρώματα ειδα στο χάρτη για 15 Απριλιου;τα σεβη μου σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά απο τις 14-15 του μήνα κ μετά σύμφωνα κ με τα σημερινά στοιχεία δείχνει δυνατές αστάθειες κ πτώση θεεμοκρασίας.
      Ας χαρούμε όμως τη Μ.Εβδομάδα των Παθών κ βλέπουμε απο την Δευτέρα καλύτερα αυτή την εξέλιξη γιατί είμαστε αρκετά μακριά ακόμη.

      Διαγραφή
  2. Πιο μακριά δεν γίνεται,μιλαμε για τον απριλιο που έχει πολλά χαρακτηριστικά αστάθειας,ανοιξιατικος,καλοκαιρινος,χειμωνιατικος,δεν είναι τυχαία ή παροιμία,οτι στις 18,του απριλη έχασε ή πέρδικα το αυγό της,βεβαια φετος έχουνε χαθεί τα αυγά κ τα πασχαλιά,καλο απόγευμα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπήκε ο Απρίλης, αλλά δυστυχώς εξακολουθούν να χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι στην κεντρική Ευρώπη από χιονοστιβάδες, όπως συνέβη με τρεις σκιέρ στις ελβετικές Άλπεις. Σύμφωνα με το Skynews ήταν Ισπανοί και βρίσκονταν σε υψόμετρο 2.500 μέτρων, όταν αποκολλήθηκε η τεράστια ποσότητα χιονιού, την οποία είδε μία άλλη ομάδα σκιέρ, που κάλεσε τα σωστικά συνεργεία, αλλά οι έρευνες σταμάτησαν τη νύχτα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

    Πολύ χιόνι έπεσε για μέρες στις Άλπεις και εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδες, αλλά και συμβουλές από την αστυνομία. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι οι Ισπανοί σκιέρ φορούσαν συσκευές εντοπισμού για το ενδεχόμενο να πέσει χιονοστιβάδα. Άλλοι δύο σκιέρ τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, ενώ πρόσφατα τρεις σκιέρ είχαν χάσει τη ζωή τους από χιονοστιβάδα στο ίδιο μέρος και ο ένας ήταν Νεοζηλανδός. Κολυμπώντας και τον χειμώνα μπορώ να καταλάβω λίγο τους ανθρώπους που κάνουν το χόμπι τους, ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες, ενίοτε και επικίνδυνες. Η λογική μέσα σου λέει "όχι", αλλά είναι το πάθος που σε παρασύρει.
    https://news.sky.com/story/avalanche-in-swiss-resort-kills-three-skiers-after-days-of-snow-11312542
    Βαγγέλης Σπανός

    Υ.Γ: Κρίμα και για τον χαμό του Στέλιου Σκλαβενίτη, που ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και για αυτό και ένας πολύ καλός εργοδότης. Κάτι που σπανίζει στην εποχή του υλισμού και του χωρίς μέτρο και κανόνες ανταγωνισμού. Η οικογένεια Σκλαβενίτη που στα capital controls είχε πληρώσει τους εργαζόμενους από τις εισπράξεις της ημέρας, είχε βοηθήσει πολύ κόσμο, αθόρυβα και όχι μόνο σε έκτακτες καταστάσεις, καταστροφές κ.λ.π. Λέγεται ότι ο πατέρας και ιδρυτής της επιχείρησης έδινε δωρεάν προϊόντα στους πελάτες του πρώτου καταστήματος που είχε ανοίξει, επειδή τον στήριξαν στο ξεκίνημά του. Γενικά ήταν ο εργοδότης που κάθε εργαζόμενος θα ήθελε να έχει. Κρίμα για τον Στέλιο Σκλαβενίτη που "έφυγε" νέος. Όπως λέει και το τραγούδι, "only the good die young, all the evil seem to live for ever".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα γράφεις για τον Στέλιο Σκλαβενίτη. Και, ανάμεσα σ΄όλα αυτά, ήταν ο επιχειρηματίας που "χαλούσε την πιάτσα", παραμένοντας αμετακίνητος στην κυριακάτικη αργία, κόντρα στις λογικές ξεζουμίσματος των εργαζομένων, που, όλο και περισσότερο κυριαρχούν πλέον κατά κράτος, και εδώ και διεθνώς. Έχω όμως την απορία, πως ένας νέος άνθρωπος 53 ετών, ένας άνθρωπος "του κόσμου", ενημερωμένος και με οικονομική άνεση, είναι δυνατόν, εν έτει 2018, να πεθάνει από γρίππη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, γιατρός δεν είμαι, αλλά εδώ είναι που λένε: αν έχεις τύχη διάβαινε. Ο άτυχος επιχειρηματίας δεν άνηκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου ανήκει (βρέφη, υπερήλικες ή άνθρωποι με υποκείμενη νόσο) για να σπεύσει να κάνει το εμβόλιο. Αλλά έχε υπόψη σου ότι και το εμβόλιο να κάνει κανείς, απόλυτη προστασία δεν έχει. Όλα πιθανότητες είναι στη ζωή, ήταν πραγματικά άτυχος.

      Διαγραφή
    2. κριμα για τον ανθρωπο, νεος εφυγε.....
      τωρα να΄χε καποιο αλλο προβλημα υγειας,ποιος ξερει......

      καρδιτσα

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Λαμερα,δικιο έχεις,το είχα διαβάσει κ εγώ,ητανε άνθρωπος με α κεφάλαιο,τι να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας κ ζιακοπουλε,το μεγάλο σαββατο θα έχουμε ανάσταση με βροχή στη λεσβο;ευχαριστώ πολύ,αντωνης μυτιληνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλιστα...βροχερό και δροσερό Πάσχα μας υπόσχονται για εδώ τα μοντέλα. Όπως έγραφα και σε άλλο post, έχω ψιλοτσαντιστεί με τον καιρό (και ειδικά με την προγνωσιμότητα των μοντέλων). Όλα και όλα 10 χιλιοστά μας έριξε το Μάρτιο, τώρα θυμήθηκε να μας ξαναβρέξει? Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει πάντως. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ο κόσμος που θα έρθει στο νησί αυτές τις μέρες να μην απογοητευτεί από αυτό λόγω του καιρού και να μπορέσει να το γνωρίσει.
    Και φυσικά για να είμαι ειλικρινής, προσωπικά ποσώς με χαλάει εάν βρέχει το Πάσχα. Ίσα ίσα που θα το απολάυσω. Απλά σκέπτομαι λίγο και την ευρύτερη οικονομία και όλους τους εργαζόμενους, και λέω από την άλλη "γιατί τέτοιο timing"? Τέλος πάντων, ας έρθει ότι είναι για καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού βλέπω αν και μη καιρικό θέμα ανοίξαμε συζήτηση για τον κ.Σκλαβενίτη να πω κ εγώ ότι γνωρίζω την σπουδαία εταιρία του αφου σε επίπεδο χονδρικής παλαιότερα είχα κάποια συνεργασία κ έχω να πω ότι ο άνθρωπος δεν παιζόταν.
    Φοβερός φιλόδοξος επαγγελματίας κ πάνω απ'όλα άνθρωπος με Α κεφαλαίο σε επίπεδο συνεργατών αλλά κ υπαλληλικού προσωπικού που όποιον ρωτούσες έπινε νερό στο όνομά του.
    Πολύ κρίμα έτσι όπως πήγε.
    Ο θεός να τον αναπαύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα,τελικα φετος μυτιληνη πιασαμε 31 ίντσες,σε σχέση με άλλες περιοχές της ελλαδας,το βόρειο ανατολικό αιγαιο ευνοήθηκε με το παραπάνω,χρονια είχαμε να πιάσουμε τόσες ιντσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο αδελφός μου γνωρίζει όλη την οικογένεια Σκλαβενίτη μιας και συνεργάζεται χρόνια μαζί τους.Ειναι οπως ακριβώς τα γράψατε όλοι σας.Απο τον πατέρα έως τα παιδια του,Όλοι πανω απο όλα άνθρωποι και μετά άριστοι εργοδότες.Εβλεπαν τους εργαζόμενους σαν συνεργάτες.Ο πατέρας σχεδον ολες του τις συμφωνιες τις εκλεινε δινοντας τα χέρια που λεμε.Το ιδιο έκανε και ο Στέλιος.Ετυχε να τον γνωρίσω μια φορά από κοντά,σε έναν γιατρό στο Μαρούσι,Και είχαμε μια συζήτηση παρόντος Και του αδελφού μου.Τι να πω ο άνθρωπος ήταν ΆΡΧΟΝΤΑΣ.Μου έκανε τρομερή εντύπωση,μου μίλαγε λες και γνωριζόμασταν χρόνια.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.Οσο για αυτό που έγραψε ο Βαγγέλης ο Σπανός έχει δίκιο,ο μπαρμπα-Σπύρος τους πρωτους πελάτες τους είχε σαν συγγενείς του και τους έδινε πολλά πράγματα.Τωρα Όσο αφορά τον καιρό,Όλα πανε ...πριμα...Απο το Ύπατο έως τον κάμπο τον δικό μας σήμερα πότιζαν μόνο καμία...40ρια κανόνια, οπότε τι άλλο χρειάζεται να γραψω.Μαλλον τίποτα.Καλο απόγευμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή