Μεγάλο Ημερήσιο Θερμομετρικό Εύρος


Στη διάρκεια το νέου εικοσιτετραώρου (Μ. Τετάρτη) η χώρα θα εξακολουθήσει να καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα την απουσία βροχών, τους ασθενείς ανέμους, τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τις τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Τη Μ. Πέμπτη αρχικά θα επικρατήσει ο ίδιος καιρός, αλλά βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια οι συννεφιές θα πυκνώσουν και τις απογευματινές - βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη Μ. Παρασκευή τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται βασικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα γίνουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Το Μ. Σάββατο αρχικά προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά βαθμιαία στη Δ-ΒΔ Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί. Τις απογευματινές - βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σχεδόν σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Την Κυριακή του Πάσχα τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στη ΒΑ Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και ίσως στις Β. Σποράδες και την Α-ΒΑ Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη.
    
Υ.Γ.
(α) Αυτή την εποχή η συμπεριφορά των ατμοσφαιρικών διαταραχών αναφορικά με την κατανομή, τη διάρκεια και την ένταση του υετού που μπορούν να προκαλέσουν είναι διαφορετική από εκείνη του χειμώνα. Στο παιχνίδι μπαίνει και η θερμική αστάθεια, η οποία όμως είναι ακόμη αδύναμη.
(β) Χαίρομαι γιατί οι τίτλοι -και όχι μόνο- των προγνώσεων αυτού του μπλογκ υιοθετούνται και αναπαράγονται ατόφιοι στα ΜΜΕ από μετεωρολόγους όλων των κατηγοριών.


Μ. Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 4-4-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις στα ΒΔ πιο πυκνές. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 24 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.

3 σχόλια:

  1. μας διαβάζουν πολύ και πολλοί, αλλά και μεις είμαστε μελετηροί και αναφέρουμε εδώ πλείστες όσες πληροφορίες φιλικών, γειτονικών ή και μακρινότερων χώρων. αυτήν την αλληλεπίδραση ήθελα να τονίσω στο σχόλιο της 29ης Μαρτίου.
    ευχαριστούμε τους Ανθρώπους, πρώτα εδώ, αλλά όχι μόνο, για τον Χώρο, τον Χρόνο και τον (καλό τους τον) Καιρό.
    καλή Ανάσταση σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύστοχος είναι και ο σημερινός τίτλος, αφού όντως κάνει ζέστη το μεσημέρι και το απόγευμα και έχει πολλή δροσιά το πρωί και το βράδυ. Ανάλογη είναι η εικόνα και στη θάλασσα, όπου υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας από την επιφάνεια στον πυθμένα (ακόμα και σε 3-4μ. βάθος), ειδικά όταν έχει ήλιο και ασθενή νοτιά.

    Όσο για τα ΜΜΕ, είναι συνήθης πρακτική να αντιγράφει το ένα το άλλο και όλα μαζί να λένε για την εγκληματικότητα, που όντως παρουσιάζει έξαρση, αλλά και πάλι στην Ελλάδα είναι σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες χώρες του δυτικού κόσμου. Όπως γράφει το Skynews, με αφορμή τον θάνατο μίας 17χρονης από πυροβολισμό και τους τραυματισμούς άλλων τριών εφήβων από μαχαίρι, αλλά και τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε άλλους τέσσερις εφήβους για ένα από τα περιστατικά, στο Λονδίνο καταγράφηκαν περισσότεροι φόνοι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο απ' ό,τι στη Νέα Υόρκη.

    Συνολικά, έχουν γίνει 45 φόνοι από την αρχή του 2018 στο Λονδίνο, ενώ το 2017 μέχρι τον Σεπτέμβριο είχαν καταγραφεί 37.443 μαχαιρώματα, αυξημένα κατά 21% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Αύξηση 20% παρουσίασαν και τα εγκλήματα με όπλο, που στο ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 6.694, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται να απαγορεύσει την online πώληση μαχαιριών. Από τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου κατηγορούν και τα social media για την αύξηση της εγκληματικότητας, καθώς οι διαμάχες εκεί μπορεί να κλιμακωθούν σε βία μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
    https://news.sky.com/story/teenage-girl-shot-dead-in-north-london-11314837
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον έξοδο του Επιταφίου με ομπρέλες.... είναι στην ημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή