Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στον Κόλπο της Γένοβας κινείται ανατολικά. Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), στη χώρα θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα σημειωθούν λίγες βροχές στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές και το βράδυ στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Την Τετάρτη (4/1) αναμένονται τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις (ορεινά) σε αρκετές περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη Β-ΒΑ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ ως 6 μποφόρ. Την Πέμπτη (5/1), οργανωμένη ατμοσφαιρική διαταραχή, που θα κινηθεί από τη Β. Ευρώπη προς την κεντρική Μεσόγειο, θα επηρεάσει τη χώρα μας αρχικά με νοτιάδες, βροχές και καταιγίδες και στη συνέχεια με βοριάδες, χιόνια και κρύο. Η κακοκαιρία, με την οποία θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια, θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Καλή εβδομάδα και καλή χρονιά, φίλοι μου


Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3-1-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) το βράδυ κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 13 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νότια. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 11 βαθμούς.


14 σχόλια:

  1. Καλησπερα δασκαλε και καλη χρονια.Ποτε μπορουμε να ξερουμε με μια σχετικη σιγουρια που θα χτυπησει το κυμα κακοκαιριας οσον αφορα τις περιοχες και την ενταση των φαινομενων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα δάσκαλε και χρόνια πολλα. Πολλά μοντέλα δίνουν 30+ πόντους χιόνι(!) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (δηλαδή τα ορεινά θα εχουν 2 μέτρα;) Μπορείτε να μου πείτε ποιες ειναι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αναγνώστες αυτης της σελίδας πρεπει να εχουν υπομονή για τις περιοχές και τα υψόμετρα γιατι αυτο μας διδάσκει ο δασκαλος μας.Υπομονή παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιφυλακτικές και μετρημένες οι πρώτες προβλέψεις του κ.Ζιακόπουλου για τον νέο χιονιά, την ίδια στιγμή που κάποιοι συνάδελφοί του βλέπουν από τώρα να έρχεται η ...συντέλεια. Η Θεσσαλονίκη πάντως πιστεύω οτι θα δει άσπρη μέρα για τα καλά. Για εμάς εδώ στην Αττική, να μην ξεχνάμε οτι τα συστήματα κακοκαιρίας που έρχονται από τα ΒΔ "παραδοσιακά" δε μας ευνοούν, ιδιαίτερα όσον αφορά τον υετό, που θα είναι και το μεγάλο ζητούμενο σ αυτή την ψυχρή εισβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλος παρακολούθησα τον κ.Αρναούτογλου που δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο για υετό στην Αττική με τα πρώτα στοιχεία,αλλά οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες φαίνεται να έχουν κλειδώσει.Με αυτό δεδομένο,και ο παραμικρός υετός γίνεται χιονόστρωση από 100μέτρα και πάνω ίσως και χαμηλότερα πιστεύω.
      Αναμένουμε την εκτίμηση του κ.Ζιακόπουλου στα μέσα της εβδομάδας που θα ξεκαθαρίσουν όλα.

      Διαγραφή
    2. Σαφώς οτι πέφτει από ξημερώματα Σαββάτου στην Αττική θα είναι χιόνι. Για τις χιονοστρώσεις θα παίξουν ρόλο και τα ανοίγματα θα κάνει ο καιρός στη διάρκεια της μέρας. Καλύτερη ευκαιρία για στρώσιμο σε ικανή έκταση του λεκανοπεδίου θεωρώ, με βάση τα τωρινά δεδομένα, τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή και, αν η ψυχρή μάζα παραμείνει περισσότερο πάνω από το Αιγαίο, και τη νύχτα προς Δευτέρα.

      Διαγραφή
  5. Για Κόνιτσα , Αμάραντο προβλέπεται χιονόπτωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω την εντυπωση οτι το μετεο δινει πολυ χαμηλες μεγιστες για το κεντρο της αθηνας απο το σαββατο και μετα, ισχυει κατι τετοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι το μέτεο πάντα έξω πεφτει σε θερμοκρασιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γενικά η κατασταση είναι πολύ ισχυρή με βαση και τα αμερικανικα δεδομένα πλεον ... full attack ...
    Η σκεψη μας στα εκατομμυρια των συμπολιτων μας που κρυωνουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή