Μεγάλο σουξέ τα …υψόμετρα

Αρχίζει από απόψε για τη χώρα μας παρατεταμένη περίοδος στη διάρκεια της οποίας στις περισσότερες περιοχές της θα πέσει πολύ νερό είτε ως βροχή είτε ως χιόνι. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τη Δ-ΒΔ Ελλάδα, όπου τα καιρικά φαινόμενα θα είναι όχι μόνο έντονα αλλά και σχεδόν συνεχή.

Αναφορικά με τις χιονοπτώσεις, άρχισαν ήδη οι πρώτες προβλέψεις για τα κρίσιμα υψόμετρα. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των «ειδικών» είναι μεγάλος και προβλέπεται να δούμε εκπληκτικές πληροφορίες για διαφορές στο είδος του υετού ακόμα και μεταξύ των πάνω και των κάτω μαχαλάδων. Ίσως αυτά που γράφω να οφείλονται και στη ζήλεια μου, γιατί τόσα χρόνια δεν έχω καταφέρει να βρω κι εγώ έναν αντικειμενικό (επιστημονικό) τρόπο προσδιορισμού των υψομέτρων με τόσες πολλές λεπτομέρειες…

Αν και μέρα με τη μέρα στη διάρκεια της νέας εβδομάδας θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα δεδομένα της θερμοκρασίας και των λοιπών μετεωρολογικών παραμέτρων, μπορούμε να πούμε τα παρακάτω:

(α) Στη Μακεδονία και τη Θράκη οι χιονοπτώσεις θα κατεβούν αρκετά χαμηλά, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να φθάσουν ως τη θάλασσα.

(β) Στην Ήπειρο υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να χιονίσει στα Γιάννενα και λίγο περισσότερες στην Κόνιτσα. Εννοείται ότι θα χιονίσει και στις υπόλοιπες ημιορεινές περιοχές.

(γ) Στη Θεσσαλία είναι πιθανό να χιονίσει στα πεδινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας, αλλά πολύ δύσκολα θα χιονίσει στη Λάρισα και το Βόλο.

(δ) Στη Στερεά Ελλάδα δεν αναμένεται να χιονίσει στα πεδινά.

Καλή Κυριακή, σε όλους


14 σχόλια:

  1. Γι'αυτό κι εμεις οι χιονοφιλοι διαβαζουμε αυτη την σελιδα γιατι δεν μας ενδιαφερει μόνο τι καιρο θα κανει την επομενη μέρα αλλα να μαθουμε και καπιοα βασικα πραγματα για την Μετεωρολογία.Με όποιον δασκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δασκαλε την πελοποννησο την ξεχασατε!Ημιορεινα υποθετω αλλα υψομετρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δασκαλε η Τριπολη ειναι ημιορεινα ή ορεινα γιατι απο τα μεσανυχτα και μεχρι το πρωι ειχε υγρη αλλα πυκνη χιονοπτωση με χιονοστρωση.

      Διαγραφή
    2. Δεν περίμενα να χιονίσει στην Τρίπολη, φίλε μου. Δεν είναι μυστικό ότι ενίοτε αποτυγχάνουν και οι ¨δάσκαλοι". Οι μόνοι που δεν αποτυγχάνουν στις προβλέψεις τους είναι αυτοί που δεν κάνουν προβλέψεις!

      Διαγραφή
    3. πολυ σωστα Δασκαλε!απο οτι καταλαβα επισημα η Τριπολη ειναι ημιορεινα στη μετεωρολογια, παντως οπως λεμε εδω 'το οροπεδιο εχει το δικο του θεο' βεβαια και τα 660 με 680 υψομετρο που ειναι η πολη.

      Διαγραφή
    4. Έχετε ως επί το πλείστον ορεινό χαρακτήρα γιατί είστε κοντά στα βουνά, όπως και η Φλώρινα.

      Διαγραφή
  3. Για τη Λαρισα παντως 8η μερα σημερα ολικου παγετου αν δε χιονισει αυριο αν και δεν ειμαι απο κει θα μου φανει σαν αδικια...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω θα ελεγα οτι θα ειναι ευτυχια για τους κατοικους...αρκετο χιονι εχει φαει η Λαρισα αυτες τις μερες.!

      Διαγραφή
    2. καταλαβαινω!οταν ομως ξερεις οτι λιγα χιλιομετρα πιο περα χιονιζει και συ εισαι με τα νερα και ανατσαλια σου φενεται καπως...!

      Διαγραφή
  4. Ευτυχώς που υπάρχει και μία σελίδα χωρίς φανφάρες για να ενημερωθούμε αντικειμενικά για τον καιρό. Σε ένα άλλο site σχετικά με τον καιρό που το διαχειρίζονται "κάποιοι αργόσχολοι τύποι με κόκκινα γράμματα" (Zeus κτλ), αν τολμήσεις να πεις κάτι που δεν τους αρέσει (εννοείται όχι βρισιές) σε απειλούν με αστυνομικό υφάκι ότι θα σε (ban) διαγράψουν από μέλος. Αν τολμήσεις και το ξαναπείς... σε διαγράφουν οι άθλιοι! Εμένα με διέγραψε αυτός ο τυπάκος με το ψευδώνυμο Zeus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο είναι αυτό το site?

      Διαγραφή
    2. Έχεις άδικο, φίλε μου. Γνωρίζω τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου site και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έφθαναν ποτέ σε αυτό το σημείο. Η θέση μου σε θέματα δημοσίευσης των προσωπικών απόψεων εκφράζεται με το "αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν" αλλά πάντοτε με σεβασμό προς τους άλλους.

      Διαγραφή
  5. Για να λεμε τα πραγματα ως εχουν στη Λαρισα χθες Σαββατο και σημερα Κυριακη η θερμοκρασια ανεβηκε πανω απο το μηδεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή