Τις ημέρες μετακινήσεων και εορτασμών οι βροχές δημιουργούν προβλήματα, αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού


Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Μ. Πέμπτη) ένα βαρομετρικό χαμηλό, συνοδευόμενο από ασθενές ψυχρό μέτωπο, αναμένεται να κινηθεί από τη Β. Ιταλία ανατολικά και να προκαλέσει τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Τα άλλα στοιχεία του καιρού θα είναι οι ασθενείς άνεμοι, οι ομίχλες το πρωί και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Τη Μ. Παρασκευή τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Το Μ. Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα. Το Πάσχα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με βόρειους ανέμους ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και λίγες πρόσκαιρες βροχές στη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τη Δευτέρα (9/4) γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μ. Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΠΕΜΠΤΗ 5-4-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη Μακεδονία. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Δ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανές βροχές τις βραδινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Ενώ όλες τις τελευταίες ημέρες τα πρωινά έχει αρκετό έως πολύ κρυο(3-4 βαθμόυς)το μεσημερι η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά και σήμερα μάλιστα πλησίασε τους 25.Πρώτη φορά από την δουλειά έως το σπίτι ήρθα με τα παράθυρα ανοικτά στο αυτοκίνητο.Τα δε κανόνια που ποτίζουν, καθημερινά πολλαπλασιάζονται.Ελπίζω και εύχομαι να βγουν οι ππροβλέψεις και να έχουμε βροχή,γιατί αυτός ο αέρας έχει στεγνώσει τα παντα.Βλέπω καθημερινά τον Παρνασσό,να έχει και πιο λίγο χιόνι.Μόνο η"Λιακουρα"έχει περισσοτερο;στις υπόλοιπες περιοχές που βλέπω από εδώ,δεν υπάρχει τίποτα.Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται ότι θα έρθουν βροχές, καθώς ο ήλιος καίει πολύ το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα. Νωρίς το πρωί, εξάλλου, ανήρτησε νέο θέμα το Skynews, σχετικά με τις 46 δολοφονίες μέχρι στιγμής το 2018 στο Λονδίνο, που ξεπέρασε και τη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Επισημαίνοντας ότι στη Νέα Υόρκη οι φόνοι μειώθηκαν από 2.000 που ήταν ετησίως στα 90'ς σε 290 το 2017. Επίσης, όσον αφορά τις δολοφονίες ανά 100 χιλιάδες κατοίκους η Νέα Υόρκη έρχεται πια πίσω από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ.

    Με αυτή τη μέθοδο, το Λονδίνο έχει 1,45 δολοφονίες ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, περίπου όσες το Λέστερ (1,5), το Γιορκσάιρ (1,45) και το Ντέρμπι (1,6), ενώ υπολείπεται αρκετά του Μάντσεστερ (2,44) και της βόρειας Ουαλίας (1,88). Δεν πρέπει να υπάρξει, ωστόσο, αποπροσανατολισμός από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αγγλική πρωτεύουσα, καθώς με αυτόν τον ρυθμό μπορεί να φτάσει τους 180 φόνους το 2018, όταν το 2017 έγιναν 750 σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
    https://news.sky.com/story/in-context-just-how-bad-is-londons-murder-rate-11315585

    Το Business Insider γράφει, εξάλλου, για την 39χρονη που τραυμάτισε τέσσερα άτομα (το ένα εξ αυτών είχε ελαφρά τραύματα και όχι από όπλο) στα κεντρικά του YouTube και μετά αυτοκτόνησε, ότι είχε ασκήσει δριμεία κριτική στο YouTube. O λόγος ήταν ότι απέσυρε μερικά κανάλια και η γυναίκα θεώρησε ότι θα μειωθεί η επισκεψιμότητα στα βίντεό της. Η ίδια φέρεται επίσης να είχε γράψει σε σάιτ ότι "δικτατορία υπάρχει σε όλες τις χώρες, αλλά με διαφορετικές τακτικές".

    Είχε διαμαρτυρηθεί επίσης για το γεγονός ότι το Youtube δεν δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους - "το κανάλι σου θα μεγαλώσει μόνο αν το θέλουν αυτοί" υποστήριζε σχετικά. Σύμφωνα με τον πατέρα της, του είχε παραπονεθεί ότι το YouTube τα σταμάτησε όλα, ενώ έλεγε στην οικογένειά της ότι ήταν πολύ θυμωμένη.
    http://www.businessinsider.com/nasim-aghdam-youtube-account-instagram-website-2018-4

    Η τραγική ιστορία της δείχνει πόσο εξαρτημένος είναι ο σύγχρονος άνθρωπος από τα social media και το ίντερνετ γενικότερα. Αλλά και το πού μπορεί να οδηγήσει ο εθισμός. Σε όλα χρειάζεται μέτρο. Εκτός από τα μπάνια στη θάλασσα φυσικά.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή