Βοριάδες που μπορείς να τους πεις και προδρομικά μελτέμια!


Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων, οι οποίοι το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) κατά τόπους στο Αιγαίο θα φθάσουν  τα 8 μποφόρ. Κατά τα άλλα, κάποιες βροχές που είναι πιθανό να σημειωθούν θα είναι τοπικές και πολύ σύντομες και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Κυριακή (22/4) προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τη Δευτέρα (23/4) υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Τέλος, τις υπόλοιπες ημέρες της νέας εβδομάδας, το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και οι πιθανότητες βροχής είναι πολύ περιορισμένες. Μόνο τα απογεύματα στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας είναι πιθανό να εκδηλώνονται τοπικοί όμβροι.   
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-4-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας το πρωί στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας το πρωί. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στην Κρήτη και κυρίως στις Β-ΒΔ περιοχές της. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Μικρή πιθανότητα παροδικών βροχών το πρωί. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

5 σχόλια:

  1. Ήδη άρχισε το βοριαδάκι ακόμα και στο Φάληρο, ενώ το πρωί στο Θυμάρι είχε ακόμα νηνεμία. Και το μεσημέρι - απόγευμα στην Αθήνα... χάος. Πρέπει να ήταν η μέρα με την περισσότερη κίνηση μετά το Πάσχα, που είχαμε καλομάθει, καθώς άδειασε η πρωτεύουσα. Δρόμοι πηγμένοι, άνθρωποι στοιβαγμένοι και οι όμορφες πρωινές εικόνες με τον βασιλικό κάβουρα, τους σαργούς και τους κακαρέλους να ανεβαίνουν στα μεσόνερα κυνηγώντας τη μικροπανίδα μαζί με τις σάλπες και τα μελανούρια, αλλά και τα διάφανα κτενοφόρα έμοιαζαν μια πολύ μακρινή ανάμνηση.

    Μέσα σε όλα βγήκε και ο Πιερ Μοσκοβισί και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος στήριξης (οικονομικής βοήθειας) της Ελλάδας, όπως γράφει η Le Monde. Ουσιαστικά ο Γάλλος Επίτροπος διέψευσε δημοσίευμα της γερμανικής Suddeutsche Zeitung για παράταση του προγράμματος μετά τις 20 Αυγούστου. Λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλο σενάριο από την επιτυχημένη έξοδο από το ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που έχει συμβολική αξία για όλη την ευρωζώνη. "Ολοκληρώνοντας το ελληνικό πρόγραμμα, αφήνουμε πίσω μας την κρίση και είναι και μία ευκαιρία για την Ελλάδα να βγει από την κρίση και να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Moscovici, μία μέρα μετά τη δήλωση Τσίπρα ότι "η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την καθαρή έξοδο τον Αύγουστο".

    Από το 2010 η Ελλάδα έχει πάρει διεθνή βοήθεια 300 δισ. ευρώ, αλλά η αυστηρή λιτότητα οδήγησε σε μία ύφεση άνευ προηγουμένου και σε έκρηξη της ανεργίας που με ποσοστό 21% παραμένει η υψηλότερη στην ευρωζώνη. Χρειάστηκε να φτάσει το 2017 για να καταγράψει η Ελλάδα ανάπτυξη 1,4%, αφού στο μεταξύ είχε χάσει το 1/4 του ΑΕΠ της. Το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας (μνημόνιο) που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο του 2015, έξι μήνες μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018, αλλά απομένει ακόμα να γίνουν μερικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι δανειστές.
    http://www.lemonde.fr/europe/article/2018/04/19/pour-pierre-moscovici-pas-question-de-prolonger-le-plan-d-aide-a-la-grece_5287945_3214.html

    Υ.Γ: Ουσιαστικά η δανειακή σύμβαση 2015-18 ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, οι δόσεις, δηλαδή, διότι το μνημόνιο σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα και τις επιπτώσεις τους δεν τελειώνει δυστυχώς. Το ίδιο συνέβη και στην Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ιρλανδία, όπου κι εκεί το μνημόνιο τυπικά τελείωσε, αλλά στην πράξη η λιτότητα και η επιτροπεία συνεχίζονται. Και το ίδιο ισχύει και για την Ιταλία και την Ισπανία, που τυπικά δεν μπήκαν σε μνημόνιο, αλλά ουσιαστικά είναι σε κρίση, η οποία στην Ευρώπη τείνει να γίνει μία μόνιμη κατάσταση. Άλλωστε, οκτώ χρόνια είναι πολλά.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο ένα ωραίο κ ενημερωτικό άρθρο.
      Συνηθίσαμε πιά με τα μνημόνια κ τη λιτότητα κ ειδικά εμείς οι νεότεροι μας έχουν γίνει πιά τρόπος ζωής.
      Η κατάσταση όμως δεν πάει άλλο κ τα περιθώρια στενεύουν σε ενδεχόμενο κ άλλων σκληρών μέτρων.
      Όπως σωστά λοιπόν είπες κ για να μη ζούμε σε αυταπάτες τον Αύγουστο το μνημόνιο φεύγει....το "τσεκούρεμα"(μισθοί-συντάξεις)όμως (ξανά)έρχεται.

      Διαγραφή
  2. Ρε παιδιά, ξεκολάτε λίγο, ο άνθρωπος έχει μετεωρολογικό site, τι δουλειά έχουν οι πολιτικές αναλύσεις εδώ; τον καιρό θέλουμε να μάθουμε, όχι τα νέα της εκάστοτε κυβέρνησης.
    Ήμαρτον δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από πολιτικές αποφάσεις και τις (παρε)ενέργειές τους έχει φτάσει να εξαρτάται και ο καιρός. Παράδειγμα: Λέει ο Τραμπ ότι δεν θα σεβαστεί τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, έτσι ώστε να μειώσει τις εκπομπές ρύπων. Παράδειγμα 2: Με το μνημόνιο μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, άλλοι έχασαν τις δουλειές τους και οι περισσότεροι δεν είχαν χρήματα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, με συνέπεια να αρχίσουν να καίνε διάφορα επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα. Και μπορώ να βρω άπειρα παραδείγματα. Τα πάντα πολιτική είναι στη ζωή. Και μία πολιτική απόφαση κάπου στον κόσμο μπορεί να κρίνει αν θα έχουμε να φάμε ή, θα πεινάσουμε, πού θα πέσουν οι βόμβες κ.λ.π.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή